B-2 Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi yani Tıbbi Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Amerika Vizesi başvurusu yaparak tıbbi tedavi için geçici olarak Amerika'ya girmek isteyen başvuru sahipleri, göçmen olmayan bir vize türü olan Amerika turistik ziyaretçi vizesini (B2) alarak seyahat edebilirler.

Tıbbi tedavi için Amerika'ya gitmek isteyen başvuru sahiplerinin önce yapılacak olan tedavinin nedenini gösteren yerel doktor raporu ya da beyanını Konsolosluğa sunması gerekir. Başvuru sahibi neden Amerika'ya gitmeye karar verdiğini detaylı anlatan bir yazıyı da sunması gerekir. Amerika'da yapılacak tıbbi tedaviye ilişkin randevuyu ve detayları gösteren belge evraklarınıza eklemeniz gerekir. Bu aldığınız belgede mutlaka randevunun tarihi ve zamanı, doktorun ismi ve adayın Amerika'da ziyaret edeceği klinik ya da hastanenin adı yer almalıdır.

B-2 Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi yani Tıbbi Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Amerika Vizesi başvuru sahibinin tıbbi tedavi bedelini gösteren ödenmiş fatura ya da proforma fatura sunması gerekir. İlgili yazı, doktor ücretlerini, hastane ücretlerini, anestezi ücretlerini ve tedavi için gerekli diğer tüm hizmetleri içermelidir. Tedavi için gidecek olan adayın ödeme şartlarını, kabul ettiklerini ve bu yükümlülüklerin ifası için Amerika'ya ait hiçbir fonunun kullanılmayacağını belirten Amerika'daki ilgili doktor ve/veya hastane tarafından yazının gönderilmesi gerekir. Amerika'daki tıbbi tedaviyi maddi olarak karşılayabileceğini gösteren kanıtları sunması gerekir. Bu miktara seyahat, konaklama, yemek ve orada bulunacağı süre içinde harcayacağı para bedeline göre banka hesabı sunması gerekir. Ayrıca, adaya refakat edecek olan her birey kendi seyahat giderlerini karşılayacak yeterli kaynağa sahip olmalıdır.

Her aile üyesinin başvurusu ayrı ayrı incelenir. Mülakat ve parmak izi uygulaması için başvuru yapan herkesi Amerika Konsolosluğu çağırmaktadır. Tıbbi tedavi olmak amacıyla Amerika’ya seyahat eden kişi Amerika’da çalışamaz ya da eğitim alamaz.

Tıbbi Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi İçin Gereken Evraklar

  • Amerika vize başvuru formu- DS 160 Formu (Online, İngilizce doldurulacak)
  • Nüfus cüzdanınızın fotokopisi (Yabancı uyruklu kişiler başvuruda Ulusal kimlik kartlarının fotokopisini sunması gerekir.)
  • Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli olmalı, varsa eski pasaportlarını da sunmalıdır.)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm) boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Adres, aile, anne ve baba bilgilerini içermelidir.)
  • Şahsi vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben yazılmalı, seyahat boyunca tüm masrafların kendisi tarafından karşılayacağı belirtilmelidir.)
  • Tıbbi Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Amerika Vizesi için başvuruda bulunan kişinin neden Amerika’da tedavi görmeye karar verdiğini ve tıbbi tedavinin nedenlerini açıklayan doktor raporu sunması gerekir. Eğer tedavi Türkiye’deki hastanelerde uygulanabiliyorsa başvuru ret olabilmektedir. Tıbbi tedavinin neden Amerika’da olması gerektiğine ikna olmaları gerekir.
  • Amerika’da tıbbi tedavi görüleceğine dair doktor-hastane randevusunun kanıtını gösteren belge (randevu tarihi, doktorların isimleri, tedavi görülecek klinik ya da hastanenin adını gösteren belge)
  • Alınacak tıbbi tedavi bedelinin tutarını gösteren, Amerika’daki hastaneden veya tedavi alınacak merkezden alınan belge. (Bu belge hastane, doktor, ameliyat ve tedavi dahilindeki diğer tüm hizmetlerin ücret bilgilerini içermelidir.)
  • Tedavi için vize başvurusunda bulunan kişinin hastane ve doktor masraflarını ödeme şartlarını kabul ettiğini gösteren, Amerika’ya ait hiçbir başka mali kaynağın kullanılmayacağını belirten ilgili hastane veya doktor tarafından gönderilen bir yazı almanız gerekir.
  • Alınacak tıbbi tedavinin içerdiği ücretlerin ödemesi için Türkiye’de yeterli parasal kaynak olduğuna dair kanıt. (Söz konusu masraflar seyahat, konaklama, yemek ve benzeri durumlar için gereken ödeme miktarlarını da kapsar. Buna ilaveten vize başvurusunda bulunan tıbbi tedavi alacak kişiye refakat eden kişi veya kişiler de seyahat masraflarını kendi imkânlarıyla karşılayacak maddi kaynağa sahip olmalıdır.

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

  • Amerika vizesi başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.
  • Amerika vizesi başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız takdirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.
  • Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. (Yaşanılan salgın ya da politik sebeplerden dolayı randevu alma ve vize alma süreleri uzayabilmektedir.)
  • Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.
  • 14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.
  • Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.
  • Amerika vizeniz olumlu sonuçlanırsa vizeniz basılmış olarak pasaportunuzu 3 iş günü içinde; İstanbul’daki Başkonsolosluktan başvuru yapanlar LEVENT PTT Merkezinden, Ankara’daki Büyükelçilikten başvuru yapanlar ÇANKAYA PTT Merkezinden alabilirler. Ofise ya da eve gelmesini veya size en yakın PTT Merkezinden pasaportunuzu almak istiyorsanız ek ödeme yapmanız gerekir.
  • Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.
  • Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Amerika vizesi başvurusu sonrasında vizenin verilmesi Amerika'ya giriş yapılabileceği garantisi anlamına gelmez. Gümrük Girişinde bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) Görevlileri seyahat eden kişinin Amerika'ya girip giremeyeceğine ve ne kadar süre kalmasına izin verileceğine karar verir. Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 yıl geçerli olabilir. Fakat Kısa süreli göçmen olmayan vizelerde, izin verilen kalma süresi 6 aydır.

B-2 Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi yani Tıbbi Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Amerika Vizesibaşvuruları için Amerika vizesi uzmanlarımızı arayabilirsiniz. 0212 970 05 02