Suudi Arabistan'da ticari faaliyet gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye'de ikamet iznine sahip yabancılar ticari vize başvurusunda bulunabilirler. Suudi Arabistan'a yapacağınız seyahatlerinizde Suudi Arabistan'dan gelecek davetiyenizi bize göndermeniz halinde söz konusu davetiyenizin içeriğini öğrenebilir, davetiyenizin içeriğine göre çok girişli veya tek girişli Suudi Arabistan vizesine başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. İstanbul dışında faliyet gösteren firmalar dilekçelerini bağlı bulundukları İl Valiliği ve İl Ticaret Odasından onaylatmaları gerekmektedir, yine aynı dilekçe İstanbul Valiliğinde onaylatılmalıdır. (İstanbul Valiliği onayı tarafımızdan yapılmaktadır.) Suudi Arabistan vize başvurusunda bulunan kişiler Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren kurum/kuruluşlardan davet/kabul mektubuna sahip olmalıdırlar.
Ticari amaçla Arabistan'a seyahat edecek olan kişiler ancak bu davet mektubuna göre vize başvurusunda bulunabilirler. Suudi Arabistan Ticari vize başvuruları için hazırlanması ve beyan edilmesi gereken belge ve dökümanlar bu ülkeden alınacak olan davet mektubu içeriğine göre değişebilmektedir. Davet mektubunuza uygun olarak hazırlamanız gereken vize evrak listesi ve güncel Suudi Arabistan vize ücretleri için müşteri temsilcilerimizle irtibata geçebilirsiniz. Suudi Arabistan Ticari vizesi için gerekli evrak listesini sayfamızın devamında bulabilirsiniz.
Şirket sahibi, ortağı veya pazarlama pozisyonunda çalışanlar Suudi Arabistan ticari vize başvurusunda bulunabilirler. Suudi ticari vizesi iş ziyareti vizesinden farklı olabilmektedir. Bu nedenle mesleki durumunuza uygun doğru evraklarla başvuru yapmak için Vize Merkezi Suudi Arabistan departmanımızı arayarak durumunuz hakkında bilgi verdikten sonra işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz.
Suudi Arabistan Vizesi Davetiyesi
Suudi Arabistan vizesi davetiyesi Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından ve ticaret odasından onaylı olmak durumundadır. Davetiyenizi aldıktan sonra bilgisayarda tarayıp Vize Merkezi temsilcimize gönderin. Davetiyeniz incelendikten sonra Suudi Arabistan vizesi ile ilgili evrak listesini, ücret bilgisini ve vize koordinasyon işlemlerini içeren bilgilendirme mail'i tarafınıza gönderilecektir. Suudi Arabistan vize usullerine uygun olmayan bir davetiye ile vize başvurusunun tamamlanması mümkün değildir. Davetiye formatıyla ilgili detaylı bilgi için Vize Merkezi temsicilerimize sitemizin sol tarafında yer alan "Şubelerimiz" bölümünden ulaşabilirsiniz.
Suudi Arabistan Ticari Vize Talep Dilekçesi
Suudi Arabistan Konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılacak vize talep dilekçesi şirketin anteli kağıdına yazılmalı ve dilekçedeki ünvan ile davetiyedeki ünvan aynı olmalı ve şirketin kaşesini de içermelidir. İstanbul'da faaliyet gösteren firmalar dilekçeleri İstanbul Ticaret Odası tarafından onaylı olmalıdır. Bu onay işlemi Vize Merkezi tarafından vize taebinde bulunan kişiler adına yapılabilmektedir. İstanbul Valiliğinde yapılması gereken onay işlemi de yine Vize Merkezimizi tarafından gerçekleştirilebilmektedir. İstanbul dışındaki firmalar dilekçelerini faaliyet gösterdikleri ildeki Valilikten veya Ticaret Odasından onaylatmaları gerekmektedir. Suudi Arabistan ticari vize başvuru sürecinde aynı dilekçenin İstanbul Valiliğinden de onaylatılması bir zorunluluktur.
Suudi Arabistan Ticari Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar
1. Pasaport: Seyahat sonrası En 1 yıl geçerliliği olan ve karşılıklı 2 boş sayfası olan pasaport.
2. Pasaportun renkli fotokopisi: A4 formatında ve 1 adet resim, pasaport fotokopisi üzerine tutturulacak şekilde.
3. Kimlik fotokopisi: A4 formatında ve 1 adet resim pasaport fotokopisi üzerine.
4. 2 adet biometrik arka fonu beyaz 4x6 ebatlarında fotoğraf.
5. Suudi Arabistan ticari ziyaret vizesi için Suudi Arabistan ticari odası veya Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylı davetiye fotokopisi gerekmektedir.
6. Davetiyeyi gönderen Arap Şirketinin Şehadetnamesi: Davet eden şirketin, Ticari Sicil Belgesi, rakam-sicil.
7. Şirket evrakları: İngilizce faaliyet belgesinin aslı. Ticari sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, vergi levhasının fotokopisi.
8. Vize Başvuru Formu: Başvuru formu bilgisayarda doldurulmalı, başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. Şirketi tarafından da form sayfasının altındaki boş alana kaşelenip şirket yetkilisi tarafından ıslak imzalı hazırlanması gerekmektedir.
9. Diplomanın aslı veya fotokopisi
10. Çalışanlar için SGK giriş bildirgesi ve son 4 aylık maaş bordrosu: Şirket tarafından kaşeli ve imzalı olmalıdır.
11. Şirketimiz için yetki yazısı: Şirketin antetli kağıdına ıslak imza ve kaşe yapılacak şekilde kağıdına yazılmalı.
12. Barkod: Kurumumuz tarafından temin edilmektedir.
13. Dilekçe: Şirket antetli kağıdına Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben yazılacak dilekçedeki ünvan ile davetiyedeki unvan aynı olmalıdır. İstanbul dışında faaliyet gösteren firmaların dilekçelerini bağlı bulundukları ilin Valiliği’nden ve Ticaret Odası’ndan onaylatmaları gerekmektedir. Sonrasında aynı dilekçe İstanbul Valiliği tarafından onaylatılmalıdı. İstanbul Valiliği onay işlemleri firmamız tarafından yapılmaktadır. İstanbul’da faaliyet gösteren şirketlerin dilekçelerini İstanbul Ticaret Odası’na onaylatmaları yeterlidir. Yabancı uyruklu kişiler başvuru sırasında ikame aslı ve fotokopisini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.
Önemli Not: Öngörülen vize başvuru işlemlerinin sonuçlanma süresi 4-5 işgünü arasında değişebilmektedir. Vize başvuru işlem ücreti nakit olarak ödenir ve herhangi bir iptal olduğunda ücret iadesi yapılmaz.
Suudi Arabistan ticari vizesi başvurusu için şahsen gelmenize gerek yoktur. Şirketimiz sizin adınıza başvuru yapabilme ve takip etme yetkisine sahiptir. Yukarıda bulunan belgeleri adresimize göndermeniz yeterlidir. Kargo ve kurye aracılığı ile gereken evrakları bize gönderebilrisiniz. Bu aracılık hizmetlerinin masrafları vize başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.