Avrupa Birliği’nde 1985 yılında yürürlüğe giren ve Avrupa’da serbest dolaşımla ilgili bir anlaşmadır. Schengen Anlaşması ile bu sözleşmeye taraf ülkeler arasındaki sınırlardaki kontroller kaldırılmıştır. Schengen Anlaşması; 26 Schengen ülkesi, 27 AB ülkesinin 22'si ve dört AB üyesi olmayan ülkeden oluşmaktadır.
Yunanistan Schengen vizesi 180 günlük dönemde ve 90 günü aşmayacak sürede, Schengen’e üye olan ülkelerin yasal sınırları içindeki planlı ziyaretleri veya bu sınırlardan yapılan transit geçişleri kapsar.
Bu, Schengen Anlaşması ile işbirliğine katılan ülkelerin birbirleriyle paylaştıkları sınırlarda artık sınır kontrolü uygulamamaları anlamına gelir. Bu sayede Schengen ülke vatandaşları pasaport kontrolünden geçmeden bir Schengen ülkesinden diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir.
İç sınırların kaldırılması, Schengen ülkelerinin bölgede en üst seviyede güvenliğin sağlanabilmesi için işbirliğine gitmelerini gerektirir. Bu işbirliğine, ortak dış sınırların düzenlenmesi ve AB dışında, Schengen'e dahil olmayan komşularla işbirliği kurulması konularında ortak sorumluluk duygusuyla hareket edilmesi de dahildir.
Avrupa Birliği’ne üye olan ülkenin vatandaşı; Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesini aldığında, diğer Avrupa Birliği ülkelerine de serbestçe seyahat edebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Schengen vizesi hangi ülke için alındıysa, yapılacak olan ilk seyahat de o ülkeye olmalıdır. Örneğin Yunanistan için alınan bir vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün değildir. Hangi ülkeye vize alındıysa ilk olarak o ülkeye giriş yapılması önemlidir. Ancak Yunanistan Schengen vizesi alındıktan ve Yunanistan’a giriş yapıldıktan sonra diğer ülkelere de vizenin günü ve girişi uygun ise seyahat edilebilir. İlk olarak vize aldığınız ülkeye seyahat etmeniz sonraki vize başvurularınızda size olumlu referans olması açısından önemlidir.
Seyahatin süresi, vizenin üzerinde yazılı olan süre ile sınırlıdır. AB Komisyonu, Schengen uygulamalarına ilişkin önerilerde bulunmakla sorumludur. Schengen ülkeleri, ortak Schengen Information System (SIS) adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine giriş ile ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır. Bu veri tabanı, birliğe üye olan ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.
Bu ülkelerin dışında ayrıca Avrupa Birliği’ne üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç de Schengen ülkeleri ile özel bir anlaşma imzalayarak aynı uygulamaları benimsemişlerdir.
Bu durumda alınacak olan Yunanistan Schengen vizesi ile Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Slovenya’ya da ile seyahat edebilir. Alınacak Yunan Schengen vizesi ile tüm bu sayılan ülkelerin kapıları da size seyahat ve turistik amaçlı açılmış olacaktır.
Schengen vizesinin de kendi içinde türleri bulunmaktadır. Bu vize türleri, kişinin mesleğine ve planlanan seyahatin amacına göre değişmektedir.
1)Turistik Vize
2)Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
3)Ticari Vize
4)Şoförler Vizesi
5)Gemiciler Vizesi
6)Eğitim Vizesi
7)Kültürel - Sportif ve Konferans Vizesi
8)AB / Yunan Vatandaşı Eşi ve / veya Çocukları Vizesi
Schengen vize türleri de aşağıdaki gibidir:
1-A Tipi Schengen Vizesi (Transit Vize)
A tipi vize, havaalanlarında size transit geçiş için olanak sağlamaktadır. Seyahat amacıyla yolculuk esnasında aktarmalı yolculuk yapılacaksa kullanılan ya da alınan vize türüdür.
Schengen’e üye olan ülkelerin havaalanlarının uluslararası transit alanlarından, asıl gidilecek olan ülkeye aktarmalarda kullanılan “havaalanı transit vizesi” de Schengen vizesi kapsamındadır. Yunanistan Schengen vizesi 2024 yılında, alınmış olan vizenin geçerli olduğu süre içerisinde size diğer Schengen ülkelerini ziyaret etme fırsatı da verir. Burada önemli olan nokta, seyahat edeceğiniz ülkeye giderken yolculuk esnasında geçeceğiniz ülkenin sizden transit vize isteyip istemediğidir. Gideceğiniz ülke sizden vize istemiyorsa bile aktarmalı bir yolculuk gerçekleştirecekseniz transit vize almanız gerekir. Örneğin otobüs ile Makedonya’ya gidecekseniz, Makedonya (Fyrom) Türk vatandaşlarından vize istemez. Makedonya yolculuğu esnasında, Yunanistan’dan geçmeniz gerekir ve Yunanistan’ın sınırlarından sadece geçecek olsanız bile bu transit vizeyi almanız gerekir.
2- C Tipi Schengen Vizesi
Bahse konu olan Schengen ülkesine 90 günlüğüne giriş hakkı sağlar. Bu vize türü, turistik, ziyaret, kültür-spor amaçları içeren kalış hakkı sağlamaktadır.
3- D Tipi Schengen Vizesi (Ulusal Vize)
Schengen ülkelerine çalışma, eğitim, öğrenim veya sürekli oturum izni almak amacıyla gidenlere verilen Schengen vize türü olup, D tipi vize olarak da bilinir.
Schengen vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilir. Tek girişli Schengen vizesi alan kişi bir Schengen bölgesine sadece belirli bir süre içinde girebilir. Çok girişli vize ise Schengen bölgesine istenildiği zaman giriş ve çıkış yapmaya imkan sağlar. Belirli bir zamanda, belirli bir amaçla Schengen ülkesinde daha uzun süre bulunmak zorunda olanlara (öğrenim, çalışma vb.) oturma izni başlığı altında uzun süreli vize verilebilmektedir. Diğer taraftan çok girişli ulusal Schengen vizesi ile diğer ek vize koşullarının gerektirdiği kurallara bağlı olunmaksızın Schengen bölgesinde seyahat edilebilir.
Bahse konu olan Schengen ülkesinde 90 güne kadar çalışma, girişimcilik, eğitim, aile birleşimi vb amaçlarıyla kalış hakkı vermektedir.
4- Uzun Süreli Vize
Bahse konu olan Schengen ülkesinde 90 günden fazla daimi oturum veya uzun dönem çalışma/okuma iznini kapsar.
Tüm Schengen vizeleri için gereken bir takım belgeler vardır. Schengen ülkesine giderken vize istenmesinin en önemli sebebi, gideceğiniz ülkede amacınızı gerçekleştirip döneceğinize dair konsolosluğu ikna etmektir. Bu yüzden sunacağınız belgeler ikna edici olmalı ve tamamen gerçek olmalıdırlar.
Turistik gezi, ticari toplantılar, aile, arkadaş veya akraba ziyareti amaçlı yapılan seyahatler bu grupta toplanır.
Tek tip Schengen vizesi, alındığı ülkede belirli bir zaman aralığında ve ülkeye giriş tarihinden itibaren 180 gün içinde, 90 güne kadar konaklamaya imkan verir. Vizeyi alan kişi, 90 gün içinde belirli bir zaman aralığında Schengen ülkelerine seyahat edebilir.
Sadece vizeyi veren Schengen ülkesine seyahat edilmesine olanak tanıyan bir vize türüdür. Vize başvurusunda bulunurken, seyahat edilecek olan Schengen ülkeleri özellikle belirtilmelidir.
Schengen vizesi (C) kişiye, tüm Schengen bölgesinde altı ay içinde en fazla 90 güne kadar seyahat etme hakkını tanımaktadır. Tanzim edilen vizeler, maksimum 5 yıla kadar geçerli olabilmektedir.
Ulusal vizeler (D) 90 günü aşan ikamet süreleri için; örneğin aile birleşimi, Yunanistan’da çalışmak veya üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarda verilmektedir.
Yunanistan Schengen vizesi başvurusu için başvuru yapacağınız Schengen vize türüne göre uygulayacağınız adımlar farklılık gösterebilmektedir. Kısa süreli (90 günden az konaklamalı) Schengen vize başvurusu yapacaksanız konsolosluk tarafından yetki verilmiş olan aracı danışmanlık firmaları üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer eğitim, çalışma, oturum gibi sebeplerle uzun süreli (90 günden fazla konaklamalı) Yunanistan’da kalmak üzere Schengen vizesi almak istiyorsanız başvurunuzu Yunanistan Konsolosluğu’ndan şahsen gerçekleştirebilirsiniz. Yunanistan kapı vizesi de Schengen vizesi olmakla birlikte başvuru şartları farklılık göstermektedir.
Schengen vize başvurusunda pasaportunuzun geçerlilik süresi de önemlidir. Pasaportunuz seyahat sonrasında en az 3 ay daha geçerli olmalı, ayrıca 10 yıldan eski bir pasaport olmamalıdır. Pasaportta eksik ve yırtık sayfa bulunmamalı; daha önce alınan vizeler ve Schengen vizeleri varsa diğer evraklarla birlikte ibraz edilmelidir.
Yunanistan Schengen vize başvurularınızı seyahat etmeyi planladığınız tarihleri de hesaba katarak en fazla 3 ay, en az 15 gün öncesinden yapmanız gecikmeler yaşanmaması adına çok önemlidir. Yunanistan Schengen vize başvurularında konsoloslukların resmi gün ve tatilleri, ek evrak ve mülakat gibi talepleri de olabileceği unutulmamalı ve bu gibi durumların vizenin sonuçlanma süresinde değişikliklere yol açabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Vize reddi alınması durumunda yeniden başvuru yapılması gerekecektir.
Vize Merkezi vize sürecinin her adımında sizlere eşlik etmekte ve yardımcı olmaktadır. Yunanistan Schengen vizesi başvurusu ve diğer tüm vize işlemlerinizde Vize Merkezi’nin işinde uzman kadrosu aracılığıyla ilerleyerek vize sürecinizde hem zamandan tasarruf eder hem de işlemlerinizi hızlı ve kolay sonuçlandırırsınız.
Yunanistan vize başvurularında “Yunanistan Schengen vizesi nasıl alınır?” konulu sorular ile sıklıkla karşılaşmaktayız. Yunanistan için Schengen vizesi almak; seyahat amacınıza, seyahat sürenize ve mesleki durumunuza uygun vize türünü belirlemek ve buna uygun zorunlu evrakları hazırlamakla başlar.
Vize Merkezi’nin tecrübeli vize uzmanları ile iletişime geçerek Yunanistan Schengen vizesi işlemlerine başladığınızda hazırlamanız gereken güncel evrakların listesi size mail ya da kısa mesaj yoluyla gönderilir. Evraklarınızı eksiksiz ve hatasız olarak tamamlayıp bize şahsen ya da kargo yoluyla ilettiğinizde tarafımızdan detaylı şekilde kontrol edilir; hata ve eksikler varsa düzeltilmesi için tarafınıza bilgi verilir. Son olarak tamamlanan Yunanistan Schengen vize evrakları başvuru dosyanıza eklenir.
Schengen vizesi alırken en önemli işlemlerden biri de biyometrik verilerin kayıt altına alınması işlemidir. Yunanistan Schengen vizesi parmak izi uygulaması da kayıt işlem adımları arasında yer alır. 25 Eylül 2014 yılında alınan karara göre Schengen vizesi almak için başvuru sahiplerine parmak izi kayıt işlemi yapılması zorunlu tutulmuştur.
İlk kez Schengen vize başvurusu yapıyorsanız ya da 2014 yılı ve sonrasında herhangi bir Schengen vizesi parmak izi uygulaması yaptırmadıysanız yetkili başvuru merkezlerinden randevu aldıktan sonra belirtilen gün ve saatte randevunuza bizzat giderek biyometrik verilerin Schengen vize sistemine kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Parmak izi uygulaması 5 yıl süreyle sistemde saklı tutulmaktadır. Vize Merkezi yetkili vize danışmanları biyometrik işlemler sırasında her adımda sizlere eşlik etmektedir.
Yunanistan Schengen vize evrakları hazırlayıp biyometrik işlemlerinizi de yaptırdıktan sonra Schengen vizesi alma yolunda oldukça önemli bir yol kat etmiş olursunuz ve vizenizin sonuçlanma süreci başlar. “Yunanistan Schengen vizesi nasıl alınır?” gibi vizeyle ilgili tüm sorularınız için Vize Merkezi’ni arayabilir ve ücretsiz olarak bilgi alabilirsiniz.
Yunanistan’a seyahat etmeyi planlayan kişiler mesleki durumlarına, seyahat amaçlarına ve seyahat etmek istedikleri tarihe uygun vize türü ile başvuru yapmalıdır. Vize başvurusunun ardından başvuru sahiplerinin seçtikleri vize türüne göre Yunanistan Schengen vizesi için gerekli evraklar hazırlaması gerekmektedir.
Kısa süreli, uzun süreli, eğitim amaçlı, çalışma ya da oturum amaçlı seyahatler için hazırlanacak Yunanistan vize evraklarının yanı sıra şirket sahibi, öğrenci, ev hanımı, çalışmayan, devlet memuru, maaşlı çalışan gibi meslek ve gelir durumuna göre hazırlanacak farklı evraklar bulunmaktadır.
Tüm bunları kapsayan ve seyahat edecek herkesin hazırlaması gereken bazı ortak evraklar bulunmaktadır. Bunlar; seyahatin bitmesinden sonra en az 3 ay daha geçerli ve en az 2 sayfası boş olan pasaport, 2 adet 3.5*4.5 mm ölçülerinde, beyaz fonlu ve güncel biyometrik fotoğraf, T.C. vatandaşları için kimlik fotokopisi, geçerli otel ve uçak rezervasyonları, 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortasıdır. Yunanistan Schengen vizesi seyahat sağlık sigortası seyahatiniz boyunca kaza, hastalık, tıbbi müdahale gibi olumsuzluklarla karşılaşmanız durumunda önlem amaçlı yapılmaktadır.
Vize Merkezi aracılığı ile başvuru yaptığınızda hazırlamış olduğunuz Yunanistan Schengen vizesi için gerekli evraklar titizlikle kontrol edilerek başvuru dosyanıza eklenir. Seyahat amacınıza ve mesleki durumunuza uygun ek evraklar hakkında da bilgilendirme yapılarak aynı özenle kontrol edilir ve hazırlanır. Evrak hazırlama sürecini eksiksiz ve hatasız tamamlamak için profesyonel yardım ve danışmanlık almak size avantaj kazandıracak ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Yunanistan vize evrakları ve vize başvurusu hakkındaki tüm sorularınız için sayfalarımızı inceleyebilir; uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Yunanistan’a vize başvurusu yapacak kişilerin bazı zorunlu evrakları hazırlaması gerekmektedir. Bu evrakların arasında Yunanistan Schengen vizesi başvuru formu da bulunmaktadır. Başvuru formunun yanı sıra Yunanistan Schengen vize dilekçesi; mesleki duruma ve vize amacına göre Yunanistan Schengen vizesi davetiye ve vize sponsor dilekçesi belgeleri de gerekebilmektedir.
Yunanistan vizesi için doldurulacak olan başvuru formu Türkçe doldurulabileceği gibi İngilizce ya da Yunanca dillerinde de doldurulabilmektedir. Formda talep edilen bilgiler eksiksiz ve hatasız olarak doldurulduktan sonra sunulmalıdır. Formun eksik ya da hatalı doldurulması Yunanistan Konsolosluğu’nun evrakların yeniden hazırlanmasını talep etmesine yol açabilir ve vize süreci uzayabilir.
Yunanistan Schengen vize dilekçesi de seyahat amacına göre (turistik, ticari, aile ziyareti) doldurulması gereken zorunlu bir belgedir. Dilekçede seyahat amacı, süresi, seyahat edilecek ülkeye giriş-çıkış tarihleri, seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağı gibi bilgiler yer almalıdır. Yunanistan Schengen vizesi sponsor dilekçesi belgesi ise seyahat edecek kişiye sponsor olarak masraflarını karşılayacak kişinin doldurması gereken belgedir. Kişi ev hanımıysa, çalışmıyorsa ya da öğrenci ise 1. derece yakınları sponsorluğunu üstlenebilir.
Yunanistan Schengen vizesi davetiyesi ise ülkeye aile ziyareti amaçlı gidilecekse orada yaşayan ve başvuru sahibinin konaklamasını üstlenecek kişinin gönderdiği davetiye mektubudur. Davetiyede Yunanistan’a hangi amaçla gidileceği ve kalma süresi gibi bilgiler de yer almalıdır. Davetiyeyi gönderecek kişi Yunanistan vatandaşı değilse oturum izni belgelerini de davetiye ile birlikte ibraz etmelidir.
Yunanistan Schengen vizesi başvuru formu ve vize dilekçesine Vize Merkezi internet sitesinden ulaşabilir ya da vize uzmanlarımızla iletişime geçerek temin edebilirsiniz. Başvuru formunu doldurduktan sonra şahsen ofislerimize gelerek ya da kargo yoluyla Vize Merkezi’ne ulaştırabilirsiniz. Vize Merkezi tüm vize işlemleriniz için size yardımcı olmakla birlikte karar sürecinde ve vize sonucunda herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Evrak onay ve başvuru değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolsoluğu’ndadır.
Yunanistan Schengen vizesi ile kalış süresi, alınan vizenin tek girişli ya da çok girişli olma durumuna göre değişiklik göstermektedir. Yunanistan’a belli bir tarih aralığında tek girişli olarak gitmek üzere vize aldığınızda vizede yer alan tarihte ülkeden çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş yapmanız mümkün olmayacaktır. Çok girişli Schengen vizesi almanız durumunda ise vizede belirtilen bitiş tarihine uygun şekilde birden fazla giriş-çıkış yapabilirsiniz.
Peki, Yunanistan Schengen vizesi ile başka bir Schengen ülkesinden giriş yapılabilir mi? Schengen vizesi alan kişilere Schengen kuralları gereği üye ülkeler arasında geçiş hakkı verilmektedir. Bu da Yunanistan için Schengen vizesi aldıktan sonra herhangi bir Schengen üye ülkesinden giriş yapabileceğiniz anlamına gelir. Ancak vize başvurunuzu ilk kez giriş yapacağınız ülke konsolosluğundan yapmanız ve ilk girişinizi de aynı ülkeden yapmanız daha sonra alacağınız vizeler açısından daha olumlu ve daha avantajlı olacaktır. Yunanistan için Schengen vizesi aldıktan sonra ilk girişinizi Yunanistan’dan yaparak, vize tarihleriniz ve giriş durumunuz uygun ise farklı Schengen ülkelerine de seyahat edebilirsiniz.
Yunanistan Schengen vizesi ile kalış süresi ve vizeyle ilgili diğer tüm sorularınız için Vize Merkezi’nin deneyimli danışmanları ile iletişime geçebilir ve süreç hakkında detaylı bilgi alarak vize işlemlerinizi güvenle başlatabilirsiniz.
Yunanistan Schengen vizesi kaç günde çıkar? Bu konuda vize başvuru sahiplerinin soru işaretleri olabilmektedir. Vize işlemleri hatasız ve doğru şekilde yürütüldüğünde Yunanistan için Schengen vizesi sonuçlanma süresi ortalama 4 ila 15 gün arasında olmaktadır.
Yunanistan vizesinin çıkma süresini etkileyen faktörler arasında Yunanistan Konsolosluğu’nun ek evrak ya da evrak değişikliği talep etmesi, resmi gün ve tatiller, randevuların yoğunluğu yer almaktadır. Başvuru yapılırken bu durumlar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca herhangi bir gecikme ve vize reddi alma olasılığını en aza indirmek için vize başvuru dosyasının eksiksiz ve hatasız şekilde hazırlanması çok önemlidir. Bu konuda deneyimli bir yetkili danışmanlık firması olan Vize Merkezi ile birlikte hareket etmek avantajlı olacaktır.
Yunanistan Schengen vizesi uzatma işlemi zorunlu hallerde yapılabilmektedir. Bunlar arasında Schengen bölgesinden ayrılmanın mümkün olamadığı beklenmedik durumlar, sağlıkla ilgili acil problemler ve kişisel nedenler yer almaktadır. 180 gün içinde en fazla 90 gün konaklamalı (kısa süreli) vizelerde bu hak tanınmaktadır. Bu kurallara uyulması kaydıyla Schengen vizesini uzatmak için Yunanistan’da ilgili bakanlıklara ya da yetkili resmi kurumlara başvurulması gerekmektedir.
Başvuru sahipleri Yunanistan Schengen vizesi reddi ile zaman zaman karşılaşabilmektedir. Vizenin reddedilmesinin birçok sebebi olabilir. Zorunlu vize evraklarının eksik ya da hatalı ibraz edilmesi, otel ve uçak rezervasyonlarının başvuru dosyasına eklenmemesi ya da tam olmaması, kişisel banka hesabındaki bakiyenin yetersiz olması, daha önce vize başvurusu yapılan ülkenin ilk giriş yapılan ülke olmaması bu sebeplerdendir. Ayrıca daha önce vize reddi alınması, pasaportta gidilecek ülkenin yasak koyduğu bir ülkenin vizesinin bulunması, ülkeler arası olumsuz ilişkiler gibi faktörler de redde neden olabilmektedir. Vizenin reddi durumunda ücret iadesi yapılamamaktadır. Vize ret durumunda yetki tamamen konsolosluklara ait olup Vize Merkezi’nin sürece herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
Yazımızda “Yunanistan Schengen Vizesi Kaç Günde Çıkar?” sorusu ve diğer merak edilen konulara yer verdik. İnternet sitesini inceleyebilir; tecrübeli danışmanlarımızı arayarak vize süreciyle ilgili detaylı bilgi alıp vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz. 0212 970 04 52
12 sorudan en popüler 12 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Selam, Yunanistan Schengen bölgesi içinde yer alıyor değil mi? Bu vizeyi alırsak her yeri gezebilir miyiz? Yunanistan'a hangi vizeler ile gidebilirim?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba. Sorum Yunanistan hakkında. Schengen vizesi Yunanistan için geçerli midir? Benim süresi devam eden İtalya’dan aldığım bir schengen vizem var. Bununla Yunanistan’a giriş yapabilir miyim?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleYunanistan Schengen vizesi sınırları içerisinde mi yer alıyor? Vizeyi aldıktan sonra her yere geçme şansımız var mı?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba Yunanistan vizesi aldıktan sonra başka ülkelere de gidebilir miyim? Öğrenci olarak seyahat etmek istiyorum bilgi verir misiniz?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleŞengen vizesini aracı kurum olmadan alabilir miyim? Ne kadar?
Cevabı Görüntüle Yorum Ekleİyi çalışmalar, Bu yaz Midilli'ye turistik amaçlı 2 günlük bir gezi planlıyoruz. Sonrasında da kullanabilmek için Schengen vizesi almak istiyorum. Daha önce Schengen vizesi başvurusu yapmadım. Konsolosluğa gitmeden vize başvurusu yapabilir miyim?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar 11 yasındaki kızımın Fransa'dan alınmış schengen vizesi vardır. Fakat ilk girişini Fransa'dan yapmaktan vazgectik. İlk girişi Yunanistan'a yapmak istiyoruz halen mevcut olan vizemizle tekrar Yunanistan'dan schengen mi almamız gerekiyor?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleEsimin pasaportunda gecerli schengen vizesi var fakat pasaport defterini soyadi degisikliginden yenilemek istiyoruz yeni pasaportla, eski pasaporttaki gecerli vizeyi gosterek yunanistana girebilir miyiz?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleYunanistan Schengen vizemin bitmesine yakin Avrupa'da bulunmam gerekiyor. Dönüşümde vizem bitmiş olacak. Önceden Yunanistan Konsolosluğundan uzatabilir miyim?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Eşim ve çocuğumla Yunanistan'a 3-5 günlük bir tatil düşünüyoruz. Yeşil pasaportumuz var, Yunanistan için vizeye ihtiyaç var mı? Direkt çıkabilecek miyiz?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba Vize Merkezi yetkilisi, Bu ay İtalya'dan turistik Schengen vize başvurusunda bulundum ve aldığım vizenin üzerinde VIS ibaresi yok. Bir sonraki vizemi Yunanistan üzerinden almayı düşünüyorum bu durumda tekrar parmak izi vermek üzere başvuru merkezine gitmem gerekli midir?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba Vize Merkezi yetkilisi, Hızlı Yunanistan (Acil) vizesi hakkında bilgi alabilir miyim?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.