Pakistan Ticari Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!
Pakistan ticari vize için gereken evraklar koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Pakistan ticari vizesi ile ilgili güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa’daki şubeleri ile Pakistan vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır.
Pakistan Ticari Vize, Pakistan İş Vizesi
Pakistan’a iş seyahati amaçlı gidecek kişiler, şirket temsilcileri, şirket sahipleri, danışmanlar, bir şirketle sözleşmeli olarak çalışanlar Pakistan ticari vize evrakları ile başvurularını yapabilirler. Pakistan ticari vize evraklarının hazırlık aşamasında şirket evraklarının güncelliği büyük önem taşımaktadır. Sayfamızda belirtilen şirket evraklarının genellikle son 3 aya ait olması talep edilir. Bağlı olduğunuz şirketin faal bir firma durumunda olmasını ispat eden bu belgeler vize başvurusunda sorun yaşamadan vizenizin alınmasını sağlayacaktır. Eski evraklarla yapılan başvurularda başvuru kabul edilmeyebilir ve evrakların güncel hali Pakistan Konsolosluğu tarafından talep edilir.
Ticari görüşme, konferans ticari etkinlik, iş görüşmesi gibi seyahat amaçlarıyla yapılan Pakistan iş vizesi (Pakistan ticari vize) başvurularında Pakistan’daki firma ile Türkiye’den Pakistan ticari vize talebinde bulunan firmanın faaliyet alanlarının benzerliği bir avantaj sağlarken, faaliyet alanlarındaki ciddi farklılık durumunda Pakistan Konsolosluğu ekstra evrak talebinde bulunabilmektedir. Bu durumda Pakistan’daki firma ile iş ilişkilerinizi ispatı niteliğindeki belgelerin ibrazı gerekebilmektedir. Ayrıca her iki firmanın birlikte yürüttüğü ticari faaliyetin tarihsel dökümünü gösteren belgelerin ibrazı da söz konusu olabilir.
Pakistan ticari vize işlemlerinizi Vize Merkezi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Vize Merkezi evrak takibinden form ve dilekçe gibi Pakistan iş vizesi başvurularında önemli rol oynayan belgelerin doldurulmasına kadar ki bütün vize sürecinde önceliklerinizi dikkate alarak işlem yapar ve zamandan kazanmanızı sağlar.
Pakistan ticari vize başvurularında davetiyenin Pakistan’da ticari görüşme yapılacak firma tarafından hazırlanması, Pakistan Ticaret Odası tarafından onaylanması gereklidir. Pakistan iş vizesi başvurularında davetiye iş seyahatinizin içeriğine, konaklama bilgilerine, uçak ve otel rezervasyon tarihleri, davetiye gönderen firma yetkilisini kimlik bilgileriyle birlikte ibraz edilir.
Pakistan Ticari Vize Başvuru Formu
Pakistan ticari vize başvuru formu Pakistan ticari vize için istenen evrakların arasında yer alıp Pakistan vize başvurusu için ilk adım olmaktadır. Pakistan ticari vize başvuru formu Pakistan makamlarının vize başvurunuzdan sonra sizin ve planladığınız Pakistan seyahatinin
Pakistan ticari vize başvuru formu birkaç sayfadan oluşup form sizden detaylı bilgiler alınabilecek şekilde hazırlanmıştır. Formda sizden detaylı bilgiler alınabilmesi istenen bilgilerde konuların başvurduğunuz ticari vizenin özelliği, seyahat planı, kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, mesleki bilgiler, pasaport bilgileri, aile fertlerinize ait bilgiler, önceki yurtdışı seyahat bilgileriniz, askerlik bilgileriniz gibi çok çeşitli olmasıyla sağlanmaktadır. Pakistan ticari vize başvuru formu resmi bir evrak olup formda atılması zorunlu olan imzanızı atarak bilgilerinizi resmen doğru olarak verdiğinizi ve bilgilerin yanlış olması halinde reddedileceğini kabul etmiş olursunuz. Bu sebepten dolayı vermeniz gereken bilgilerin hepsini vermeniz ve bunları tam, okunur ve doğru olması önem arz etmektedir. Pakistan ticari vize başvuru formu hassasiyet gerektirse de uzman temsilcilerimiz Pakistan ticari vize için Vize Merkezi aracılığıyla başvurursanız formun doldurulmasında yardımcı olacağı için bu formu gözünüzde büyütmenize gerek yoktur.
Pakistan Ticari Vize Evrakları
Pakistan ticari vize evrakları aşağıda dikkatinize sunulmuştur. Bununla birlikte, Pakistan ticari vize evrakları hakkındaki içeriğine dair güncellemeler söz konusu olabilir. Güncel evrakların içeriğine dair sağlıklı bilgi almak için lütfen Vize Merkezi temsilcimizi arayarak belge detaylarını öğrenin ve hazırladığınız Pakistan ticari vize evrakları ile başvurunuzu hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirin.
- Vize başvuru formu. Tam ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu.
- Pasaport. Pasaportun seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve en az 2 adet boş vize sayfasının da bulunması gerekmektedir.
- İki adet vesikalık fotoğraf (Arka fonu beyaz)
- T.C kimlik numarası yazılı bulunan nüfus cüzdanı fotokopisi. Türkiye'de oturum izni olan yabancıların kimlik kartı.
- Pakistan ticaret odası onaylı davetiye
- Uçuş rezervasyonu veya uçak bileti
- İngilizce dilinde Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı)
Pakistan İş Vizesi Kaç Günde Alınır?
Pakistan ticari vizesi hakkındaki sonuca ve çıkış süresine dair yetki sadece Pakistan Konsolosluğu ve Pakistan Büyükelçiliğine aittir. Ankara Pakistan Büyükelçiliği ve İstanbul Pakistan Konsolosluğundan yapılan Pakistan iş vizesi ile ilgili işlemlerin sonucu 7 ila 10 iş gününde alınır iken bu şehirlerin dışındaki illerden yapılan başvurularda evrak teslim süresi ve pasaporta vize işlendikten sonra pasaportunun sahibine ulaştırma süresini içermez. Unutulmamalıdır ki Pakistan ticari vizesi başvurusuyla ilgili sonuca karar veren yetkili tek kurum ilgili Pakistan Dış Temsilciliğidir yani Pakistan Konsolosluğu veya Pakistan Büyükelçiliğidir. Konsolosluktaki işlemlerin uzadığı durumlar Vize Merkezinin sorumlu olduğu kapsam alanında değildir.
Pakistan Vize Ücretleri Ne Kadar?
Pakistan vize ücretleri ne kadar olduğu hakkındaki bilgi başvurduğunuz Pakistan vize ücreti vizenin türüne göre değişmektedir. Pakistan ticari vize ücretlerinin ne kadar olduğu diğer Pakistan vize türleri için uygulanan ücretten farklıdır. Buna ek olarak Pakistan ticari vizesi tek girişli, iki girişli veya 1 yıllık çok girişli olarak talep edilebilip Pakistan vize ücretleri ne kadar olduğu vizenin sağladığı giriş sayısı ve geçerlilik süresi durumlarına göre de farklılık gösterir. Vize ücreti Pakistan Konsolosluğu tarafından belirlenmekle birlikte bu parametreler Vize Merkezi koordinasyon bedellerinin de farklılık göstermesine de sebep olabilir. Burada önemli olan Pakistan ticari vize talebinize özel, sizin durumunuza uygun kriterler dikkate alınmasıdır. O nedenle Vize merkezi temsilcilerimizi arayarak vize işlem ücretleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Pakistan ticari vizesi için başvuruya şahsen gelmeniz gerekmemektedir. Şirketimiz Konsoloslukta sizin adınıza başvuru ve takip yetkisine sahiptir. Pakistan ticari vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Pakistan Konsolosluğunun inisiyatifi altındadır.
Pakistan Vize Randevu
Türkiye’deki kimi ülkelerin resmi makamları vize başvuruları için önceden randevu alınmasını istemektedirler ama Türkiye’deki Pakistan makamları az önce söylenilen makamların arasında bulunmamaktadır. Pakistan vize başvurusu için randevu almanıza gerek olmadığı gibi Pakistan vize başvurusunu şahsen yapmanıza da gerek yoktur. Pakistan vize başvurusunu Vize Merkezi aracılığıyla da yapabilmekte olup böyle yapmanız halinde başvurunuzu konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmenize gerek kalmadan, işyeriniz veya işyeri veya okul gibi kurumlardan izin almanıza gerek kalmadan, günlük veya haftalık planlarınızı değiştirmenize gerek kalmadan gerçekleştirmiş olursunuz. Pakistan vize randevusu alma ve Pakistan vizesi için şahsen başvurma zorunluluğu olmamakla birlikte Pakistan makamları gerek görmesi halinde sizi mülakata çağırabilme yetkisine sahiptir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde eğer başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yapmışsanız temsilcilerimiz konuyla ilgili size vereceği bilgiler ve üretmeye çalışacağı çözümlerle size yardımcı olur. Pakistan vizesi için hem vize başvurusu hem de vize işlemleri süresi boyunca yardım alarak vize başvurunuzu daha kolay gerçekleştirip vize onayı alma şansınızı artırmak için Vize Merkezi şubelerimiz ile e-mail veya telefon aracılığı ile irtibat kurunuz.
Pakistan’dan Türkiye Ticari Vizesi
Türkiye’de ticaret yapmak için düzenlenmiş bir vize türüdür. Bu vize işlemine başvuru yapmak için bir takım belge ve koşullar konulmuştur. Türkiye'de çalışmak isteyen Pakistan vatandaşlarının Türkiye dış temsilciliklerine çalışma izni ve çalışma vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bu başvuru sırasında işverenin Pakistan vatandaşını istihdam edeceğini gösterir belgenin, vize başvuru formunun ve pasaportun ibraz edilmesi istenen belgeler arasındadır. Bu başvurudan sonra en geç on iş günü içinde işverenin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yani ÇSGB, anılan Bakanlıkça talep edilen belgelerle birlikte başvurması istenen şartlardan bir diğeridir. Başvurular ÇSGB tarafından 30 gün içerisinde sonuç verebilmektedir. Çalışma vizesi alarak Türkiye'ye gelen Pakistan vatandaşlarının en geç bir ay içerisinde ve çalışmaya başlamadan önce bulundukları şehirdeki Emniyet Müdürlüğü'ne ikamet izni başvurusu yapmaları mecburidir.
Bu belge ve koşullar olmadan Türkiye Ticari Vizesi almanız mümkün değildir. Bu sebeple bu vize işlemine başvuru yapmadan önce Vize Merkezi şubelerimizi aramanızı öneririz. Ancak yine de sizler için gerekli olan bilgi ve belgeleri aşağıdaki gibi derledik:
Ticari vize için gerekli evraklar şu şekilde sıralanabilir:
- Pasaport. Başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan bir pasaport olmalıdır.
- Geçerli pasaportun fotokopisi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf. Biyometrik olmasında yarar vardır
- Kimlik kartı fotokopisi. Türkiye'de oturum izni olan yabancılar için
- Doğum sertifikası
- Evlilik Cüzdanı
- Sağlık sigortası
- Diplomalar
- Şirketin son 3 ay tarihli faaliyet belgesi fotokopisi.Ticari sicil gazetesi fotokopisi (Şirketin yer aldığı ilan net olarak okunabilmelidir)
- Şirketin son vergi dönemine ait vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri
- Çalışanlar için şirket antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılan başvuru mektubu. Dilekçede başvuru sahibinin şirketteki pozisyonu, Türkiye’ye gidiş sebebi, Türkiye’de işbirliği içinde bulunan firma bilgileri yer almalıdır. Ayrıca vize başvurusundan bulunan kişinin vizede belirtilen kalış süresi içerisinde tekrar ülkesine dönüş yapacağı firma tarafından garanti edilmek zorundadır. Başvuru sahibinin şahsi adresi ve irtibat numarasının da belirtilmesi gerekli bilgiler arasındadır.