Kamerun ticari vize nasıl alınır?
Afrika kıtasında yer alan Kamerun Cumhuriyeti’ne seyahat edecek T.C. vatandaşlarının vize alma zorunluluğu bulunmaktadır. Seyahat nedenine göre kategorize edilmiş zorunlu evraklar vardır. Ticari vize başvurusuna dair şartları eksiksiz olarak tamamlayan vatandaşlar vize alabilmektedirler. İlk aşamada başvuru dosyasının hazırlanarak yetkili diplomatik temsilciliklerinin onayına sunulması gerekmektedir. Bu kategoride vize başvurusu yapmak için Kamerun’da faaliyet gösteren şirketten alınmış davetiye mektubunun temin edilmesi zorunludur. Vize Merkezi, başvuru sahibini başvuru şartları hakkında bilgilendirerek Kamerun Konsolosluğunun belirttiği standartlar doğrultusunda başvuru yapmasını sağlamaktadır.
Kamerun ticari vize işlemleri kaç günde değerlendirilmektedir?
Kamerun’a yapılan ticari vize başvurularının değerlendirme süresi konsolosluğa bağlı olup ortalama 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Konsolosluğun ek evrak talep etmesi, resmi tatiller vb. sürenin uzamasına sebep olmaktadır. Evrakların eksiksiz hazırlanarak başvuru yapılmasını tavsiye ederiz.
Kamerun ticari vize başvuruları şahsen mi yapılıyor?
Kamerun vize başvurusunu şahsen yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Vize Merkezi, Kamerun vize işlemlerine dair hizmet vermekte olup kişi adına başvuru yapma konusunda yetkilidir. Ticari seyahat planlayan yolcular gerekli evrakları temin ederek kurumumuza ulaştırdıkları takdirde işlemleri yapılacaktır. Yetkilimiz başvuru dosyasının kontrolünü sağlayarak kişinin şahsen gelmesine gerek kalmadan başvuruyu gerçekleştirecektir. İstisnai durumlarda Kamerun Konsolosluğu kişiyi görüşmeye çağırabilmektedir.
Kamerun ticari vize başvurularında bölge ayrımı var mı?
Kamerun vize başvuru işlemleri için bölge ayrımı yoktur. Vize Merkezi aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli evrakları ulaştırdığınız takdirde temsilcimiz tarafından kontrolü sağlanarak başvuruya hazır hale getirilir ardından konsolosluğun onayına sunulmak üzere konsolosluğa teslim edilmektedir.
Kamerun’a seyahat etmek için Sarı Humma aşı kartı gerekli mi?
Kamerun, salgın riskinin yüksek olduğu bölgeler arasında yer aldığından dolayı seyahat edecek kişi mutlaka Sarı Humma aşısı yaptırmalı ve başvuru sırasında aşı kartını ibraz etmelidir.
Kamerun ticari vize kaç günde sonuçlanır?
Ticari vizeler genellikle 4 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Kamerun vizesi için ekspres başvuru imkanı vardır. Acil seyahat etmesi gereken kişiler ekstra ücret ödeyip bu hizmetten yararlanarak daha kısa sürede vize alabilirler.
Kamerun’a ticari vize ile seyahatlerde nelere dikkat edilmelidir?
- Kamerun vizesinin alınması ülkeye giriş yapılacağını garanti etmemektedir. Sınır memurları yolcuyu ülkeye almama hakkına sahiptir.
- Pasaport süresinin seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerli süresi olmalıdır.
Kamerun ticari vize reddedilirse ücret iadesi var mı?
Vize başvurusu olumsuz olarak sonuçlanan kişilere ücret iade edilmemektedir. Ücretin ödenmesi ve doğru bir başvuru yapılması vizenin olumlu değerlendireceği anlamına gelmemektedir. Karar tamamen konsolosluğun insiyatifindedir.
Kamerun Ticari Vize Belgeleri
Kamerun Devleti’ne ticari faaliyet amacıyla seyahat edecek T.C. vatandaşları mesleki statülerine uygun olan evrakları yetkili Kamerun diplomatik temsilciliklerine ibraz ederek vize başvurusunda bulunabilirler. Belgelerin güncel tarihli olmasının yanı sıra mutlaka doğru bilgiler içermesine dikkat edilmelidir. Seyahatin amacını kanıtlayan ve maddi gelir kaynağının bulunduğuna dair kanıtlayıcı evraklar başvuru dosyasına eklenmelidir.
Kamerun ticari vizesi için gerekli olan belgeler aşağıdaki gibidir:
- Pasaport: en az 6 ay geçerliliği olmalı ve minimum 2 boş sayfası bulunmalıdır.
- Biyometrik Fotoğraf: 2 adet, son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz olarak sunulmalıdır.
- Kamerun Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından İngilizce olarak yazılıp imzalanmalıdır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Arka ve ön yüzünün fotokopisi gerekmektedir.
- Rezervasyon Belgeleri: Otel, uçak, pansiyon rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri.
- Maaş Bordrosu: Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı sunulmalıdır.
- Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık, minimum 10.000 TL bakiyeli olmalıdır.
- Davet Mektubu: Davet eden şirketten kaşeli, imzalı ve şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
- Şirket Belgeleri: Ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi.
- Sarı Humma Aşı Kartı
Not: Vize iptali durumunda ücret geri ödeneği bulunmamaktadır. Vize reddi durumunda itirazda bulunma hakkınız vardır. Ayrıca hangi vize türü olursa olsun aşılar için belgelerinizi yanınıza almalısınız. İlk kez vize başvurusunda bulunuyorsanız büyük ihtimalle sizi ek görüşme için çağırabilirler. Ticari amaçlar için özellikle davet sahibi şirketlerin bilgilerini vermeniz kesinlikle istenen bir şarttır. Bu konuda dikkatli olmanızda fayda vardır. Aşı kartlarınızı yanınızda bulundurmalısınız. Bazı yerlerde kredi kartı geçerli olmadığı için yanınızda bir miktar nakit para bulundurmanızda yarar vardır. Kamerun kuzey bölgelerinde bazı karmaşıklıklar olduğu için gerekmedikçe ülkenin güneyinde olmaya dikkat edin. Kuzeye yapacağınız yolculuklarda yanınızda bir rehber ya da şirket korumaları olmasına dikkat edin.
Kamerun ticari vize başvurularınızda bir sorun yaşamak istemiyorsanız Kamerun vize başvurunuzu mümkün olan en erken bir tarihte; ziyaretinizden örneğin bir ay önce yapmanız yararınıza olacaktır. Kamerun vizesinde sıkıntı yaşamak istemiyorsanız profesyonel bir vize danışmanlığına ihtiyaç durabilirsiniz. Bizler Vize Merkezi şubeleri olarak deneyimli kadromuzla bu konuda sizlere yardımcı olmaktan son derece memnuniyet duyarız. Bu sebeple Kamerun vizesi için aklınıza takılan bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimizi aramaktan çekinmeyin. Kaliteli ve deneyimli kadrosuyla Vize Merkezi ve şubeleri sizlere gerekli bütün danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyacaktır.