Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hollanda aile birleşimi vizesi yabancı uyrukluların Hollanda Krallığı’nda 90 günden fazla kalabilmelerini sağlayan uzun dönem (D tipi) vizeyi içerir. Aile Birleşimi Vizesi Hollanda vatandaşı olan kişilerin aile ferdi olup, Hollanda’da uzun dönem oturmaları için kullanılan bir vize türüdür. Aile ferdi olmak eş, partner ve 18 yaş altı ve üstündeki çocukları kapsar. Hollanda aile birleşimi vizesi almak isteyenler bu kategoriye dahil olduklarına dahil evrakı Hollanda Konsolosluğu yetkili birimlerine ibraz etmelidir. Elçilik ya da konsolosluk yetkilisi, başvurunuzla ilgili bir karar alınmadan önce, Hollanda Büyükelçiliği’nde ya da Hollanda Başkonsolosluğu’nda bir görüşmenin yapılmasını gerekli görebilir. Lütfen, tercih ettiğiniz dilde bir görüşme planlanabilmesi için, vize başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz yere göre (Ankara veya İstanbul) Beyannameyi Fransızca ya da Felemenkçe olarak doldurunuz.
Hollanda Aile birleşimi vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları Hollanda büyükelçiliği veya Hollanda Konsolosluğuyla iletişime geçmelidir. Başvurular direk olarak Hollanda Konsolosluklarından yapılmaktadır. Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunabilmek için Hollanda’nın belirlemiş olduğu şartları Türk vatandaşlarının sağlamış olması gerekmektedir. Bu başvuruda önemli olan şey Türkiye deki eşten çok Hollanda’da ki eşin durumudur. Hollanda Aile Birleşimi başvurusu yapmak isteyen başvuru sahipleri en önemli iki en önemli iki şart Hollanda’da yaşayan eşin Hollanda vatandaşlığı veya Hollanda oturumunun olması gerekmektedir. İkinci önemli şart ise, eşinin orada en az sözleşme ile 1 yıllık minimum asgari ücrete çalışıyor olması gerekmektedir. Hollanda Aile Birleşimi başvurusu yapabilmeniz İçin resmi nikah yapılması zorunludur.
Hollanda’da yaşayan eş Hollanda hükümetine evliliği bildirmeli ve tanıtmış olması gerekmektedir.
Hollanda Aile Birleşimi Destek Hattı
İstanbul | 0212 970 05 18 |
Ankara | 0312 970 05 18 |
İzmir | 0232 970 05 18 |
Edirne | 0850 460 15 18 |
Adana | 0850 241 13 82 |
Gaziantep | 0850 241 18 35 |
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Şartları Nelerdir?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçici oturum iznine sahip olma şartı 2003’ten itibaren kaldırılmıştır. Artık Hollanda vatandaşı olmayan eş Hollanda oturum izni için başvurusu yapmadan Hollanda aile birleşimi talebinde bulunabilmektedir. Hollanda aile birleşimi başvuru sahibinin 21 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Ayrıca sabıka sicil kaydının temiz olması şartı aranmaktadır. Hollanda aile birleşiminde Hollanda’da buluna eşin veya partnerin çalışma durumu önemli rol oynar. Hollanda’daki eş veya partnerin en az bir yıllık iş sözleşmesi olması gerekmektedir ki iş sözşlemesi başvuru evrakları arasında da yer almalıdır. Hollanda aile birleşiminde resmi evlilik şartı aranmamaktadır ancak partnerlerin birlikteliklerinin gerçek olduğunu ispat eden belgelerin sunulması ve müracaat ırasında ilişki hakkında fazlasıyla detay verilmesi gerekmektedir.
Vize Kaç Günde Çıkar?
Hollanda Aile Birleşimi Konsolosluğun yoğunluğu ve resmi tatillerine göre ortalama 10-15 iş günü sürebilmektedir. Vize sonuçlanma süresi Hollanda Konsolosluğuna bağlı olmakla birlikte dilediği kadar pasaportu işlemde tutabilmektedir.
Vize Ücreti
Hollanda aile birleşimi vize ücreti direk Konsolosluktan olması sebebi ile 80€ olarak tahsil edilmektedir. Hollanda konsolosluğu kişinin statüsü ve yaşına göre ek bir ödeme çıkarabilir. Bu tamamen Konsolosluğa bağlıdır.
Vize Başvuru Formu
Hollanda Aile birleşimi vize başvurusu Hollanda Konsolosluğuna direk başvuru yapılmaktadır. Hollanda aile birleşimi başvuru formu Konsolosluğun resmi sitesinden online olarak eksiksiz ve doğru olarak doldurulmalı ve başvuru yapılmalıdır. Eksik veya başvuru formu bulunmayan başvuru dosyaları kabul edilmemektedir.
Hollanda Aile Birleşimi Bölge Ayrımı
Hollanda aile birleşimi vizesi Hollanda başkonsolosluğu veya Hollanda büyükelçiliği tarafından direk yapılmaktadır. Hollanda vizelerinde herhangi bir bölge ayrımı bulunmamakla birlikte size en yakın Konsolosluktan başvuru yapılabilmektedir.
Hollanda Aile Birleşimi için Gerekli Belgeler Nelerdir?
- Biyometrik Fotoğraf: Hollanda aile birleşimi vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar Hollanda Konsolosluğunun belirlediği standartlarda olmalıdır, Hollanda vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.
- Pasaport: Hollanda aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Hollanda seyahati dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.
- Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Hollanda Aile Birleşimi Vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği: Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir.
- Muvafakatname: Kişi 18 yaşından küçük ise, anne baba onaylı, orijinal belge
- Hollanda doğum belgesi: Hollanda vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise
- Boşanma kararı ve Boşanma ilanı: Daha önce evlilik yapmış kişiler; yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanının tercümeleri.
- Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı: Hollanda’daki eşe ait oturma izni, Kişinin Hollanda pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi
- Dil bilindiğine dair belgeler: Basit ve yeterli seviye de dil bilindiğine dair belgeler (diploma, dil sınavı sertifikaları vb.)
- Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği: Hollanda`da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler aşağıdaki evrakları başvurularına ek olarak organize etmelidir: Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Her iki eşe ait) veya Hollanda evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi.