Slovenya Ticari Vizesi için gerekli olan evraklar kişisel, finansal ve mesleki evraklardan oluşmaktadır. Kişisel evrakları her başvuru sahibinin şahsen hazırlaması gerekirken, mesleksel evraklar ise her meslek grubuna göre farklılık göstermektedir. Vize Merkezi, Slovenya Ticari vizesi başvurularında vize danışmanlık firması olarak Türkiye'nin her şehrinden yapılacak başvurular için doğru evrakları toparlama, form doldurma, dilekçe hazırlama, föy açma ve randevu alma desteği verir. Vize Merkezi'nin hiçbir şubesi telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret talep etmemektedir. Slovenya vizesi için gerekli vize evrakları (kişisel, mesleki, finansal) başvuran durumuna göre ve döneme göre değişebilmektedir.
Slovenya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Kişisel Evraklar: Pasaport, kimlik fotokopisi, biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, ulaşım, konaklama bilet dokümanları ya da rezervasyonları, Slovenya vize başvuru formu, pasaportta vize işlenmiş sayfaların fotokopisi vb.
- Finansal Evraklar: Banka hesap dökümü, maaş bordrosu, tapu, araç ruhsatı vb.
- Mesleki Evraklar: Şirket evrakları, Çalışan, işveren, çiftçi, serbest meslek sahibi, şoför, devlet memuru gibi farklı meslek gruplarına göre temin edilmesi gereken evraklar vardır.Davetiye: Slovenya’dan gönderilen, faaliyetleri belirten davetiye. Kişinin adına düzenlenmiş ve belediye onaylı garanti mektubu olmalıdır. Davetiye Garantno Pısmo isimli davetiye olmak zorundadır.
Ek Evraklar:Schengen vize başvuruları için yapılması zorunlu seyahat sağlık sigortası, ulaşım, konaklama rezervasyonlarını ek hizmet olarak siz değerli yolcularımıza sunmaktayız. Otel rezervasyonları nasıl yapılmalı, uçak, tren, otobüs biletlerini vize başvurularından ne kadar önce alınmalı gibi merak ettiğiniz her konuyu çağrı merkezimizi arayarak vize yetkililerimize detaylı olarak sorabilirsiniz.
Kişinin bulunduğu duruma göre ek olarak hazırlaması gereken belgelereVize Merkezi ofislerini arayarak ulaşabilirsiniz.
Şirket çalışanları, şirket sahipleri Slovenya’da ticari faaliyet içerisinde bulundukları şirketlerle Slovenya’da konferans katılımı, iş görüşmesi, fuar katılımı gibi ticari ilişkilere katılım amacıyla Slovenya ticari vizesine başvuru yapmaları gereklidir. Slovenya ticari vize başvuru işlemlerinde ticari ilişkinin firmalar üzerinden gerçekleştiriliyor olması gereklidir. Eğer Slovenya’ya ticari amaçlarla seyahat ediliyorsa Slovenya’da bulunan ilgili firmadan davet mektubunun alınması gerekmektedir. Seminer, fuar ya da konferans katılımı için de organizasyonu düzenleyen kuruluştan davetiyenin alınmasının yanında eğer varsa katılım belgesi, etkinliğe katılım davetiyesi, kabul mektubu gibi evrakların vize başvuru dosyasına eklenmesi gereklidir.
Slovenya ticari vizesi 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kalma koşuluyla verilmektedir. Slovenya’ya ticari amaçlarla seyahat edecek umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri 180 günlük (6 aylık) süre içerisinde 90 günü geçmemek şartıyla Slovenya’ya vize almalarına gerek olmadan seyahat edebilirler. Fakat T.C umuma mahsus pasaport (bordo) sahiplerinin vize almaları zorunludur.
Slovenya’ya ticari amaçla seyahat edecek Türk vatandaşları Slovenya vize evraklarını hazırlamalıdır. Slovenya ticari vize evrakları Slovenya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olup başvuru işlemleri konsolosluğun vize bölümü tarafından değerlendirilmektedir. Slovenya vize başvuruları Slovenya ve Macaristan Devletlerinin Schengen anlaşmasına istinaden yaptıkları antlaşmaya göre İstanbul’da Macaristan Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. Sonuç olumlu olarak değerlendirildiğinde Slovenya vizesinde, vizenin Macaristan Başkonsolosluğu tarafından onaylandığı ibaresini Schengen vize etiketinin üzerinde görülebilmektedir ancak bu durum Slovenya’ya girişlerde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Slovenya vize başvuru işlemleri Ankara’da Slovenya Büyükelçiliği tarafından kabul edilmektedir.