Slovenya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi için gerekli olan evraklar kişisel, finansal ve mesleki evraklardan oluşmaktadır. Kişisel evrakları her başvuru sahibinin şahsen hazırlaması gerekirken, mesleksel evraklar ise her meslek grubuna göre farklılık göstermektedir. Vize Merkezi, Slovenya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi başvurularında vize danışmanlık firması olarak Türkiye'nin her şehrinden yapılacak başvurular için doğru evrakları toparlama, form doldurma, dilekçe hazırlama, föy açma ve randevu alma desteği verir. Vize Merkezi'nin hiçbir şubesi telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret talep etmemektedir. Slovenya vizesi için gerekli vize evrakları (kişisel, mesleki, finansal) başvuran durumuna göre ve döneme göre değişebilmektedir.
Slovenya Aile Arkadaş Ziyareti İçin Gerekli Evraklar
- Kişisel Evraklar: Pasaport, kimlik fotokopisi, biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, ulaşım, konaklama bilet dokümanları ya da rezervasyonları, Slovenya vize başvuru formu, pasaportta vize işlenmiş sayfaların fotokopisi vb. Davet mektubu: Sizi davet eden kişinin size sponsor olduğunu ve kalacağınız yer ile ilgili belgeler. Yasalara uygun olarak düzenlenmiş davet ya da garanti mektubu. Davetiyeyi gönderen kişinin kimlik bilgileri, ikamet bilgileri ya da oturum izni kartı bilgileri, vize başvuru sahibinin ne kadar süre ile Slovenya’da kalacağını, adres bilgilerini içermelidir. Davetiyenin orijinalinin gönderilmes talep edilmelidir ve ayrıca davetiye ile ilgili ek bilgilerin seyahatten önce Slovenya Konsolosluğu’ndan teyit edilmesi tavsiye edilmektedir.
- Finansal Evraklar: Banka hesap dökümü, tapu, araç ruhsatı vb.
- Mesleki Evraklar: Çalışan, işveren, çiftçi, serbest meslek sahibi, şoför, devlet memuru gibi farklı meslek gruplarına göre temin edilmesi gereken evraklar vardır.
Ek Evraklar:Schengen vize başvuruları için yapılması zorunlu seyahat sağlık sigortası, ulaşım, konaklama rezervasyonlarını ek hizmet olarak siz değerli yolcularımıza sunmaktayız. Otel rezervasyonları nasıl yapılmalı, uçak, tren, otobüs biletlerini vize başvurularından ne kadar önce alınmalı gibi merak ettiğiniz her konuyu çağrı merkezimizi arayarak vize yetkililerimize detaylı olarak sorabilirsiniz.
Kişinin bulunduğu duruma göre ek olarak hazırlaması gereken belgelere Vize Merkezi ofislerini arayarak ulaşabilirsiniz.
Slovenya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kalma koşuluyla verilmektedir. Slovenya’ya ziyaret amacıyla seyahat edecek umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri 180 günlük (6 aylık) süre içerisinde 90 günü geçmemek şartıyla Slovenya’ya vize almalarına gerek olmadan seyahat edebilirler. Fakat T.C umuma mahsus pasaport (bordo) sahiplerinin vize almaları zorunludur.
Slovenya’ya ziyaret amaçlıseyahat edecek Türk vatandaşları Slovenya vize evraklarını hazırlamalıdır. Slovenya vize evrakları Slovenya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olup başvuru işlemleri konsolosluğun vize bölümü tarafından değerlendirilmektedir. Sonuç olumlu olarak değerlendirildiğinde Slovenya vizesinde, vizenin Macaristan Başkonsolosluğu tarafından onaylandığı ibaresini Schengen vize etiketinin üzerinde görülebilmektedir ancak bu durum Slovenya’ya girişlerde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Slovenya vize başvuru işlemleri Ankara’da Slovenya Büyükelçiliği tarafından kabul edilmektedir.