Umuma ait Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bangladeş’e yapacakları yolculuklarında vizeye tabidir. Diplomatik yani resmi, hizmet ve kişisel pasaport sahipleri Türkiye Cumhuriyeti ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti arasında 12 Kasım 1987 tarihi itibariyle imzalanan Vize Muafiyet Anlaşması nedeniyle Bangladeş’e yapacakları yolculuklarında üç aya kadar ikamet vadeli vizeden muaf tutulmaktadır. Bunun dışında ister turistik vize olsun ister aile ya da ticari vize olsun Bangladeş’e gidecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir.
Bangladeş vize başvuru işlemleri nasıl ilerler?
Bangladeş vizesi, kişinin seyahat amacıyla doğrudan ilişkili olan bir durumdur. Vize başvurularında farklı kategoriler yer aldığından dolayı ibraz edilmesi gereken belgeler de seyahat amacına ve kişinin mesleki statüsüne göre farklılık göstermektedir. Başvuru sahibi şahsi ve şirket belgelerini temin ederek Vize Merkezi’ne ulaştırmalıdır. Temsilcilerimiz tarafından kontrolü sağlanan evraklar konsolosluğun belirttiği standartlara göre başvuruya hazır hale getirilerek yetkili diplomatik temsilciliğin onayına sunulmaktadır. Vize değerlendirme ve karara bağlama süresi tamamen Bangladeş Konsolosluğu’na aittir. Vize Merkezi temsilcileri konsolosluğun belirlediği standartlara uygun olan bir başvuru dosyası hazırlamaktadır.
Bangladeş vizesi için bölge ayrı ve şahsen gelme zorunluluğu var mı?
Vize Merkezi aracılığıyla Bangladeş vize başvurularınızı şahsen gelmenize gerek kalmadan tamamlayabilirsiniz. Konsolosluk çağırmadığı sürece şahsen gelme zorunluluğu bulunmamaktadır. Başvurularda bölge ayrımı yoktur. Evraklarınızı hazırlayıp kargo aracılığıyla size en yakın ofisimize göndererek işlemleri başlatabilirsiniz.
Bangladeş vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
- Her kategori için farklılık gösteren vize şartlarının sağlanması gerekmektedir.
- Vize başvuru formu, eksiksiz ve doğru bilgiler ışığında doldurulmalıdır.
- Pasaport süresinin seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerli süresi olmalı ve içerisinde 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.
- Belgelerin eksiksiz olarak temin edilmesi vize değerlendirme süresinin uzamaması açısından önemlidir.
Bangladeş Vizesi için Gerekli Evraklar
Bangladeş vizesi için gerekli evraklar: Bangladeş seyahatinin içeriğine ve türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Bangladeş için turistik vize, Bangladeş için aile ziyareti vizesi, Bangladeş için ticari vize ve Bangladeş’te ikamet vizesi gibi Bangladeş seyahatinizin içeriğine yönelik bir vize türüdür. Vize talep gerekçenize bağlı olarak başvuru evrakları farklılık gösterir. Durmunuza uygun evrak listesini Bangladeş Vize Merkezi temsilcimizden talep edebilirsiniz.
Bangladeş Vizesi Başvuru Formu
Bangladeş vize başvuru formu Bangladeş Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir form türüdür ve bu nedenle bu formu doldururken dikkatli olunmalıdır. Bangladeş vizesi başvuru formu Bangladeş Konsolosluğunun başvuru yapan birey hakkında bilgi edinmesini temin eder ve bu nedenle önemi çok büyüktür. Ayrıca Bangladeş Konsolosluğunda Bangladeş vize talebinde bulunduğunuza dair resmi bir belge niteliği taşıdığı için bilgilerin yanlış ya da tutarsız olması Bangladeş vizesi sonucunun başarılı olup olmaması konusunda son derece önem taşır. Bangladeş vizesi başvuru formu, büyük harflerle ve okunacak bir şekilde doldurulmalı ve istenen kısımlara ve boşluklara gerekli bilgiler doğru bir şekilde eklenmelidir. İçinde isminiz, soy isminiz, baba adı, doğduğu ülke, doğum tarihi, medeni durumu, cinsiyeti, uyruğu, iletişim bilgileri, istihdam bilgileri, vize bilgileri, pasaport bilgileri gibi bilgileri isteyen bölümlerden oluşan resmi bir form türüdür. Bangladeş vizesi formunu doldururken son derece dikkatli davranmalısınız. Yanlışlıklar olduğu vakit yeni bir form istenmeli ve bu yeni form özenle doldurulmalıdır. Bangladeş vizesi başvuru formuna vize merkezi departmanlarımızdan ulaşabilirsiniz. Bangladeş vizesi başvuru formu hakkında merak her şeyi sizin adınıza biz halledelim. Ya da isterseniz Vize Merkezi şubelerimize gelerek doğrudan orada bulunan tecrübeli ve güvenilir ekibimiz yardımıyla da formlarınızı doldurabilirsiniz.
Bangladeş Konsolosluğu da dünyadaki diğer ülkeler gibi pasaport sahibi olmayan başvuru hamillerinin vize işlemlerini gerçekleştiremez. Bangladeş vize işlemleri istenen en önemli belgelerden biri hiç şüphe yok ki pasaportunuzdur. Bir pasaportunuz yoksa bunu alabilmenin en kısa yolu ikametinizin bağlı olduğu ilçe merkezinizdeki ya da çok lazım olması durumunda başka ilçe merkezlerindeki emniyet birimlerinde ya da polis merkezlerinde pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. Pasaport başvuruları kişiye özel olduğu için şahsen yapılmalı ve ayrıca pasaport için lazım olan evrakların başvuru ücreti ödenmiş bir banka dekontuyla birlikte verilmelidir. Burada ayrıca sizden hakkınızda bilgiler istenecek ve bazı sorular sorulacak. İşlemleriniz devam ederken parmak iziniz de alınacağı için parmaklarınızın yaralanmamış ya da parmak izinizi şüpheye düşürecek, zorlaştıracak boyalarla kaplı olmamasına özen göstermelisiniz. İşlemleriniz tamamlandıktan sonra pasaportunuz sizin bildirdiğiniz adrese gönderilir.
Pasaportunuzu aldıktan sonra Bangladeş Konsolosluğu'ndan Bangladeş vizesi için başvuruda bulunabilirsiniz. Bangladeş Konsolosluğu ve Bangladeş Büyükelçiliği ile fahri konsolosluğu bulunan şubelerden oluşmaktadır. Bunlar şunlardır: Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Bangladeş Halk Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosluğu ve Bangladeş Halk Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu. Bangladeş Vize kabul saatleri Cuma-Pazartesi saat 10:00 – 12:00 arasındadır ve vize teslimatları 16:00 – 17:00 arasında yapılmaktadır. Konsolosluğa Vize Başvurusu yapmak için randevu aldırmalısınız. Ya da isterseniz biz sizin adınıza randevu alıp Bangladeş vizesi için gerekli danışmanlık hizmetimizi en güvenilir şekilde yapalım. Daha fazla ayrıntılı bilgi için bizi aramaktan çekinmeyin.
Bangladeş Konsolosluğu 2024 Bangladeş vizesi için başvuruda bulunacaksanız ayrıca Bangladeş için resmi tatil, bayram gibi tatil günlerini de göz önünde bulundurmalısınız. Bilindiği üzere Bangladeş Konsolosluğu günün ancak belli bir zamanında vize işlemlerine bakmaktadır. Bangladeş vize başvuruları Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu ve Bangladeş Ankara Büyükelçiliği ve vize işlemleri konusunda yetkilendirilmiş danışmanlık hizmeti veren firmalarca yapılmakta olduğu için sizin seçtiğiniz firmanın size başarı getirme şansı firmanın güvenirliliği ve deneyimi ile de orantılı olduğu için bizler Vize Merkezi olarak burada sizin için her şeyin en iyi şekilde sonuçlanması konusunda size her türlü danışmanlığı yapmak üzere hazır bulunmaktayız. Bangladeş vizesi için istenen şartları yerine getirerek kişisel olarak ya da Bangladeş vize işlemleri için yetki almış olan danışman firmalar aracılığıyla Bangladeş vizesi başvurularını yapabilirsiniz.
Bangladeş Vizesi
Resmi adı Bangladeş Halk Cumhuriyeti olan bu ülke bir Güney Asya ülkesidir. Myanmar ve Hindistan’a sınırları vardır ve Bangladeş adını Bengal’in ülkesi anlamından alır. Resmi dili Bengalidir. Nüfusun çok büyük kesimi Müslüman olmakla beraber başka dinleri de barındırmaktadır. Tropikal özellik taşıyan ve yılın her ayında yağış alan bu ülke çok nemli bir yerdir. Bu nedenle Bangladeş vizesi alacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öncelikle bunu göz önünde bulundurmadır.
T.C. Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bangladeş’e yapacakları yolculuklarında vizeye tabi olmak durumundadır. Diplomatik yani resmi, hizmet ve kişisel pasaport sahipleri Türkiye Cumhuriyeti ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti arasında 12 Kasım 1987 tarihi itibariyle imzalanan Vize Muafiyet Anlaşması nedeniyle Bangladeş’e yapacakları yolculuklarında üç aya kadar ikamet vadeli vizeden muaf tutulmaktadır.
Ülkedeki tamamlanmamış iç yapılaşma nedeniyle ulaşımlarınızda havayolunun tercih edilmesi sizler adınıza yapacağınız kolaylıklardan biridir. Çünkü karayolu ile yapılan seyahatler yetersiz altyapı nedeniyle çok uzun sürmekte ya da istenmeyen ve dikkatsiz sürücüler nedeniyle sıkılıkla trafik kazalarına neden olmaktadır.
Bangladeş vizesi kaç günde çıkar?
Bangladeş vize başvuru dosyası, Bangladeş Konsolosluğuna teslim edildikten sonra 7 ila 10 iş günü içerisinde neticelendirilmektedir. Başvurunun soruşturmaya takılması, konsolosluğun resmi tatil ve yoğun dönemleri değerlendirme süresine etki eden faktörlerdir. Seyahat tarihinden iki hafta önce evrakların Vize Merkezi’ne ulaştırılmasını tavsiye ederiz.
İklim şartları yüksek ısı ve nem oranı fazlalığı nedeniyle mikroorganizmaların hızla gelişimine uygun bir ortam hazırladığı için özellikle Türkiye gibi bir yerden oraya gidecek vatandaşlarımızın bu gerçeği göz önünde bulundurması önemlidir. Bangladeş’te en çok rastlanan tehlikeli bulaşıcı hastalıklar arasında sıtma, tifo, dengi ve kolera gibi hastalıklardır. Dünya Sağlık Örgütü araştırmacıları tarafından yapılan araştırmalar sonucu Dakka’daki mevcut şehir suyunda ciddi oranda arsenik bulunduğu tespit edilmiş durumdadır. Çamaşır ve bulaşık yıkanması hariç içme olsun, diş fırçalama olsun, meyve ve sebze yıkama olsun bu gibi durumlarda piyasadan güvenilir damacana ve ya pet şişelerle satın aldığınız suları kullanmaya özen göstermelisiniz. Umumi tuvaletlerin bulunmaması sebebiyle duvar diplerinde ve bazen açık alanda tuvalet olarak kullanılan yerlere rastlamak gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu da sizin mikrop kapmanıza neden olabilir. Özellikle son yıllarda artan ateşli ishal ve baş ağrısı gibi başlayan ve bir tür cins sivrisinekten bulaşan ve dengi adı ile tanımlanan bir hastalık yaygınlaşmıştır. Kırsal bölgelerde ziyaretlerde bulunacaksanız sıtmaya karşı sizi koruyacak gerekli önlemleri almalı ve aşı olmaya özen göstermelisiniz.
Bangladeş’te ayrıca gıda zehirlenmesi de dikkat edilmesi gereken bir diğer husustur. Gerek iklim şartları gerekse yiyeceklerin sağlıksız şartlarda ve ortamlarda, temizliğine önem verilmeden hazırlanması sebebiyle zehirlenme olayları da sıkça rastlanan durumlardan biri olmuştur. Bu sebeple, halk pazarlarında satılan çiğ sebze gibi ya da meyve, süt ve ya balık ve et alımlarını yaparken son derece dikkatli olunması lazımdır. Ayrıca Bangladeş sıcak bir ülke olduğu için dışarıda satılan buzların tüketilmemesi gerekmektedir.
Bangladeş’e vardığınızda aşı kâğıdı aranmıyor ancak Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen Hepatit A ve B, difteri, boğmaca, tifo, kuduz, tetanos, çocuk felci, menenjit, kolera ve Japon ansefaliti gibi aşıların olunması tavsiyemizdir. Her ne kadar kulağa abartılmış gelse de Bangladeş gibi tropikal sıcakların ve coğrafyanın olduğu ülkelerde bu hastalıklar ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Bangladeş gezilerinizde dikkat edilmesi gereken başka bilgileri de öğrenmek isterseniz Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca grip aşısı da olup o şekilde gitmenizde fayda vardır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bangladeş’te ikamet ve çalışma izinlerinin alınmasında çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadır. Gerek ülkenin içyapısı ve gerekse iki ülke arasında değişen ekonomik durumlar nedeniyle Bangladeş vizesi alımlarında meydana gelen bu sorunları en aza indirmek için bizi arayarak gerekli bilgileri arayabilirsiniz.
Bangladeş Konsolosluğu
Bangladeş yolculuğunda bulunacak Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşları hangi pasaport kategorisine sahip olurlarsa olsunlar bu ülkeye olan seyahatlerini gerçekleştirmeleri için Bangladeş vize işlemlerinde bulunmak mecburiyetindedir. Bangladeş vize işlemleri Bangladeş Konsolosluğu bünyesindedir. Türkiye Cumhuriyeti Hususi yani yeşil pasaport, Hizmet yani gri pasaport ve Diplomatik yani siyah/kırmızı pasaportlarına sahip bireyler yolculukları öncesi söz konusu bilgiyi teyit ettirerek bu ülkeye olan yolculuklarını planlamaları ve buna göre işlemlerine başlamaları başarılı bir Bangladeş vizesi alımı için önemlidir. Genel olarak Bangladeş vize başvurularının sonuçlanma süresi 5 - 7 ile 10 iş günü kadar sürebilmektedir. Bu sebeple vize başvuru sahiplerinin bu tarihleri göz önünde bulundurup ona göre Bangladeş vize başvuru işlemlerine başlamaları onlar için önemlidir. Bangladeş devletinin resmi tatil ve özel günleri, Türkiye Cumhuriyeti resmi tatil ve özel günleri ve Bangladeş Konsolosluğunun vize başvuru değerlendirme süresine ek olarak süre talep etmesi gibi durumlar vize alım sonuçlarınızı değiştirebilmektedir. Bangladeş adres ve iletişim bilgileri ise şöyledir:
Bangladeş vizesi için başvuruda bulunacak vatandaşların bunları bilmeleri de sağlıklı bir Bangladeş vizesi için mühimdir. Bu ve buna benzer bir durumdan dolayı kafanıza takılan herhangi bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimizi arayıp daha fazla bilgi edinebilirsiniz.