Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer alan Yunanistan, Schengen vizesi ile giriş yapılan devletlerden birisidir. ‘Yunanistan vizesi nasıl alınır?’ sorusunun yanıtını verdiğimiz yazımızda ayrıca, 2024 yılı güncel Yunanistan vize ücreti ile ilgili bilgileri de bulabilirsiniz.
Öte yandan sayfamızın devamında siz kıymetli ziyaretçilerimiz için ‘Yunanistan vize türleri nelerdir?’, ‘Yunanistan vize başvuru evrak listesinde neler vardır?’, ‘Yunanistan vizesi kaç günde çıkar’ gibi soruların yanıtlarını da vermekteyiz. Adım adım Yunanistan vize başvurusu nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Yunanistan Vize İstiyor mu?
Türkiye’nin batı sınırında bulunan Yunanistan, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından yürürlüğe konan Schengen Anlaşması çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Bu yüzden ‘Yunanistan vize istiyor mu?’ sorusuna evet olarak yanıt verebiliriz. Yunanistan’a giriş yapabilmeniz için almanız gereken vize türü ise Schengen vizesidir. Avrupa Birliği’ne üye olmayan ülke vatandaşlarından istenen bu vize çeşidinin pek çok farklı türü bulunur. Bu yüzden ilk olarak Yunanistan’a hangi amaçla giriş yapacağınızı ve kaç gün kalmak istediğinizi doğru belirlemeniz gerekir.
Daha sonra kendiniz için en uygun vize çeşidini bularak Yunanistan vize başvuru aşamalarına geçebilirsiniz. Dilerseniz Vize Merkezi’miz ile birlikte sizin en uygun Yunanistan vize türünü belirleyerek, vize başvuru sürecinizi hemen başlatabilirsiniz. Yunanistan vizesi ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını Vize Merkezi Yunanistan sayfalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.
Yunanistan Vize Türleri
Akdeniz ülkeleri arasında yer alan Yunanistan’a vize alarak giriş yapabilmek için doğru işlemleri uygulamak oldukça önemlidir. Bu kapsamda seyahat amacınıza en uygun Yunanistan vize türünü seçerek ilk adımı atabilirsiniz. Başvuru öncesinde yol gösterebilecek ve seçim yapmanızı kolaylaştıracak tüm Yunanistan vize türlerini sizin için bir araya getirdik.
İşte Yunanistan Vize Türleri:
- Yunanistan turistik vize,
- Yunanistan ticari vize,
- Yunanistan eğitim vizesi,
- Yunanistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi,
- Yunanistan kapı vizesi,
- Yunanistan transit vizesi.
- AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi,
- Yunanistan Erasmus vizesi,
- Yunanistan kültürel - sportif - konferans vizesi,
- Yunanistan tıbbi tedavi vizesi,
- Yunanistan aile birleşimi vizesi,
- Yunanistan gemici vizesi,
- Yunanistan şoför vizesi.
Bütün bu vize türleri arasından sizin için en uygun olan Yunanistan vize çeşidine karar veremiyorsanız Vize Merkezi’ne ulaşarak uzman Yunanistan vize danışmanlarından destek alabilirsiniz.
Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan vize başvurusu direkt olarak Yunanistan konsolosluklarına yapılmaz. Ülke tarafından yetkilendirilen vize merkezleri ve seyahat acentaları üzerinden Yunanistan vizesi başvuru süreci yürür. Yunanistan vize şartları arasında ilk sırada, belirlenen evrakları doğru ve eksiksiz olarak hazırlamak gelir.
Ziyaret sebebinizi belirleyip sizin için en uygun vize türüne kadar verdikten sonra o vize türü için istenen evrakları eksiksiz olarak toplayıp, Yunanistan vize başvuru formunu da hatasız olarak doldurduktan sonra Yunanistan vize başvuru işleminize devam edebilirsiniz. Yunanistan vize başvurusu için uygun şartları taşıyıp taşımadığınızı öğrenmek için size en yakın Vize Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Yunanistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Schengen Yunanistan vizesi için başvurularınızı konsolosluğun belirlediği yetkili vize başvuru merkezlerine yapmanız gerekir. ‘Yunanistan vize başvurusu nasıl yapılır?’ sorusuna cevaben kendi ikamet ettiğiniz bölgeye en yakın Yunanistan vize başvuru merkezini veya akreditasyonlu seyahat acentasını tespit ederek işleminize başlayabilirsiniz. Yetkili merkez ile iletişime geçtikten sonra sizin için uygun olan vize türüne ait Yunanistan vize başvurusu evrak listesini edinerek belge hazırlama aşamasına geçebilirsiniz.
Yunanistan vize başvuru evraklarını eksiksiz olarak topladıktan sonra Vize Merkezi’ne Yunanistan vizesi başvuru evraklarını teslim etmeniz gerekir. Daha sonra ise parmak izi taramalarınızı içeren biyometrik veri kayıt işlemi için randevu gününü ve saatini beklemeniz vize başvuru sürecinizin bir sonraki adımı olur. Bu biyometrik verilerin 5 yıl geçerlilik süresi bulunur.
Eğer 5 yıl içerisinde Schengen vizesi için parmak izi verdiyseniz bir daha aynı işlemi tekrarlamanıza gerek kalmaz, bilgileriniz kayıtlı olarak yetkililerce saklanır. Evraklarınızı teslim edip, biyometrik tarama işleminizi de gerçekleştirdikten sonra Yunanistan vize başvurunuzun sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Vize Merkezi’nin tecrübeli danışmanları tüm bu süreç boyunca her adımınızda yanınızda olur.
Yunanistan Vizesi Başvurusu için Gerekli Evraklar
Pek çok farklı Yunanistan vize türü olmasına rağmen tüm Schengen vize çeşitleri için ortak istenen bazı evraklar bulunur. ‘Yunanistan vizesi nasıl alınır?’ sorusunun en net cevabı Yunanistan vize başvuru evraklarını doğru hazırlamak olmalıdır. Kendi başvuracağınız Yunanistan vize türüne ait evrak listesine Vize Merkezi’mizden ulaşabilir, iletişim hattımızı arayarak belgelerin listesini talep edebilirsiniz.
İşte Yunanistan vize başvurusu için gerekli evrakların listesi:
- Yunanistan vize başvuru formu: Form doldurulurken tek bir harf hatası yapılması bile vize reddine yol açabileceği için dilerseniz bu süreçte Vize Merkezi’mizden destek alabilirsiniz.
- Pasaport: Son 10 yıl içerisinde alınmış, en az 2 sayfası boş olan ve Yunanistan seyahatinizin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerlilik süresi bulunan bir pasaport.
- Fotoğraf: 2 adet son 6 ay içerisinde standartlara uygun olarak çekilmiş biyometrik fotoğraf.
- Kimlik kartı fotokopisi.
- Otel ve uçak rezervasyon bilgileri: Seyahatiniz süresince konaklama yapacağınız otele ait rezervasyon belgeleri ve gidiş dönüş uçak bileti rezervasyon bilgileriniz.
- Seyahat sağlık sigortası: 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası poliçesi. Vize Merkezi’mizden Yunanistan vize başvurusu için seyahat sağlık sigortasını temin edebilirsiniz.
Bu ortak evrakların yanı sıra; Yunanistan turistik vizesi ve Yunanistan ticari vizesi için pek çok farklı ek başvuru belgesi de bulunur. Öte yandan başvuran kişilerin emekli, şirket sahibi veya ortağı, çalışan, kamu çalışanı, çiftçi, şoför, gemici, ev hanımı veya öğrenci olması da başvuru evrak listesine ek belge eklenmesine sebep olur. Tüm Yunanistan vize türleri için detaylı Yunanistan vizesi evrakları listesine Vize Merkezi sayfalarından dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
Yunanistan Vize Ücreti
Yunanistan Büyükelçiliği ve Yunanistan Konsolosluğu yetkililerince belirlenen ve her sene değişiklik gösteren Yunanistan vize ücreti, başvuru yapacağınız vize türüne göre de farklılık göstermektedir. 2024 yılı Yunanistan vize ücretinin içerisinde vize başvurusunda yetkili seyahat acentesinin veya vize merkezinin ücreti ve vize harç ücreti de yer alır. Öte yandan Yunanistan vize ücretinin fiyatları günlük kura bağlı olarak da değişebilmektedir. En sağlıklı ve güncel fiyat bilgileri için Vize Merkezi ile iletişime geçebilir, Yunanistan vizesi ücretleri ile ilgili detaylara erişebilirsiniz.
Yunanistan Vize Kaç Günde Çıkar?
Vize başvuru sürecindeki tüm adımları hatasız olarak geçtikten sonra Yunanistan vize başvurunuzun sonuçlanmasını beklemeye başlayabilirsiniz. Konsoloslukların randevu durumuna, resmî tatil günlerine veya dönemsel yoğunluklara bağlı olarak vize başvurunuzun sonlanma süresi değişebilir.
Bazı durumlar konsolosluk yetkilileri tarafından ek evrak talep edilen beklenmedik durumlar da yaşanabildiği için bu süreç uzayabilir. Ancak ‘Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?’ sorusuna ortalama 4 ila 15 iş günü olarak cevap verebiliriz. Ziyaret tarihinizden 3 veya 4 hafta öncesinde Yunanistan vize başvuru işlemlerinize başlayarak ve evraklarınızı eksiksiz tamamlayarak bu süreci sorunsuz atlatabilirsiniz. Yunanistan vize işlemleri ile ilgili tüm inisiyatifin ilgili Yunanistan Konsolosluğu’nda olduğunu unutmadan başvuru sonucunuzu beklemeniz önemlidir. Yunanistan vizesi başvuru işlemleri ile ilgili tüm sorularınız için bize 0212 970 04 52 no’lu iletişim hattımızdan ulaşabilirsiniz.