Mısır Ticari Vize İçin Merak EdilenlerMısır sınırları Covid-19 artışlarından dolayı ticari seyahatler için kapalı mı?
COVID-19 salgınının artmasıyla beraber Mısır Arap Cumhuriyeti sınırları salgının artışını önlemek adına bir dönem kapanmıştır. Şu an için herhangi bir kısıtlama olmamakla birlikte yolcular ticari vize aldıkları takdirde seyahat edebilirler.
Mısır ticari vizesi kaç günde çıkar?
Ticari vize dosyası Mısır Konsolosluğu’na teslim edildikten sonra 5 ila 7 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Vize başvurularında yaşa göre iki farklı prosedür uygulanır. 45 yaş altında olan yolcuların vize işlemleri iki aşamadan oluşmaktadır. İlk etapta online bir başvuru işlemi vardır. Dosya online ortamda işleme alındıktan sonra minimum 45 gün ve daha uzun bir süre sonunda vize onayı gelmektedir. Başvurusu onaylanan yolcu için konsolosluktan randevu talep edilip dosyanın orijinal evraklarla birlikte randevu günü ve saatinde teslim edilmesi gerekmektedir. Konsolosluğa iletilen başvuru dosyası 5 iş gününde değerlendirilmektedir. 45 yaşın üstünde olan yolcuların işlemleri tek aşamadan oluşmaktadır. Randevu gününde başvuru dosyası Mısır Konsolosluğuna teslim edilir ve işlem süresi 5 ila 7 iş günüdür.
Mısır ticari vizesi için hangi aşılar kabul ediliyor? Son aşı üzerinden kaç gün geçmeli?
Mısır ticari vize başvurularında aşı kartı zorunluluğu bulunmamaktadır. Seyahat için PCR testi yeterlidir.
Ülke girişlerinde pcr testi gerekli mi?
Mısır Arap Cumhuriyeti’ne seyahat edecek tüm yolcuların Mısır vatandaşları dahil olmak üzere sağlık kuruluşlarında PCR testi yaptırmaları gerekmektedir. Yolcular, 72 saat içerisinde yaptırdıkları negatif test sonuçlarıyla seyahat edebilirler.
Mısır ticari vize başvuruları için Covid-19 kapsamlı seyahat sağlık sigortası zorunlu mu?
Mısır vize başvurusu için COVID-19 kapsamlı seyahat sağlık sigortası zorunlu belge değildir ancak seyahat için tavsiye edilmektedir.
Mısır'da karantina uygulaması var mı?
Mısır Arap Cumhuriyetine ticari amaçlar doğrultusunda seyahat edecek yolcuların karantinaya girme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Mısır ticari vize başvuru ve seyahat tarihleri için dikkat edilmesi gerekenler
- Mısır ticari vize sonuçlanmadan seyahat planı yapılmamalıdır. Yolcular, yaş aralığına göre değişip uzayabilen vize değerlendirme süresini göz önüne alarak başvuruda bulunmalıdır.
- Vize başvurusunda kullanılacak pasaport süresinin seyahat sonrası en az 8 ay daha geçerli olması ve içerisinde 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.
- İlk adım olan online başvuru işleminde scan edilmiş evraklar başvuru için yeterlidir. Vize onayı geldikten sonra orijinal belgeler Mısır Konsolosluğuna teslim edilmektedir.
Ticari vize sonuçlanmadan otel ve uçak biletleri alınmalı mı?
Ticari seyahatler için satın alınmış biletlere gerek duyulmamaktadır.
Mısır Ticari Vize İşlemleri
Mısır Arap Cumhuriyeti sınırları içerisine ticari bir faaliyet nedeniyle seyahat etmeyi planlayan kişilerin ticari vize sahibi olmaları gerekmektedir. Söz konusu zorunluluk iş gezisi, fuar, kongre, seminer, iş sözleşmesi gibi ticari nedenlerin tümünü kapsamaktadır. Mısır ticari vizesi tek girişli veya seyahatin niteliğine bağlı olarak çok girişli olarak verilebilmektedir. Vizenin çok giriş hakkı tanıyabilmesi için pasaport üzerinde daha önceden alınmış iki adet Mısır vizesi olması şartı aranmaktadır. Kısa süreli olarak verilebilen bu vize türünde yasal olarak kalış izni en fazla 90 gün olarak belirlenmiş bulunmaktadır.
Mısır sınırları içerisinde uzun süreli olarak ticari faaliyette bulunmak isteyen kişilere olarak kısa süreli vize verilmektedir. Söz konusu vize ile Mısır’a giriş yapılmasının ardından gerekli evraklar ile Yabancılar Şubesi’ne gidilmesi ve uzun süreli Mısır oturma izni veya çalışma izni başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Ayrıca ilgili kişilerin Mısır’a giriş yaptıktan sonraki 5 iş günü içerisinde ikamet edecekler yerin bağlı olduğu belediyenin Nüfus Müdürlüğüne ve Mısır Yabancılar Polis Merkezine kayıt yaptırmaları zorunluluğu bulunmaktadır.
Mısır Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Mısır için yapılacak olan ticari vize başvuru işlemleri sırasında konsolosluk tarafından talep edilmekte olan evrakların eksiksiz bir şekilde bir araya getirilmesi şartı aranmaktadır. Konsolosluk değerlendirmesine sunulacak olan belgelerin ve belgelerde yer alan bilgilerin birbirleri ile tutarlılık göstermesi oldukça önem arz etmektedir. Başvuru evrakların tutarsızlık gözlemlenmesi veya bilgilerin gerçeği yansıtmadığının tespit edilmesi durumunda vize talebi olumsuz olarak sonuçlanabilmektedir.
Vize talebi oluşturma sürecinde ibrazı zorunlu olan belgeler başvurunun niteliğine ve başvuru sahibinin çalışma durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Planlamış olduğunuz seyahate ilişkin detaylı evrak listesine vize temsilcilerimiz ile iletişime geçerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ticari vize başvurusunda konsolosluk tarafından eksiksiz olarak talep edilen evraklar aşağıda belirtildiği gibidir.
Pasaport
Mısır’a yapılacak olan ticari nedenli vize başvuru işlemleri sırasında ibraz edilecek olan pasaportun seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olması şartı aranmaktadır. Pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması ve herhangi bir şekilde deformasyona uğramamış olması değerlendirme sürecinde oldukça önem arz eden konular arasında yer almaktadır. Değerlendirme aşamasının olumlu sonuçlanması halinde vizenin pasaporta işlenecek olması nedeniyle başvuru aşamasında ibraz edilen pasaport içerisinde en az 2 adet boş sayfa bulunması gerekmektedir.
Biyometrik Fotoğraf
Başvuru dosyası içerisinde yer alması gereken 2 adet biyometrik fotoğrafın uluslararası ölçülere uygunluk göstermesi koşulu bulunmaktadır. Fotoğrafın güncel talep edilmesi nedeniyle son 6 ay içerisinde beyaz fona sahip olacak şekilde çekilmesi gerekmektedir.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Mısır ticari vizesine başvuru işlemleri sırasında Nüfus Cüzdanı fotokopisinin arkalı-önlü olarak ibraz edilmesi şartı aranmaktadır. Bilgilerin okunaklı olmasının önem arz etmesi nedeniyle yazıları okunmayan belgelerin kullanılması tavsiye edilmemektedir.
Ticari Vize Talep Dilekçesi
Mısır ticari vizesine başvuru işlemleri sırasında vize talebini ve seyahat detaylarını içeren bir dilekçe sunulması şartı aranmaktadır. Dilekçenin Mısır Konsolosluğuna hitaben ve talep edilen bilgileri içerecek şekilde prosedüre uygun olarak hazırlanmış olması gerekliliği bulunmaktadır. Mısır Ticari Vize Talep Dilekçe Örneği sayfamız üzerinden konuya dair detaylı bilgilere kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Başvuru işlemleri sırasında dilekçenin hazırlanması ve başvuru dosyasına ilişkin diğer adımların tamamlanması için vize temsilcilerimizden yardım alabilirsiniz.
Vize Ücreti
Mısır için ticari vize talebi oluşturma işlemleri sırasında Mısır Konsolosluğu tarafından belirlenen ve dönemsel olarak yine konsolosluk tarafından güncellenen vize başvuru ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Kurumumuz Vize Merkezi ile yapılan başvurularda vize ücreti konsolosluk harcı, hizmet bedeli ve vize ücretini içinde barındıracak şekilde belirlenmektedir. Güncel Mısır vize ücreti hakkında detaylı bilgiye ilgili sayfamızdan ve vize temsilcilerimiz ile iletişime geçerek kolayca ulaşabilirsiniz.
Davetiye
Mısır ticari vize başvurusunun işleme alınabilmesi için dosya içerisinde davetiye olması zorunluluğu bulunmaktadır. Davetiyesi olmayan başvurular işleme alınmaksızın doğrudan olumsuz olarak sonuçlanabilmektedir. Davetiye belgesinin Mısır sınırları içerisine yapılacak olan ticari amaçlı seyahatin muhatabı olan şirket tarafından gönderilmiş olması gerekmektedir. Belge içerisinde seyahatin amacı, süresi sponsoru ve diğer detayları ile birlikte Mısır’da bulunan şirketin bilgileri, kaşesi ve imzası yer almak zorundadır.
Ticari vize başvuru dosyası içerisinde yukarıda bulunan evrakların yanı sıra Mısır seyahatinin nasıl yapılacak olduğunu ve konaklama bilgisini gösteren belgelerin eklenmesi gerekmektedir. İbraz edilen belgelerin seyahat tarihleri ile uygunluk göstermesi oldukça önem arz etmektedir. Ulaşım ve konaklama bilgilerinin kontrol edilmesi nedeniyle başvuru dosyasına eklenmeden önce rezervasyonların konfirme edilmesi oldukça önem arz etmektedir.
Mısır Ticari Vize Başvuru İşlemleri
Mısır ticari vizesine başvurular ülkemiz sınırları içerisinde hizmet vermekte olan Mısır temsilciliklerine yapılmaktadır. Ticari nedenlerle yapılan başvurularda kurumumuzu tercih etmeniz halinde tüm süreç temsilcilerimiz tarafından şahsınız adına yönetilmektedir. Bu sayede karmaşık vize başvuru sürecini işlemler ile şahsen ilgilenme zorluğu olmaksızın kolaylıkla tamamlayabilmeniz sağlanmaktadır. Vize Merkezi temsilcilerimiz ikamet etmekte olduğunuz bölgeye hizmet vermekte olan Mısır temsilciliklerine hem kişisel hem de şirketi çalışanları olarak toplu vize başvuru işlemlerini gerçekleştirmektedir. Başvuru işlemlerini başlatmak için ikamet bölgeniz fark etmeksizin gerekli evraklarınızı şahsen veya kargo ve kurye aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.
Mısır ticari vizesine başvuru için öncelikle talep edilen belgelerin eksiksiz bir şekilde bir araya getirilmesi gerekmektedir. Kurumumuz ile yapılan başvurularda temsilcilerimiz evrakları inceleyerek herhangi bir eksik veya hata gözlemlemesi durumunda şahsınız ile iletişime geçerek başvuru dosyasının talep edildiği şekilde hazırlanmasını sağlamaktadır. Süreç boyunca tüm adımları güncel prosedüre uygun olarak tamamlayan vize uzmanlarımız işlemleri kolaylıkla takip edebilmenizi sağlamaktadır.