Bursa'da ikamet edipte Almanya'ya seyahat yapmak isteyenlerin merak ettikleri soruların başında, vize başvurusu ile ilgili yapılması gereken hususlar yer almaktadır. Almanya vize merkezi, Bursa başvuruları ile ilgili merak edilen soruların cevabını yazının devamında bulacağınızdan emin olabilirsiniz.
Bursa'dan Almanya'ya seyahat yapacak olanların evraklarını ülkeye yapacakları seyahat sebebine ve mesleki durumuna göre düzenlemesi gerekir. 180 gün içinde 90 günü geçmeyen vize başvuruları konsoloslukların yetki verdiği vize hizmet merkezlerince yapılmaktadır. Bu nedenle, hangi hizmet türünde vize alınacaksa gerekli evrakların ilgili hizmet merkezine gönderilmesi gerekir.
Türk vatandaşların kullanmış olduğu dört pasaport çeşidi vardır. Bu pasaport çeşitleri, bordo pasaport (umumi pasaport), siyah pasaport (diplomatik pasaport), yeşil pasaport (hususi pasaport), gri (hizmet pasaportu) pasaporttur. Bu pasaport türünden yalnızca bordo pasaport için Almanya'ya vize alınması gerekir. Diğer pasaport sahiplerinden Almanya vizesi istenmemektedir. Almanya Schengen ülkelerinden biri olduğu için, bordo pasaport sahibi kişilerin kısa süreli Almanya seyahatleri için Schengen vizesi alması gerekmektedir. Eğer uzun süreli Almanya'da kalınacaksa bu durumda Almanya ulusal vizesine ihtiyaç vardır.
Almanya vize türleri için değişik sınıflandırmalar yapılmaktadır. Bu sınıflandırmalardan birine göre vizeler; A,B,C,D kategorilerine ayrılmaktadır. Buna göre:
Ayrıca Almanya vizelerini; Almanya turistik vize, ticari vize, aile ziyareti vizesi, transit vize, Erasmus vizesi, aile birleşimi vizesi, yatırımcı vizesi, dil okulu vizesi, oturum izni şeklinde sınıflandırmak mümkündür.
Almanya'ya Seyahat Etmek İçin Hangi Vizeyi Almam Gerekir?-Bursa
Seyahat amacınıza göre vizeler değişiklik göstermektedir. Bu nedenle vizelerin türünü bilmek gerekir. Yanlış vize türüne yapılacak müracaatlar, vizenizin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına neden olmaktadır. Alman vize türlerini kısa ve uzun süreli vizeler olarak da gruplandırmak mümkündür. Kısa süreli vizeler için Alman Schengen vizesi, uzun süreli vizeler için ise Alman ulusal vizesi almak gerekir. Eğer Almanya'ya kısa süreli turistik ticari ve aile ziyareti için gidiyorsanız almanız gereken vize türü kısa süreli ve yani Schengen vizesi almanız gerekir. (C tipi vize) Eğer; aile, birleşim, çalışma, eğitim için gidiyorsanız almanız gereken vize Alman ulusal vizesidir.(D tipi vize). Uzun süreli seyahatler için Schengen vizesi alınmamaktadır. Erasmus vizesi almak isteyen öğrencilerin Schengen vizesi değil, Ulusal Alman vizesi alması gerekir. Uzun süreli Almanya seyahatleri için Ulusal Alman vizesi alınmalıdır.
Almanya Vizesi Bursa'dan Alınır mı?
Bursa'da Almanya konsolosluğu bulunmadığı için Alman vizesi bu ilden alınmamaktadır. Bu şehirden yapılan vize başvuruları kargo yoluyla İstanbul veya Ankara'ya gönderilmektedir. Bu nedenle başvuru sahiplerinin kargodaki süreleri de dikkate alarak müracaatlarını yapmaları gerekir. Almanya vizesi Bursa için 3 ay önceden başvuru yapılabilmektedir. Seyahat tarihi belli ise önceden başvuruda bulunmak, sıkıntı yaşamamak için önem taşımaktadır. 3 aydan daha fazla süre için Almanya vizesi için başvuru yapılamamaktadır. Tatil günleri ve özel günlerde yaşanabilecek yoğunluklar da dikkate alınarak en makul zamanda vize başvurusu yapılmalıdır. Vize Merkezi ile Almanya vize başvuruşarnızı gerçekleştirebilirsiniz. Vize Merkezi'ne [email protected] mail adresimizden yazabilir, +90 224 322 20 37 telefon numaramızdan arayabilirsiniz.
Almanya vize başvurusu yapılabilmesi için belirtilen niteliklere uygun pasaport olması gerekir. Pasaportun vize bitiş tarihinden en az 3 ay geçerlilik süresinin olması, 10 yıldan daha eski olmaması en az 2 boş vize sayfası olmalıdır. Bunun yanında son 3 yıl içerisindeki vizelerinin fotokopileri, pasaportun resimli sayfasının fotokopisi ve geçerliliği sona eren pasaportların da gösterilmesi gerekir. Ayrıca, evlenme ya da boşanma gibi durumlarda eğer soyadı değişikliği olduysa pasaportun güncellenmiş olması, 18 yaşından büyüklerin imza alanlarının pasaportta dolu olması gerekir.
Almanya vize başvurusu için ayrıca başvuru formunun tüm bölümleri noksansız bir şekilde doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanıp tarih atılmalıdır. Eğer şahsen başvuru yapılamayacak ise vekâlet formu ile kimlik fotokopisi de gerekir. Yine, başvuru yapılabilmesi için; 6 aydan eski olmayan, 35*45 mm ebatlarında ve yüzün net olarak göründüğü 2 adet biyometrik fotoğrafın olmalıdır. Ayrıca ıslak imzalı seyahat poliçesi (transit vizeler hariç), vize harcının ödendiğini gösterir belge olmalıdır.
Almanya vize başvurusu için Seyahat rezervasyonlarının yapılmış olması, konaklama için belgelerin ibraz edilmesi, otelde kalınacaksa otel rezervasyonları, son 3 aya ait banka hesap cüzdanı ve dökümü ibraz edilmelidir. Devlet memurlarının çalıştığı kurumdan izin aldıklarına dair belge, son 3 aya ait maaş bordrosu, araç ruhsatı, tapu ve benzeri ek gelirler de başvuru sırasında bulunması gereken belgeler arasında bulunmaktadır.
Reşit olmayan çocuklar için anne ve de babadan noter onaylı muvafakatnamenin aslı ve fotokopisi alınmalıdır. Anne ve babanın ikisi de çocuğun yanındaysa buna gerek yoktur. Daha önce parmak izi verilmediyse parmak izi verilmelidir. Eğer çocuklar 0 ile 12 yaş arasında ise parmak izi alınmasına gerek yoktur. Türk vatandaşları için tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ibraz edilmesi Almanya vize başvurusu için gerekli diğer belgelerdir.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.