D tipi vize grubuna dahil olan Yunanistan geçici vize, Yunanistan kapı vizesi olarak bilinen bir diğer turistik vize türünü de içerisinde barındırmaktadır. Geçici vizeler, başvuru sahiplerinin Yunanistan’da belli bir süre kalmaları esasına dayanmaktadır. Ancak geçici vize ile bazı şartların sağlanması durumunda vize süresi uzatılabilmekte hatta oturum izni bile alınabilmektedir. Fakat Yunanistan kapı vizesi ile seyahat süresini uzatmak mümkün değildir. Çünkü kapı vizeleri tamamıyla turistik amaçlı olan diğer vize türleri arasında yer almaktadır.
Bu yazı içerisinde; kapı vizesi nedir, Yunanistan geçici vize nasıl alınır, Yunanistan kapı vizesi başvuru şartları nelerdir, gerekli evraklar ve ücret bilgileri gibi konuları inceliyor olacağız. Hepsi ve daha fazlası için yazının devamını okuyabilirsiniz. Ek olarak, oturum izni almayı düşünüyor ve konu hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız; internet sitemizde yer alan Yunanistan oturum izni sayfasını inceleyebilirsiniz.
Yunanistan Geçici Vize yazımızın deamında bilgi alabileceğiniz başlıklar:
- Yunanistan Kapı Vizesi Nedir?
- Yunanistan Kapı Vizesi ile Gidilebilen Yunan Adaları Hangileridir?
- Yunanistan Kapı Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?
- Yunanistan Kapı Vizesi Kaç Günde Çıkar?
- Yunanistan Kapı Vizesi Ücreti
- Yunanistan Geçici Vize Nasıl Alınır?
- Yunanistan Geçici Vize İçin Gerekli Evraklar
- Yunanistan Geçici Vize Kaç Günde Çıkar?
- Yunanistan Geçici Vize Ücreti
Yunanistan Kapı Vizesi Nedir?
Geçici vizeler bağlamındaki Yunanistan kapı vizesi, kısa süreli vizeler kapsamındadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu vize tipinde seyahat süresini uzatmak mümkün değildir. Çünkü Yunanistan kapı vizesi, tek ya da çift giriş hakkı doğrultusunda, en fazla 15 gün süreyle seyahat imkanı tanımaktadır.
Peki ama Yunanistan kapı vizesi nedir? Yunanistan kapı vizesi; Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna, Beyaz Rusya (Belarus) ve Rusya vatandaşlarını kapsayan ve deniz yolu ile ulaşılabilen bazı Yunanistan adalarına, yapılacak turistik seyahatler için verilen bir vize tipidir. Burada hedeflenen turistik ziyaretleri kolaylaştırmak ve yılın belirli dönemlerinde ziyaretçi çekebilmektir.
Yunanistan Kapı Vizesi ile Gidilebilen Yunan Adaları Hangileridir?
Bahsi geçen adaları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Kos (İstanköy) Adası
- Meis (Megisti) Adası
- Midilli (Lesvos) Adası
- Rodos (Rhodes) Adası
- Sakız (Chios) Adası
- Samos (Sisam) Adası
- Simi (Sömbeki) Adası
Bu adaların haricinde kalan diğer tüm Yunan adaları Yunanistan kapı vizesi kapsamı dışındadır. Diğer Yunan adalarında tatil yapmak istiyorsanız; Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Yunanistan Schengen vizesi için ise internet sitemizde yer alan ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
Yunanistan Kapı Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?
Yunanistan kapı vizesi başvuru şartları çoğu vize tipiyle aynı doğrultuda seyretmektedir. Dolayısıyla kapı vizesini sınır kapısında değil, danışmanlık hizmeti veren aracı kuruma başvuru yaparak alabilirsiniz. Yanı sıra tamamlamanız gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Şartlar arasında diğer vize tipleriyle ortak olmayan bazı evraklar ise şu şekildedir:
Banka Hesap Dökümü
Kapı vizesine başvuruda bulunacak olan kişinin, maddi durumunu beyan eden bir banka hesap dökümünü ibraz edebilmesi gerekmektedir. Bu döküm, seyahat masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterebilecek niteliklerde; yeterli bakiyeyi bulundurmalı ve son 3 ayın tüm bilgilerini içermelidir.
Konaklama Bilgileri
Konaklayacağınız oteldeki rezervasyon tarihlerinizin ve otele dair diğer tüm bilgilerin, ibraz edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu bilgilerin başvuru formunda belirteceğiniz tarihlerle ve talep ettiğiniz vize süresi ile de uyumlu olması önemlidir. Günübirlik şeklinde yapacağınız seyahatler için ise konaklama bilgisi talep edilmemektedir.
Feribot Bilgileri
Hazırlamanız gereken evraklar arasında hem gidiş hem de dönüş için düzenlenerek, satın alınmış feribot biletlerinizi de bulundurmanız zorunludur.
Yunanistan Kapı Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan vize başvuru sonuçları, tamamıyla konsoloslukların yoğunluklarına ve sonradan talep edilecek belgelere bağlıdır. Yine de Yunan kapı vizesi başvuru işlemlerinin ortalama 7 iş günü içerisinde sonuçlandırıldığı bilinmektedir. Ancak bu tahmini bir rakam olduğu için vize başvurularınızı son ana bırakmamanız tavsiye edilmektedir.
Yunanistan Kapı Vizesi Ücreti
Yunanistan kapıda vize ücreti zannedildiği gibi sınır kapısında talep edilen bir ücret değildir. Bu ücret, başvuru aşamasında yatırılacak olan harç bedelidir ve konsolosluk tarafından talep edilmektedir. Dolayısıyla başvuracağınız aracı kurumla da herhangi bir bağlantısı yoktur. Yetkilendirilen aracı kuruma yalnızca danışmanlık hizmetinin bedelini ödemeniz gerekecektir.
Yunanistan Geçici Vize Nasıl Alınır?
Geçici vizeye başvuru yapmak için öncelikle seyahat amacınızı ve tarihinizi belirlemelisiniz. Sonraki aşama ise konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş, danışmanlık hizmeti veren, aracı bir kuruma başvurmaktır. Kurum çalışanları, sizi ihtiyaç duyabileceğiniz tüm noktalara ve sürece dair bilgilendirecektir.
Ayrıca gerekli evraklar noktasında da yardımcı olacaklardır. Fakat öncelikle başvuru formunu düzenlemeniz gerekir. Başvuru formunuz İngilizce veya Yunanca olmalı, aynı zamanda eksiksiz biçimde doldurulmalıdır. Bu işlem, başvurunuzun olumlu sonuçlanması adına çok büyük bir önem taşımaktadır. Akabinde ise belirtilen evrakları toplamalı ve harç bedelini yatırarak, makbuzunu dosyanıza koymalısınız. Böylece başvuru aşamanız ilk evrede tamamlanmış olacaktır.
Yunanistan Geçici Vize İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan’a yapacağız kısa süreli seyahatlerde de tıpkı uzun süreli vize tiplerinde olduğu gibi bazı evrakları derlemeniz istenmektedir. Peki ama bahsi geçen, Yunanistan geçici vize için gerekli evraklar nelerdir? İşte başlıyoruz!
- Başvuru formu
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Pasaport
- Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi
- Seyahat sağlık sigortası
- Nüfus kayıt örneği
- Adli sicil kaydı
- Konaklama bilgileri
- Ulaşım bilgileri
- Ek gelir belgeleri
- Hesap dökümü
- Harç dekontu
Bu evrakların düzenlenme aşamalarında dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Örneğin; fotoğraf boyutlarınız, pasaport içeriğiniz vb. tüm evraklarınızda yan unsurlar vardır. Tüm bu detayları daha da ayrıntılı biçimde öğrenmek isterseniz; internet sitemizde yer alan Yunanistan vize evrakları sayfasını inceleyebilirsiniz.
Yunanistan Geçici Vize Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan geçici vize kaç günde çıkar sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü başvuru sonuçları tamamıyla konsolosluğun inisiyatifindedir. Ayrıca geçici başvuru yapmak için nedeninizin ne olduğu ve seyahat süreniz gibi diğer seyahat bilgilerinizin de bu konuda yer tutabileceğini bilmeniz gerekir. Ancak ortalama olarak söylenebilecek süre ise 5 – 15 iş günü olarak gösterilebilmektedir. Yine de bu sürecin, seyahatinizi ertelememesi adına erken davranmanız önemlidir.
Yunanistan Geçici Vize Ücreti
Vize ücretleri seyahat amacınıza, dosyanıza ve konsoloslukların yoğunluklarına göre değişkenlik göstermektedir. Bunun nedeni ise vize sonuçlarının tamamıyla konsoloslukların yetkisinde olmasıyla ilişkilidir. Ayrıca Yunanistan geçici vize ücretleri de yine konsolosluklar tarafından talep edilen harç bedelleridir. Yine de daha net rakamları öğrenmek için internet sitemizdeki Yunanistan vize ücretleri yazısını inceleyebilirsiniz. Son olarak; Vize Merkezi danışmanlığında Yunanistan geçici vize veya kapı vizesi başvurusunda bulunmak için 0212 970 04 52 numaralı hattan her daim bizlere ulaşabilirsiniz.