Vize Merkezi'ne hoş geldiniz. Hollanda kültürel faaliyetler vizesi sportif, sanatsal, araştırma ve konferans amaçlarıyla Hollanda'ya gitmeyi kapsamaktadır. Vize Merkezi ülke uzmanlarımıza hangi amaçla gideceğinizi arayarak belirttiğiniz takdirde vize başvurunuz kurumumuz tarafından sizin yerinize yapılacaktır.
Hollanda Kültürel Faaliyetler Vize Başvurusu
Hollanda’ya seyahat etme amacınız herhangi bir konferansa, sportif faaliyete, sanatsal bir etkinliğe ya da araştırmaya katılmak ise, Hollanda kültürel faaliyetler vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Hollanda sanat ve kültürel vizesi başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususları yerine getirdiğiniz takdirde vize sonucunuz olumlu olacaktır. Hollanda’ya herhangi bir sosyal faaliyet bazında seyahat etmek istiyorsanız, evraklarınızı gitme amacınıza göre eksiksiz olarak bir araya getirmeniz gerekmektedir.
Örneğin; eğer Hollanda’ya bir konferansa katılmak üzere gitme amacınız var ise, evraklarınız arasında katılacağınız konferansa dair detaylı bilgilerin olduğu belgeler yer almalıdır. Toplantıya katılım sağlanacak gün, saat ve yer bilgisi evraklarda kesinlikle belirtilmelidir. Eğer seyahat etme amacınız bir sanatsal faaliyete katılmak ise, yine aynı şekilde katılacağınız sanatsal faaliyetle alakalı detaylı, eksiksiz ve doğru bilgiler ışığında hazırlanmış evraklar olmalıdır. Belgeler arasında kesinlikle Hollanda’dan gelmiş bir davetiyenizin olmasına dikkat etmelisiniz. Spor faaliyeti amacıyla Hollanda’ya gidecek iseniz, yine Hollanda’dan gelmiş davetiye ile lisansınız mutlaka evraklarınıza eklenmelidir. Öte yandan 4 haftadan fazla kalınacaksa, izin belgesi alınmalıdır.
Özetlemek gerekirse, hangi amaçla seyahat edeceğiniz çok önemlidir. Mevcut statü ve amacınıza göre düzenli bir şekilde hazırlanmış evraklarla yapılan başvurunun sonucu vize alımını olumlu kılacaktır. Hollanda sanat ve kültürel vizesi alırken profesyonel destek almanız önerilir. Bu anlamda vize uzmanlarımız sizin yerinize başvurunuzu yapar ve konsolosluk vize randevu gününüzde size eşlik eder. Hollanda Kültürel faaliyetler vize Başvurusu hakkında daha detaylı bilgi almak ve vize başvurusunda bulunmak için dilediğiniz an bizi arayabilirsiniz.
Kültürel-Sanat-Spor-Konferans ve Araştırma Faaliyetleri Vizesi Evrakları
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş (6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35x45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası ).
- Otel Rezervasyonu: Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir. Diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse lütfen seyahat programını da dosyanıza ekleyiniz .
- Muvafakatname: Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname. Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlik te sunulmalıdır.
- Sanat amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan gönderilmiş, faaliyetleri belirten davetiye. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
- Spor amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise : Hollanda’dan davet yazısı ve varsa lisans belgesi. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
- Eğitim amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise : Hollanda’daki davet eden kurumdan gezinin amacı ve süresini belirten yazı. Türkiye’deki okuldan/kurumdan yazı.
- AB eğitim ve araştırma programları / projeleri: Hollanda’daki üniversite veya araştırma biriminden orijinal davetiye. Türk Ulusal Ajans veya TÜBİTAK tarafın dan yazılmış AB programlarından burs/destek alındığına dair yazı. Türkiye’deki eğitim kurumundan yazı.
- Grup halinde gitmek isteyenler: Hollanda’daki federasyondan davet yazısı ve Türkiye’deki federasyondan açıklayıcı yazı.
Başvuru sahibi çalışan ise:
İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır.
İş yeri sahibi ise:
Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı ve imza sirküleri.
Kamu personeli ise:
Çalıştığınız kurumdan yazı.
Çiftçi ise :
Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge.
Emekli ise:
Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
Öğrenci ise:
Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı.
Çalışmayan kişilerden:
Geçimi sağlayan kişinin evrakları.
Finansal Durumu Gösterir Belgeler:
Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
Pasaport fotokopileri:
Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
Yabancılar için ikamet belgesi.
Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni.
Kültürel Faaliyet Vizesi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alınır?
Hollanda kültürel faaliyet Vize Merkezi aracılığıyla nasıl alınır hakkında detaylı olarak bahsettiğimiz aşamalar aşağıdaki gibidir.
- Kültürel faaliyet vizesi Hollanda almak için öncelikle müşteri temsilcilerimizi çağrı merkezinden arayıp kendiniz hakkında detaylı bilgi vermelisiniz. Verilen bilgiler ışığında vizeniz alınacak ve başvurunuz yapılacaktır.
- İkinci olarak müşteri temsilcilerimiz tarafından mail ile size yollanan listedeki evrakları hiçbir eksik olmadan hazırlamanız ve dosya haline getirip müşteri temsilcilerimize iletmeniz gerekmektedir. Bu dosyaları ister kargo yoluyla ister size en yakın olan şubemize gelerek tarafımıza ulaştırabilirsiniz.
- Evraklarınızı yolladıktan sonraki süreçte, ülke uzmanlarımız dosyalarınızın detaylı incelemesini yapacak, eksik ya da yanlış evrak olması hususunda sizi uyaracaktır. Dosyaların son hali oluştuktan sonra en son iş olarak müşteri temsilcilerimiz sizden konsolosluk randevusu için gün ve saat onayı isteyecektir.
- Kültürel faaliyet vizesi Hollanda vize başvurunuz gerçekleştikten sonra sizin için bekleme süresi başlayacaktır. Bu süre zarfında Hollanda Konsolosluğu ek evrak talep edebilir, bu gibi durumlara hazırlıklı olmanızda fayda var.
- Önemli not: Pasaportunda 2020 ya da 2021 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VİS’’ notu bulunan yolcularımızın istisnai durumlar dışında bizzat gelmesine gerek yoktur.
- Vize sonucunuz yaklaşık olarak 30 günde sonuçlanabilmektedir. Bu süre kesin olmamakla birlikte öngörülen bir süredir. Son olarak da pasaport tesliminiz talep ettiğiniz şekilde şahsen ya da kargo yoluyla yapılacaktır.
Hollanda Kültürel Faaliyet Vizesi Vize Merkezi aracılığıyla nasıl alınır sorunuza yanıt verdik. Hollanda’ya gerçekleştireceğiniz sportif, sanatsal, araştırma ve konferans seyahatleriniz için temsilcilerimizi dilediğiniz an arayabilirsiniz.