Hollanda oturum izni alabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Hollanda’da 5 yıl aralıksız oturma izni ile ikamet etmek zorunda olmanız asli şartlardan biridir. Aynı zamanda başvuru esnasında en az 1 sene geçerli bir iş kontratınız olması gerekmektedir. Hollanda oturma izni alabilmeniz için ayda tatil parası hariç brüt €1.684,80 (heffingsloon) kazanmalısınız. Eğer işverenseniz iş yerinizin minimum 1 buçuk sene önce açılmış olması gerekmektedir. Kamu düzenine ve sağlığı risk olmamanız, yani suç işlememiş olmanız gerekmektedir. Eğer on sene süresiz oturum izniyle ikamet ettiyseniz çalışmasanız da süresiz olarak oturum izni hakkına sahip olabilmektesiniz.
Vize kaç günde çıkar
Hollanda oturum vizesi işlem süresi Konsolosluğun yoğunluğuna ve resmi tatil günlerine göre değişkenlik göstermektedir. Ortalama işlem süresi 15-20 iş günüdür. Bu süreyi konsolosluk uzatabilir ve ya kısa tutabilmektedir.
Vize ücreti
Hollanda oturma izni ücreti Konsolosluk harcı 80 € olarak tahsil edilmektedir. Hollanda çalışma izni Hollanda Konsolosluğu veya Hollanda büyükelçilikleri tarafından şahsen kabul edilmektedir. Hollanda Konsolosluğu dışında herhangi bir kurumdan vize oturum izni başvurusu yapılamamaktadır.
Vize başvuru formu
Hollanda oturma izni başvuru formu Hollanda Konsolosluğu resmi sitesinden online olarak şahsen eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız gerekmektedir. Her başvuru dosyası için başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formu bulunmayan dosyaların başvuruları kabul edilmemektedir. Bu sebeple başvuru formunuzu eksiksiz ve doğru doldurduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir.
Hollanda oturum vizesi başvurusu için gerekli belgeler eksiksiz ve doğru olarak sunulması gerekmektedir. Bu belgeler sırasıyla;
Başvurular için bölge ayrımı var mı?
Bursa, Edirne, Ankara, İzmir, Edirne, Gaziantep nerden başvurulur, konsolosluk ya da başvuru merkez üzerinden nasıl vize başvurusu yapılır
Hollanda oturum vize başvurusu Hollanda konsoloslukları ve Hollanda büyükelçiliği tarafından online randevu alarak yapılmaktadır. Hollanda oturum vize başvurunuzu Hollanda konsoloslukları dışında herhangi bir kurumdan başvuru kabul edilmemektedir.
Hollanda’da uzun süreli kalmayı planlayanlar Hollanda Konsolosluğuna D tipi vize başvurusunda bulunarak oturum izni talep edebilirler. Hollanda oturum izni için gerekli evraklar Hollanda Konsolosluğuna doğrudan sunulmakla birlikte, Konsolosluğun size verdiği izin oturum izni vizesi mahiyetindedir. Hollanda’ya gittikten sonra MVV adı verilen Hollanda oturum izni başvurusunu Göçmenlik ve Vatandaşlık dairesine yapmanız gerekir. Hollanda oturum izni talebini serbest bir işte çalışma, iş kurma, ücretli bir işte çalışma, aile birleşimi, eğitim, çocuk yanında ikamet gibi amaçlarla Hollanda’da ilgili kurumdan talep edebilirsiniz.
Hollanda oturum iznini iki şekilde talep edebilirsin. ‘Tavsiye’ işlemiyle yapılan Hollanda oturum izni talebinde başvuru sahibine Hollanda’da referans ola kişinin Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlık dairesine başvurması gerekir yani sizin oturum izni talebiniz Hollanda’daki yakınınız, eşiniz, partneriniz, çocuğunuz, eğitim alacağınız kurum veya işvereniniz tarafından başlatılmış olur. Diğer bir yol olan ‘Müracaat’ işlemiyle yapılan Hollanda oturum izni isteği doğrudan Hollanda Konsolosluğuna yapılır. Hollanda Konsolosluğu veya Hollanda Büyükelçliği başvuru evraklarınızı ve talebiniz Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlık dairesine bildirir. Oradan onay alındıktan sonra Hollanda Konsolosluğu size oturum izni vizesi verir.
Hollanda oturum izni başvuruları genellikle 3 aylık bir zaman zarfında sonuçlanır. Hollanda Konsolosluğunun ve Hollanda’daki resmi makamların yoğunluğu, tatil günleri gibi zamanların başvuru sırasında göz önünde bulundurulması gerekir. Aynı zamanda Türkiye’den yapılan başvurularda orijinal evraklar Hollanda’daki ilgili makamlara iletilmesi, orada Göçmenlik ve vatandaşlık dairesinin yapacağı incelemeler gibi faktörler süreyi uzatabilir.
Önemli Not:
9 sorudan en popüler 9 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Merhaba. Hollanda girişimci vizesi hangi şartlardan alınacak bir vizedir? Hangi koşullara sahip olmak gerekiyor? Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba. Hollanda yatırımcı vizesi almak için neler yapmak lazım? Ne kadarlık bir yatırım gerekir?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba. Hollanda oturum vizesi için neler gerekli? Ne kadar sürelik bir oturum alma hakkımız olabilir?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, Hollanda partner vizesi kimler için geçerlidir? Herhangi bir kısıtlama var mı? Bir de kanıt gibi bir şey isteniyor mu?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleSelamlar, Hollanda MVV vizesi nedir? Hangi durumlarda bu vizeyi alabiliriz? Bu konuda yardımcı olur musunuz?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleErasmus öğrenci vizesi için gerekli belgeler ile staj vizesi için gereken belgeler aynı mı? Farklı ise gerekenler nedir? Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, ben Hollanda'da 6 aylığına ücretli staj yapmak istiyorum. Bunun için çalıştığım şirket geçici oturma belgesi (sanırım, valid provisinal residence permit) ve oturma izni (residence permit) almam gerektiğini söyledi. Bu başvurular için hangi belgeleri getirmeliyim? Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, ben ocak ayında Hollanda vizesi almak istiyorum. Öğrenciyim önlisans 2. Sınıf’tayım. Nişanlım Hollanda’da ziyaret ve turistik amaçla gitmek istiyorum. 2500 gün sigortam var ve 26 yaşımdayım.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba. Ben Hollanda'da 3 aydan daha uzun süre kalmak için oturma izni almak istiyorum. Nereye başvuru yapmam gerekiyor?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.