Mısır Aile Birleşimi vizesi ile ilgili detaylı bilgi için vize temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz!
Mısır Aile Birleşimi
Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından onaylı evlilik belgesine sahip olan, Mısır vatandaşı ile evli yabancı ülke vatandaşı arasında gerçekleşen evliliğin devamlılığı esasına bağlı olarak uzun süreli aile birleşimi vizesi verilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Mısır Aile Birleşimi vizesine doğruda başvuru yapılması söz konusu olmamaktadır. Türkiye’de hizmet veren Mısır Konsolosluğu ve konsolosluğun yetkilendirdiği danışmanlık merkezleri sayesind önceliklik olarak Mısır vizesi başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Mısır vizesi ile Mısır’a giriş yapılmasının ardından uzun süreli oturum izni başvuruları yapılmaktadır.
Mısır sınırları içerisinde en az bir ebeveyne sahip olarak çocuklar doğrudan Mısır vatandaşlığı hakkı kazanmaktadır. Mısır vatandaşı olan kişilerin yabancı ülke vatandaşı olan eşleri doğrudan vatandaşlık hakkı kazanmamakla birlikte gerekli prosedürlerin tamamlanması ile Mısır vatandaşlığı hakkı kazanabilmektedir.
Mısır Arap Cumhuriyeti çifte vatandaşlık hakkı tanıyan ülkeler arasında yer almaktadır. Vatandaşlık prosedürünü tamamlayan Mısır vatandaşı ile evli olan yabancı ülke vatandaşları kendi ülkelerinin vatandaşlığının çifte vatandaşlığı izin vermesi halinde kendi ülke vatandaşlıklarını bırakmadan Mısır vatandaşlığı alabilmektedir. Vatandaşlık sayesinde Mısır Arap Cumhuriyeti tarafından sağlanan tüm sosyal haklardan faydalanma hakkı tanınmaktadır.
Mısır Aile Birleşimi gibi uzun süreli oturum izni başvurularında talep edilen belgelerin eksiksiz olarak ibraz edilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Eksiksiz olarak bir araya getirilen belgelerin Mısır İçişleri Bakanlığına bağlı olan ilgili birime sunulması gerekmektedir. Mısır Bakanlığına bağlı olarak çalışmakta olan Yabancılar Şubesi gerekli evrakları inceleyerek başvuru dosyasını Kahire’de bulunan İçişleri Bakanlığı onayına sunmaktadır.
Uzun süreli Mısır oturum izninin ardından vatandaşlık hakkı kazanılabilmesi için ülke sınırları içerisinde en az 10 yıl ikamet etme ve 21 yaşından büyük olma koşulu bulunmaktadır. Vatandaşlık hakkı için ayrıca herhangi bir sabıka kaydı bulunmaması şartı aranmaktadır. Başvuru koşulları arasında Mısır’daki yaşamsal harcamalarını karşılayabilecek finansal yeterliliğe sahip olunması ve Arapça dil yeterliliğine sahip olunması gerekmektedir.
Mısır Aile Birleşim Vizesine Başvuru
Aile Birleşimi vizesine başvuru işlemleri Kahire’de hizmet vermekte olan Mısır Konsolosluğu veya İçişleri Bakanlığı Göçmenlik ve Vatandaşlık Ofisi tarafından yürütülmektedir. Aile birleşimi nedenli uzun süreli oturum izni başvurularında aşağıda yer alan belgelerin ibraz edilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.
- Başvuru sahibi kişinin doğum belgesinin aslı ve fotokopisi,
- Evlilik gerçekleştiren kişinin veya babasının doğum belgesinin orijinali ve fotokopisi,
- Mısır evlilik belgesinin aslı ve fotokopisi,
- Her iki eşe ait pasaport,
- Yabancı ülke vatandaşı olan eşe ait 4 adet biyometrik fotoğraf.
Reşit olmayan 18 yaşından küçük kişilerin Aile Birleşimi nedeniyle yaptıkları uzun süreli oturum izni başvurularında ayrıca ek belgeler talep edilmektedir. Bu durumda başvuru sahibine ait doğum belgesi, pasaport, 4 adet biyometrik fotoğraf, eğitim belgeleri, Mısır vatandaşı anne ve babaya ait doğum belgesi talep edilmektedir. Mısır vatandaşı olan annenin yabancı ülke vatandaşı ile evli olması halinde söz konusu evliliğe ait evlilik sözleşmesi ibraz edilmesi gerekliliği bulunmaktadır. Başvuru koordinasyon ve işlem ücretleri (başvuru işlem ücreti, kararnameden sonra ödenecek olan yurtdışı vatandaşlık ihraç ücreti, ek işlem ücretleri) tahsis edilmektedir. 16 yaş ve üstü başvuru sahiplerinin başvuru işlemleri sırasında sabıka kayıtlarını değerlendirmeye sunmaları şartı aranmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde uzun süreli oturum izni işlemleri yürütülmemektedir. Uzun süreli oturum izni işlemlerinin Mısır sınırları içerisinden yürütülmesi nedeniyle öncelikle Mısır vizesi sahibi olunması gerekmektedir.