Hindistan Çalışma Vizesine;
- Hintli bir şirkette çalışacak veya ücretli staj yapacak olan kişiler
- Bir sivil toplum kuruluşu için gönüllü olarak çalışmak üzere Hindistan’a seyahat edecek olan kişiler başvurmalıdır.
Sivil toplum kuruluşları için gönüllü olarak Hindistan’da çalışacak kişilerin özel bir izin almaları gerekmektedir. Hindistan Çalışma Vizesi sahibinin eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocukları Hindistan Turistik Vizesi için değil Hindistan Giriş Vizesi (Entry Visa) için başvurmalıdır. Bu durumda eş ve çocukların vizesinin süresi Hindistan Çalışma Vizesi sahibinin vize süresine göre belirlenecektir.
Kimler Hindistan Çalışma Vizesi için uygundur?
- Hintli şirketin sabit bir ücret ödediği ve bir sözleşmeye danışmanlık yapmak üzere Hindistan'a gidecek kişiler (ödeme aylık maaş şeklinde olmak zorunda değildir)
- Oteller, kulüpler veya diğer organizasyonlar tarafından yapılan çalışma sözleşmesi süresince düzenli performans sergileyecek olan sanatçılar
- Hindistan'a, ulusal / eyalet düzeyindeki takımların veya ünlü spor kulüplerinin koçları olarak giderek çalışacak olan kişiler
- Hintli kulüpler / organizasyonlar ile belirli bir süre için çalışmak üzere sözleşme yapan yabancı sporcular
- Mühendislik, tıp, muhasebe, hukuk veya diğer vasıflı hizmetleri bağımsız danışman olarak vermek üzere Hindistan'a gidecek bağımsız serbest çalışan kişiler (bu kişilerin bu tür hizmetleri vermesinin yasaya uygun olması koşuluyla)
- Yabancı dil öğretmenleri / tercümanları
- Uzman şefler
- Tedarik sözleşmesi gereğince teçhizat / makine / alet / ekipman vb. kurulumu ve devreye alınması için Hindistan'a gidecek yabancı mühendisler / teknisyenler
- Hintli bir şirket tarafından ücretinin ödenmesi şartıyla teknik yardım ve hizmetlerin aktarımı için Hindistan’a gidecek olan kişiler
- Hindistan'a belirli bir proje / yönetim atamaları yapmak üzere taşınan yabancı firmalar tarafından istihdam edilen üst düzey yönetim personeli ve / veya uzmanlar
- Bir projenin / sözleşmenin yürütülmesi için Hindistan'a gidecek olan kişiler (ziyaretin süresine bakılmaksızın)
- Garanti veya yıllık bakım sözleşmelerinin bir parçası olarak herhangi bir plan veya makineyi onarmak için müşterinin bulunduğu yere kısa bir ziyarette bulunarak Hindistan'a gidecek olan kişiler
- Hintli şirket personelinin eğitimi için Hindistan'a gidecek olan kişiler.
Hindistan Çalışma Vizesi başvurularınızı Vize Merkezi aracılığı ile yapabilirsiniz. Lütfen en hızlı ve en kolay başvuru seçenekleri için çağrı merkezimizden ya da online@vizemerkezi.com e-posta adreslerimizden bize ulaşınız. Vize uzmanlarımız Hindistan Çalışma Vizesi başvurunuzu en kısa zamanda sonuçlandıracaklardır.
Hindistan Çalışma Vizesi Başvurusu İçin Şartlar:
- Hintli bir şirket ya da kuruluş tarafından istihdam edilecek olan kişinin Hindistan Çalışma Vizesine başvurabilmesi için teknik bir uzman, üst düzey yönetici ya da istihdam / sözleşme bazında yüksek vasıflı olması veya idari pozisyonda görev yapıyor olması gerekmektedir.
- Hindistan Çalışma Vizesi alacak olan kişinin Hindistan’da gerçekleştireceği görevi gerçekleştirebilecek nitelikli Hintli istihdamın bulunmaması gerekmektedir.
- Hindistan Çalışma Vizesi vizesi rutin, sıradan işler veya sekreterlik / büro işleri için verilemez.
- Hindistan’da çalışılacak pozisyon, Hindistan'da kayıtlı bir şirkette / firmada / kuruluşta veya Hindistan'da bazı projelerin yürütülmesi için çalışan yabancı bir şirket / firma / organizasyonda olmalıdır.
- Çalışanın maaşı, yılda 25.000 ABD Doları'nı aşmalıdır. Bununla birlikte, bu koşullar şu kişiler için geçerli değildir: Etnik aşçılar, dil öğretmenleri (İngilizce öğretmenleri dışında), çevirmenler ve Hindistan'daki ilgili Büyükelçilik / Yüksek Komisyon için çalışan personeller.
- Yabancı uyruklu kişi, vergi yükümlülüklerinin ödenmesi gibi tüm yasal gereklilikleri yerine getirmelidir.
- Önerilen iş pozisyonu ile ilgili belgelerin, Hindistan Çalışma Vizesi alabilmeniz için uygun olup olmadığı Hindistan Konsolosluğu tarafından incelenecek ve buna göre bir karar verilecektir.
- Sponsor işveren / kuruluşun adı vize başvurusunda açıkça belirtilmelidir.
- Hindistan'daki herhangi bir proje ofisi / iştiraki / ortak girişimi / şubesi bulunmayan yabancı bir şirket / kuruluş, Hindistan Çalışma Vizesi için sponsorunuz olamaz. Bununla birlikte, Hintli bir şirket / kuruluş, Hindistan'da herhangi bir şubesi olmayan bir yabancı şirketle bir projenin uygulanması için bir sözleşme imzalarsa, bu yabancı şirket ancak bu durumda Hindistan Çalışma Vizesi alabilmeniz içi size sponsor olabilir.
- Hindistan Çalışma Vizesi için sponsorluk yapan Hindistan organizasyonu / şirketi, kişinin yasal işvereni olmak zorunda değildir.
- Hindistan Çalışma Vizesi ile projeleri / sözleşmeleri yürütmekle sizi görevlendiren Hintli şirket / organizasyon, Hindistan'daki yaşamınız süresince tüm davranışlarınızdan ve vize süresinin bitiminden sonra ülkeden ayrılmanızdan sorumlu olacaktır.
- Hindistan Çalışma Vizesi, Hintli şirketle yapacağınız iş sözleşmesinin süresine bakılmadan Hindistan Konsolosluğu tarafından 1 yıllık olarak verilmektedir. Hindistan’da bulunduğunuz süre içinde yetkili kurumlardan 5 yıla kadar uzatma talebinde bulunmanız mümkündür. Vizenizin başlangıç tarihi, Hindistan’a giriş yaptığınız tarih değil, vizenizin üzerinde yazan veriliş tarihidir.
- Teknisyenler, beş yıl süreyle veya Hindistan ile Türkiye arasındaki ikili anlaşmanın süresiyle (hangisi daha kısa ise) çoklu giriş Hindistan Çalışma Vizesi alabilirler.
- Bilişim Teknolojileri alanında uzman kişiler 3 yıla kadar veya görev alacağı pozisyonun süresi boyunca (hangisi daha kısa ise) çoklu giriş Hindistan Çalışma Vizesi alabilirler.
- Diğer alanlarda görev yapacak olarak kişiler ise en fazla 2 yıllık ya da görev süreleri boyunca geçerli olacak (hangisi daha kısa ise) çoklu giriş Hindistan Çalışma Vizesi alabilirler.
- Vize süresi 180 gün veya daha kısa olanların Hindistan’a gittikten sonra herhangi bir kayıt yaptırması gerekmez. Hindistan’daki iş pozisyonu 180 günden daha uzun sürecekse, geçerli olan Hindistan Çalışma Vizeniz ile Hindistan’a gittikten sonraki 14 gün içinde yetkili kurumlara mutlaka kaydınızı yaptırmak zorundasınız. Kayıt yaptırması gereken kişilere bir Hindistan oturum izni verilir ve bu kişiler Hindistan’da herhangi bir adres değişikliği yaptıklarında bunu mutlaka yetkili kurumlara bildirmek zorundadırlar.
Hindistan Vizesi İle İlgili Bazı Bilgiler
- Hindistan Vizesi başvurularınız, Hindistan Konsolosluğu’nda şahsen katılacağınız bir mülakattan sonra sonuçlanmaktadır. Vize uzmanlarımız bu mülakat için sizin adınıza bir randevu alacak ve tarihinizi tarafınıza bildireceklerdir. Şahsen katılmanız gereken bu mülakatta parmak iziniz de alınacaktır.
- Hindistan vizesi başvuru işlemleriniz vize uzmanlarımız tarafından sonuçlandırılacaktır. Başvuru işlemleriniz bittikten sonra şahsen katılacağınız mülakat aşaması da bitecek ve Hindistan Konsolosluğu vize başvurunuzla ilgili bir karar verecektir. Unutmayın, vizenizi onaylama ve reddetme yetkisi yalnızca Hindistan Konsolosluğu’na aittir.
- Vize başvurunuz Hindistan Konsolosluğu tarafından değerlendirildikten sonra pasaportunuz iade edilecektir. Bu aşamada pasaportunuz adresinize kadar gönderilebilmektedir.
- Tekirdağ, Denizli, Sakarya, Muğla, Balıkesir, Aydın, Manisa, Edirne, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Kırklareli, Yalova ve Kocaeli’de ikamet eden ve Hindistan vizesi başvurusunda bulunan kişilerin mülakata girecekleri yer İstanbul Hindistan Konsolosluğu’dur. Diğer illerde ikamet eden kişiler mülakata Ankara Hindistan Büyükelçiliği’nde gireceklerdir.
- Hindistan Vizesi için başvuru yapmak istiyorsanız bize çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca online@vizemerkezi.com e-posta adreslerimize göndereceğiniz bir e-posta ile vize uzmanlarımız en kısa zamanda başvuru işlemlerinize başlayabilmektedir.