Umuma mahsus T.C pasaportuna sahip ve gerekli kriterler mevcut olan herkes Yunanistan Schengen gemici vizesine başvuru yapabilirsiniz. Gerekli kriterler ise; Yunanistan kaptan vizesi için gemi/yat kaptanı olmak ve gemi adamı cüzdanı ile başvuruda ibraz etmek veya cruise gemilerinde, garson, barmen veya animasyon vb. mesleklere sahip herkes gemici vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.
Gemiciler Yunanistan Transit Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan gemici vize başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.
- Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olmalıdır.)
- Gemici belgesi
- Gemi yanaşma liman yazısı (Geminin yanaşacağı limanın müdürlüğünden alınmalıdır.)
- Gemiyle ilgili şirket belgeleri (Ticaret sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, orijinal faaliyet belgesi)
- Başvuru sahibinin katılacağı gemiyle ilgili şirket konfirme yazısı
- Şirket yazısı (Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış, seyahat tarih aralıkları ve gidiş nedeni belirtilmiş, kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.)
- 2 adet biyometrik yeni fotoğraf (35x45 ölçülerinde, beyaz fon üzeri ve güncel olmalıdır.)
- Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren yazı)
- SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü (Hizmet dökümünüzü e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
- Maaş bordrolarınız (Son 3 aya ait, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 35.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge kaşeli olmalıdır.)
Ancak evraklarda zaman zaman değişiklikler olabilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan gemici vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan gemici vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir.
Gemici Vizesi Nedir?
Gemi ile Schengen bölgesine girmek ve/veya Schengen bölgesinden geçmek amacı ile alınan vize türüdür.
Yunanistan Gemici Vizesi Almak için Yapılması Gerekenler
Başvuru sahiplerinin dikkatine! Yunanistan vizesi için gerekli olan evrakları eksiksiz vermek ve evrak bilgilerini doğru olarak hazırlamak çok önemlidir. Eksik evrak olması halinde Yunanistan Konsolosluğu, sizden ek evrak isteyebilir ve böylece vize başvuru süreciniz uzayabilir. Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/kurye ile ya da elden, evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz.
Evrakları inceleme ve vize başvuru sürecini değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolosluğu’nda olup Vize Merkezi’nin, karar alma sürecinde hiçbir etkisi ve yetkisi yoktur.
Yunanistan Gemici Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan Schengen vizesi başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemez. Bu yüzden Yunanistan gemici vizesi başvurularını, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla yapabilirsiniz.
Vize Merkezi sizin adınıza, Yunanistan vize işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurumdur. Müşteri temsilcilerimize, web sayfamızın menüsünün sol tarafında bulunan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Yunanistan vize başvurularında bölge sınırlaması bulunmaktadır. Başvuru sahibi ikamet etmekte olduğu şehre hizmet veren, ilgili Yunan vize başvuru merkezine müracaat gerçekleştirebilir.
Yunanistan Gemici Vizesi Başvuruları Nereye Yapılır?
Yunanistan için gemici vizesi başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği bulunmaktadır.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop ve Trabzon illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalıdır.
İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
- Yunanistan vize başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (ticari vize, şoför ya da gemici vizesi…), seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin Yunanistan vize talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
- Yunanistan Schengen vizesi başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
- Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan gemici vizesi başvurusunda ibraz etmelisiniz.
- Bu formda verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
- Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
- Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.
Yunanistan Gemici Vizesi Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
- Yunanistan’a iş amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan gemici vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Yunanistan gemici vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.
- Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı açık bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. Yunanistan ticari vize başvurusunda bulunacak kişiler Yunanistan gemici vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
- Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan gemici vizesi talep dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
- Yunanistan Konsolosluğu’na gemici vizesi başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan gemici vizesi talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Yunanistan Gemici Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?
1. Adım –Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.
Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı müşteri temsilcilerini arayarak, vize uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı çağrı merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk sizden yeni ek evrak talep edilebilir.
3. Adım – Evraklarınızı kargo ile ya da elden teslim edin.
Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi Yunanistan vize departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biyometri bilgi beyanı
Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı son 59 ay içinde herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda son 59 ayda alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.
Yunanistan gemici vizesi başvuru işlemleri kısa bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, konsolosluk resmi tatil günlerini ve konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Yunanistan Gemici Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan gemici vize işlemleri randevu tarihi sonrası 4 ila 7 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Yunanistan gemici vizesi başvurularınıza, seyahat tarihinizden en az iki hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz.
Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz.