Burkina Faso Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!
Burkina Faso vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Burkina Faso vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Burkina Faso vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Burkina Faso vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!
Burkina Faso’da Oturum
Burkina Faso’da 90 günden uzun sürecek kalım durumlarında oturum izni alınması gerekmektedir. Çoklu ya da tekli giriş şeklinde başvuru yapılabilir. Ancak iş amaçlı vize türlerinde çoklu giriş vizesi almanız son derece önemlidir. Ücret olarak daha fazla alınmasına rağmen ihtiyaç halinde çoklu vize izni sizin için çok daha avantajlıdır. Burkina Faso oturum izinleri izin türüne göre farklı için süreleri halinde verilebilir. 3 aylık, aylık ya da bir yıllık şeklinde olan oturum izinlerinizde başvuru yaparken bu süreyi özellikle belirtmelisiniz.
Evraklarınızı tamamlanmış ve doldurulmuş şekilde vermeye dikkat edin. Yolculuk biletlerinizi izniniz kapsamında kullanmaya özen gösterin. Aşılarınızı yapmaya dikkat edin.
----
Burkina Faso oturum izni için gerekli belgeler:
- Vize başvuru formu
- Pasaport
- Pasaport için uygun 4 adet biyometrik fotoğraf
- Sponsorluk mektubu (başvuru sahibi için isim, şirket bilgileri, ticari kayıt numarası, işçi kapasitesi, maaşı, sözleşme süresi, doğum günü, uyruğu vs.)
- Sözleşme fotokopisi
- Sağlık raporu
- Aşı belgeleri (uluslararası geçerli bir klinikten alındığına dikkat edin)
- Öğrenciler için öğrenci belgeleri
- Polis raporu
- Başvuru ücreti ve dekont ispatı
- Onaylanmış uçak, otel, pansiyon ya da ev belgeleri
- İletişim bilgileri
- Bankada yeterli miktarda para
- Aile bireyleri için sponsor olanların bunu ispatlayacak bilgileri (nüfus kayır örneği vs.)
- Türkiye’de varsa sahip olduğunuz ev, arsa, araç ruhsat ve tapu belgeleri
- Şirketlerin size verdiği sürelerin belgeleri, iş türleri, bedensel beceriler vs.
Not: Bütün belgelerin fotokopilerini barındırdığınızdan emin olun. İptali durumunda gecikmelerden kaçınmaya çalışmanın en uygun yolu budur. Aileye bağlı gitmiyorsanız bu vize türünde 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Öğrenci durumları için okuldan verilmesi gereken izin ve öğrenci belgelerini de eklemelisiniz. Gönüllü durumlarında yasal gönüllü çalışmalar yapan organizasyonlardan size gönderilmiş belgeleri yanınızda bulundurun.
Gerekli durumlarda konsolosluk belgelerinizi tutma hakkına sahiptir. Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde sizi ek görüşmeye çağırabilir. Olumlu bir oturum izni için bu görüşmeye katılmanız son derece önemlidir.
Ödemeleriniz için aldığınız dekontlarınızı sunmalısınız. Gerekli durumlarda bunları fotokopi yapabilirsiniz. Gelecek zamanlar için bu belgeleri tutmanızda yeni bir işlem durumu için size yarar sağlayacaktır. İşlemlerini tek seferde ve doğru yapmanız sizi fazla masraftan koruyacaktır.
Eğer süresiz bir oturum izni almak istiyorsanız daha fazla işle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle dilerseniz bizler Vize Merkezi olarak sizlere profesyonel bir vize işlem danışmanlığı yapabiliriz. Daha fazla detaylı bilgi için Vize Merkezi şubelerimizi arayabilirsiniz.