Kanada Konsolosluğu hakkındaki Kanada Konsolosluğu vize randevu, Kanada Konsolosluğu randevu alma ve Kanada konsolosluğu vize başvurusu gibi tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Öncelikle birkaç bilgi vermek gerekirse; devletlerin, diğer devletlerin büyük ve ticari kentlerine, bulunulan ülkenin mülki amirleri ile temas kurma, vize işlemleri, pasaport yenileme,  temsil edilen ülke vatandaşlarının doğum, ölüm, evlilik gibi durumları ile ilgilenme, ulaşım, sağlık, eğitim ve hukuki durumlarda çözüm üretmek amacıyla kurdukları merkezlere “Konsolosluk” denilir. Uluslararası bir hukuk devletinin diğer devletlerde konsolosluk kurmasının mecburi olmadığı ifade edilmektedir. Ancak devletler, diğer devletler karşısındaki çıkarlarını ve diğer ülkelerde ikamet eden vatandaşlarının haklarını korumak amacıyla konsolosluk açarlar. Konsoloslukların açılması bulunulan ülke devletinin izni ile mümkün olmaktadır. Aynı zamanda alınan bu izin devletin isteği doğrultusunda kaldırılabilir. 

Kanada Dışişleri Bakanlığı tarafından gidilecek ülkede bulundukları şehrin mülki amirleri ile temasta bulunarak kendisi için öngörülen görevleri yerine getirmek üzere atanan kişilere “Konsolos” denilmektedir. Konsoloslar bulundukları şehrin büyüklüğü ve ticari niteliği temel alınarak başkonsolos, konsolos ve konsolos yardımcısı olarak hizmet vermekteler. Kanada Konsolosluğu çalışanları diplomatik temsilci vasfına sahip değildir. Resmi olarak diplomatik görevlere atananlar dışında kalanlara diplomatik ayrıcalık tanınmamaktadır. Ancak görevlerini yerine getirdikleri esnada bürokratik konularda ve adli kovuşturmalarda belli başlı ayrıcalıklara sahip olurlar. Konsolosluk binalarının dokunulmazlıkları vardır.

Kanada Konsolosluğu’nun Görevleri

Kanada Konsolosluğu, resmi bir kurum olmasının yanı sıra diplomatik yetki sahibi değildir. Türkiye’de ülkesinin menfaatlerini koruyan ve ilerleten, çeşitli resmi süreçleri idame ettiren resmi bir kurumdur. Kanada Konsolosluğu’nun görevleri bazı antlaşmalar ve nizamnamelerle tasarlanmıştır. Kanada Konsolosluğu’nun en genel amacı ise, Türkiye devleti içerisindeki ticari menfaatlerini korumak, geliştirmek, pasaport yenileme işlemleri, tıbbi, kanuni, eğitim alanında yardım sağlama, ulaşım bulundukları ülkelerin otoriteleri ile iletişim kurma, yurt dışında ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi olaylarla ilgili olmaktır.

Türkiye'deki İstanbul Kanada Başkonsolosluğu ve Ankara Kanada Büyükelçiligi

Kanada Konsolosluğunerede?

Ankara Kanada Büyükelçiligi; Kanada konsolosluğu vize işlemleri Ankara
İstanbul Kanada Başkonsolosluğu; Kanada konsolosluğu vize işlemleri İstanbul

Kanada Konsolosluğu İngilizce dilekçe örnekleri içi sayfalarımızı linklerine tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Kanada Konsolosluğu Vize

Kanada vizesi T.C vatandaşlarına, Hizmet (gri) pasaport, Hususi (yeşil) pasaport, Diplomatik (siyah) pasaport ve Bordo (Normal) pasaport sahibi kişilerden, pasaport türü fark etmeksizin vize istemektedir. Kanada Konsolosluğu kişisel başvuruları kabul etmemektedir. Bu nedenle başvurularınızı vize başvuru merkezleri aracılığı yapmak durumundasınız. Kanada vizesi hakkında bilmeniz gereken önemli noktaları belirtecek olursak;

Kanada, ülkeye girişlerde seyahat türüne göre farklı vizeler vermektedir. Seyahat sebebinize göre vizeler çok girişli veya tek girişli olmak üzere 2 çeşit verilebilmektedir. Tek girişli vizeler 6 ay geçerli olmak üzere bir kez çıkış yaptıktan sonra tekrar girişe izin vermemektedir. Tekrar giriş yapmak istediğinizi zaman yeniden başvuru yapmanız istenir. Çok girişli vizeler ise 10 yıl geçerli olabilmektedir ancak; 6 aydan fazla kalış hakkına sahip olamazsınız.

Kanada kısa süreli vizeler genellikle 10 ila 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Uzun süreli Kanada vizesi başvurularında ise bu süre 12 aya kadar uzayabilmektedir.

Kanada Konsolosluğu vize randevu almak ve Kanada Konsolosluğu vize başvurusu dikkat edilmesi gereken bir süreçtir bu nedenle bir çok kişi hatalı veya eksik başvuru sebebi ile ret almaktadır. Ret aldığınız zaman yatırdığınız ücret geri ödenmemektedir. Vize başvurusu kriterleri ülkelere, ülke vatandaşlıklarına hatta konsolosluklara göre bile değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle vize başvurusu yaparken bu konuda uzman, bilgili ve tecrübe sahibi kişilerden yardım almak gerekir. Vize almak için sadece evraklarınızı toplamak her zaman yeterli değildir. Evrakları düzgün toplamış olmanız vize başvurunuzun kabul edileceği anlamına gelmez. Özellikle ilk defa başvuru yapıyorsanız, çok fazla uğraş gerektirebilir ve size zaman kaybettirir. Vize reddi almanız vize sicilinizi etkileyebilir. Bu da bir sonraki vize başvurunuzda size sorun yaşatabilir. Bu yüzden size vize reddi aldıktan sonra değil öncesinde bir danışmanlık hizmeti almanızı önerebiliriz.

Vize Merkezi, 10 yıllık deneyimi ile size gerekli danışmanlığı sağlamaktadır. Uzman ekibi ile sizi tüm bu yorucu detaylardan kurtarır.

Kanada Konsolosluğu Göçmenlik Başvurusu

Kanada ekonomik koşulları ve yüksek yaşam standardı ile her zaman bir cazibe merkezi olmuştur. Nüfus çoğunluğunun büyük bir kısmı göçmen olan, her yıl ülkesine yeni göçmenleri kabul etmekte olan, Kanada devletine bir çok farklı yoldan göçmen olarak kabul edilebilirsiniz. Çoğunlukla eğitim amacı ya da iş amacı ile giden göçmenlerin olduğunu söylemek mümkün. 2020 yılına kadar 1 milyon daha göçmen alacağını açıklayan Kanada Devleti, yaşlı nüfusunun artması ile iş gücüne ihtiyaç duymaktadır. Kanada'ya eğitim aldıktan sonrasında da göçmen başvurunuzu yapabilirsiniz. Peki Kanada göçmenlik başvurusu şartları neler?

Göçmen alımışartları için;

  •  (Invitation to apply)  Başvuru daveti
  • Oturma izini içi başvuru yapmış olmanız gerekmektedir.

Başvuru daveti almak için ilk sorulan soru bekar mısınız, yoksa bir sevgiliniz (eşiniz) var mı? Kanada Devleti evli olmasanız da birisi ile ilişkiniz olması ve bu durumu kanıtlayıcı belgeler sunmanız durumunda başvuru davetini kabul edebilmektedirler.

Başvuru daveti; sizin eğitim geçmişiniz, kişisel bilgileriniz, iş eğitim bilgilerinizin dikkate alınarak sizinle beraber tüm başvuru yapan kişilerin, başvurularının bir havuzda toplanmasını sağlayarak size puan verilen bir aşamadır. Tüm bu kriterlerden geçtiğiniz zaman, 10 15 gün içerisinde size başvuru için gerekli evrakları hazırlamanız gerektiğini söylemektedirler.

Tek başınıza başvuru yaptığınız zaman tüm bu kriterler sadece size göre hesaplanıyor. Fakat çift olarak yapıldığı zaman, sizinle benzer nitelikte başvuru yapan tek kişiye göre daha fazla puan sahibi oluyorsunuz ve kalan puanı eşiniz tamamlıyor.

Kanada göçmenlik başvurusunda, sizden İngilizce veya Fransızca bilmenizi istemektedir. Kanada özellikle Fransızca bilenleri tercih etmektedir. Bu dillerdeki seviyenizi belirtmek için Türkiye'de IELTS veya TEF sınavına girebilirsiniz. Bu sınav da aldığınız puanlar Canadian Language Benchmarks (CLBS) sisteminde puan olarak tanımlanıyor. Bu iki dilden birisi için birisi esas başvuru oluyor, ikinci dil tamamen sizin tercihinize bırakılıyor. Bunun dışında eğitim durumunuzun da önemli olduğunu söylemek mümkün. Eğitim durumunuzu, Kanada için akredite ettirmelisiniz. Kanada puan sisteminde eğitim durumunuzun iyi olması sizi bir adım daha öne çıkarmaktadır.

Kanada Göçmenlik Vizesi Nasıl Alınır?

Kanada her giden kişinin göçmen olarak yerleşme riski taşımasından dolayı, vize başvurularını özenle değerlendirmektedir. Göçmenlik ile ilgili başvuru yapmıyorsanız bunu açıkça belirtmeniz ve evraklarınız ile desteklemeniz gerekmektedir. Kanada'ya göçmen olarak vize almanız ve kabul edilmeniz durumunda Kanada vatandaşları ile aynı şartlara sahip olabilirsiniz. Seçme ve seçilme hakkı dışında, eğitimden sağlığa kadar hepsinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Eğer bir işe sahipseniz, veya yatırımcı olarak gidiyorsanız 5 yıla kadar vergi muafiyetinden yararlanabilirsiniz. Kanada'da 3 yıl yaşadıktan sonra Kanada vatandaşı olabilirsiniz. Aynı zamanda kendi vatandaşlığınızı da koruyabilirsiniz.

Kanada'ya Kimler Göçmen Olarak Başvurabilir?

İlk olarak vasıflı çalışanlar kriterlerini sağlayan kişilerdir. Eğitim düzeyi, yabancı dil bilgisi, ve iş deneyimlerini kapsar. İkinci olarak yatırımcı ve girişimci kategorisidir. Her kategorinin puanlama sistemi farklı olduğundan dolayı, puanlama sistemi değişmektedir. Sonuç olarak her ne olursa olsun, hangi kategoriye göre Kanada göçmenlik başvurusu yaparsanız yapın, Kanada vatandaşları ile eşit hakları sahip olmaktasınız. Tüm aile üyeleri iş bulup çalışabileceği gibi, kendi işini de yapabilir. Varsa eğer çocuklarınız ücretsiz eğitim alma hakkına sahiptir. (Defter, kitap, servis, lise bitene kadar ücretsiz olarak verilmektedir.)

Kanada Konsolosluğu Vatandaşlık

Doğum yeriniz Kanada ise, Kanada Anayasası'nda yapılmış olan değişiklikler sebebi ile Kanada vatandaşlığına olma hakkına sahip olmuşsanız veya Kanadalı bir ebeveyne sahipseniz. Kanada vatandaşı olabilirsiniz. Bunların dışında Kanada vatandaşlığına başvuru yaparak da Kanada vatandaşı olabilirsiniz. Kanada Konsolosluğu vize randevu sistemiyle çalışır. Bunun için öncelikle Kanada Konsolosluğu randevu alma gereği vardır.

Kanada'da yaşayan bir yabancı diplomatın çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve daha sonrasında Kanada vatandaşlığından feragat etmişseniz veya iptal ettirmiş yada başvurunuzdan vazgeçmişseniz, Kanada vatandaşı olamazsınız. Yeniden Kanada vatandaşlığı başvurusu yapmanız gerekir.

Kanada vatandaşı biri ile evlenmeniz, mülteci olarak Kanada'ya kabul edilmiş veya süresiz oturum izni ile uzun yıllar boyunca Kanada'da ikamet etmişseniz, Kanada vatandaşı değilsinizdir fakat; Kanada vatandaşı olmak için başvuru yapma hakkınız vardır.

Kanada vatandaşı olmanız için çeşitli hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar:

  • Kanada'da kalmış olduğunuz süre
  • Oturum iznine sahip olup, olmamanız
  • Dil yetkinliği
  • Gelir durumunuz
  • Kanuni yasaklar
  • Gelir vergisi beyanı

Kanada vatandaşlığı başvurusu yapılırken, ilk başta bir başvuru paketi satın almalısınız. Bu başvuru paketi niteliğine göre değişiklik göstermektedir. Çocuklarınızla başvuruyorsanız onlar için ayrı bir paket bulunmaktadır. İsterseniz çocuğunuz ile beraber başvurabilir, isterseniz Kanada vatandaşı olduktan sonra çocuğunuz için ayrıca bir başvuru yapabilirsiniz.

Kanada başvuru paketinde istenen talimatları düzgünce uygulamalı, evraklarınızı hatasız ve eksiksiz şekilde teslim etmeli ve başvuru ücretini de yatırmalısınız. Eğer başvuru belgelerinizde eksiklik varsa başvurunuz kabul edilmeyecek ve eksikleri tamamlamanız istenecektir. Başvurunuzun kabul edilirse, Kanada göçmenlik ve vatandaşlık ofisi sizinle iletişime geçecektir. Yetkili görevli, mutlaka tarafınıza bilgilendirme yapacaktır. Kabul edildikten sonra size  “Kanada'yı Keşfedin: Vatandaşlık Hak ve Sorumlulukları” (Discover Canada) adlı bir kılavuz göndereceklerdir. Bundan sonraki aşama mülakat aşamasıdır. Bu aşamayı da geçmeniz durumunda vatandaşlık yemin töreni olarak tüm aşamalar son bulmaktadır.

Kanada vatandaşlık başvurusunda istenen belgeleri getirmeme veyahut, çağrılan mülakata gitmeme gibi durumlar olması durumunda vatandaşlık başvurunuz durdurulur. Hakkınızda hiç bir işlem yapılmaz. Kanada vatandaşlık başvurunuzda, Kanada vatandaşlığı yemin törenine kadar ki sürede tüm kriterleri taşımalısınız. Kanada oturum izni hakkınızı kaybetmeniz veya sınır dışı edilmeniz gibi kararlar çıkması durumunda, Kanada vatandaşı olamayabilirsiniz. Bu nedenle bu süreçte tüm uygunluk şartlarını taşımaya özen göstermeli, yalan bilgiden kaçınmalısınız.

Kanada Konsolosluğu Vize Başvurusu

Kanada vize başvuruları, Kanada Büyükelçiliği'ne yapılmaktadır. Kanada Büyükelçiliği, randevu sistemi ile çalışmamaktadır. Bu nedenle çalışma saatleri içerisinde başvurularınızı yapmalısınız. Başvurunuzu yaparken resmi tatilleri ve yoğunluğu göz önünde bulundurarak en az 1 aydan önce başvurunuzu yapmak yararınıza olacaktır. Kanada Konsolosluğu vize randevu sistemi ile çalışmaktadır.

Kanada tüm T.C vatandaşlarından vize istemektedir. Kanada vizesine başvurabilmek için gerekli şartları sağlıyor olmanız gerekmektedir. Bu şartlar;

  • Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı ve geçerliğini korumalıdır.
  • Sağlıklı olmalısınız.
  • Ek belge olarak başvuru esnasında tam teşekküllü bir sağlık kontrolünden geçmeniz istenebilir. Kabul etmelisiniz.
  • Kanada'ya başvuru yaparken suç teşkil etmemeli veya güvenlik riski taşımamalısınız. Bunu belgelerle ibraz etmelisiniz.
  • Kanada çoğunlukla vize alındıktan sonra kaçak yaşayan kişiler konusunda sorun yaşamaktadır. Bu sebeple Kanada'ya kısa süreli vize alıyorsanız geri döneceğinizi taahhüt etmelisiniz.
  • Kısa süreli vize alımlarında işyeri bilginizi ve ikamet etmekte olduğunuz yerin bilgisini vermelisiniz.
  • Seyahat amacınızda belirttiğiniz gidiş sebebini karşılayacak mali kaynağa sahip olmalısınız.

Kanada Konsolosluğu Vizesi Başvuru Formu

Kanada vizesi başvurusu yaparken öncelikle Kanada vizesi başvuru formunu doldurmalısınız. Kanada vizesi başvuru formu, eksiksiz ve özenle doldurulmalıdır. Kanada vizesi başvuru formu aynı zamanda seyahat amacınızı net bir şekilde açıklamalıdır. Kanada vize başvuru formu Kanada Konsolosluğu ve vize başvuru merkezlerinden ya da online olarak temin edilebilmektedir. Kanada vize başvuru formunu doldurduktan sonra, diğer gerekli evraklar ile birlikte belgelerinizi Kanada Konsolosluğu'na teslim etmelisiniz.

Vize başvuru formu resmi bir belge olduğu için yanlış ve yalan bilgi vermeniz suç teşkil eder. Başvuru formu Türkçe veya İngilizce olarak doldurulabilir.

Kanada vizesi başvuru formunu kendi başınıza hiç yardım almadan doldurmak oldukça zordur. Vize Merkezi olarak hizmetlerimizden birisi de Kanada vizesi başvuru formunun doldurulmasında size yardımcı olmaktır.

Kanada Vizesi Başvuru Süreci

Kanada vizesi başvurusu, vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılır. Kanada vizesi başvurusu eğer kısa süreli bir başvuruysa, çoğunlukla 10 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat süreç hakkında kararı Kanada Konsolosluğu vermektedir.

Kanada Vize Türleri

Turistik vize

Turistik vize Kanada'yı gezmek, seyahat etmek amaçlı kişilere verilen vize türüdür. Kanada'yı kısa süreli olarak ziyaret etmek isteyen kişilere verilir. Çok girişli ve tek girişli olarak verilebilmektedir. Çok girişli verilen Kanada turistik vizesi 10 yıla kadar uzatılabilir, fakat 6 aydan fazla kalamazsınız. Tek girişli Kanada vizesinde ise; çıkış yaptıktan sonra tekrar girmek istemeniz durumunda baştan başvuru yapmanız gerekmektedir. Kanada'ya giriş yaptıktan sonra giriş sürenizi uzatamazsınız.

Öğrenci Vizesi

Kanada yüksek eğitim standardı ile her sene birçok öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. 2 aydan kısa süren eğitimlerde öğrenci vizesi alamazsınız. 6 aya kadar süren eğitimlerde kısa süreli öğrenci vizesi verilir. 6 aydan uzun süren eğitimleriniz için ise, uzun süreli öğrenci vizesi verilmektedir. Uzun süreli öğrenci vizenin süresi, okul durumunuza göre uzatılabilir.

Ticari Vize

Ticari vize, yeni işler keşfetmek, konferans ve fuarlara katılmak amacı gibi kısa süreli ziyaretler için alınan vize türüdür. Kanada ticari vize diğer kısa süreli vizeler gibi 6 ay geçerlidir. Fakat orada çalışma imkanına göre geçici çalışma izni alarak uzatabilirsiniz. Fakat, bu durum Kanada Devletinin inisiyatifindedir.

Transit Viz

e

Transit vize, havayoluyla ülkeden geçiş yapmanız durumunda alınan vize türüdür. Diğer ulaşım yolları ile ülkeden geçiş yapmanız durumunda Transit vizeyi kullanamazsınız. Transit vize sadece havayolu ulaşımında geçerlidir.

Aile Akraba Ziyareti Vizesi

Aile akraba ziyaret vizesi, Kanada'da yaşayan yakınlarınızı ziyaret etmek istediğinizde alınan kısa süreli vize türüdür. Kanada vizesi başvurusu evraklarınız arasına, yakınınızın göndermiş olduğu davetiyeyi eklemelisiniz. Aile akraba ziyareti vizesini hazırlarken evraklarda Kanada'da kalacağınız yakınınız Kanada vatandaşı ise oturma izninin ve pasaportunun örneğini mail yoluyla göndermesi gerekmektedir.

Kanada Konsolosluğu Kanada Vizesi Başvuru Ücreti

Son yıllarda Kanada'ya gitmek isteyen kişi sayısı gittikçe artmakta. Gerek öğrenci olarak gerek çalışmak isteyen insan sayısı bir hayli fazla. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize isteyen Kanada için, vize başvurusu yapmadan önce vize başvuru harcını yatırmanız gerekmektedir. Kanada vizesi ücreti seyahat amacınıza göre değişiklik gösterir. Vize Merkezi olarak alacağınız danışmanlık hizmeti ile birlikte ücretler farklılık gösterebilir. Detaylı bilgiye ve güncel indirimler hakkında bilgi almak istiyorsanız iletişim bölümümüzden bize ulaşın.

Kanada Konsolosluğu Vize Reddi

Kanada Konsolosluğu vize başvurusu eksiksiz, hatasız ve düzgün bir şekilde olduğunda olumlu sonuç almamanız için hiçbir neden bulunmamaktadır. Fakat; eksik bilgi verilmesi, seyahat nedeninin net anlaşılmaması gibi durumlardan kaynaklı ret cevabı alabilirsiniz. Ret nedenlerini kısaca sıralayacak olursak;

  • Finansal durumunuzun, seyahat amacınız ile örtüşmemesi.
  • Kanada size verilen sürenin dışında kalmayacağınızı ibraz edilmemiş olması.
  • Seyahat amacınız net ve anlaşılır biçimde açıklanmalı. Alacağınız vize türü ile örtüşmeli. Aynı zamanda, belgeler ile desteklemelisiniz. Bunların olmaması durumunda başvurunuz, ret cevabı alacaktır.

Kanada Vize Reddinden Sonra Tekrar Başvuru

Kanada vize reddinden sonra tekrar başvuru yapmadan önce, Kanada Konsolosluğu vize başvurusu neden reddedildiğini iyi bir şekilde analiz etmeniz gerekmektedir. Kanada vize başvurunuz reddedildikten sonra, itiraz etme hakkınız bulunur. İtirazınız dilekçe verilerek yapılır. Dilekçenin nasıl yazılacağı, başvurunuzun neden reddedildiğine göre değişiklik gösterir. Kanada Konsolosluğu vize başvurusu sonrasında vize talebiniz ret ile sonuçlanırsa ücret iadesi verilmemektedir. Bu sebeple başvurularınızı özenle ve dikkatle hazırlamalısınız.

Bütün bunlarla uğraşmamak adına, Kanada Konsolosluğu vize randevu ve başvurunuzun en başından düzgün ve itinalı bir şekilde hazırlanmasını istiyorsanız, danışmanlık hizmeti almanızı öneriyoruz. Vize Merkezi uzun yıllardır olan tecrübesi ile başvuru sürecinin tamamında size destek olur ve başvurunuzu en hızlı şekilde yapmanıza yardım eder. Tüm sorularınız için sitemizi ziyaret edebilir, ya da bizi arayarak bize ulaşabilirsiniz.