Lüksemburg Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Lüksemburg Turistik Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Lüksemburg turistik vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.

Lüksemburg turist vizesi

Lüksemburg, Schengen Bölgesi’ne dahil ülkeler listesinde bulunduğundan seyahatinizi planlarken Schengen vizesi almanız gerektiğini akıldan çıkarmamak gerekir. Lüksemburg turist vizesi başvurusu için büyükelçiliğe sunacağınız dosyada seyahatinizin detaylarını içeren bir dilekçe de ibraz edilmesi gerekiyor. Teknik detaylara geçmeden önce Lüksemburg’u ziyaret bahaneleri ile ilgili birkaç önerimiz olacak.

Lüksemburg’un tarihi dokusu onu adeta bir masal şehrine dönüştürmüş. Ülke ile aynı adlı başkent Lüksemburg, Köln’e 190 km, Paris’e 289 km uzaklığındandır. Şehrin tarihsel dokusu UNESCO dünya mirası listesine alınarak koruma altına alınmıştır. Dünyanın zengin şehirleri arasında yer alan Lüksemburg bankacılığın kalbi haline gelmiştir. Batı Avrupa şehirlerinden biri olan Lüksemburg’un kuzeyinde Belçika, doğusunda Almanya, güneyinde ise Fransa bulunur.

Lüksemburg bir dünya kenti olarak varlık gösteriyor. Kentin iki yakası var, biri Ville Haute diğeri Ville Basse. İki yakada da gezip görülecek hayli yer bulunuyor. En önemlisi de şehrin iki yakasında da yeşilin her tonu ile karşılaşabiliyor olmanız. Eski kiliseleri, tarihi binaları, ve Büyük Düklük Sarayı en bilinen turistik ziyaret mecraları.

Avrupa Birliği'nin kurucu ülkelerinden olan Lüksemburg, alınan politik kararlarda da etkisi olan bir ülke. İklimine gelince Mayıs ve Eylül ayları boyunca hava sıcaklığı yüksek seyrediyor. Sonbahar ayları Lüksemburg’un kuzeyine seyahat edilmesi bakımından ideal olan aylar. Sonbaharı Lüksemburg’da karşılıyorsanız doğanın uykuya geçerken ortaya çıkan renk cümbüşüne de şahit oluyorsunuz demektir.

Lüksemburg’a ulaşım da sorunsuz. Türk Hava Yolları ile Luxair direkt uçuşları ile bu ülkeye seyahat edilmesini kolaylaştırıyor. Yolculuk süresi yaklaşık 4 saat olabiliyor. Direkt uçuşlarda yer bulamadıysanız diğer havayolu şirketleri ile aktarmalı olarak Lüksemburg’a gidebilirsiniz. Lüksemburg Havalimanı şehir merkezine 6 km uzaklıkta bulunuyor. Kent merkezine otobüs veya taksi ile yolculuk yapabilirsiniz. Araç kiralama seçeneği de bulunduğundan ulaşım konusunda zorluk çekmeyeceksiniz.

Lüksemburg seyahatini planladıysanız artık vize işlemleri boyunca hazırlanacak başvuru dosyasının düzenlenmesine hazırsınız demektir. Vize Merkezinin ülke temsilcileri başvuru dosyasının nasıl hazırlanacağı konusunda danışmanlık veriyor olacaklar. Vize Merkezi’ne telefon veya online ulaşabilir sorularınızı ülke temsilcilerine yöneltebilirsiniz.

Lüksemburg turist vizesi başvurusunda evrakların teslimin ardından vize ücretini ödemeniz gerekecek. Eğer çocuğunuz ile seyahat ediyorsanız Lüksemburg Büyükelçiliği 0-6 yaş arası çocuklardan vize ücreti talep etmiyor. Eğer daha önce alınmış VIS’li Schengen vizeniz varsa parmak izi vermek üzere Başvuru Merkezi’ne gitmenize gerek kalmayacaktır. Evraklarınız ve güncel pasaportunuzu Vize Merkezi’ndeki ülke temsilcilerine posta yoluyla iletebilir ve başvuru sürecini ofise gelmeden yönetebilirsiniz.

Lüksemburg Turistik Schengen Vizesi Başvuru Sırasında Hazırlanması Gereken Belgeler;

1. Dilekçe - Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Lüksemburg Büyükelçiliğine hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.
2. Pasaport - 10 yıldan eski olmayan, başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli
3. Fotoğraf - İki adet biyometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış
4. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
5. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.
6. Kimlik Fotokopisi
7. Otel-Uçak Rezervasyonu - Lüksemburg'da gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına) düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız
8. Seyahat Sağlık Sigortası - 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe
 
Lüksemburg Turistik vize başvuru sahibinin bulunduğu duruma bağlı ek olarak hazırlanması gereken belgeler;

Kişi şirket sahibi ise;
1. Ticari Davetiye (Lüksemburg’daki firmadan gelecek olan davetiye mail ya da faks olabilir, içeriğinde 3 ana madde belirtilmelidir.)
a. Davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet edilen firmanın ünvanı, adresi, telefon numaraları, belirtilmelidir.
b. Davet edilen kişi/kişilerin pasaportundaki kişisel bilgiler, mesleki görevi, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri
c. Talep edilen vizenin başlangıç-bitiş tarihleri ve birden çok seyahat olacaksa tarih aralığı belirtilmelidir
Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.
2. Ticari Davetiye gönderen kişinin Lüksemburg kimlik ya da pasaport fotokopisi
3. Faaliyet Belgesi - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.
Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
4. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi.
5. Vergi Levhası Fotokopisi - Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
6. İmza Sirküleri Fotokopisi - Şirket adına  imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.
7. SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
8. Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olup içerisinde en az 25.000 TL bakiye bulunmalıdır
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka memurunun imza sirküleri de eklenmelidir.
 
Kişi şirket çalışanı ise;
1. Faaliyet Belgesi - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.
Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
2. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi - Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi.
3. Vergi Levhası Fotokopisi - Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
4. İmza Sirkülerinin Fotokopisi - Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
5. SGK İşe Giriş Bildirgesi.
6. SGK Hizmet Dökümü.
7. Son 3 aylık Maaş Bordrolarının orijinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).
8. Litvanya seyahatine gidecek kişinin şahsi hesabının son üç ay hareketlerini gösteren Banka Hesap Cüzdanı veya Banka hesap dökümü.
a. Banka hesap hareketlerindeki meblağlar önemli olmak ile beraber, asıl önemli son kalan bakiyenin en az 25.000 TL olmasıdır.
b. Yukarıda tarif edilen kişiye ait olan Banka hesap dökümü, bize ulaştığı tarihten geri sayarak on beş günden eski olmamalı. Bankadan alınmış hesap dökümünün her sayfası kaşeli ve ıslak imzalı olmalı.
c. Banka dökümündeki imzayı atan banka yetkilisinin de imzası bulunan Bankaya ait İmza Sirkülerin fotokopisi eklenmeli.
 
Kişi Devlet Dairesi çalışanı ise;
1. Çalışma Belgesi - Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevi de içeren Çalışma Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.
2. İzin Belgesi - Talep edilen vize süresini kapsayan resmi İzin Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.
3. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi - Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi
4. Son 3 aylık Maaş Bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.) Bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.
5. Şahsi hesabınızın son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olmalı ve en az 25.000 TL bakiye bulunmalıdır
b. 15 günden eski olmayan son hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.
 
Kişi Emekli ise;
1. Başvuru sahibinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.
2. Şahsi hesabınızın son 3 aya ait banka hesap cüzdanı veya banka hesap dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi kim ise banka hesabı ona ait olup en az 25.000 TL bakiye olmalıdır
b. son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı, Hesap dökümü alınmış ise bankadan her sayfa kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.
 
Kişi Öğrenci ise;
1. Öğrenci Belgesi
2. Muvafakatname - Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 6 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatname aslı. Başvuru sahibi 18 yaş altında ise (reşit değil ise), yalnız ve/veya ebeveynleri ya da yasal vasi ile seyahat ediyor ise (beraber seyahat edilse de   edilmese de), her iki yasal veli veya vasiler noterden 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname aslını ve fotokopisini vermek zorundalardır.