Almanya'ya seyahat etmek için Vize Merkezi'nin tecrübeli kadrosundan destek alın ve Almanya Vize Merkezi başvuru adımlarını kolayca gerçekleştirin.
- Bizimle iletişime geçin: Ülke sorumlusu danışmanlarımızla iletişime geçip vize sürecini başlatabilirsiniz. Danışmanlarımız size sorular yöneltecek ve yanıtlarınız doğrultusunda gerekli evrak bilgilerini maille ya da kısa mesajla gönderecektir.
- Vize başvuru evraklarınızı hazırlayın: Almanya vize başvurusu için ülke uzmanlarının size gönderdiği Almanya vize evrakları listesini eksiksiz ve hatasız tamamlamalısınız. Böylece vize başvurusu için dosyanızı hazırlamış olursunuz.
- Dosyanızı bize ulaştırın: Almanya vizesi için sizden istenen tüm evrakları hazırlayarak dosya haline getirdikten sonra şahsen ofislerimize gelerek ya da kargoyla Vize Merkezi'ne ulaştırabilirsiniz. Dosyayı kargo yoluyla iletmeyi tercih ediyorsanız kargo takip numaranızı not almanızı tavsiye ederiz.
- Eksik evraklarınız varsa tamamlayın: Almanya vize başvurusu için hazırladığınız dosya Vize Merkezi'ne ulaştıktan ve vize uzmanlarımız tarafından incelendikten sonra size bir mail gönderilerek varsa eksik ve hatalı evraklarınızın bilgisi paylaşılacak; tüm vize süreciyle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.
- Parmak izi verin: 25 Eylül 2014'ten itibaren Schengen vize başvurusu yapacakların Biyometrik bilgilerinin ve parmak izlerinin kaydı zorunlu hale gelmiştir. Bu tarihten sonra herhangi bir Schengen ülkesine Biyometrik ve parmak izi bilgilerini kaydettirmemiş başvuru sahiplerini bu bilgileri vermek üzere Almanya vize bölümü temsilcilerimiz davet edecektir. Vize Merkezi bu verilerin beyanı sürecinde başvuru sahibine eşlik ederek başvurunun sorunsuz gerçekleşmesini sağlayacaktır. Parmak izi verilen tarihiniz başvuru yapılan tarihten 5 yıl önce ise yeniden parmak izi vermek zorunda kalacaksınız. Evlilik ve boşanma sonrasındaki soyadı değişikliklerinde tekrardan parmak izin verilmesi gerekmektedir.
- Almanya vizenizi teslim alın: Biyometrik bilgilerini veren ve vermesine gerek olmayan tüm başvuru sahiplerinin vize işlem süreçleri Almanya Vize Merkezi bölümünün kontrolündedir. Almanya vize başvuru işlemlerinin sonuçlanma süresinin 7 - 15 iş günü arasında olacağı öngörülmektedir. Bu süre konsolosluğun ek belge talep etmesi ve konsolosluk resmi tatil günlerine göre değişebilmektedir. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından başvuru sahipleri pasaportlarını Vize Merkezi ofislerine şahsen gelerek ya da verdikleri adresten kargo yoluyla teslim alabilmektedir.
Almanya Hakkında Bilgi Almanya'ya Nasıl Gidilir?
Orta Avrupa'da bulunan ülke ismi Almanya veya Almanya Federal Cumhuriyeti, 357 bin metrekare yüz ölçümüne sahip bir ülke, Almanya başkenti Berlin, Türkiye'nin yarısından daha küçük, 2024 verilerine göre 82 ml'n nüfusa sahip gelişmiş bir ülkedir. (Nüfusun sekiz-dokuz milyonu yabancılar ve yaklaşık yedi-sekiz milyon kadar Göçmen de Alman vatandaşlığına geçmiş durumda).
Almanya'ya nasıl gidilir? Almanya'ya araba ile İstanbul'dan yolculuk 22 saat sürdürmekte olup, 2275 km mesafe uzaklıkta bulunmaktadır. Uçakla yolculuk 2 saat 15 dakika ve 1813 km mesafe uzaklıkta bulunuyor.
Almanya para birimi Euro olarak bilinmektedir. Euro'nun uluslararası kısaltması EUR şeklindedir. Euro'nun alt para birimi Cent'tir. Avrupa'nın en büyük ulusal ekonomisine sahip ülkesi Almanya dünyada bulunan nominal GSYH verilerine göre Avrupa ülkeler arasında beşinci büyük ülke olarak bilinmektedir. Almanya ülkesi İMF hesaplamasına göre Euro bölge ekonomisinin %28'ini ve Almanya ülkesi, Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi'nin kurucusu olarak bilinmektedir.
Almanya Vizeli mi?
Almanya'ya seyahat etmek isteyen ya da transit geçiş için aktarma istasyonu olarak kullanmak isteyen bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının yolculukları öncesinde vize almaları gerekir. 90 günde kısa süreli seyahatler için Schengen vizesi yeterli olurken, daha uzun süreli konaklamalar için ulusal vize kategorisinde başvuru yapılması gereklidir
Resmi pasaportlar olan yeşil, siyah ve gri pasaport sahiplerinin ise son 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde, Almanya'ya vizesiz seyahat edebilirler.90 günden daha uzun yolculuklar için resmi pasaport sahiplerinin de ulusal vize kategorisinde başvuruda bulunmaları gerekir.
Almanya Vizesi Nasıl Alınır?
"Almanya vizesi nasıl alınır?" sorusuna yanıt arayan kişilerin takip etmesi gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Öncelikle kişinin geçerli bir pasaporta sahip olması ve Almanya'ya seyahat nedenini belirlemesi gerekir. Hangi amaçla seyahat edileceği belirlendikten sonra buna uygun Türkiye - Almanya vize türü için başvuru yapılmalıdır. Başvuru adımlarında kişinin mesleki durumu da önemlidir.
Seyahat amacına göre Almanya vize türleri; turistik, ticari, aile-arkadaş ziyareti gibi dallara ayrılmakta ve her biri için ortak evrak listesi dışında hazırlanacak farklı evraklar da bulunmaktadır. Mesleki duruma göre hazırlanması gereken Almanya vize evrakları ise kişinin özel sektör çalışanı, memur, işveren, öğrenci, ev hanımı, esnaf, çalışmayan ya da serbest meslek sahibi olmasına göre değişmektedir.
Kişi kendine uyan vize türünü belirleyip ilgili vizenin evraklarını hazırladıktan sonra evrakları Almanya Konsolosluğu'nun yetkilendirdiği başvuru merkezleri aracılığıyla istenen sıraya ve şekle göre hazırlamalıdır.
Evrakları hatasız ve doğru hazırlamak "Almanya vizesi nasıl alınır?" sorusu hakkında önemli bir yanıt olmaktadır. Bu oldukça önemli adımda, vize sürecinde konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olan Vize Merkezi aracılığıyla başvuru yapmanız işlemlerinizi hızlı ve rahat şekilde gerçekleştirmenizi sağlar ve hata yapma olasılığını ortadan kaldırır.
Vize ile ilgili soruları yanıtlama, evrak takibi, randevu alma, vize başvuru formunun doldurulması, vizenin sonuçlanma süreci gibi tüm adımlarda tecrübeli kadrosuyla sizlere destek olmakta ve zaman kaybını önlemektedir. Almanya vize işlemlerinizi başlatmak için Vize Merkezi uzmanlarımızı arayarak vize başvuru türünüze uygun evrakları içeren bilgi mailini talep edebilirsiniz.
Almanya Vize Çeşitleri
1. Ulusal Vize (D Vize)
Almanya vizesi uzun süreli vize ve kısa süreli vize olarak iki kısma ayrılır. Almanya uzun süreli vize, seyahat süresi 90 günü aşacak olan kişilerin alması gereken vize türüdür. Bu vizeye Almanya çalışma vizesi, uzun süreli eğitim, staj, hastalık gibi sebeplerle Almanya'ya gidecek olan kişilerin başvurması gerekmektedir. Almanya D vize çeşitleri aşağıdaki gibidir:
- Almanya aile birleşimi vizesi
- Almanya çalışma vizesi ( Almanya Çalışma İzni )
- Almanya Erasmus vizesi
- Almanya eğitim vizesi (Dil okulu, master, staj vb.)
2. Schengen Vize (C Vize)
Almanya kısa süreli vize ise seyahat süresi 90 günden az olacak kişilerin başvuracağı Almanya vizesi çeşididir. Almanya kısa süreli vize kendi içinde türlere ayrılmaktadır. Almanya vizesi almak için öncelikle seyahatinizin amacını belirlemeniz gerekmektedir. Almanya C vize türleri aşağıdaki gibidir:
- Almanya turistik vizesi
- Almanya ticari vize
- Almanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi
- Almanya transit vize
- Almanya dil okulu vizesi
- Almanya öğrenci gezileri vizesi
- Almanya şoför vizesi
Vize başvuruları nereden yapılır?
Türkiye Cumhuriyeti devletinde ikamet eden ve çalışma izni bulunan yabancı uyruklu kişiler Türkiye'den Almanya vize başvurusunu gerçekleştirebilmektedir. Almanya'ya vize almak isteyen kişiler başvurularını Almanya Konsolosluğu üzerinden gerçekleştirmeyecektir. Almanya Konsolosluğu tarafından anlaşılan başvuru merkezi ve başvuru merkezine akredite A tipi seyahat acenteleri üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Almanya vatandaşlık ve Almanya oturum işlemleri Konsolosluklarda yapılması gereken işlemler arasında yer alır. Başvuru sahibi bu işlemleri için şahsi olarak başvuru yapmalı ve tüm işlemlerini gerçekleştirilmelidir. Almanya D tipi vize başvurusu ise Almanya Büyükelçiliği ve Almanya Konsolosluğu üzerinden yapılmaktadır. Almanya vatandaşlık ve Almanya oturum işlemleri için sitemizdeki sayfalardan bilgi alabilirsiniz.
Vize Merkezi, Almanya vize başvurusu gerçekleştirecek kişi ve kurumlara hizmet vermektedir. Almanya vize başvuru işlemlerinizde sizin uğraşacağınız randevu alma, evrakları düzenleme, dosyayı hazır hale getirme, başvuru formu doldurma, uçak rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası konularda yardımcı olarak sizlerin yükünü almaktadır. Başvurularınızı eksiksiz olarak hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için Almanya vize departmanımıza +90 (212) 970 05 01 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Almanya Vize Randevusu Nasıl Yapılır?
- Almanya Schengen vizesi almak isteyen kişilerin Almanya vize randevusu alması gerekmektedir. Almanya Vize Başvuru Merkezi vize randevusu olmayan kişileri bazı istisnai durumlar dışında kabul etmemektedir. Almanya vize randevusu konsolosluğa yapılan başvuruların durumuna göre değişiklik göstermektedir. Almanya'ya seyahatin yoğun olduğu bayram, sömestr, yaz tatili dönemlerinde vize randevusu ileri tarihlere verileceğinden dolayı Almanya vize randevusu için seyahat tarihinizden en az 1 ay, en fazla 3 ay önce müracaat etmelisiniz.
- Almanya vize başvurusu için gerekli olan randevu kişiye özel olup belirtilen gün ve saat için geçerlidir. Almanya vize başvuru sahibi eğer randevu günü ve saati Almanya başvuru merkezinde olamazsa Almanya vizesi için yeni bir randevu oluşturması gerekmektedir.
- Vize Merkezi ile oluşturacağınız Almanya vize randevusu sizin seyahat tarihinize göre, vize başvuru merkezinin ilk müsait günü ve saatinde oluşturulmaktadır. Alınan randevu sizin tarafınızdan teyit edilir; belirtilen gün ve saatte Almanya dış operasyon birimi sorumlumuzla birlikte Almanya vize başvurunuz sorunsuz şekilde gerçekleştirilir.
- Almanya vize başvurusu için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bölge ayrımıdır. İkamet ettiğiniz yere bağlı konsolosluk bölgesindeki başvuru merkezine müracaat etmeniz gerekmektedir. Vize Merkezi 14 şubesi ile sizlere bu konuda yardımcı olarak ikamet şehrinize göre sizleri yönlendirmektedir. Bu şekilde vize randevunuz doğru şekilde alınır ve başvurularınız sorunsuz sonuçlandırılır.
- Almanya Konsolosluğu randevu için arandığında uzak bir takvime gün vermektedir ya da başvuru almamaktadır!
- Almanya vize randevu gününde başvuru merkezinde randevu kâğıdını ibraz etmeniz gerekmektedir. Randevu onayınızı ibraz edemezseniz başvurunuz alınmayacaktır. Eksik ya da hatalı evraklarla yapılan başvurular sizler için sorun oluşturabilmektedir. Başvurunuz eksik evrakla kabul edilebilir ve bunun sonucunda vizeniz reddedilebilir; hatalı evraklarla yapılan başvurunuz ise geri çevrilebilir.
Almanya Vize Başvurusu 2025
Almanya'ya vize almaya karar verdiyseniz yapmanız gereken öncelikle vize çeşidinizi belirleyerek, ilgili vize evraklarını öğrenmek olmalıdır. Bunun için size uygun olan şubemizi seçerek Almanya vize uzmanlarımızı arayabilir ya da mail atarak iletişime geçebilirsiniz.
Vize uzmanlarımız sizlerin durumuna uygun olan Almanya vize başvurusu 2025 yılı güncel evrak listesini hazırlar ve size mail olarak iletir. Oluşturulan listeden internet üzerinden alınması gereken belgeleri Vize Merkezi ofislerimizde size tahsis edilen bilgisayar yardımı ile temin edebilirsiniz.
Şahsınızın hazırlaması gereken belgelerin yanında statünüze göre iş yerinizden temin edeceğiniz belgelerle birlikte gelirinizi gösteren belgeleri hazırlayarak vize uzmanlarımıza ulaştırmanız gerekmektedir. Almanya vize uzmanımız ulaştırdığınız belgeleri tek tek inceleyerek dosyanızı hazırlar. Randevu gününüz onayınızdan geçtikten sonra vize başvurusu belirtilen gün ve saatte Almanya vize başvuru merkezine yapılır.
Almanya Vize Başvuru Formu
Almanya vizelerinin türüne bakılmaksınız hazırlanması ve doldurulması gereken bazı temel evrakları vardır. Pasaport, fotoğraf, kimlik fotokopisi, seyahat sağlık sigortası ve Almanya vize başvuru formu bu evraklar arasında yer almaktadır.
Almanya vize başvuru formu size ait bilgilerin yer aldığı 37 kutudan oluşan bir matbudur. Bu matbuda size ait bilgilerin kusursuz ve Almanya Konsolosluğu'nun istediği şekilde doldurulması gerekmektedir. Form üzerinden herhangi bir karalama, oynama yapılmaması gerekmektedir. Konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Almanya vize başvuru formu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Almanya Vize Ücreti 2025
Almanya'ya vize alacak kişilerin belli bir ücret ödemesi gerekmektedir. Bu ücret içerisinde konsolosluk harcı, başvuru merkezi ücreti yer almaktadır. Eğer başvurunuzu kendiniz gerçekleştirmek isterseniz randevuyu alarak başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir.
Vize Merkezi ile yapacağınız başvurularda fotokopi, bilgisayar kullanımı, çıktı alımı, form doldurma için ekstra ücret ödemek zorunda kalmazsınız. Detaylı bilgi için Almanya Vize Ücreti sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
- Almanya vizesi ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri de "Almanya vizesi kaç günde çıkar?" sorusudur. Almanya Schengen üye ülkelerinden biri olduğu için bordo (umuma mahsus) pasaporta sahip olan Türk vatandaşları Almanya'ya seyahat edecekleri zaman Schengen vizesine başvurmalıdır.
- Schengen vize başvurusu yapıldıktan, gerekli tüm evraklar eksiksiz hazırlandıktan ve başvuru merkezindeki randevuya gidilerek Biyometrik veri kaydı yapıldıktan sonra başvuru dosyası son halini almaktadır. Dosyanın Almanya Konsolosluğu'na teslim edilme aşamasından sonra vize kabul ya da ret kararı tamamen konsolosluğa aittir. Bununla birlikte vize işlem ve sonuçlanma süreleri konsolosluğun inisiyatifinde olup, Vize Merkezi'nin süreçle ilgili herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
- Dosya işleme alındıktan ve başvuru yapıldıktan sonra vizenin çıkma süresi ortalama 7 ila 15 iş günü olacaktır. İşlem süreleri konsolosluğun iş yoğunluğuna, ek evrak ya da evrak değişikliği taleplerine, resmi tatil günlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize başvurularının kaç gün sonra sonuçlanacağı değişkenlik gösterebileceği için herhangi bir gecikmenin ve aksamanın yaşanmaması adına vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en az 1 ay öncesinde yapmanızı önermekteyiz.
- Konsolosluk değerlendirme sürecinin uzaması durumunda, farklı bir ülkeye seyahat edecekseniz ve pasaportunuzu kullanmanız gerekecekse durumunuzu kanıtlayan ek dilekçe, seyahat edilecek diğer ülkeye ait uçuş ve konaklama rezervasyonlarının bilgilerini mevcut başvuru dosyasına mutlaka eklemeniz gerekmektedir.
- "Almanya vizesi kaç günde çıkar?" sorusu ve vize ile ilgili diğer tüm sorularınız için Vize Merkezi ofislerini arayarak Almanya vize uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Almanya Vize Başvurusu Bölge Ayrımı
Almanya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki alanı dışında bir şehirde ikamet ediyorsanız fakat çalıştığınız kurum yetki alanı içerisinde yer alan şehirlerden birisinde ise başvuruda bulunabilmeniz için şirketinizden görev yeri belgesi ve adınıza ait adresin de belirtildiği bir fatura (elektrik, su, doğalgaz vb.) ibraz etmeniz gerekmektedir.
Almanya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki alanı içerisinde olan şehirler:
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Düzce, Bolu, Eskişehir
Almanya İzmir Başkonsolosluğunun Yetki alanı içerisinde olan şehirler:
Kütahya, Manisa, İzmir, Uşak, Aydın, Afyon, Denizli, Muğla, Burdur, Isparta, Antalya
Almanya Ankara Başkonsolosluğunun yetki alanı içerisinde olan şehirler:
Ankara, Ardahan, Artvin, Kars, Iğdır, Ağrı, Nevşehir, Aksaray, Konya, Niğde, Karaman, Mersin, Adana, Erzurum, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye Hatay, Giresun, Ordu, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Gümüşhane, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Şırnak, Rize, Trabzon
Almanya Schengen vizesi olanlar diğer ülkelere girebilir mi?
Almanya Schengen vizeniz ile 29 Schengen ülkesine giriş çıkış yapabilirsiniz, fakat kapı memurlarının şüpheli bulduğu durumlarda sizi ülkeye almama durumlarının olduğu unutulmamalıdır. Bu ülkeler arasında Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Hırvatistan İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç bulunur.
Bu ülkeler dışında, İsviçre, Liechtenstein, Norveç ve İzlanda da Schengen Anlaşmasına uymaktadır ancak AB üyesi değillerdir. Bu ülkelerde de Schengen vizesi geçerlidir.