Slovakya turist vizesi bir Schengen vize türüdür. Bir Orta Avrupa ülkesi olan Slovakya seyahatini gerçekleştirmek için başta gelen nedenler arasında doğal güzellikleri ve tarihi dokusu yer alır. Slovakya’nın yüksek dağları kış turizmi için ideal seçeneklerden birini oluşturur. Dünyada en iyi korunmuş tarihi eserler bu ülkede bulunmaktadır. Tarih severlerin vazgeçilmez güzergâhları arasında yer alacak olan Slovakya şehirleri seyahatini henüz planlamayanlar için uygun rotalardan biridir.

Başkent Bratislava, Slovakya seyahatine başlamak için iyi bir seçenek olacaktır. Bratislava tarih boyunca farklı güçlerin egemenliğine girmiştir. Şehrin kozmopolit yapısının kaynağı da budur. Farklı kültürlerin etkisi altında kalmış olma şehrin mutfağından edebiyatına her mecrasından gözlemlenebilir. Orta Avrupa’nın buluşma noktası olan Bratislava geleneksel yapısını korumak konusunda kararlıdır. Eski şehir olarak bilinen Stare Mesto geleneksel yapının en fazla korunduğu bölgelerindendir. Avrupa kentlerinden birinde tarihte bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyorsanız Bratislava uygun bir seçenek olacaktır.

Slovakya Turistik Vize İşlemleri

Şehrin tarihi dokusuna eşlik eden Tuna nehri kıyısında kısa bir yürüyüş de ilginizi çekebilir. Slovakya turist vizesi başvurusundan önce gezi planınıza katkı sunmayı sürdürelim… Slovakya’nın resmi dili Slovakça’dır. Güney bölgelerinde ise yoğunlukla Macarca konuşulur. Kuzeydoğusunda bulunan bazı bölgelerinde ise Rusça konuşulur. Almanca ve İngilizce de konuşulan diğer diller arasında yer alır.

Slovakya ziyareti için ideal dönem İlkbahar aylarıdır. Baharın uyanışını Slovakya’da karşılayabilirsiniz. Kar tatili sevenler kış aylarında da ülkeyi ziyaret edebilirler. Bratislava’dan Türkiye’ye direk uçuşlar olduğu gibi karayolu ile de seyahat edebilirsiniz. Bölgeye ulaşım seçenekleri arasında tren de bulunur.

Slovakya’ya turist olarak gitmeyi düşünüyor ve seyahat planını da yaptıysanız öncelikle vize almanız gerekecek. Schengen vizesi başvurusunda konusunda deneyimli Vize Merkezi ülke temsilcileri size danışmanlık yapabilirler. Evraklarınız ile pasaportunuz bize ulaştıktan hemen sonra vize randevunuzu alıyor olacağız. Slovakya turist vizesinin kaç günde çıkacağı tamamen Slovakya Başkonsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Değerlendirme sürecinin uzun sürebileceğini düşünerek en erken 15 gün içinde vize başvurunuzu yapmanızı öneriyoruz. Başvuru için gerekli evraklar aşağıda sıralanmıştır.

Slovakya Turistik Vize için Gerekli Evraklar

1.Vize Başvuru Formu

Slovakya vize başvuru formu Slovakya Konsolosluğu tarafından vize uygulamasına özel bir içeriktir. Başvuru formunun dikkatle doldurulması, sorulara doğru yanıt verilmesi ve diğer belgelerdeki bilgilerle uyumlu bir şekilde yanıt verilmedir. Başvuru sahibi tarafından tam ve eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanmalıdır. Tutarsız bilgi içeren vize başvuru formları vizenin reddedilmesine neden olabilmektedir.

2.Pasaport

Slovakya turistik vize başvurusu için seyahat sonrası en az 3 ay geçerliliği olan pasaport gereklidir. Pasaportun bilgi sayfasının ve daha önceden alınan vizelerin fotokopisi. Vizenin basılabilmesi için en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.

3.Nüfus cüzdanı fotokopisi

Başvuru sahibinin T.C. kimlik numarısının yer aldığı kimlik fotokopisi başvuru evrakları arasında yer almalıdır.

4.Fotoğraf

Slovakya turistik vize başvuru işlemlerinden 2 adet, son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz fotoğraf sunulmalıdır. Fotoğraflaırn daha önceden Schengen vizelerinde kullanılmamış 35x45mm ölçülerinde olması gereklidir.

5.Uçak ve Otel rezervasyonları

Uçak bileti ve otel rezervasyonlarının başvuru evrakları arasında yer alması gereklidir. Eğer satın alınan uçak bileti ve ödenmiş otel rezervasyonu varsa bu belgelerin başvuru dosyasında olması gereklidir.

6.Seyahat sağlık sigortası

Ülkede kalınacak zamanın tamamını kapsayan, kalınan süre boyunca tıbbı müdahale gibi oluşabilecek tüm masraflaır kapsayan seyahat sağlık sigortası.

7.Gelir durumunu gösteren belgeler;

Başvuru sahibi çalışansa,

Güncel tarihli olan şirket evrakları. Son 6 ay içinde alınmış faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri.

Barkodlu SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu 4A hizmet dökümü

Maaş bordroları. Son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı

Son 3 aylık maaş hesap hareketliliğini içeren en az 35.000 TL bakiyesi bulunan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.

Başvuru sahibi şirket sahibi ise;

Güncel tarihli şirket evrakları. Son 6 ay içinde alınan faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri.

Barkodlu SGK hizmet dökümü (4A, 4B, 4C) – Kişiler durumlarına uygun dökümü almalıdır.

Son 3 aylık maaş hesap hareketliliğini içeren en az 35.000 TL bakiyesi bulunan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.

Başvuru sahibi çiftçi ise,

Çiftçilik Odası kaydı belgesi. Bağlı olunan ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

Son 3 aylık maaş hesap hareketliliğini içeren en az 35.000 TL bakiyesi bulunan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.

Başvuru sahibi Emekli ise;

Banka hesap özeti. Son 3 aylık, emeklilik maaşının yattığını gösterecek şekilde, en az 35.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte ve belge orjinal ıslak kaşeli olmalı.

Başvuru sahibi Eczacı, Doktor, Avukat, Mühendis, Diş hekimi ise;

Meslek kimlik kartı fotokopisi

Banka hesap özeti. Son 3 aylık, en az 35.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orijinal ıslak kaşeli olmalıdır.

Doktorlar için; Tabipler odası kaydı

Avukatlar için Baro kaydı

Başvuru sahibi Devlet Memuru ise;

Çalışma belgesi ve resmi izin belgesi, imzalı ve mühürlü

Görev kimlik kartı fotokopisi

Maaş bordrosu. Son 3 aylık, imza ve mühürlü

Banka hesap özeti. Son 3 aylık, en az 35.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orijinal ıslak kaşeli olmalı