Myanmar Vize İşlemleri Vize Merkezi Temsilcileri aracılığıyla en doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirilir.
Myanmar Vize Başvurusunu Sizin Adınıza Yapalım!
Myanmar e-vize çeşitli amaçlarla yapılacak Myanmar seyahatlerinde yabancı ülke vatandaşlarına verilen bir tür elektronik vizedir. Resmi adı Myanmar Birliği Cumhuriyeti olan ülke, Burma ya da Birmanya olarak da bilinmektedir. Myanmar’ın Türkiye’de herhangi bir diplomatik temsilciliği bulunmamaktadır. Herhangi bir büyükelçilik, başkonsolosluk ya da konsolosluk bulunmamasından dolayı, ülkemizdeki tek diplomatik yetkisi Ankara Fahri Konsolosluğu’na aittir.
Myanmar’a yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde Endonezya, Laos, Filipinler, Brunei, Kamboçya, Tayland ve Vietnam vatandaşları 14 güne kadar vizeden muaftır. Fakat turistik amaçlar dışındaki seyahatleri için vize almaları gerekmektedir. Vizesiz seyahatler şartlarından biri de Mandalay ya da Naypyidaw ya da Yangon Uluslararası Havaalanı’ndan giriş -çıkış yapılması gerektiğidir. Bu koşullar sağlandığı takdirde belirtilen ülke vatandaşlarının vizesiz seyahat hakkı vardır. Seyahat planı 14 günden uzunsa ya da kara sınır kapılarından giriş – çıkış yapılacaksa bu yabancıların da Türk vatandaşları gibi Myanmar e-vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Myanmar ile Türkiye Cumhuriyeti arasında vize muafiyetine ilişkin yapılmış herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır. Bu sebeple resmi pasaport ve umumi pasaport sahibi her Türk vatandaşının ülkeye seyahat etmeden önce vize alması gerekmektedir. Myanmar vizesi başvuruları; Myanmar turistik vize ve Myanmar ticari vize gibi çeşitli uygulamalara sahiptir. Seyahat amacına göre vize türü de değişiklik göstermektedir. Eğitim ve çalışma gibi özel izinler gerektiren durumlar dışında, Myanmar elektronik vize ile seyahat edilmesi mümkündür. E-vize, 28 günlük tek girişli seyahat hakkı tanıyan bir vize türüdür. Yalnızca aşağıdaki sınır noktalarından yapılacak girişlerde geçerlidir.
- Nap Pyi Taw Uluslararası Havaalanı
- Mandalay Uluslararası Havaalanı
- Rih Khaw Dar Kara Sınırı
- Yangon Uluslararası Havaalanı
- Tachileiy Kara Sınırı
- Tamu Land Kara Sınırı
- Kawthaung Kara Sınırı
- Myawaddy Kara Sınırı
Myanmar Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Myanmar online vize dış temsilciliklerden verilen, pasaporta etiket olarak basılan vizeye alternatif olarak uygulanmaya başlanmıştır. Myanmar’a yapacakları seyahatlerde, vize muafiyeti olan yabancılar dışındaki herkesin vize alması gerekmektedir. Bazı ülke vatandaşlarının vizesiz kimlikleri ile Myanmar’a giriş yapabilmeleri mümkündür. Fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Myanmar’a seyahat edebilmek için belirli bir tür pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Pasaportlarının 10 yıldan eski olmaması ve seyahat dönüş tarihlerinden sonra en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.
Myanmar online başvuru pratik bir şekilde yapılan, az evrakla başvuru kolaylığı sağlayan bir vize başvuru türüdür. Her ne kadar hızlı ve kolay bir şekilde başvuru imkanı bulunsa da, doğru türde bir başvuru yapılmaması, formun hatalı doldurulması ya da evrakların yanlış yüklenmesi gibi durumlarda başvurunun reddedilmesi olasıdır. Bu gibi durumlarda maddi kayıp ve zaman kaybı yaşanmaması adına başvurudan önce muhakkak bir uzman ile görüşülmesi gerekmektedir. Vize Merkezi uzmanları aracılığıyla yapılan Myanmar vize işlemleri en doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirilmektedir.
Myanmar online başvuru, 3 aşamada tamamlanmaktadır. Başvurunun ilk adımı elektronik İngilizce formun doldurulmasıdır. Ardından gerekli başvuru evrakları dokümanlar kısmına online olarak yüklenir. Ödemenin yapılması ile başvuru gerçekleştirilmiş olur. Vize sonucu ortalama 3 iş günü içerisinde e-mail yoluyla iletilmektedir. Gerekli evraklar ile Myanmar vize ücreti diplomatik yetkililer tarafından belirlenmektedir.
Myanmar vizesi için gerekli evraklar başvuru türüne göre değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda başvuru esnasında ek evrak talep edilmesi de olasıdır. Dış temsilciliklere yapılan başvurularda istenen mesleki evraklar, banka hesap dökümü, şirket evrakları gibi belgeler, Myanmar e-vize başvurusunda gerekli değildir. Her başvuru türünde istenen ortak belgeler aşağıdaki gibidir.
- Vize Başvuru Formu (İngilizce)
- Pasaport
- Biyometrik Fotoğraf
- Ulaşım Belgeleri
- Konaklama Belgeleri
PDF formatında hazırlanan belgeler, formun doldurulmasının ardından online olarak yüklenmektedir. Ödemenin kredi kartı ile online olarak yapılmasının ardından başvuru gerçekleştirilmiş olur. 3 iş günü içerisinde değerlendirilen vize, e-mail yoluyla iletilmektedir. E-vize her ne kadar sistem üzerinden sorgulanabilen bir vize türü olsa da, kişinin e-vize çıktısı ile seyahat etmesi gerekmektedir.