Malavi Vize İşlemleri Vize Merkezi Temsilcileri aracılığıyla en doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirilir.
Malavi Vize Başvurusunu Sizin Adınıza Yapalım!
Malavi e-vize Afrika’da yer alan ve bir kara ülkesi olan Malavi’ye seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarına verilmektedir. Ülkeye girişi sağlayan bir tür elektronik izin belgesidir. Denize kıyısı olmayan ülkenin, sınırlarının büyük bir kısmında Malavi Gölü de bulunmaktadır. Bu sebeple Malavi hem turistik açıdan hem de bilimsel araştırmalar için oldukça ilgi görmektedir. Türkiye Cumhuriyeti ile ile Malavi Cumhuriyeti arasında vize muafiyeti ile ilgili bir anlaşma yoktur. Bundan dolayı ülkeye seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. Pasaport türü fark etmeksizin her Türk vatandaşı vize uygulamasına tabiidir.
Ülke Afrika’da yer aldığı için diğer Afrika ülkelerinde olduğu gibi, Malavi’ye yapılacak seyahatlerde de dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken bazı hususlar söz konusudur. Bunlardan bazıları Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarında detaylı olarak yer almaktadır. Seyahatten önce dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da vizenin doğru bir zamanlama ile alınması ve doğru türde bir başvuru yapılmasıdır. Onaylanan vize, veriliş tarihi itibariyle 3 ay geçerliliği olacak şekilde düzenlenmektedir. 90 gün içerisinde 30 gün seyahat hakkı olan tek girişli bir vizedir.
Seyahat planının aksamaması açısından vize işlemleri hakkında deneyimli birinden yardım alınması oldukça faydalı olacaktır. Vize Merkezi aracılığıyla yapılan başvurularda, Malavi e-vize işlemleri en doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirilmektedir. Vize işlemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.
Malavi E-Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Malavi elektronik vize dış temsilciliklerden verilen ve pasaporta etiket olarak basılan vizelere eşdeğerdir. Yalnızca az evrak ile başvuru kolaylığı bulunmaktadır. Malavi ticari vize ve Malavi turistik vize elektronik vize kapsamında birleştirilmiştir. Başvurular elektronik vize servisi üzerinden online olarak yapılmaktadır. Seyahat edecek her birey adına ayrı bir başvuru yapılması gerekmektedir.
Malavi online başvuru için öncelikle kişi adına elektronik başvuru formu doldurulmaktadır. Başvuru - formu İngilizce düzenlenmiştir. Gerek başvuru dilinin Türkçe olmaması gerekse dikkatsizlikten kaynaklı vize başvurusunda bazı hatalar yapılmaktadır. Bilgi girişlerinde yapılacak basit bir harf hatası bile vize sürecinin olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır. Bu sebeple vize başvurusu yapmadan önce bir uzmandan yardım alınması son derece önemlidir.
Malavi e-vize başvurusu 3 aşama içermektedir. Bunlar; başvuru formu, evrakların yüklenmesi ve ödeme işlemi şeklindedir. Malavi vize ücreti ile gerekli başvuru evrakları konsolosluk tarafından belirlenmiştir. Evrakların yüklenmesi ve ödemenin online olarak yapılması ile başvuru tamamlanmaktadır. Gerekli evraklar hakkında detaylı bilgiye yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Malavi E-vize için Gerekli Belgeler
Malavi vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;
- Pasaport: Seyahat edilecek pasaport 10 seneden eski olmamalıdır. Geçerlilik tarihleri, seyahat dönüş tarihi itibariyle minimum 6 ay daha uzun olmalıdır.
- Biyometrik Fotoğraf: Taraması başvuruda sunulmak üzere 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğrafın yüz hatlarını açıkça belli etmesi gerekmektedir.
- Ulaşım Belgeleri: Gidiş – dönüş tarihlerinde düzenlenmiş uçak rezervasyonu ya da biletinin başvuruda sunulması gerekmektedir.
- Konaklama Belgeleri: Otel rezervasyonu gibi konaklamaya ilişkin belgelerin başvuruda sunulması gerekmektedir. Başvuruda beyan edilen seyahat tarihlerini kapsaması gerekmektedir.
Malavi e-vize başvurusunda, bazı durumlarda başvuru esnasında ek evrak talebi söz konusu olabilir. Bu durum genellikle başvuru türüne ve seyahat amacına bağlı değişiklik göstermektedir. Ticari amaçlar ile yapılacak Malavi seyahatlerinde davet yazısı ve güncel şirket evrakları gibi belgelerin sunulması söz konusudur. Malavi online vize ticari amaçlı alınacaksa aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.
- Davet yazısı: Malavi’ye davet eden kişi tarafından hazırlanmış olmalıdır. Seyahat eden ve davet eden kişilerin bilgilerini içermelidir. Seyahate planına ve masrafların kim tarafından karşılanacağına ilişkin beyanlar yer almalıdır.
- Şirket evrakları: Faaliyet belgesi, vergi levhası, sicil gazetesi ve imza sirküleri şeklindedir.