Norveç vizesi başvurusunda bulunacak vizeye tabi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 günden kısa süreli seyahatler için Norveç vizesi için gerekli evrakları hazırlamaları ve vize taleplerinde Schengen vize başvuru formunu doldurmaları zorunludur. Norveç Schengen vize başvuru formu okunaklı bir şekilde doldurulmalı ve Norveç vize talebinde bulunan kişinin imzasını taşımalıdır. Norveç vize başvuruları için 1 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Schengen vize başvurusunda ibraz edilecek olan fotoğrafların 6 aydan eski olmaması ve daha önce hiçbir Schengen vizesinde kullanılmamış olması gerekmektedir. Norveç’e bir ticari seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız, davet eden kurumdan yetkili imzasını ve kaşesini veya kurumun damgasını taşıyan davetiye almanız gerekmektedir. Davetiyenin orijinal olması şart değildir, fotokopi versiyonu kabul edilebilmektedir ancak davetiyede mutlaka surette katılım yapılacak organizasyona dair yer ve zaman bilgisinin, etkinliğin hangi tarihler arasında gerçekleştirileceğinin bildirilmesi gerekmektedir. Norveç aile ve arkadaş ziyareti için gereken davetiyenin, davet eden kişinin ikamet ettiği belediyeden onaylı olması gerekmektedir. Ayrıca davet eden kişinin kimlik, pasaport ve oturum izni belgelerinin başvuru için hazırlanması gerekmektedir.
Norveç vizesi için gerekli evraklar hazırlanırken çalışanların, iş yerlerinden iş yerine ait belgeleri ve aynı zamanda çalıştıkları kurumdan izin yazısı almaları gerekmektedir. Çalışanlar ve şirket sahipleri çalıştıkları veya sahibi oldukları kuruma dair vergi levhası, kurumun imza sirküleri, faaliyet belgesi, resmi sicil gazete fotokopileri gibi evrakların sunulması gerekmektedir. Çalışanların son 3 aylık SGK dökümleri ve maaş bordrolarının Norveç vize evraklarının arasında olması gerekmektedir. Çalışanlar ve şirket sahipleri, şirket tarafından hazırlanan izin ve görev yazılarının İngilizce olması gerekmektedir. Yeminli çevirmenler tarafından yapılan İngilizce çevirilerde kabul edilmektedir.
Norveç vizesi için gereken evraklardan biri olan banka hesap dökümleri Norveç’te kalacağınız süre boyunca masrafları kim karşılıyorsa başvuru sahibini finanse edebilecek miktarda olmalıdır. Benzer şekilde seyahat masrafları birinci dereceden yakınları tarafından karşılanacak olan kişilerin sponsorlarının da Norveç vize talebinde bulunan kişinin oradaki masraflarını karşılayacak güçte olması beklenmektedir. Norveç’e eğitim amaçlı giden öğrenciler Norveç vize evraklarını hazırlarken güncel tarihli öğrenci belgesini sunmalıdırlar. Bununla birlikte öğrencilere sponsor olacak kişilerin sponsorluk yazısı ile birlikte mesleki durumlarına uygun evrakları hazırlamaları gerekmektedir.
Norveç seyahatinizden önce yaptıracağınız seyahat sağlık sigortası en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır ve Norveç vizesi evraklarına eklenmelidir. Bütün Schengen bölgesinde geçerli olacak olan seyahat sağlık sigortası seyahat tarihinizden bir gün önce ve seyahatin son tarihinden bir gün sonrayı kapsayacak şekilde düzenlenmeli ve İngilizce hali evrak dosyasına eklenmelidir.
Norveç vizesi için gereken bütün bu evrakların yanında kimlik fotokopinizin ve pasaportunuz güncel olmalıdır. Pasaportunuzun geçerlilik tarihi seyahat sonrası en az 3 ay sonrasında olmalıdır.
Eğer Norveç seyahatine ailenizle birlikte çıkıyorsanız her aile bireyi için ayrı ayrı form doldurulması zorunludur. 18 yaşından küçüklerin ebeveynlerinin imzasını taşıyan noter onaylı muvafakatnameyi sunmaları gerekmektedir. Başvuru formu ve noter onaylı muvaffakatnamenin İngilizce olarak sunulması gerektiği unutulmamalıdır. 18 yaşın altında tek başına veya ebeveynelerinden biri ile seyahat eden çocukların başvurularında muvaffakatname sunulması şarttır.
Norveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi ve Norveç ticari vizesi türlerinde başvurularda Norveç'ten gönderilecek davetiye Norveç'teki emniyet birimlerince kaşeli ve onaylı olmalıdır. Davetiye Norveç devletine ait olup belgenin adı Utlendingsdirektoratet Norwegian directorate of Immigration, kısaca UDI belgesidir. Davetiyenin davet eden kişi veya kurumun imzasını ve Norveç polis departmanının kaşe ve imzasını taşıması zorunludur.
Norveç vize seyahat amacınıza (turist, ticari, aile ve arkadaş ziyareti) göre hazırladığınız Norveç vizesi için gerekli evrakların listesi ile vize randevusuna gitmelidirler.
Norveç vizesi için gereken evrak listesine Vize Merkezi Norveç sayfamızda seyahat amacınıza uygun vize türlerinden ulaşabilmekle birlikte, güncel evrak listesini talep etmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.
Önemli Not: Norveç Konsolosluğu Norveç vizesi için gereken, şahsi dilekçe, şirket izin yazısı, şirket görev yazısı, sponsor yazısı, otel ve uçak rezervasyonları, seyahat sağlık sigortaları, öğrenci belgeleri, başvuru formları, 18 yaşından küçükler için verilen muvaffakatname evraklarının sadece İngilizce versiyonlarını kabul etmektedir. Bu evraklardan bazılarının ayrıca noter onaylı çevirileri de talep edilebilmektedir. orjinal veya fotokopi, Türkçe veya İngilizce olarak hazırlanması gereken evraklar hakkında detaylı bilgi için lütfen Vize Merkezi Norveç departmanımızı arayarak bilgi alınız.
Norveç Vizesi Ortak Evrak Listesi
- Pasaport-eski pasaportlar (Seyahatin dönüş tarihinden itibaren 3 ay geçerliliği olmalı)
- 2 adet biometrik fotoğraf (3,5x4,5 ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
- Şahsi banka hesap özeti son 3 aylık hesap hareketliliğinizi içeren, en az 35.000 TL bakiyesi bulunan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle birlikte sunulmalı) Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.
- Başvuru Formu:Eksiksiz olarak doldurulmuş, okunaklı, pasaport sahibi tarafından 37. madde ve son sayfadaki imza bölümü imzalanmış olmalıdır. 17. Maddeye ev adresi ve e-posta adresi birlikte yazılmalı, cep telefonu başvuru sahibine ait olmalıdır. başvuru formları mavi, siyah kalemle veya bilgisayar ile doldurulabilir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise imza bölümleri anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve kimlik fotokopisi
- Gidiş - Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonu: Satın alınmış tercih ediliyor.Ön görülen ulasım aracına ilişkin rezervasyon ya da alındığını belirten veya ulaşım aracını belgeleyen kanıtlayıcı belgeler.Uçak rezervasyonlarında PNR numarası olması şarttır.
Not:Araba ya da motosiklet ile seyahat edecek yolucuların dosyalarına Araç ruhsatı, yeşil sigorta, beynelmilel ehliyet ve eğer araç kendilerine ait değilse araç sahibinden kullanım haklarının seyahat edecek yolcuda olduğunu gösteren noter vekaleti gerekmektedir. Ayrıca dosya içerisine seyahat planını anlatan bir dilekçe eklenmelidir.
- Otel Rezervasyonu: Satın alınmış tercih ediliyor. Seyahat planının tamamını eksik gün olmadan gösteren, Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda tüm ülkelerin konaklama detaylarının ayrıntılı olarak belirtildiği rezervasyonlar beyan edilmelidir. Otel rezervasyonların da mutlaka seyahat eden yolcuların isimlerinin yer alması gerekmektedir. İsim geçmeyen rezervasyonlar kabul edilmeyecektir ve otel rezervasyonlarında rezervasyon numarası olması şarttır.
Not:Aile Arkadaş ziyareti sebebi ile seyahat ediliyorsa, resmi kurumdan alınmış davetiye yada davet eden kişi tarafından yazılmış davet edilen kişi ismi, davet eden kişi adres, telefon belirtilerek imzalanmış davetiye ile birlikte davet eden kişinin vatandaşlık belgesi, pasaport ile birlikte vizesi veya kimlik kartı fotokopisi eklenmelidir.
- Seyahat Sağlık Sigorta Poliçesi:Sigorta Tüm schengen ülkelerinde geçerli, minimum öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalı, asgari poliçe teminatı 30.000€ olmalı ve minimum seyahat tarihlerini kapsamalıdır. Seyahat Sağlık Sigortanızı Vize Merkezi'nde yaptırabilirsiniz.
Turistik Vize Başvuru Evrakları
- Pasaport Orjinali: Son 10 yıl içerisinde alınmış, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 aylık geçerliliği bulunan, en az 2 boş vize sayfası (pasaportta en az iki adet karşılıklı olmak üzere boş 2 sayfa ) olan pasaport. Eski pasaporta ait son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri sayfalarının fotokopisi.
- Başvuru Formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş, okunaklı, pasaport sahibi tarafından 37. madde ve son sayfadaki imza bölümü imzalanmış olmalıdır. 17. Maddeye ev adresi ve e-posta adresi birlikte yazılmalı, cep telefonu başvuru sahibine ait olmalıdır. başvuru formları mavi, siyah kalemle veya bilgisayar ile doldurulabilir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise imza bölümleri anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.
- 2 Adet Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, objektife direkt bakan, yüz, kulaklar ve alın bölgesinin açıkca göründüğü, arka fonu beyaz, 35 mm x 45 mm olması gerekmektedir.
- Gidiş - Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonu: Satın alınmış tercih ediliyor. Ön görülen ulasım aracına ilişkin rezervasyon yada alındığını belirten veya ulaşım aracını belgeleyen kanıtlayıcı belgeler. (Otobüs, Tren, Uçak, Araç, Feribot Vb.) Uçak rezervasyonlarında PNR numarası olması şarttır. Ülke aktarmaları gösterilmeli veya dilekçe ile belirtilmelidir. Uçak bileti rezervasyon evrakının İngilizce olması gerekmektedir.
Not: Araba ya da motosiklet ile seyahat edecek yolucuların dosyalarına Araç ruhsatı, yeşil sigorta, beynelmilel ehliyet ve eğer araç kendilerine ait değilse araç sahibinden kullanım haklarının seyahat edecek yolcuda olduğunu gösteren noter vekaleti gerekmektedir. Ayrıca dosya içerisine seyahat planını anlatan bir dilekçe eklenmelidir.
- Otel Rezervasyonu: Satın alınmış tercih ediliyor. Seyahat planının tamamını eksik gün olmadan gösteren, Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda tüm ülkelerin konaklama detaylarının ayrıntılı olarak belirtildiği rezervasyonlar beyan edilmelidir. Otel rezervasyonların da mutlaka seyahat eden yolcuların isimlerinin yer alması gerekmektedir. isim geçmeyen rezervasyonlar kabul edilmeyecektir ve otel rezervasyonlarında rezervasyon numarası olması şarttır. Otel rezervasyon evrakının İngilizce olması gerekmektedir.
- Seyahat Sağlık Sigorta Poliçesi: Sigorta Tüm schengen ülkelerinde geçerli, minimum öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalı, asgari poliçe teminatı 30.000€ olmalı ve minimum seyahat tarihlerini kapsamalıdır. Seyahat Sağlık Sigortanızı Vize Merkezi'ndeyaptırabilirsiniz. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin İngilizce olması gerekmektedir.
- Şahsi Banka Hesap Dökümü Orjinali: Başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce bankadan alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü alınmalı bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Banka hesabı internetten alınmış olsa dahi bankadan kaşe ve imza yaptırılmalıdır. Kişi şirket sahibi ise yüksek bakiyeli şirket banka hesabı ile başvuru yapabilir. Hesabınızda seyahatinizi finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.
- Maaş Bordrosu Orjinali: Son 3 aya ait, firma yetkilileri tarafından imzalanmış ve kaşeli olmalıdır.
- Emekliliği Gösterir Belge: E-devlet internet sitesinden alınmış emekliliği kanıtlayan belge ( barkodlu) ya da emekli kimlik kart fotokopisi ve emeklilik maaşının yattığı banka hesap dökümü.
Not: Emekli olmayanlar için zorunlu bir evrak değildir.
- Masraf Yazısı
- Başvuru sahibinin seyahat masrafları anne, baba veya 3. bir kişi tarafından karşılanıyorsa, sponsor olan kişi seyahat süresince tüm masrafları karşılayacağını belirten bir dilekçe yazmalıdır. Dilekçe, masrafları karşılayan kişinin çalışma ve gelir evrakları, banka hesabı ayrıca dosyaya eklenmelidir.
- Masraf yazısının İngilizce olması gerekmektedir.
- İşveren İzin Yazısı
- Çalışılan kurumdan alınmış antetli kağıda basılmış firma yetkilileri tarafından imzalı ve kaşeli, işveren kişinin seyahat tarihlerini, seyahat amacını ve çalışanın bu tarihlerde izinli olacağını belirtmiş ve orijinal olmalıdır. Dilekçe Türkçe, İngilizce veya Macarca yazılabilir.
- İşveren izin yazısının İngilizce yazılması gerekmektedir
- SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşveren tarafından verilmiş güncel ve barkodlu olmalıdır.
- SGK 4a Hizmet Dökümü: Her bir başvuru sahibi ( Emekli, işveren ve çalısan farketmeksizin) sosyal güvencelerini sağlayan belgelerini sunmaları gerekmektedir.E-devletten alınan dökümler kabul edilir ancak barkodlu olmalıdır.
- Şirket Evrakları
- Faaliyet Belgesi (Orijinal ve son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.)
- Ticaret Sicil Gazetesi (Şirketin ünvan ve ortaklarının açıkça belirtilmiş olması gerekmektedir.)
- Vergi Levhası (Güncel olmalıdır. Kapatılan vergi dönemi işlenmiş olmalıdır.)
- Şirket İmza Sirküleri (Şirket yetkilisinin bulunduğu veya şirket yetkilisi tarafından vekalet verilmişse imza sirkülerine ek olarak vekalet ve vekalet verilen kişinin imza beyannamesi gerekmektedir.)
- Muvafakatname: Reşit olmayan ve Anne yada Babadan sadece biri ile seyahat ediyor ise, Anne Baba olmadan 3. bir kişi ile seyahat ediyor ise seyahat edebileceğine dair noter tastikli muvafakatname ve çocuğun kimlik fotokopisi gerekmektedir.Son 3 ay içerisinde alınan muvafakatnameler geçerlidir, daha eski muvafakatnameler kabul edilmez. Muvafakatname'nin İngilizce olması gerekmektedir. Yeminli tercümandan tercüme edilmiş evrak kabul edilmektedir.
- Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir.
Not: Masraflar Eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı Yeterli olacaktır.
- Öğrenci Belgesi: Öğrenci belgesi e-devletten barkotlu alınmış olmalıdır.ancak yeminli tercüman ile tercüme edilmiş hali (İngilizce) kabul edilir.
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Üzerinde T.C. kimlik numarası yazması gerekmektedir.
Not: 10 yıldan eski olan nüfus cüzdanları yasal olarak geçersizdir.
- Pasaport Fotokopileri: Kimlik bilgilerinin yazılı olduğu bilgi sayfası ile pasaporttaki tüm işlem görmüş sayfaların eksiksiz fotokopisi
Not: Varsa eski pasaportta son 6 yıl içerisinde (2010 yılı itibari ile) alınmış schengen vizelerinin ve var ise halen geçerli vizelerin fotokopileri
Not: Birlikte seyahat ettiğiniz kişilerinde pasaport ve vize fotokopileri gerekmektedir. Seyahat ettiğiniz kişi yeşil pasaport sahibi ise pasaport fotokopisi yeterli olacaktır.
Ticari Vize Başvuru Evrakları
- Pasaport Orjinali: Son 10 yıl içerisinde alınmış, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 aylık geçerliliği bulunan, en az 2 boş vize sayfası (pasaportta en az iki adet karşılıklı olmak üzere boş 2 sayfa ) olan pasaport. Eski pasaporta ait son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri sayfalarının fotokopisi.
- İngilizce Başvuru Formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş, okunaklı, pasaport sahibi tarafından 37. madde ve son sayfadaki imza bölümü imzalanmış olmalıdır. 17. Maddeye ev adresi ve e-posta adresi birlikte yazılmalı, cep telefonu başvuru sahibine ait olmalıdır. başvuru formları mavi, siyah kalemle veya bilgisayar ile doldurulabilir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise imza bölümleri anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.
- İki Adet Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, objektife direkt bakan, yüz, kulaklar ve alın bölgesinin açıkca göründüğü, arka fonu beyaz, 35 mm x 45 mm olması gerekmektedir.
- Gidiş - Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonu: Satın alınmış ve İngilizce tercih ediliyor.
- Ön görülen ulasım aracına ilişkin rezervasyon yada alındığını belirten veya ulaşım aracını belgeleyen kanıtlayıcı belgeler. (Otobüs, Tren, Uçak, Araç, Feribot Vb.) Uçak rezervasyonlarında PNR numarası olması şarttır. Uçak bileti rezervasyon evrakının İngilizce olması gerekmektedir.
Not: Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda Şehir/Ülke aktarmaları gösterilmeli veya dilekçe ile belirtilmelidir.
Not: Araba yada motosiklet ile seyahat edecek yolucuların dosyalarına Araç ruhsatı, yeşil sigorta, beynelmilel ehliyet ve eğer araç kendilerine ait değilse araç sahibinden kullanım haklarının seyahat edecek yolcuda olduğunu gösteren noter vekaleti gerekmektedir. Ayrıca dosya içerisine seyahat planını anlatan bir dilekçe eklenmelidir.
- Otel Rezervasyonu: Satın alınmış tercih ediliyor. Seyahat planının tamamını eksik gün olmadan gösteren, Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda tüm ülkelerin konaklama detaylarının ayrıntılı olarak belirtildiği rezervasyonlar beyan edilmelidir. Otel rezervasyonların da mutlaka seyahat eden yolcuların isimlerinin yer alması gerekmektedir. isim geçmeyen rezervasyonlar kabul edilmeyecektir ve otel rezervasyonlarında rezervasyon numarası olması şarttır. Otel rezervasyon evrakının İngilizce olması gerekmektedir.
- Seyahat Sağlık Sigorta Poliçesi: Sigorta Tüm schengen ülkelerinde geçerli, minimum öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalı, asgari poliçe teminatı 30.000€ olmalı ve minimum seyahat tarihlerini kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin İngilizce olması gerekmektedir.
- Şirket/Şahsi Banka Hesap Dökümü Orjinali: Başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce bankadan alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü alınmalı bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Banka hesabı internetten alınmış olsa dahi bankadan kaşe ve imza yaptırılmalıdır. Kişi şirket sahibi ise yüksek bakiyeli şirket banka hesabı ile başvuru yapabilir. Hesabınızda seyahatinizi finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.
Not: Kişiler banka hesapları ile birlikte kredi kartı ekstre fotokopilerinide ekleyebilirler. (Kredi Kartı Ekstre eklenmesi zorunlu değil opsiyoneldir.)
- Maaş Bordrosu Orjinali: Son 3 aya ait, firma yetkilileri tarafından imzalanmış ve kaşeli olmalıdır.
- Davetiye: Ziyarete gidilecek firmadan alınmış, ziyaretin tarihi, sebebi, şirket adres ve telefonlarının belirtildiği, firmanın kaşesi ve yetkilisinin tam ismi ile imzası olan UDI isimli davetiye olmalıdır. Eğer davet eden kişi ve ya kurum masrafları karşılamıyor ise ticari seyahatler için antetli kağıda yazılı olan davet mektubu sunulması yeterli olacaktır.
Not: Başvuru yapabilmeniz için davetiyelerin fotokopileri yeterlidir. Davetiyeler mail yada fax yolu ile temin edilebilir.
Not: Firma tarafından gönderilen davetiyelerde imzalayan kişinin adı soyadı, firma adres bilgisi, telefon numarası ve e-mail adresi bilgilerinin mutlaka yer alması gerekmektedir.
Not: Aile Arkadaş ziyaretlerinde ve ya Ticari başvuru tiplerinde eğer masraflar davet eden kişi tarafından karşılanıyor ise Norveç’ten gelen davetiye Norveç polisinin onayladığı (kaşelediği ) Norveç hükümetine ait olan davetiye olması şarttır. Bu belgenin adı UDI (Utlendingsdirektoratet Norwegıan directorate of Immigration )’dir. UDI belgenizin Norveç’ten davet eden kişi ve kurumun imzası ve polis tarafından kaşeli ve onaylı olması gerekmektedir. Eğer davet eden kişi ve ya kurum masrafları karşılamıyor ise ticari seyahatler için antetli kağıda yazılı olan davet mektubu, aile arkadaş ziyareti seyahatler için beyaz bir a4 kağıdına yazılmış davet mektubu ve davet eden kişiye ait vatandaşlık belgesi veya oturumunu sağlayan belgenin sunulması yeterli olacaktır.
- İşveren İzin Yazısı: Çalışılan kurumdan alınmış antetli kağıda basılmış firma yetkilileri tarafından imzalı ve kaşeli, işveren kişinin seyahat tarihlerini, seyahat amacını ve çalışanın bu tarihlerde izinli olacağını belirtmiş ve orijinal olmalıdır. Dilekçe Türkçe, İngilizce veya Macarca yazılabilir. İşveren izin yazısının İngilizce yazılması gerekmektedir.
- SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşveren tarafından verilmiş güncel ve barkodlu olmalıdır.
- SGK 4a Hizmet Dökümü: Her bir başvuru sahibi ( Emekli, işveren ve çalısan farketmeksizin) sosyal güvencelerini sağlayan belgelerini sunmaları gerekmektedir.E-devletten alınan dökümler kabul edilir ancak barkodlu olmalıdır.
- Emekliliği Gösterir Belge: E-devlet internet sitesinden alınmış emekliliği kanıtlayan belge ( barkotlu ) ya da emekli kimlik kart fotokopisi ve emeklilik maaşının yattığı banka hesap dökümü.
Not: Emekli olmayanlar için zorunlu bir evrak değildir. Emekli çalışanlar için son 4 aya ait SGK Destek Prim Ödendileri gerekmektedir.
- Şirket Evrakları
- Faaliyet Belgesi (Orijinal ve son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.)
- Ticaret Sicil Gazetesi (Şirketin ünvan ve ortaklarının açıkça belirtilmiş olması gerekmektedir.)
- Vergi Levhası (Güncel olmalıdır. Kapatılan vergi dönemi işlenmiş olmalıdır.)
- Şirket İmza Sirküleri (Şirket yetkilisinin bulunduğu veya şirket yetkilisi tarafından vekalet verilmişse imza sirkülerine ek olarak vekalet ve vekalet verilen kişinin imza beyannamesi gerekmektedir.)
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Üzerinde T.C. kimlik numarası yazması gerekmektedir.
Not: 10 yıldan eski olan nüfus cüzdanları yasal olarak geçersizdir.
- Pasaport Fotokopileri: Kimlik bilgilerinin yazılı olduğu bilgi sayfası ile pasaporttaki tüm işlem görmüş sayfaların eksiksiz fotokopisi
Not: Varsa eski pasaportta son 6 yıl içerisinde (2010 yılı itibari ile) alınmış schengen vizelerinin ve var ise halen geçerli vizelerin fotokopileri
Not: Birlikte seyahat ettiğiniz kişilerinde pasaport ve vize fotokopileri gerekmektedir. Seyahat ettiğiniz kişi yeşil pasaport sahibi ise pasaport fotokopisi yeterli olacaktır.
Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Evrakları
- Pasaport Orjinali: Son 10 yıl içerisinde alınmış, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 aylık geçerliliği bulunan, en az 2 boş vize sayfası (pasaportta en az iki adet karşılıklı olmak üzere boş 2 sayfa ) olan pasaport. Eski pasaporta ait son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri sayfalarının fotokopisi.
- İngilizce Başvuru Formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş, okunaklı, pasaport sahibi tarafından 37. madde ve son sayfadaki imza bölümü imzalanmış olmalıdır. 17. Maddeye ev adresi ve e-posta adresi birlikte yazılmalı, cep telefonu başvuru sahibine ait olmalıdır. başvuru formları mavi, siyah kalemle veya bilgisayar ile doldurulabilir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise imza bölümleri anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.
- 2 Adet Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, objektife direkt bakan, yüz, kulaklar ve alın bölgesinin açıkca göründüğü, arka fonu beyaz, 35 mm x 45 mm olması gerekmektedir.
- Gidiş - Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonu: Satın alınmış tercih ediliyor. Ön görülen ulasım aracına ilişkin rezervasyon yada alındığını belirten veya ulaşım aracını belgeleyen kanıtlayıcı belgeler. (Otobüs, Tren, Uçak, Araç, Feribot Vb.) Uçak rezervasyonlarında PNR numarası olması şarttır. Uçak bileti rezervasyon evrakının İngilizce olması gerekmektedir.
Not: Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda Şehir/Ülke aktarmaları gösterilmeli veya dilekçe ile belirtilmelidir.
Not: Araba yada motosiklet ile seyahat edecek yolucuların dosyalarına Araç ruhsatı, yeşil sigorta, beynelmilel ehliyet ve eğer araç kendilerine ait değilse araç sahibinden kullanım haklarının seyahat edecek yolcuda olduğunu gösteren noter vekaleti gerekmektedir. Ayrıca dosya içerisine seyahat planını anlatan bir dilekçe eklenmelidir.
- Otel Rezervasyonu: Satın alınmış tercih ediliyor.Seyahat planının tamamını eksik gün olmadan gösteren, Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda tüm ülkelerin konaklama detaylarının ayrıntılı olarak belirtildiği rezervasyonlar beyan edilmelidir. Otel rezervasyonların da mutlaka seyahat eden yolcuların isimlerinin yer alması gerekmektedir. isim geçmeyen rezervasyonlar kabul edilmeyecektir ve otel rezervasyonlarında rezervasyon numarası olması şarttır. Otel rezervasyon evrakının İngilizce olması gerekmektedir.
Not: Ziyarete gidilecek kişinin evinde kalınacaksa bu evrak gerekmemektedir.
- Seyahat Sağlık Sigorta Poliçesi: Sigorta Tüm schengen ülkelerinde geçerli, minimum öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalı, asgari poliçe teminatı 30.000€ olmalı ve minimum seyahat tarihlerini kapsamalıdır.
- Şirket/Şahsi Banka Hesap Dökümü Orjinali/Fotokopisi: Başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce bankadan alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü alınmalı bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Banka hesabı internetten alınmış olsa dahi bankadan kaşe ve imza yaptırılmalıdır. Kişi şirket sahibi ise yüksek bakiyeli şirket banka hesabı ile başvuru yapabilir. Hesabınızda seyahatinizi finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.
Not: Kişiler banka hesapları ile birlikte kredi kartı ekstre fotokopilerinide ekleyebilirler. (Kredi Kartı Ekstre eklenmesi zorunlu değil opsiyoneldir.)
- Maaş Bordrosu Orjinali: Son 3 aya ait, firma yetkilileri tarafından imzalanmış ve kaşeli olmalıdır.
- Davetiye: Aile ve ya akraba ziyaretiniz için Norveç’ ten gelen davet mektubunun kesinlikle UDI belgesi olması ve davet eden kişinin pasaportunun görüntüsü veya oturum kartının görüntüsü sunulması şarttır. Eğer davet eden kişi ve ya kurum masrafları karşılamıyor ise aile arkadaş ziyareti seyahatler için beyaz bir a4 kağıdına yazılmış davet mektubu ve davet eden kişiye ait vatandaşlık belgesi veya oturumunu sağlayan belgenin sunulması yeterli olacaktır.
Not: Başvuru sahiplerinin UDI isimli davetiyenin orjinali veya 2 adet fotokopisini başvuru esnasında yanlarında bulundurmaları yeterli olacaktır.
Not: Aile Arkadaş ziyaretlerinde ve ya Ticari başvuru tiplerinde eğer masraflar davet eden kişi tarafından karşılanıyor ise Norveç’ten gelen davetiye Norveç polisinin onayladığı (kaşelediği ) Norveç hükümetine ait olan davetiye olması şarttır. Bu belgenin adı UDI (Utlendingsdirektoratet Norwegıan directorate of Immigration )’dir. UDI belgenizin Norveç’ten davet eden kişi ve kurumun imzası ve polis tarafından kaşeli ve onaylı olması gerekmektedir. Eğer davet eden kişi ve ya kurum masrafları karşılamıyor ise ticari seyahatler için antetli kağıda yazılı olan davet mektubu, aile arkadaş ziyareti seyahatler için beyaz bir a4 kağıdına yazılmış davet mektubu ve davet eden kişiye ait vatandaşlık belgesi veya oturumunu sağlayan belgenin sunulması yeterli olacaktır.
- Masraf Yazısı: Başvuru sahibinin seyahat masrafları anne, baba veya 3. bir kişi tarafından karşılanıyorsa, sponsor olan kişi seyahat süresince tüm masrafları karşılayacağını belirten bir dilekçe yazmalıdır. Dilekçe, masrafları karşılayan kişinin çalışma ve gelir evrakları, banka hesabı ayrıca dosyaya eklenmelidir. Masraf yazısının İngilizce olması gerekmektedir.
- İşveren İzin Yazısı: Çalışılan kurumdan alınmış antetli kağıda basılmış firma yetkilileri tarafından imzalı ve kaşeli, işveren kişinin seyahat tarihlerini, seyahat amacını ve çalışanın bu tarihlerde izinli olacağını belirtmiş ve orijinal olmalıdır. Dilekçe Türkçe, İngilizce veya Macarca yazılabilir. İşveren izin yazısının İngilizce yazılması gerekmektedir.
- SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşveren tarafından verilmiş güncel ve barkodlu olmalıdır.
- SGK 4a Hizmet Dökümü: Her bir başvuru sahibi ( Emekli, işveren ve çalısan farketmeksizin) sosyal güvencelerini sağlayan belgelerini sunmaları gerekmektedir.
- Emekliliği Gösterir Belge: E-devlet internet sitesinden alınmış emekliliği kanıtlayan belge ( barkotlu ) ya da emekli kimlik kart fotokopisi ve emeklilik maaşının yattığı banka hesap dökümü.
Not: Emekli olmayanlar için zorunlu bir evrak değildir. Emekli çalışanlar için son 4 aya ait SGK Destek Prim Ödendileri gerekmektedir.
- Şirket Evrakları
- Faaliyet Belgesi (Orijinal ve son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.)
- Ticaret Sicil Gazetesi (Şirketin ünvan ve ortaklarının açıkça belirtilmiş olması gerekmektedir.)
- Vergi Levhası (Güncel olmalıdır. Kapatılan vergi dönemi işlenmiş olmalıdır.)
- Şirket İmza Sirküleri (Şirket yetkilisinin bulunduğu veya şirket yetkilisi tarafından vekalet verilmişse imza sirkülerine ek olarak vekalet ve vekalet verilen kişinin imza beyannamesi gerekmektedir.)
- Muvafakatname: Reşit olmayan ve Anne yada Babadan sadece biri ile seyahat ediyor ise, Anne Baba olmadan 3. bir kişi ile seyahat ediyor ise seyahat edebileceğine dair noter tastikli muvafakatname ve çocuğun kimlik fotokopisi gerekmektedir.Son 3 ay içerisinde alınan muvafakatnameler geçerlidir, daha eski muvafakatnameler kabul edilmez. Muvafakatname'nin İngilizce olması gerekmektedir. Yeminli tercümandan tercüme edilmiş evrak kabul edilmektedir.
- Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir.
Not: Masraflar Eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı Yeterli olacaktır.
- Öğrenci Belgesi: Ögrenci belgesi e-devletten barkotlu alınmış olmalıdır.ancak yeminli tercüman ile tercüme edilmiş hali ( İngilizce ) kabul edilir.
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Üzerinde T.C. kimlik numarası yazması gerekmektedir.
Not: 10 yıldan eski olan nüfus cüzdanları yasal olarak geçersizdir.
- Pasaport Fotokopileri: Kimlik bilgilerinin yazılı olduğu bilgi sayfası ile pasaporttaki tüm işlem görmüş sayfaların eksiksiz fotokopisi
Not: Varsa eski pasaportta son 6 yıl içerisinde (2010 yılı itibari ile) alınmış schengen vizelerinin ve var ise halen geçerli vizelerin fotokopileri
Not: Birlikte seyahat ettiğiniz kişilerinde pasaport ve vize fotokopileri gerekmektedir. Seyahat ettiğiniz kişi yeşil pasaport sahibi ise pasaport fotokopisi yeterli olacaktır.
Kültürel Amaçlı Vize Başvuru Evrakları
- Pasaport Orjinali: Son 10 yıl içerisinde alınmış, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 aylık geçerliliği bulunan, en az 2 boş vize sayfası (pasaportta en az iki adet karşılıklı olmak üzere boş 2 sayfa ) olan pasaport. Eski pasaporta ait son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri sayfalarının fotokopisi.
- İngilizce Başvuru Formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş, okunaklı, pasaport sahibi tarafından 37. madde ve son sayfadaki imza bölümü imzalanmış olmalıdır. 17. Maddeye ev adresi ve e-posta adresi birlikte yazılmalı, cep telefonu başvuru sahibine ait olmalıdır. başvuru formları mavi, siyah kalemle veya bilgisayar ile doldurulabilir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise imza bölümleri anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.
- İki Adet Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, objektife direkt bakan, yüz, kulaklar ve alın bölgesinin açıkca göründüğü, arka fonu beyaz, 35 mm x 45 mm olması gerekmektedir.
- Gidiş - Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonu: Satın alınmış tercih ediliyor.Ön görülen ulasım aracına ilişkin rezervasyon yada alındığını belirten veya ulaşım aracını belgeleyen kanıtlayıcı belgeler. (Otobüs, Tren, Uçak, Araç, Feribot Vb.) Uçak rezervasyonlarında PNR numarası olması şarttır.
Not: Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda Şehir/Ülke aktarmaları gösterilmeli veya dilekçe ile belirtilmelidir.
Not: Araba ya da motosiklet ile seyahat edecek yolucuların dosyalarına Araç ruhsatı, yeşil sigorta, beynelmilel ehliyet ve eğer araç kendilerine ait değilse araç sahibinden kullanım haklarının seyahat edecek yolcuda olduğunu gösteren noter vekaleti gerekmektedir. Ayrıca dosya içerisine seyahat planını anlatan bir dilekçe eklenmelidir.
- Otel Rezervasyonu: Satın alınmış tercih ediliyor. Seyahat planının tamamını eksik gün olmadan gösteren, Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda tüm ülkelerin konaklama detaylarının ayrıntılı olarak belirtildiği rezervasyonlar beyan edilmelidir. Otel rezervasyonların da mutlaka seyahat eden yolcuların isimlerinin yer alması gerekmektedir. isim geçmeyen rezervasyonlar kabul edilmeyecektir ve otel rezervasyonlarında rezervasyon numarası olması şarttır. Otel rezervasyon evrakının İngilizce olması gerekmektedir.
- Seyahat Sağlık Sigorta Poliçesi: Sigorta Tüm schengen ülkelerinde geçerli, minimum öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalı, asgari poliçe teminatı 30.000€ olmalı ve minimum seyahat tarihlerini kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin İngilizce olması gerekmektedir.
- Şirket/Şahsi Banka Hesap Dökümü Orjinali: Başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce bankadan alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü alınmalı bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Banka hesabı internetten alınmış olsa dahi bankadan kaşe ve imza yaptırılmalıdır. Kişi şirket sahibi ise yüksek bakiyeli şirket banka hesabı ile başvuru yapabilir. Hesabınızda seyahatinizi finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.
Not: Kişiler banka hesapları ile birlikte kredi kartı ekstre fotokopilerinide ekleyebilirler. (Kredi Kartı Ekstre eklenmesi zorunlu değil opsiyoneldir.)
- Maaş Bordrosu Orjinali: Son 3 aya ait, firma yetkilileri tarafından imzalanmış ve kaşeli olmalıdır.
- Davetiye: Ziyarete gidilecek kişi / kurumdan ziyaretin sebebinin açıklanmış olduğu, ziyarette bulanacak kişi isim ve bilgilerinin yer aldığı, kurumdan kaşe/mühürlü yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır veya Garantno Pısmo/Letter Of Guarantee isimli davetiye olması gerekmektedir.
Not: Davetiye İngilizce olmalıdır. Başvuru yapabilmeniz için davetiyelerin fotokopileri yeterlidir. Davetiyeler mail yada fax yolu ile temin edilebilir.
- Masraf Yazısı: Başvuru sahibinin seyahat masrafları anne, baba veya 3. bir kişi tarafından karşılanıyorsa, sponsor olan kişi seyahat süresince tüm masrafları karşılayacağını belirten bir dilekçe yazmalıdır. Dilekçe, masrafları karşılayan kişinin çalışma ve gelir evrakları, banka hesabı ayrıca dosyaya eklenmelidir. Masraf yazısının İngilizce olması gerekmektedir.
- İşveren İzin Yazısı: Çalışılan kurumdan alınmış antetli kağıda basılmış firma yetkilileri tarafından imzalı ve kaşeli, işveren kişinin seyahat tarihlerini, seyahat amacını ve çalışanın bu tarihlerde izinli olacağını belirtmiş ve orijinal olmalıdır. Dilekçe Türkçe, İngilizce veya Macarca yazılabilir. İşveren izin yazısının İngilizce yazılması gerekmektedir.
- SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşveren tarafından verilmiş güncel ve barkodlu olmalıdır.
- SGK 4a Hizmet Dökümü: Her bir başvuru sahibi ( Emekli, işveren ve çalısan farketmeksizin) sosyal güvencelerini sağlayan belgelerini sunmaları gerekmektedir.
- Emekliliği Gösterir Belge: E-devlet internet sitesinden alınmış emekliliği kanıtlayan belge ( barkotlu ) ya da emekli kimlik kart fotokopisi ve emeklilik maaşının yattığı banka hesap dökümü.
Not: Emekli olmayanlar için zorunlu bir evrak değildir. Emekli çalışanlar için son 4 aya ait SGK Destek Prim Ödendileri gerekmektedir.
- Şirket Evrakları
- Faaliyet Belgesi (Orijinal ve son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.)
- Ticaret Sicil Gazetesi (Şirketin ünvan ve ortaklarının açıkça belirtilmiş olması gerekmektedir.)
- Vergi Levhası (Güncel olmalıdır. Kapatılan vergi dönemi işlenmiş olmalıdır.)
- Şirket İmza Sirküleri (Şirket yetkilisinin bulunduğu veya şirket yetkilisi tarafından vekalet verilmişse imza sirkülerine ek olarak vekalet ve vekalet verilen kişinin imza beyannamesi gerekmektedir.)
- Muvafakatname: Reşit olmayan ve Anne yada Babadan sadece biri ile seyahat ediyor ise, Anne Baba olmadan 3. bir kişi ile seyahat ediyor ise seyahat edebileceğine dair noter tastikli muvafakatname ve çocuğun kimlik fotokopisi gerekmektedir.Son 3 ay içerisinde alınan muvafakatnameler geçerlidir, daha eski muvafakatnameler kabul edilmez. Muvafakatname'nin İngilizce olması gerekmektedir. Yeminli tercümandan tercüme edilmiş evrak kabul edilmektedir.
- Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir.
Not: Masraflar Eş tarafından karşılanacaksa Evlilik Cüzdanı Yeterli olacaktır.
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Üzerinde T.C. kimlik numarası yazması gerekmektedir.
Not: 10 yıldan eski olan nüfus cüzdanları yasal olarak geçersizdir.
- Pasaport Fotokopileri: Kimlik bilgilerinin yazılı olduğu bilgi sayfası ile pasaporttaki tüm işlem görmüş sayfaların eksiksiz fotokopisi
Not: Varsa eski pasaportta son 6 yıl içerisinde (2010 yılı itibari ile) alınmış schengen vizelerinin ve var ise halen geçerli vizelerin fotokopileri
Not: Birlikte seyahat ettiğiniz kişilerinde pasaport ve vize fotokopileri gerekmektedir. Seyahat ettiğiniz kişi yeşil pasaport sahibi ise pasaport fotokopisi yeterli olacaktır.
Şoför Vizesi Başvuru Evrakları
- Pasaport Orjinali: Son 10 yıl içerisinde alınmış, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 aylık geçerliliği bulunan, en az 2 boş vize sayfası (pasaportta en az iki adet karşılıklı olmak üzere boş 2 sayfa ) olan pasaport. Eski pasaporta ait son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri sayfalarının fotokopisi.
- İngilizce Başvuru Formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş, okunaklı, pasaport sahibi tarafından 37. madde ve son sayfadaki imza bölümü imzalanmış olmalıdır. 17. Maddeye ev adresi ve e-posta adresi birlikte yazılmalı, cep telefonu başvuru sahibine ait olmalıdır. başvuru formları mavi, siyah kalemle veya bilgisayar ile doldurulabilir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise imza bölümleri anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.
- İki Adet Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, objektife direkt bakan, yüz, kulaklar ve alın bölgesinin açıkca göründüğü, arka fonu beyaz, 35 mm x 45 mm olması gerekmektedir.
Not: Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda Şehir/Ülke aktarmaları gösterilmeli veya dilekçe ile belirtilmelidir.
- Seyahat Sağlık Sigorta Poliçesi: Satın alınmış tercih ediliyor. Sigorta Tüm schengen ülkelerinde geçerli, minimum öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalı, asgari poliçe teminatı 30.000€ olmalı ve minimum seyahat tarihlerini kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin İngilizce olması gerekmektedir.
- Davetiye: Ziyarete gidilecek firma tarafından alınmış, ziyaretin tarihleri ve sebebinin belirtildiği firmadan kaşe ve yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Not: Başvuru yapabilmeniz için davetiyelerin fotokopileri yeterlidir. Davetiyeler mail yada fax yolu ile temin edilebilir.
- İşveren İzin Yazısı: Çalışılan kurumdan alınmış antetli kağıda basılmış firma yetkilileri tarafından imzalı ve kaşeli, işveren kişinin seyahat tarihlerini, seyahat amacını ve çalışanın bu tarihlerde izinli olacağını belirtmiş ve orijinal olmalıdır. Dilekçe Türkçe, İngilizce veya Macarca yazılabilir. İşveren izin yazısının İngilizce yazılması gerekmektedir.
- Şöför Listesi: Türkiye'deki şirketin bütün kayıtlı şoförlerinin gösterildiği antetli kağıda firma kaşeli, yetkilisi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
- Taşıt Kayıt ve İzin Yazısı: Türkiye'deki şirketten taşıt kayıt numaralarının belirtildiği izin yazısı, antetli kağıda yazılmış, kaşeli, firma yetkilileri tarafından imzalanmış olmalıdır.
- SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşveren tarafından verilmiş güncel ve barkodlu olmalıdır.
- SGK 4a Hizmet Dökümü: Her bir başvuru sahibi ( Emekli, işveren ve çalısan farketmeksizin) sosyal güvencelerini sağlayan belgelerini sunmaları gerekmektedir.E-devletten alınan dökümler kabul edilir ancak barkodlu olmalıdır.
- Emekliliği Gösterir Belge: E-devlet internet sitesinden alınmış emekliliği kanıtlayan belge ( barkodlu ) ya da emekli kimlik kart fotokopisi ve emeklilik maaşının yattığı banka hesap dökümü.
Not: Emekli olmayanlar için zorunlu bir evrak değildir. Emekli çalışanlar için son 4 aya ait SGK Destek Prim Ödendileri gerekmektedir.
- Şirket Evrakları
- Faaliyet Belgesi (Orijinal ve son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.)
- Ticaret Sicil Gazetesi (Şirketin ünvan ve ortaklarının açıkça belirtilmiş olması gerekmektedir.)
- Vergi Levhası (Güncel olmalıdır. Kapatılan vergi dönemi işlenmiş olmalıdır.)
- Şirket İmza Sirküleri (Şirket yetkilisinin bulunduğu veya şirket yetkilisi tarafından vekalet verilmişse imza sirkülerine ek olarak vekalet ve vekalet verilen kişinin imza beyannamesi gerekmektedir.)
- Yeni CMR Belgesi: Taşıt kayıt numarasının belirtildiği Yeni nakliyeler için hazırlanmış olmalıdır.
- Eski CMR Belgesi: Taşıt kayıt numarasının belirtildiği Eski nakliyeler için hazırlanmış olmalıdır.
- Giriş Çıkışların Belirtildiği Dilekçe: Schengen ülkelerine giriş/çıkışların belirtildiği ve kalış günlerinin yazıldığı dilekçe. Dilekçe antetli kağıda yazılmış kaşeli, firma yetkilileri tarafından imzalanmış olmalıdır.
- Ehliyet ve Beynelmilel Ehliyet Fotokopisi: Ehliyet D tipi olmalı ve fotokopisi okunaklı olmalıdır. Beynelmilel Ehliyet Sürücünün uluslar arası sürücü belgesidir. Bir yıldan daha eski olmamalıdır.
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Üzerinde T.C. kimlik numarası yazması gerekmektedir.
Not: 10 yıldan eski olan nüfus cüzdanları yasal olarak geçersizdir.
- Pasaport Fotokopileri: Kimlik bilgilerinin yazılı olduğu bilgi sayfası ile pasaporttaki tüm işlem görmüş sayfaların eksiksiz fotokopisi
Not: Varsa eski pasaportta son 6 yıl içerisinde (2010 yılı itibari ile) alınmış schengen vizelerinin ve var ise halen geçerli vizelerin fotokopileri
Not: Birlikte seyahat ettiğiniz kişilerinde pasaport ve vize fotokopileri gerekmektedir. Seyahat ettiğiniz kişi yeşil pasaport sahibi ise pasaport fotokopisi yeterli olacaktır.