Değerli ziyaretçimiz; Fransa Çalışma Vizesi için hazırlayacağınız evrakların güncel olduğundan emin olunuz. Bu sayfada Fransa Çalışma vizesi için gereken evrakları, başvuru şartlarını ve çalışma vizesi kapsamında dikkat etmeniz gerekenlere erişebilirsiniz. görebilirsiniz.
Fransa vize işlemlerinizin onay sürecinde kesin ve tam yetki Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Konsolosluğu’na aittir.Fransa çalışma vizesi ve izni 90 günden fazla ülkede kalacak ve bu bölgede çalışmak isteyenler için oluşturulmuş bir uygulamadır. İşlemler Fransa'da bulunan işveren tarafından başlatılır ve uygun vizenin alınması sağlanarak kişi Fransa'ya getirilir sonraki aşama ise oturum izni ve çalışma iznini belgelendirmektir. Yazının devamında sürece ilşkin detayları bulabilirsiniz.
Vize Merkezi Fransa çalışma izni kapsamında tüm iş sözleşmesi ve davetiyeler alındıktan sonra Fransa'da çalışmak isteyen kişinin Fransa vizesi başvurusunu gerçekleştirir. Vize Merkezi olarak görevimiz uzmanlarımız aracılığıyla evraklarınızı hızlı ve doğru bir şekilde konsolosluk onayına sunmaktır. Sol menüdeki iletişim bilgilerinden temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
Fransa Çalışma İzni Vizesi Nasıl Alınır?
Fransa’da 90 günden fazla kalmayı ve çalışmayı planlıyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Fransa’da çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir. Fransa oturum izni işlemleri ve Fransa çalışma izni başvuruları birbiriyle paralel işleyen bir süreçtir. Fransa çalışma izni vizesi için size verilen süre ki genellikle başlangıçta 1 yıldır, aynı zamanda oturum izninizin de süresini belirler. Fransa'da kaldığınız süre boyunca her vize yenileme işleminde çalışma izni ve oturum izni süresi Fransa'daki idari makamlara yapılacak olan başvurularla uzatılabilmektedir.
Fransa Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
Fransa çalışma vizesi için hem yurtiçinden hem de Fransa’dan başvuru imkanları bulunmaktadır. Türkiye’de işlemler Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliğine yapılacak başvurularla gerçekleşirken, yurt dışından yapılan çalışma izni başvuruları Fransa’daki muhtemel işvereniniz tarafından başlatılacaktır. Bu nedenle çalışma vizesi başvurusunda bulunmadan önceden Fransa’da çalışmayı planladığınız işyeriyle Fransa yasaları çerçevesinde bir iş sözleşmesi yapmanız gerekecektir. Bu iş sözleşmesi diğer başvuru evraklarıyla birlikte Fransa’da bulunan işvereniniz tarafından Fransa Çalışma Bakanlığı ve Fransa Göç ve Entegrasyon dairesinin onayına sunulmalıdır.
Fransa Çalışma İzni Vizesi Randevusu Nereden Alınır?
Hem Türkiye’den hem de Fransa’dan yapılan başvurularda Konsolosluk ve Büyükelçilikler sizden görüşme talep edebilir. Bu görüşmelerde işi yapabilme yetkinliğinize, deneyiminize, Fransızca dil bilginizin seviyesi gibi Fransa’da ikamet etme gerekçelerinizin doğruluğu yetkililer tarafından kontrol edilir. Fransa çalışma vizesi başvurularınızı başvuruda bulunduğunuz işin niteliğine göre hazırladığınız evrakların Türkiye Fransa Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine sunumunu tamamladıktan sonra Fransa’ya gittiğinizde Fransa Göç ve Entegrasyon ofisine kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Konsolosluklara sunmanız gereken evraklar Fransa’da yaşayacağınız bölgenin ve çalışacağınız işin mahiyetine göre değişiklikler içerme olasılığı vardır. Bununla birlikte aşağıdaki listesini sunduğumuz Fransa çalışma vizesi için gereken evrakları başvuruda sunmak zorunludur. Fransa çalışma vizesi için yürütülecek işlemler hem Fransa’daki ilgili makamlar hem de Türkiye’deki konsolosluklar üzerinden yürütüleceğinden, başvuru sırasında sorun yaşamamanız için bu evrakların bir kopyasını yanınızda bulundurmanızı öneririz. Ayrıca Fransa’daki idari birimlere (Fransa Çalışma Bakanlığı ve Fransa Göç ve Entegrasyon Dairesi) yapılan başvurularda Fransa çalışma vizesi için gereken evrakların noterden onaylanmış Fransızca tercümeleri talep edilmektedir.
Fransa Çalışma Vizesi Başvuru Evrakları
- Pasaport (öngörülen dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerli)
- İki adet güncel, biometrik fotoğraf
- Kimlik fotokopisi
- İkamet ettiğiniz ülkenin bir vatandaşı değilseniz, söz konusu ülkedeki yasal ikametinize dair kanıt (oturum izni vs.)
- Fransa’daki firmadan işvereniniz tarafından elde edilen iş izni, (15187 * 02 Cerfa doldurulmuş formu) doğrudan OFII tarafından elçilik veya konsolosluğa gönderilir.
*Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de olmak üzere , Tüm belgeler İngilizce veya Fransızca’ya çevirilmiş ve bir noter tarafından tasdiklenmiş olmalıdır. Türkçe hiçbir evrak kabul edilmemektedir. Çeviri işlemleri tarafınıza aittir.
Fransa Çalışma Vizesi İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Yukarıda belirttiğimiz evrak listesi, vize başvurunuzu gerçekleştirebilmemiz için Konsolosluk tarafından talep edilen evrakların bilgisini içerir. Başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak Konsolosluk Vize Bölümü’nce yeni evraklar talep edilebilir.
- Başvuru belgelerini eksiksiz olarak tamamlamış yolcularımızın randevuları uygun olan ilk iş gününe alınacaktır. Randevu saati ve tarihi sizlerin onayına sunulacaktır.
- Değerli yolcularımız; Temsilcilerimiz, başvuru işlemlerinizin sorunsuz gerçekleşmesi için parmak izi alımı sırasında sizlere eşlik edecektir. Pasaport işlemleri sırasında vermiş olduğunuz parmak izi Fransa Konsolosluğu tarafından tanınmamaktadır.
- Başvuru belgelerinin tamamlanmış olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir. Fransa vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Fransa Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Vize başvurularınızın sonucu ve vize çıkış süresiyle ilgili nihai karar Konsolosluk tarafından verilecektir.
Fransa vizesi veya tüm dünya ülke vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgiler için sitemizi ziyaret ediniz.