Cezayir çalışma vizesi (işçi vizesi) Cezayir’e çalışmak için gitmek isteyen vatandaşların başvurması gereken vize türüdür.
Cezayir Devleti, ülkeye yapılacak olan girişleri farklı kategorilere ayırarak hem başvuru sahiplerini gereksiz evraklar ile uğraştırmamayı hem de girişlerin kontrol altına alınmasını amaçlamaktadır. Bunun yanında çalışma niyeti ile giden kişinin kalacağı süreler, vergi ve ödeme gibi yükümlülükleri ile ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ülkeye girdiği andan itibaren farklı kategoride değerlendirilmesi bir zorunluluktur.
Turist vizesi alan bir kişinin bu vize türüyle ülkede çalışamayacağı gibi sunacağı evraklar da farklı olacaktır. Cezayir çalışma vizesi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için sitemizi takip edebilir, vize başvurusu ve diğer konulardaki sorularınız için uzman vize danışmanlarımız ile irtibata geçebilirsiniz.
Cezayir’e giriş yapılabilmesi için talep edilen kısa süreli vizeler daha çok turizm ve ticari amaçlı verilmektedir. Afrika ülkesinde çalışabilmek için çalışılacak kurum, yapılacak işi belgeleyen, işle ilgili belgeler vizenin başvuru sebebi dolayısıyla çalışılacak şirket tarafından hazırlanması gerekmektedir.
Konsolosluğun evrakların doğruluğunu onaylaması neticesinde vize başvuru sahibi Cezayir’e çalışma amaçlı gitmeye hak kazanır. Ancak kişi, bu vize türüyle ülkeye giriş yaptığında bölge çalışma bakanlığına bağlı kurumlar ve emniyet müdürlüğüne başvurarak çalışma izni almak zorundadır. Eksiklik belge, hatalı bilgi veya benzeri bir aksilikte ilgili Cezayir Konsolosluğu talepleri reddetme hakkına sahip.
Cezayir’e vize verme işlemleri ile ilgili olumlu veya olumsuz karar yetkisi sadece bu temsilciliklere ait. Gerekli görüldüğünde Konsolosluklar ek evrak isteme hakkına da sahipler. Çıkış süresi ise teslim edilen vize başvuru dosyasının eksiksiz olmasına bağlı. Ancak Cezayir Çalışma Vizesi çıkma süresi ortalama olarak 7-10 iş günüdür.
Cezayir Konsolosluğun vize değerlendirme ve işlem süresine bağlı olarak bu süre uzayabilmektedir. İşlemlerin daha sorunsuz geçmesi için Vize Merkezi gibi vize danışmanlık şirketlerinden hizmet alınabilir.
Cezayir çalışma Vizesi Ve çalışma izni ile İlgili Sık Sorulan Sorular
Cezayir Çalışma Vizesi Nedir?
Cezayir’e çalışma amaçlı gitmek isteyen kişilerin, ülkede yapacak oldukları işi resmi bir şekilde belgelemesi ve konsolosluğun da bunu onaylaması neticesinde aldığı izin türüdür. Kişi bu belge ile Cezayir’e giderek başvuru evrakında beyan ettiği ve resmi belgelerle ispatladığı belirtilen şirkette belirttiği işi yapmaya hak kazanır.
Vize ve çalışma izni başvurusunda bulunan kişi, işveren ya da iş ortağından da davetiye dahil belirli teminat ve sözleşmeleri konsolosluğa sunmak zorundadır. İşverenin doğrudan katkı yaptığı başvuru sürecinde şirket bu ülkede faaliyet gösterdiğini, şahıs ise bu ülkeye çalışmak için gittiğini kanıtlaması gerekir.
Cezayir çalışma vizesi geçici süre ile verilir ve eğer ülkedeki göreve devam edilecekse belirli sürelerde yenilenmesi gerekir. Cezayir Çalışma Vizesi, daha sonra Cezayir Çalışma İzni ve Cezayir Oturma İzni almak için ilk aşamayı oluşturur.
Cezayir Çalışma Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nedir?
- Türk umuma mahsus pasaport sahipleri Cezayir Çalışma Vizesi başvurularında hasarsız, iki sayfası boş olan, en az altı ay geçerlilik süresi olan ve 10 yıldan eski olmayan bir pasaport ile başvuru yapabiliyor.
- Hazırlanması gereken iki adet vesikalık fotoğraf 3x3.5 santimetre boyutunda, arka planı beyaz ve son üç (3) ayda çekilmiş olmalı. Fotoğraflar Vize Başvuru Formunun gerekli yerine yapıştırılması gerekir.
- Vize Başvuru Formu’nda yer alan ve yazılması gereken bilgiler temin edilecek olan diğer belgelerdeki eşleşmeleri gerekir.
- Bünyesinde çalışılacak olan kurumun antetli kağıdına yazılmış, imzalı ve kaşeli Vize Talep Dilekçesi şirket tarafından hazırlanması gerekir.
- Cezayir Çalışma Vizesi başvurusu yapabilmek için çalışılacak olan şirketle yapılan iş sözleşmesi ve fotokopisi de başvuru dosyasına eklenmelidir.
- Çalışma bakanlığı tarafından onaylanan Ülkeye Geri Dönüş Taahhütnamesi ve Fotokopisi ile ise vize başvurusu yapılırken iş sözleşmesi feshedildiği takdirde işverenin yabancı işçinin ülkesine geri dönüşünün sorumluluğunu da almış oluyor.
- Çalışma Vizesi için başvuru yapılırken çalışılacak olan şirketle ilgili son 3 ay içinde alınmış Faaliyet Belgesi fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, şirketin İmza Sirküleri fotokopisi, Vergi Levhası fotokopisi ve varsa Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopileri de hazırlanması gerekir.
- APT (Autorisation Provisoire de Travail) ismi verilen Geçici Çalışma İzni için iş sahibi olan şirket başvuru yapması gerekir. Cezayir’de faaliyet gösterdiği bölgedeki valiliğin ilgili biriminde imza ile onaylatılan belge, şirkete geri gönderildikten sonra diğer hazırlanması gereken evraklarla birlikte vize başvurusu için konsolosluğa iletilir.
Cezayir Çalışma İzni ve Cezayir Geçici Oturum İzni Nasıl Alınır?
Cezayir’de çalışmak isteyen kişi, Cezayir’de yapacak olduğu işi belgeleyen evrakları konsolosluğa sunarak çalışma niyetini açıkça belirtmek ve bunları da belgelerle ispatlamak zorundadır. Kişi eğer bir sözleşme üzerine gidiyorsa bunu sunmak ve işvereninden davetiye almak zorundadır.
Alınacak olan davetiyeCezayir’de bulunan emniyet belediye ve bakanlık gibi kurumlarca onaylı olmalıdır. Ayrıca davetiye mektubunun işveren firma yetkilisi tarafından imzalı ve şirket kaşesini barındırması gerekmektedir. Şirket antetli kağıdında hazırlanacak olan belge, kişinin çalışacağını beyan ettiği işin resmi dayanağı konumunda olacaktır.
Sonrasında Cezayir Çalışma Vizesini alan kişi ülkeye geldikten sonra çalışmaya başlayabilmesi için önce çalışma izni alması gerekir. Başvurunun yapıldığı işyerinin bağlı olduğu valilikten imza ile alınan onaydan sonra çalışmaya başlanabilir. Bu belge aynı zamanda Cezayir Oturum İzni başvurusu için de gerekli.
İlgili kurumlara talep iletildikten sonra çağrıldığı zaman gidilen Emniyet Müdürlüğü’nün bu konuda hizmet verilen biriminde atılan imzayla birlikte kişiye üç (3) aylık Geçici Oturum İzni verilir. Oturum Belgesi’nin süresi dolduğunda Cezayir’de kalabilmek ve çalışabilmek için yenilenmesi gerekir.
Cezayir Oturum İzni ile Aile Üyeleri Ülkeye Götürülebilir Mi?
Üç aylık Cezayir Geçici Oturum Belgesi başvuru sahibine ailesini de ülkeye götürme izni verir. Bu belgenin kaşeli kopyası ve talep edilen diğer evraklarla birlikte Türkiye'deki Cezayir Konsolosluğu'na yapılacak başvuru ile eşe de sahip olunan özelliklerde bir vize teslim veriliyor. Kişi, ailesini ülkeye götürebilmek için aile bağlarını da yine resmi evraklarla ispatlamak zorundadır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi evrakların onaylı tercümelerinin de aile birleşimi gerekli evrak dosyasıyla birlikte sunulması zorunludur. Gerekli evraklar ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi almak için konusunda uzman ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.
Yılların deneyimi ve konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş bulunan kurumumuz sayesinde konsolosluğa gitmeden vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Cezayir oturum izni ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için danışmanlarımızla irtibata geçiniz.
Cezayir Çalışma Vizesi Ücreti Ne Kadar?
Cezayir çalışma vize ücreti, konsolosluk tarafından belirlenmekte olup, konsoloslukça vize başvuru işlemleri için talep edilmektedir. Çalışma vize ücretleri ayrıca ülkede ne kadar süre kalınacağı ne tür iş yapılacağı, kaç kere giriş çıkış yapılacağı gibi detaylara göre de farklılık gösterebilecektir. Cezayir vize ücreti vizenizin kabul olmaması durumunda iade edilmeyecektir.
Ücretin belirlenmesi, talep edilmesi, iadesinin yapılmaması gibi tüm sürecin tasarrufunun konsoloslukta olduğunu hatırlatmak isteriz. Cezayir vize ücreti 2024 yılında güncellenmiş olup, başvurusunda bulunacağınız vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanında Cezayir’de ülkeye hangi amaçla gittiğiniz gibi detaylara göre vize ücretinde farklılıklar olabilecektir.
Cezayir vize ücreti hakkındaki tüm detaylara Cezayir vize uzman danışmanlarımız aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Vize başvuru gerekli evrakları arasında yer alan Cezayir vize başvuru ücreti yatırıldığını gösteren dekontun da yer alması gerekmektedir. Dekontun başvuru sırasında sunulmaması durumunda başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi söz konusu olabileceğinden bu detayın önemini vurgulamak isteriz.
Cezayir Çalışma Vizesi Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Cezayir çalışma vize dilekçesi Cezayir Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne hitaben yazılması gerekmektedir. Cezayir’de yapılacak olan ticari faaliyet tüm içerikleri, planı tarih ve yer detayları resmî belgeler ile desteklenerek hazırlanmalıdır.
Cezayir’de yapılacak olan ticari faaliyetin varsa ortakları ile yapılan anlaşmalar, faaliyetin süresi ve ülkede ne kadar kalınacağıyla birlikte diğer evrakların da sunumu şirket kaşe ve yetkili imzalı olmalıdır. Cezayir çalışma vizesi başvuru sahibinin İngilizce dilinde sunmak zorunda olduğu dilekçe kişinin maddi durumunu belgeler evrakları da ekte barındırmalıdır.
Cezayir çalışma vize dilekçesinin editörlerimiz tarafından hazırlanması ve diğer evrakların hazırlanması noktası yönlendirme alabilirsiniz. Cezayir çalışma vizesi dilekçesi ile diğer evrakların hazırlanması ve vize başvurusunu sizin adınıza konsolosluk tarafından yetkili kurum olarak yapmamız için uzman vize danışmanlarımız ile irtibata geçebilirsiniz.
Cezayir Çalışma Vizesi Nereden Alınır?
Cezayir çalışma vizesi nereden alınır sorusunun cevabı, konsolosluk ve büyükelçilik olacaktır. Cezayir Devleti’nin Türkiye’deki temsilcisi niteliğinde bulunan büyükelçilik ve konsolosluk, Cezayir temsilciliği yanında dış ilişkiler, ticari ilişkilerde temsilcilik rolü üstlenmektedir. Bununla birlikte vatandaşlık hizmetleri, ölüm ve doğum işlemleri, Türkiye’de bulunan Cezayir vatandaşlarının her türlü işlemleri ile ilgilenmektedir.
Kendi vatandaşları gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cezayir seyahatleri ile alakalı her türlü işlemlerinde de konsolosluk ve büyükelçilikler hizmet vermektedir. Cezayir çalışma vizesine başvurmak isteyen kişilerin konsolosluk ya da büyükelçilikle irtibata geçmelidir. Büyükelçilik ve konsolosluğun bölgelere göre hizmet verdiği unutulmamalı, bölge dışında ikamet eden vatandaşlara hizmet verilemeyeceğinin hatırlatılması gerekmektedir.
Cezayir çalışma vize işlemlerinizi sizin adınıza yapabilmemiz için konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş bulunmaktayız. Bu doğrultuda vize başvuru evraklarınızı tarafımıza iletmeniz durumunda tüm işlemlerinizi konsolosluğa gitmenize gerek kalmadan sizin adınıza yapabilmekteyiz.
Cezayir çalışma vizesi nereden alınır sorusu, gerekli evraklar listesi ve diğer tüm sorularınız için uzman vize danışmanlarımız ile irtibata geçebilirsiniz.
Cezayir Çalışma İzni almak için hazırlanması gereken belgeler
- 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel ve Arka fonu beyaz)
- Cezayir’deki firmayla yapılan iş sözleşmesi (Cezayir Çalışma Bakanlığı Onaylı)
- Ülkeye geri dönüş taahhütnamesi (Cezayir Çalışma Bakanlığı Onaylı)
- Geçici çalışma izni (Çalışma Bakanlığı Onaylı)
- Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzası olan)
- Pasaport ve Eski Pasaportlar (eski Pasaport yok ise Emniyet Şube Müdürlüğünden alınmış Protokol Belgesi)
- Vize başvuru formu- 2 adet olarak hazırlanmalıdır.
Önemli Notlar:
Cezayir Vizesi için başvuruya şahsen gelmeniz gerekmemektedir. Şirketimiz Konsoloslukta sizin adınıza başvuru ve takip yetkisine sahiptir. Cezayir vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Cezayir Konsolosluğu'nun inisiyatifi altında olacaktır.
Cezayir vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilir, dilekçe örnekleri, başvuru formları ve açılmayan her türlü linkler için gerekli olan tüm dokümanları edinebilirsiniz.