Uganda Vize İşlemleri Vize Merkezi Temsilcileri aracılığıyla en doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirilir.
Uganda Vize Başvurusunu Sizin Adınıza Yapalım!
Uganda turistik vize Uganda’ya turistik amaçlı seyahat etmek için gerekli olan bir izin belgesidir. Uganda, vahşi hayatın doğal güzelliklerini turistler ile paylaşan ülkeler arasında yer almaktadır. Bilindiği üzere, dağ gorillerinin büyük bir kısmı Uganda’da yer almaktadır. Milli parkları ve doğal güzellikleri ile turistik seyahate en uygun ülkeler arasında bulunur. Kuş izleme, dağcılık, water rafting kişi çeşitli aktiviteler için oldukça uygun bir ülkedir. Doğu Afrika’daki en değerli ülkeler arasında yer alan Uganda’nın kuru mevsimleri Aralık – Şubat ile Haziran – Ağustos dönemleridir.
Uganda’ya seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşlarının Uganda vizesi alması gerekmektedir. Yalnızca Angola, Antigua, Barbados, Belize, Bahamalar, Comoros, Eritre, Fiji, Gambiya, Grenada, İtalya, Jamaika, Kenya, Kıbrıs, Lesotho, Malavi, Mauritius, Madagaskar, Sierra Leone, Solomon Adaları, Ruanda, St. Vincent ve Grenadinler, Malta, Singapur, Esvatini, Seyşeller, Tanzanya, Tonga, Vanuatu, Zambiya, Zimbabve vatandaşlarının Uganda’ya seyahatlerinde vize muafiyeti bulunmaktadır. Bununla birlikte diplomatik pasaport sahibi Türkiye vatandaşları da 90 güne kadar vizeden muaftır. Hizmet, hususi ya da umuma mahsus pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ise ülkeye giriş yapabilmesi için vize almaları gerekmektedir.
Uganda E-Vize Başvurusu
2017 yılı itibariyle Uganda Hükümeti Uganda e-vize sistemine geçiş yapmıştır. Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin yapmış olduğu güncellemelere bakıldığında ise 25 Mart 2019 tarihinden itibaren elle vize işlenmediği belirtilmiştir. Bu sebeple yukarıda vizeden muaf olarak belirtilen ülke vatandaşları haricindeki yabancıların Uganda seyahatlerinde elektronik vize almaları gerekmektedir. Başvurular resmi web sayfasından çevrimiçi olarak yapılmaktadır. Seyahat eden herkes için, ayrı bir başvuru yapılması gerekmektedir.
Uganda online vize doğru bir başvuru yapıldığında, kısa sürede sonuçlanan bir vize türüdür. Fakat başvuruda pek çok hususa dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlardan biri, seyahat tarihine uygun bir tarihte başvuru yapılması gerektiğidir. Uganda turistik vize onaylandıktan sonra, veriliş tarihinden itibaren 3 ay geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir. Bu sebeple başvuru için doğru zamanlama yapılması gerekmektedir. Bir diğer husus, doğru türde başvuru yapılmasıdır. Aksi takdirde başvurunun olumsuz değerlendirilmesi muhtemeldir. Başvuru formunda veri girişlerinin eksiksiz ve hatasız olarak yapılması, gerekli evrakların sisteme yüklemelerinin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir.
Başvuru esnasında yapılacak herhangi bir hata, reddedilmesine sebep olacaktır. Vize Merkezi uzmanları aracılığıyla yapılan başvurularda kişi, konsolosluk gereklilikleri doğrultusunda yönlendirilmektedir. Gerekli tüm işlemler başvuru sahibi adına yapılmaktadır ve dolayısıyla başvuru sahibinin tüm bu hususlara dikkat etmesine gerek kalmamaktadır.
Uganda Turistik Vize için Gerekli Belgeler
Uganda vizesi için gerekli evraklar başvuruya göre değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda konsolosluk ek evrak talebinde bulunmaktadır. Elektronik form doldurulduktan sonra başvuru evrakları sisteme yüklenmektedir. Bu sebeple evrakların taratılması gerekmektedir. Tüm vize türleri için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir.
- Pasaport (Seyahat itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan)
- Biyometrik fotoğraf
- Uganda'da konaklama kanıtı
- Sarı humma aşı kartı
- Uçuş bilgileri
- Adli sicil belgesi
Çok girişli vize başvurularında çok girişli vize talebinin gerekçesini belirten bir dilekçe sunulması gerekmektedir. Aynı zamanda Uganda’da bulunan iki kişiden referans yazısı ve son bir yıl içerisindeki Uganda seyahatlerinin giriş – çıkışları gerekmektedir.
Taranmış olan evrakların yüklenmesinin ardından ödeme yapılmaktadır. Ödeme işleminin ardından da Uganda turistik vize işlemleri tamamlanmış olur. Uganda vizesi ücreti konsolosluk tarafından belirlenmekte olup vize başvuru türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Tamamlanan başvuru göçmenlik memuru tarafından incelendikten sonra, onaylanan vize, onay mektubu başlığı ile e-posta yoluyla iletilmektedir. Elektronik vize çıktısının olası bir duruma karşı seyahat anında bulundurulması oldukça önemlidir.