Çalışmayanlar için Yunanistan vizesi başvuru işlemleri yapılabilmektedir. Bu vize türüne başvuru yapacak kişilerin sponsor göstermesi gerekmektedir. Başvuru sahibinin serbest çalışan olması durumunda vize başvurusu yapabilmek için bunu ispatlaması gerekmektedir. Serbest çalıştığına dair gelir kaynağını ve banka dökümünü sunması halinde başvuru yapabilir.
Çalışmayan ve geliri olmayanlar için Yunanistan vizesi başvuru sürecinde öncelikle sponsor yazısına ve maddi durumu gösteren belgelere ihtiyaç vardır. SGK’nız olmaması halinde bile bu durumda Yunanistan vizesi almaya hak kazanırsınız. Bu belgelerin sizden istenmesinin en önemli nedeni ülkeye giriş yaptıktan sonra kendi ülkenize döneceğinizin güvencesini almak istemeleridir.
Çalışmayan kişiler sponsor bulmaları ve vize başvurusu için gerekli olan evrakları ibraz etmeleri durumunda Yunanistan vizesi alabilmektedir. Geliri olmayan kişilerin seyahatini başkasının finanse etmesi durumunda bu masrafları karşılayan kişiye vize sponsoru denilmektedir. Sponsorlu vize başvurusunu çoğunlukla ev hanımları, öğrenciler ve geliri olmayan kişiler yapmaktadır. Sponsorlu vize başvurusu yapacak kişinin kendi maddi durumunu ve kendisine sponsor olan kişinin maddi durumunu gösteren belgeleri ile sponsorluk dilekçesini sunması gerekmektedir.
Çalışmayan kişiler için Yunanistan vizesi başvuru sürecinde başvuru sahibinin ülkesine geri döneceğini belirten deliller sunması ve kendisine sponsor olacak kişinin bilgilerini Yunanistan Konsolosluğuna teslim etmesi gerekmektedir.
Çalışmayan kişilerin vize almasında gerekli olan sponsor birinci derecede aile üyeleri, Yunanistan’daki bir şirket ya da eğitim kurumu olabilmektedir. Çalışmayan ve ailesi ile birlikte seyahat edecek kişilerin başvuruları birlikte değerlendirilmektedir. Üniversite mezunu kişilerin evrakları arasına diplomalarını da koymaları istenmektedir. Düzenli maddi gelirinizin olması durumunda hesap hareketleriniz ile eğer varsa tapu fotokopilerinizi de başvurunuzda belirtmeniz vize sürecinizin reddedilmemesi için son derece önemlidir.
Vize başvuru sürecinizde ilk olarak evraklarınız kontrol edilir. Daha sonrasında ise seyahat tarihiniz belirlendikten sonra buna göre vize randevunuz verilir. Gerekli olan dosyaları hazırladıktan sonra ise başvurunuz gerçekleşir. 25 Eylül 2017 tarihinden beri Yunanistan Schengen vizesi başvurusunda bulunanların biyometrik veri işlem kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Bütün ülkelerin katılmaya başladığı bu sisteme son 5 yıl içinde kayıt yaptıranların tekrardan biyometrik veri merkezlerine gitmelerine gerek görülmemektedir.
İlk kez vize başvurusu yapacak kişilerin randevu günlerinde parmak izi vermek için şahsen gelmeleri gerekmektedir. Vize başvurunda verilen parmak izinin 5 yıl geçerliliği bulunmaktadır. Yunanistan vizesi başvuru süreciniz olumlu ve sorunsuz şekilde sonuçlanması için vize başvurusunda gerekli olan evrakları Vize Merkezi’ne getirip işlemlerinizin kısa sürede başlamasını sağlayabilirsiniz. Vizeniz sonuçlandığı zaman pasaportunuz tarafınıza teslim edilmektedir.
Geliri olmayan kişilerin Yunanistan vizesi sürecinin aksamaması için seyahat tarihinden en geç 1 ay öncesine kadar başvuru yapmanız tavsiye edilmektedir. İlk defa Schengen vizesi başvurusu yapacak kişilerin veya pasaportunda VIS ibaresi olmayan kişilerin biyometrik veri kaydında bulunmaları gerekmektedir.
Çalışmayan kişilerin Yunanistan vizesi almak için bazı evraklara ihtiyacı vardır. Bu evraklar şunlardır:
Çalışmayanlar İçin Yunanistan Vizesi alabilmesi kendilerine maddi destek sağlayacak sponsora bağlıdır. Bu kişilerin Yunanistan’da kalacakları her gün için 50 euro bütçelerinin bulunmasına ve bu bütçelerin banka hesap dökümlerinin sunulması lazımdır.
Çalışmayan kişilerin Yunanistan dilekçesini resmi bir dil ile Yunanistan Konsolosluğuna hitaben yazmaları istenmektedir. Bu dilekçede Yunanistan’a seyahat amacınızı kesin bir dille belirtmeli ve neden çalışmadığınıza dair bilgi vermeniz gerekmektedir. Başvuru sahibinin freelance olarak sözleşmeli olarak çalışması halinde sözleşme belgesini dilekçeye yazması gerekmektedir.
Sponsor olan kişinin dilekçeyi Yunanistan Konsolosluğuna resmi bir dil ile yazması gerekmektedir. Sponsor olan kişinin bilgileri ve vize başvurusu yapan kişi ile aralarındaki yakınlık derecesinin belirtilmesi lazımdır. Vize başvurusunda bulunan kişinin masraflarının sponsor tarafından nasıl karşılanacağı belirtilmesi gerekir.
Çalışmayan kişilerin vize almaları çalışmakta olan ya da emekli olan kişilere göre daha zor olmaktadır. Çalışmayan kişilerin Yunanistan vizesi almak için sponsorlara ihtiyaçları vardır. Yaşadıkları ülkeye geri döneceklerini gösteren belgeleri sunması gerekmektedir.
İşsiz kişilerin maddi imkanları ve finansal kaynaklarının olması Yunanistan vize başvurusu süreçlerine olumlu katkı sağlamaktadır.
Çalışma durumuna göre Yunanistan vize çeşitleri 4’e ayrılır:
Çalışmayan kişiler Yunanistan vizesi başvuru süreçlerini Vize Merkezi ofislerine gelerek gerçekleştirebilirler. Uzman niteliklere sahip Vize Merkezi danışmanları sayesinde vize başvuru süreçlerinizi en kısa sürede doğru ve eksiksiz bir şekilde yapabilme şansına erişebilirsiniz.
Çalışmayan vize başvurusu sahipleri Yunanistan vizesi işlemleri için 0212 970 04 52 numaralı telefonu arayabilir ve Vize Merkezi danışmanları ile görüşme talebinde bulunabilirsiniz.
Yunanistan vize başvuru işlemleri doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılması durumunda yaklaşık olarak 4-15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Vize başvuru formununuz hatalı ve eksik bilgilerle doldurulması vize başvurunuzun reddedilebilmesine yol açacağından dikkatli bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Acil vize başvurusu yapmanız gereken durumlarda Vize Merkezi ile irtibata geçerek işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilme fırsatınızı yakalayabilirsiniz. Yunanistan vizesi 2024 yılı ücretlerine bakarak ihtiyacınıza uygun vize türünün ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.
0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.