Değerli ziyaretçimiz;
Çek Cumhuriyeti vizesi başvurunuzu eksiksiz ve güncel evraklarla yapmak başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir. Eksik evraklarla yapılan başvurular, formlar doldurulurken gözden kaçan detaylar vize reddine neden olabilmektedir. Eksik veya güncel olmayan evrakın temin süresi zaman kaybına yolaçabilmektedir. Evrakların, seyahat planınıza uyumu Vize Merkezi danışmanları tarafından kontrol edilmekte, gerekli uyarılar önceden yapılmakta ve evraklar buna göre yeniden organize edilmektedir. Gerektiği taktirde alternatif evrakların sunumu da söz konusu olabilir.
Bütün evraklarınızı vize kurallarına uygun şekilde hazırlamış olsanız dahi Konsolosluk ek evrak talep etme hakkını saklı tutmaktadır. Ayrıca yine Konsolosluk gerektiği durumlarda başvuru sahiplerini vize mülakatına çağırabilmektedir. Ortaya çıkabilecek sıradışı her durum için çözüm üretmek Vize Merkezinin çalışma alanı içindedir. Uzun deneyimlerimiz doğrultusunda, arzu ettiğinizi vizeyi alabilmeniz için var gücümüzle hizmet vermeye devam ediyoruz.
Çek Cumhuriyet Ticari vizesi evraklarını ve vize işlemlerini içeren sayfamızı dikkatlice incelemeniz halinde başvurularınızı kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirmenizde yol gösterecek bilgilere sahip olabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti Ticari vize evrak listesi değişiklik gösterebilir. Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçerek Ticari Vize evraklarının güncel listesini talep ediniz. Evrak listesi vermiş olduğunu e-mail adresine gönderilecektir. Çek Cumhuriyeti ticari vizesine sadece geçerli ticari davet mektubu olan şirket sahipleri ve şirket çalışanları başvurabilmektedir.
Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi Nasıl Alınır?
Özellikle yurtdışı ticari faaliyetlerinin yoğunluğu nedeniyle seyahat etmek durumda olan İş dünyası profesyonelleri vize işlemleri ile vakit kaybetmemek ve zamandan kazanarak bir an önce vize alabilmek için danışman firmaları tercih etmektedirler. Vize Merkezi Çek Cumhuriyeti vize departmanı ticari vize işlemlerinizi sizin adınıza sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren deneyimli bir kuruluştur. Vize Merkezi evrak takibinden vizenin sonuçlanması kadar geçen sürede, vize işlemeleri sürecini yöneterek şirket sahiplerinin ve şirket çalışanlarının ihtiyaç duydukları ticari vizeyi sorunsuz şekilde almalarında destek vermektedir. Vize randevusunun alınması, eksik evrakların başvuru öncesinde belirlenmesi, seyahat planıyla uyumlu form ve dilekçelerin hazırlanmasında destek verilmesi, seyahat sağlık sigortası ve otel rezervasyonlarının alınması başta olmak üzere vize işlemlerine dair bütün süreç yönetimi Vize Merkezinin çalışma sahası içindedir. Aşağıdaki adımları takip ederek Çek Cumhuriyeti ticari vize işlemlerinizi evraklarınızı sadece kargo ile göndererek gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.
Sitemizin sol tarafında yer alan Çağrı Merkezi numaralarından temsilcilerimizi arayarak güncel ticari vize evraklarını içeren bilgi e-maili talep ediniz. Evraklarınızı hazırladıktan sonra şubemize gelerek veya kargo ile göndererek teslim ediniz. Evraklarınız bize ulaştıktan sonra randevunuz hemen alınacak ve randevunun tarih ve saati size bildirilecektir. Son 5 yıl içinde aldığınız Schengen vizenizde geçerli parmak iziniz varsa, randevusuz işlem yapabilirsiniz. Evraklarınız asistanlarımız tarafından Konsolosluk temsilciliğine teslim edilebilmektedir. Vize sonucu açıklandıktan sonra belirtmiş olduğunuz adrese kargo yoluyla gönderilebilmektedir.
Çek Cumhuriyeti Konsolosluğunun vize başvuru sahibini yakında tanımak için oluşturduğu form Schengen vize başvuru formudur. Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formunda vereceğinizi bilgiler seyahat planınızı destekler mahiyette olmalıdır. Form örneğine sayfamızda yer alan Form ve Dilekçe bölümü altından ulaşabilir, dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Vize başvuru formu, vize dosyanızın adeta bir özeti halindedir. Sorulara vermiş olduğunuz yanıtlar, sunduğunuz vize evrakları ile desteklenmektedir. Pasaport bilgileriniz, seyahat masraflarınızın nasıl ve kim tarafından karşılandığı, konaklama bilgileriniz gibi seyahatinize dair tün detaylara dair bilgileri bu form aracılığı ile vermektesiniz. Formda yanlış veya eksik verilen bilginin vize reddine neden olabildiği unutulmamalıdır.
Çek Cumhuriyeti vizesi ücreti seyahatin amacına ve süresine farklılık gösterir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu harç bedeli, vize başvuru merkezi ve Vize Merkezi koordinasyon ücretlerini içermekte olup Konsolosluk tarafından güncellenebilmektedir. Çek Cumhuriyeti vizesi ücreti güncel fiyatlar hakkında bilgi almak için lütfen Vize Merkezi danışmanlarımız ve temsilcilerimizle iletişime geçiniz.
Çek Cumhuriyeti Vizesi başvuru işlemlerinizi seyahatinizden 3 ay öncesinden başlatabilirsiniz. Seyahatine 15 gün kala başvuru yapan yolcuların vize çıkışı seyahat tarihine yetişmeme ihtimalini içerir. Başvurunuz seyahatinizden en az 1 ay öncesinden yapmak size zaman kazandıracaktır. Vize çıkış süresi ortalama 15 iş günüdür ancak başvurunun eksiksiz evrakla tam olarak yapılması gerekmektedir. Ayrıca vize sonucuna ve süresine karar veren yetkili kurumların sadece Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği olduğu unutulmamalıdır. Vize başvuru merkezlerinin ve danışman firmaların vizenin çıkış süresine dair verdiği bilgiler Konsolosluk kaynaklarından alınmaktadır ancak gecikme durumlarında inisiyatifi sadece Çek Cumhuriyeti diplomatik misyonlarına aittir.
Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Başvurusu
- Çek Cumhuriyeti’ne ziyaretiniz ticari sebepler (fuar, toplantı, kongre) veya iş görüşmesi nedeniyle yapılıyorsa bir Schengen vize türü olan ticari vizeye başvuru yapmanız bekleniyor. Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusunu Başvuru Merkezi’nden şahsen yapabileceğiniz gibi Vize Merkezi aracılığıyla da yapabilirsiniz. Konusuna hakim ülke temsilcileri başvuru sürecini sorunsuz atlatmanız için süreç boyunca danışmanlık görevini yürüteceklerdir.
- Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusu yapacağınız pasaportunuza dair dikkat edilmesi gereken hususlar var. Başvurunuz için hazırlayacağınız evrak dosyasında pasaportun kimlik bilgileri sayfasının fotokopisi ile son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri içeren sayfaların fotokopisinin de bulunması koşulu getirilmiş. Pasaportunuzun son 10 yıl içinde alınmış olması ve başvuru sahibinin dönüşünden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmasına dikkat edilmesi zorunlu. Ticari amaçlarla yapılacak olan seyahatinize eşlik edecek kişi/kişiler varsa ve bu kişilerin pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunuyorsa o vizenin fotokopisini de başvuru dosyasının arasındaki evraklara eklemeniz bekleniyor.
- Ticari amaçla Çek Cumhuriyeti’ne vize başvurusu yapılacaksa dikkat edilmesi gereken konulardan biri de seyahat sağlık sigortasının yapılmış olması. Schengen ülkelerinde geçerliliği olan sağlık sigortasının, ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan bir sigorta olması isteniyor. Seyahat sağlık sigortasının tutarının minimum 30.000 € teminatlı olması da yine istenen koşullar arasında bulunuyor. Sağlık sigortasının ıslak imza ve kaşeli olması, seyahat tarihinden bir gün önce başlayıp bir gün sonra bitecek şekilde düzenlenmesi talep edilen koşullar arasında yer alıyor. Sigorta evrakında doğum tarihi bilgisinin yer alması zorunlu.
- Ticari vize talebinde bulunurken sizi Çek Cumhuriyeti’ne davet eden firmanın davetiye mektubunu da yine hazırlayacağınız dosyaya eklemenizde fayda var. Söz konusu davet mektubu Çek Cumhuriyeti’nde ziyaret edeceğiniz şehrin polis departmanından alınan resmi davetiye olarak düzenlenmeli, orijinali ile birlikte fotokopisi de dosyada bulunuyor olmalı. Başvuruyu Ankara’dan yapıyorsanız Çek Cumhuriyeti’ndeki şirketten kişiye gönderilmiş imzalı ve kaşeli davetiye sunulması bekleniyor. Çek Cumhuriyeti konsolosluğu/elçiliğine İbraz edilecek davetiyelerin, ıslak imza kaşeli olarak hazırlanması koşulu getirilmiş. E-mail yoluyla imzalı kaşeli gönderilecek olan davetiyeler kabul edilmiyor.
- Çek Cumhuriyeti ticari vizesi başvurusunda bulunurken ibraz etmeniz beklenen evraklar arasında başvuru formu da bulunuyor. Formun eksiksiz olarak büyük harflerle doldurulmuş olması vize başvuru koşulları arasında yer alıyor. Son altı ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğrafınızın ibrazı da söz konusu.
- Çek Cumhuriyeti vize başvurusunu yapan kişi 18 yaşından küçük ve bir ebeveyniyle seyahat edecekse Gitmeyen ebeveynden noter tasdikli orijinal muvafakatname alınması gerekiyor. Başvuru İstanbul’dan yapılacak ise aile üyeleri beraber gidiyor ama aynı anda başvuru yapmıyorlarsa noterden orijinal muvafakatname alınması kuralı getirilmiş. Muvafakatnamede bulunması gereken ifade “Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu” ibaresidir. Noterden tasdikli belgede Çek Cumhuriyeti’ne seyahat edileceği mutlaka belirtilmelidir.
- Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yapabilirsiniz. Ülke temsilcilerimiz vize başvurusunun her aşamasında yanınızda olacaktır. Eğer 2017’ten sonra alınmış parmak izi bilginiz varsa ofisimize gelmeden posta yoluyla da başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Evraklarınızı hazır edip pasaportunuzla birlikte bize ulaştırdığınız anda Başvuru Merkezi’nden randevunuzu alıyor olacağız. İşlemlerin tamamlanmasının ardından pasaportunuzu yine posta yoluyla size ulaştırıyor olacağız. Vize Merkezi’nin alanında deneyimli ülke temsilcileri sorunsuz bir başvuru süreci için çalışıyor olacaklar.
Çek Cumhuriyet Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport: Çek Cumhuriyeti ticari vizesi içi başvuruda bulunacak olan Bordo pasaport sahipleri seyahat sonrası en az 3 ay 15 gün geçerli, vize etiketinin işlenebileceği en az 2 boş sayfası olan ve son 10 yıl içinde çıkarılmış pasaportları ile başvuru yapmalıdırlar.
- Dilekçe: İngilizce olarak Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılacak dilekçe şirket sahibi veya işveren tarafından yazılmalıdır. Ticari vize talebi olan çalışanların şirkette görev yaptıkları pozisyon, ne kadar süreyle çalışmakta oldukları, seyahatin tarihi ve amacı, ne kadar süre ile Çek Cumhuriyeti’nde kalacakları ve seyahat masraflarına dair bilgiler vize talep dilekçesinde yer almalıdır. Ticari vize başvurularında vize talebi olan kişinin şahsi dilekçesi ve işveren tarafından antetli kağıda olmak üzere 2 farklı dilekçe ibraz edilebilmektedir. Bu konu vizeye özel bir durum içerdiği için Vize Merkezi temsilcilerimizden destek alarak durumunuzun gerektirdiği şekilde dilekçe hazırlanmasına dair detaylı bilgi alabilirsiniz.
- Biyometrik fotoğraf: 2 adet biyometrik fotoğraf Schengen standartlarında, 35x45 mm ölçüsünde olmalıdır. Fotoğrafla birbirinin aynı olmalı, eski pasaportlarda ve eski vize etiketlerinde kullanılmamış olmalıdır, ayrıca eğer pasaportunuz 3 aydan eski ise pasaporttaki fotoğrafın da kullanılmaması gerekmektedir.
- Banka hesap özetleri: (Kalınan her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmelidir. Bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi: Kimliğinizdeki bilgilerle pasaportunuzdaki bilgiler aynı olmalıdır. Kimlik değişimi yapıldıysa ve pasaportunuz da değiştirilmiş olması gerekmektedir. Evlilik nedeniyle soyadınızda değişiklik olmuşsa eski soyadınızı taşıyan pasaportlarla, evlilik tarihinden itibaren en fazla 3 aya kadar seyahat edebilirsiniz.
- Güncel tarihli şirket evrakları: Firmanın faaliyet belgesi, imza sirküleri, güncel vergi levhası ve sicil gazetesi hazırlanması gereken evraklardır. Faaliyet belgesinin aslı, diğer evrakların fotokopisi kabul edilmektedir.
- Davetiye: Ticari vize davetiyesi Çek Cumhuriyetinde görüşülecek firma tarafından gönderilmektedir. Çek Cumhuriyetindeki polis birimlerinin onayını taşıyan davetiye, şirketin antetli kağdına yazılacak olup gönderen kişinin ve şirketin iletişim bilgilerini, ticari faaliyetin içeriğini de kapsamalıdır. Davetiyenin aslı gönderilmelidir. Ticari davetiye mektubu ayrıca seyahat tarihlerini ve etkinliğini süresini içermelidir.
Çek Cumhuriyeti ticari vize başvuru sahibinin duruma bağlı olarak hazırlaması gereken ek belgeler;
Kişi Şirket Sahibi İse;
- 4B Bağ-Kur Hizmet Dökümü
- Şirketin banka hesap özetleri
Kişi şirket çalışanı ise;
- 4A SGK Hizmet dökümü ve SGK işe giriş bildirgesi
- Maaş bordroları: Son 3 aya ait imzalı, kaşeli maaş bordroları
Çek Cumhuriyeti Vizesi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alınır?
Çek Cumhuriyeti vizesi VM aracılığıyla nasıl alınır hakkında yapmanız gereken belli başlı adımlar vardır. Bunlar aşağıda sıralanmıştır.
- İlk olarak ülke uzmanlarımızı arayarak Çek Cumhuriyeti ticari vizesi için hazırlamanız gereken evrakları öğrenin. Kişisel durumunuzdan ve statünüzden bahsederken oldukça açık olun çünkü durumunuz vize evraklarını hazırlamanız ve müşteri temsilcilerimizin sizi doğru yönlendirmesi açısından çok önemlidir.
- İkinci adım olarak temsilcilerimizin size mail aracılığıyla gönderdiği evrakları bir dosya haline getirerek hazırlamanız. Bu evrakların doğruluğuna, yanlış bilgi içermediğine ve eksiksiz oluşuna çok dikkat etmelisiniz.
- Çek Cumhuriyeti ticari vizesi üçüncü adım da tüm evraklarınızı bir araya getirdikten sonra ister kargo yoluyla ister en yakınınızdaki Vize Merkezi şubemize gelerek evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz.
- Evraklarınızın ülke uzmanlarımız tarafından incelenmesi ve herhangi bir eksik, yanlış ya da vize reddine sebep olacak bir belgenin tarafınıza bildirilmesi ise beşinci adımdır. Bilgilendirmenin ardından sizin onayınızla randevu alınır ve randevu günü ve saati ülke uzmanlarımız size eşlik edecektir.
- Dikkat! Eğer 2015 ve sonrasına ait herhangi bir Schengen vizesi için parmak izi vermediyseniz, kesinlikle parmak izi merkezine gidip işlemlerinizi halletmelisiniz.
- Çek Cumhuriyeti vizesi VM aracılığıyla nasıl alınır son adımı olarak da pasaport tesliminiz yapılır. Tüm işlemlerinizin ardından Çekya Konsolosluğu’nun kurumumuza yollamış olduğu pasaport da yine sizin inisiyatifiniz doğrultusunda ya kargo yoluyla gönderilir ya da şubemize gelerek teslim alabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti vize işlemlerinizin sonucu tamamen konsolosluk inisiyatifindedir. İşlem süresi Konsolosluğun yoğunluğuna, resmi gün ve tatillerine göre değişkenlik göstermektedir. Çek Cumhuriyeti vizenizi profesyonel destekle almanız lehinize olacaktır. Unutmamalısınız ki bir kez alınan vize reddi diğer vizelerinizi olumsuz etkilemektedir.