Bangladeş Turistik Vize İçin Merak Edilenler

Bangladeş turist vizesi nasıl alınır?

Bangladeş, resmi adıyla Bangladeş Halk Cumhuriyeti Güney Asya ülkesidir. Vize muafiyeti ülkeler arası ikili anlaşmaya göre farklılık göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik (siyah), Hususi (yeşil) , Hizmet (gri) pasaport hamilleri 90 güne kadar yapacakları seyahatlerinde vize almadan seyahat edebilirler. Umuma Mahsus (bordo) pasaport hamilleri için vize muafiyeti yoktur. Başvurular, Bangladeş Büyükelçiliği/Konsolosluğu üzerinden alınmaktadır.

Bangladeş turist vizesinin başvuru süreci nasıl ilerler?

Gezi ve tatil maksadıyla seyahat etmek isteyen yolcuların Bangladeş turist vizesi alması gerekmektedir. Vize türünün belirlenmesinin ardından kişinin mesleki statüsüne ve seyahat amacına uygun olan evraklar Konsolosluğun onayına sunulmak üzere teslim edilmektedir. Kontrolü sağlanıp eksikleri tamamlanan Bangladeş vize başvuruları Bangladeş İstanbul Konsolosluğu ile Bangladeş Ankara Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Sonuçlanan vize yetkili diplomatik temsilcilikten teslim alınarak yolcuya iletilmektedir.

Bangladeş turist vizesi için şahsen konsolosluğa müracaat etmeye gerek var mı?

Turistik vize başvuruları kişinin şahsen gelmesine gerek kalmadan Vize Merkezi aracılığıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. İstisnai durumlarda Konsolosluk kişiyi görüşmeye çağırabilmektedir.

Bangladeş turist vizesi ile ülkeye giriş ve çıkışlarda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Covid-19 salgını sebebiyle seyahat gereksinimleri sürekli olarak güncellenebilmektedir. Yolcuların son güncellemelere ilişkin bilgileri alarak seyahatlerini organize etmelerini tavsiye ederiz.
  • Seyahat sırasında aşı kartı zorunluluğu yoktur ancak DSÖ tarafından Hepatit A-B, difteri, tifo, boğmaca, çocuk felci, tetanos, kuduz, menenjit, kolera ve Japon ensafaliti aşılarının olunması tavsiye edilmektedir. Bunlara ek olarak grip aşısı olunması da faydalı görülmektedir.
  • Pasaport süresi mutlaka seyahat sonrası 6 ay daha geçerli olmalıdır. Başvuruda aksaklık yaşamamak adına belgelerin güncelliğinden emin olarak ilerlemekte fayda var.
  • Bangladeş’e uluslararası uçuş gerçekleştirecek yolcuların negatif PCR test sonuçlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Bangladeş turist vizesi reddedildiğinde ücret iadesi olur mu?

Başvurunun yapılabilmesi için vize harcının ödenmesi gerekmektedir. Reddedilen başvurularda ücret iadesi yoktur. Bangladeş Konsolosluğu/Büyükelçiliği vize başvurularını değerlendirip karara bağlamada yetkili diplomatik temsilciktir. Detaylı bir değerlendirmenin sonucunca başvurular olumlu veya olumsuz olarak karara bağlanmaktadır. Gerekli şartları sağlamayan başvuru dosyası, siyasi olaylar vb. vizenin reddedilmesine sebep olabilmektedir.

Bangladeş turistik vize, Bangladeş’e turistik amaçla seyahat etmek kişilerin alması gerekli olan bir vize türüdür. Bangladeş turistik vizesi almak için yerine getirilmesi gereken vize prosedürleri bulunmaktadır. Bangladeş turistik vize başvurusu için şahsen başvuru yapmak zorunluluğu yoktur.

Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları Bangladeş’e yapacakları 3 ay süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları Bangladeş’e seyahatleri öncesinde vize almaları gerekmektedir.

Bangladeş turistik vize başvuruları, Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu, Bangladeş Ankara Büyükelçiliği ve vize işlemlerini yürütme yetkisi olan acenteler aracılığıyla yapılabilmektedir. Bangladeş turistik vize için gerekli koşulları yerine getirerek Bangladeş vize işlemleri için yetki verilmiş acenteler ile vize başvurusu yapılabilmektedir.

Vize Merkezi, Bangladeş turistik vize başvuru işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştirmektedir. Turistik vize için gerekli olan belgeleri hazırlayarak tarafımıza ulaştırabilirsiniz. Vize Merkezi Bangladeş turistik vize başvurularında danışmanlık hizmeti vermektedir. Bangladeş turist vize için Vize Merkezi vize başvuru sürecini profesyonel bir şekilde ele alarak vizenin hızlı ve kolay alınmasına yardımcı olmaktadır. Vize Merkezi Bangladeş turistik vize işlemlerinizi sizin adınıza planlama ve takip etme yetkisine sahiptir. Bangladeş turistik vize başvurusu için gerekli evrak listesini öğrenmek ve detaylı bilgi almak için temsilcilerimizi arayabilirsiniz.

Bangladeş turist vizesi 30 günlük bir süreyi kapsamaktadır. İstenildiği takdirde turistik vizenin süresi 30 gün süreyle uzatılabilmektedir. Bangladeş turistik vize işlemlerinde kullanılacak pasaportun geçerlilik süresi seyahat sonrası için en az 6 ay olmalı ve 2 boş sayfasının bulunması gereklidir. Hasar görmüş, yıpranmış pasaportlarla yapılacak vize başvuruları konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir. Bangladeş turistik vize başvuru işlemleri için iki adet güncek biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, banka hesap dökümü gibi evrakların beyan edilmesi konsolosluk tarafından istenmektedir.

Bangladeş turistik vize başvuru işlemlerini değerlendirme yetkisi yalnızca Bangladeş Ankara Büyükelçiliği ve Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Bangladeş turistik vize ile Bangladeş’te çalışma imkanı bulunmazken çalışmanın tespit edilmesi halinde cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Bangladeş turistik vize başvurusu sahibinin ibraz ettiği belgeler çerçevesinde değerlendirilmektedir. Bangladeş turistik vize başvuruları 5 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Fakat konsolosluğun yoğun olması veya başvurunun tatil günlerine denk gelmesi durumunda süreç uzayabilmektedir.

Bangladeş turistik vize başvurusu için vize ücretinin ödenmesi gereklidir. Vize ücreti Bangladeş Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Bangladeş turistik vize başvurularının değerlendirilmesi için vize harcının ödenmesi gerekmektedir.

Bangladeş Turistik Vize için Gerekli Evraklar

Vize bilgi formu (Vize Merkezi temsilcisinin size attığı teklif metninin sonunda bulunan formu çıktı alarak doldurunuz.)

Vize başvuru formu

Pasaport. Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, 2 boş sayfası boş olmalıdır

Nüfus cüzdanı fotokopisi veya kimlik kartı

2 adet güncel 3,5x4,5cm ebatlarında arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf

İngilizce vize talep dilekçesi. Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben yazılmış kaşe, imzalı

İşe giriş bildirgesi ve 3 aylık maaş bordrosu, kaşeli ve imzalı

Nüfus Kayıt Örneği (e-Devlet hizmetine gitmek için tıklayınız. "Nüfus Aile" seçip, "Eski Eş" ve "Vukuatlı" seçeneklerine evet diyerek oluşturunuz ve indirerek yazdırınız.)

Banka hesap dökümü en az 35.000 TL bakiyeli banka imza sirküleri ile birlikte

Öğrenci ise öğrenci belgesi. 18 yaşından küçükse ebeveynleri tarafından yazılmış mektup

ÖNEMLİ NOT:

  1. Belgeleriniz düzenlenmiş, hazırlanmış ve şüphe uyandırmayacak şekilde olmalıdır.
  2. Size ayrılan randevu günü ve saatinde Bangladeş Konsolosluğunda bulunmalısınız.
  3. Başvuru sırasında telefonunuz tamamen kapatılmış olmalıdır.
  4. Başvuru belgeleriniz gerçeğe yakın olmalıdır. Şüphe uyandıracak şekilde yetersiz bir belge doldurma işlemi vize iptaline neden olabilir.
  5. Vize memuru gerekli görürse sizi ek görüşme için çağırabilir. Bu yüzden Bangladeş vizesi başvuru sürecinde bunun için de zaman ayırabileceğiniz şekilde planlarınızı yapmalısınız.
  6. Bangladeş Konsolosluğu normal çalışma saatleri Cuma-Pazartesi saat 10:00 – 12:00 arasındadır ve vize teslimatları 16:00 – 17:00 arasında yapılmaktadır.
  7. Bangladeş vizesi başvurusu randevu sistemi ile olmaktadır.
  8. Transit vize için eğer Schengen bölgesini geçip giden bir transit alanından geçecekseniz Schengen vizesine de ihtiyaç duyacaksınız. Eğer sadece bir süre için Bangladeş’te kalacak olsanız bile yine de Bangladeş vizesine ihtiyacınız olacaktır. Bu durumda yukarıdaki belgeleri vermek mecburiyetindesiniz. Eğer iki farklı havaalanından geçecekseniz yine aynı prosedür geçerlidir. Bunun için Bangladeş turist vizesine ihtiyacınız olacaktır.

Şirket Sahibi ve Çalışanları için Gerekli Evraklar

  • Bangladeş Konsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe, imza sirküleri ile birlikte
  • Banka hesap cüzdanı fotokopisi
  • Günceltarihli faaliyet belgeleri, imza sirküleri, ticaret odasından ya da resmi sanayi odası meslek gruplarından alınmış olmalı.
  • Şirket ticari sicil gazetesinin ve vergi levhasının fotokopisi

Çalışanlar için Gerekli Evraklar

  • İşverenden tanıtım ve izin belgesi.
  • Şirket imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi, ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Günceltarihli faaliyet durum belgesi
  • Sigorta ise işe giriş bildirgesi,3 aylık sigorta bilgisi içeren bildirge, son 3aya ait bordro
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi

Ev hanımları için Gerekli Evraklar

  • Bangladeş Konsolosluğu'na hitaben yazılmış dilekçe.
  • Varsa eşi adına ya da kendi adına gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyorsa veya şirket sahibi ise yukarıda sayılan şirket belgeleri eklenecektir.

Öğrenciler için Gerekli Evraklar

  • Devam ettiği okuldan alınmış yakın tarihli öğrenci belgesi.
  • Henüz 18 yaş dolmamış ise anne veya babadan muvafakatname onlar yoksa ondan sorumlu kişi ya da kişilerden alınmalı.
  • Ailesi şirket sahibi ise veya bordrolu çalışan ise yukarıda sayılan belgelerin tümü eklenecektir.

Emekliler için Gerekli Evraklar

  • Bangladeş Konsolosluğu'na hitaben yazılmış dilekçe (Vize Merkezi ofislerimizden temin edebilirsiniz.)
  • Emekli cüzdan fotokopisi.
  • Sağlık karnesinin bir fotokopisi
  • Bankadan alınmış cüzdan fotokopisi ya da kredi kartı, banka kartı fotokopisi

Bu belgeler genel istenen belgelere eklenecektir.