Vize Merkezi Danimarka vize departmanı, göçmenlik ve göçmen olmayan tüm Danimarka vize türlerinde yani Danimarka vize işlemleri için danışmanlık hizmeti veren bir kuruluştur.
Danimarka Schengen Vize başvurularınızda durumunuza uygun en güncel evrak listesini size en yakın Danimarka Vize Merkezi’ni arayarak isteyin. Temsilcilerimiz ihtiyacınız olan evrak listesi ve vize ücreti hakkındaki teklifi e-posta yoluyla sizlere gönderecektir.
Vize Merkezi, Danimarka Konsolosluğu tarafından belirtilen evrakların, belirtilen kurallarla göre hazırlanması ve başvuru aşamasında kullanılması konusunda size danışmanlık ederek zaman ve para kaybetmenizi önler.
Kısa süreli Danimarka seyahatleriniz için gereken Schengen vize türünü belirleyip, bu vizeye uygun evrakları kafanız karışmadan, hata yapmadan, zaman kaybetmeden, stres yaşamadan hazırlamanızı ve vize başvurunuzu Schengen Vize kurallarına uygun olarak sunmanız adına danışmanlık hizmeti veriyoruz. Danimarka Konsolosluğu’nun uyguladığı vize mevzuatları değişse bile bu konuda en güncel bilgilere sahip olduğumuz için kötü bir sürpriz yaşamamanızı sağlıyoruz.
Vize Merkezi, Danimarka vizesi başvurularında vize danışmanlık firması olarak bireysel ve kurumsal olarak hizmet vermektedir. Vize Merkezi'nin hiçbir şubesi telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret talep etmemektedir.
ÖNEMLİ NOT!!! Danimarka Konsolosluğu ve Danimarka Büyükelçiliği, Danimarka vizesi başvuru sahiplerinden yurda giriş çıkış belgesi istemektedir. Başvuru sahipleri bu belgeyi e-devlet üzerinden veya emniyet müdürlüklerinden temin edebilirler. Eğer giriş çıkış yoksa, yoktur diye yazılı olan bir belge istenmektedir.
Danimarka vize işlemleri konusunda profesyonel kadrosuyla hizmet veren Vize Merkezi, alanında uzman kadrosuyla talepleri hızlı ve sorunsuz tamamlamayı vadediyor. Güvenli ve geniş hizmet yelpazemizde Danimarka Vize Merkezi Departmanı, 90 güne kadar olan kısa süreli vizeleri için takip edilmesi gereken süreci ve hazırlanması gereken tüm belgeler ile ilgili kapsamlı danışmanlık hizmeti sunuyor.
Ofislerimizden veya çağrı merkezimizin telefon numaralarını arayarak müşteri temsilcilerimizden Danimarka vize başvurusu yapmak için ilk adımı atabilirsiniz. Ayrıca bu ülke için hangi evrakların nasıl hazırlanması gerektiğini öğrenebilir, Danimarka vize ücretlerine ve merak edilen tüm soruları sorarak cevaplarını öğrenebilirsiniz.
Danimarka Vize Merkezi, başvurunun ilk aşamasından pasaport ve vizenin teslimine kadar tüm aşamalarda müşterilerinin yanında yer alıyor. Vize başvurularını profesyonel yaklaşımıyla sürdüren Vize Merkezi, sonuç odaklı hizmetleriyle tüm aşamaların tamamlanmasını sağlıyor.
Yaklaşık altı milyonluk nüfusuyla Kuzey Avrupa’nın Güney kesimlerindeki resmi adıyla Danimarka Krallığı, özellikle coğrafi konumu nedeniyle ticari olarak Avrupa’nın en aktif bölgelerinden biri üzerinde bulunuyor. Baltık Denizi’nin çıkış noktası olan ve Kuzey Avrupa’yı Orta Avrupa’yı bağlayan ülke turizm açısından da ilgi çekici özellikleriyle de dikkat çekiyor.
Ekonomik alanda işbirliğini güçlendirmek için kurulan Avrupa Birliği’ne (AB) üye olan Danimarka, ayrıca Schengen Anlaşması’nın da katılımcılarından biri. Anlaşma kapsamında, imza atan tüm ülkeler, taraf olan diğer ülkelerin vatandaşlarına kendi topraklarında serbest dolaşım, oturum ve çalışma hakkı veriliyor. Bu sözleşme ile ayrıca vize uygulamalarında da bazı işbirlikleri sağlanıyor. Bu sözleşme kapsamında verilen Schengen Vizesi bazı ortak kullanım hakları verse dahi her ülke kendine özgü kurallar da uygulayabiliyor. Anlaşmaya dâhil olmayan ülkelerin vatandaşları Schengen Bölgesi’nde bulunan bir ülkeye seyahat ederken bu vizeyi alarak belirli kurallar çerçevesinde bölgede bulunan diğer bir bölgeye geçiş yapabiliyor.
Danimarka anlaşma dışında kalan ülkelere farklı vize politikaları uygulayabiliyor. Bu ülkelerden biri olan Türkiye’nin vatandaşları, Kuzey Avrupa ülkesine gidebilmeleri için vize alma zorunlulukları bulunuyor. Vize isteklerini seyahat türlerine göre yapılması gerekirken, tamamlanması talep edilen belgeler ve izlenmesi istenen aşamaların en doğru ve eksiksiz şekilde yapılması başvuru yapılan Türkiye’deki Danimarka Konsolosluğu veya Büyükelçiliği’nin olumlu vize cevabı vermesinde etki eder.
Danimarka vize başvurusu için Schengen vizesi alınması gerekiyor. Schengen Bölgesi’ne dahil olan ülkeler sırasıyla Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, Avusturya, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Lihtenştayn, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İsveç ve İsviçre’dir. Danimarka vizesi ile bu ülkeler ziyaret edilebilir. Seyahatinizi birden fazla ülkeyi ziyaret olarak planladıysanız en fazla hangi ülkede kalacaksanız o ülkeden vize başvurusu yapmanızı öneriyoruz. Türkiye’de bulunan Danimarka temsilcilikleri aracılığıyla Grönland, Faroe Adaları ve İzlanda’ya da vize başvurusu yapabilirsiniz.
Danimarka vizesi için başvuruda bulunduğunuzda kısa süreli yani C vizesine başvurmuş oluyorsunuz. T.C. Umumi pasaport (Bordo) sahibi iseniz en fazla 90 günlük vize alabiliyorsunuz. T.C. Diplomatik, hizmet damgalı ve hususi damgalı pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 güne kadar Danimarka’ya vizesiz giriş yapabiliyor.
1. Şirket yazısı. Çalıştığınız şirketten alacağınız konsolosluğa hitaben yazılmış bir yazının Danimarka vieze başvuru dosyasında bulunması gerekiyor. Yazı şirketin antetli kağıdına, kaşeli ve ıslak imzalı olmalı, çalışanın görev başlangıç tarihi, şirketteki pozisyonu, seyahat tarihlerini içeren bilgiler de yazıya eklenmeli.
2. Pasaport. Eski pasaportlar kabul ediliyor ancak vize bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olması şartı getirilmiş.
3. Fotoğraf. 2 adet biyometrik yeni çekilmiş fotoğraf. Fotoğrafın boyutları 3,5x4,5 cm olmalı ve arka fonunun beyaz olmasına özen gösterilmeli.
4. Şirket Evrakları. Güncel tarihli şirket evrakları da vize başvuru dosyasına eklenmeli. Eklenecek olan faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı. Vergi levhası, oda sicil kaydı, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopileri de yine başvuru dosyasında şirkete ait ibraz edilmesi gereken belgeler arasında yer alıyor.
5. Kimlik fotokopisi. Kimliğinizin önlü arkalı fotokopisi
6. Nüfus kayıt örneği. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin güncel tarihli ve orijinal olması koşulu getirilmiş.
7. Ulaşım ve konaklama. Uçak ve Otel rezervasyonlarınızın çıktıları seyahat tarihlerinizle uyumlu olmalı. Satın alınmış olma koşulu getirilmemiş.
8. Seyahat Sağlık Sigortası. Seyahat süresini içeren, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası yapılması gerekiyor.
Danimarka’ya seyahat edebilmek için alınması gereken Danimarka Schengen Vizesi, ülkenin kendi vatandaşı olmayanlar ve Schengen Anlaşması’na dâhil olmayan ülkelerin vatandaşlarından topraklarına giriş izni veren bir belgedir. Sayesinde ülkesine gelen yabancıların kayıt altına alınabildiği, izlenebildiği ve göç durumlarının takip edilebildiği vize ayrıca güvenlik önlemi olarak da talep ediliyor. Talip olanların seyahat nedenlerine göre istekte bulunduğu ve alabildiği Danimarka Schengen Vizesi iki farklı süre sınırına göre sunuluyor. 90 günden kısa süreleri kapsayan seyahatler ve bu sayıyı aşan konaklama durumları için farklı olarak sınıflandırılan vize türlerinden en uygunu için başvuru yapılması gerekir.
Danimarka’nın verdiği Schengen Vizesi ile bu anlaşmayı imzalayan başka ülkelere gitmek için kullanılabiliyor. Ancak bu hakkın kullanımı kurallara göre olmalı. Zira aksi durumlarda ülkeye yapılacak yeni vize başvurularının olumsuz olarak yanıtlanma ihtimali bulunuyor. Alınan Danimarka Vizesi ile önce bu ülkeye giriş yapılmalı ve bildirimi yapılan süre kadar bu ülkede konaklanmalı. Geçiş yapılacak olan ülke veya ülkelerde ise vizesine sahip olunan ülkede geçirilen süre aşılmamalı. Danimarka Schengen Vizesine sahip olan kişiye gittiği ülkede yaşama veya çalışma hakkı vermez.
Danimarka Başkonsolosluğu/Büyükelçiliği’ne eş üzerinden Danimarka aile birleşimi başvurusunda bulunulacaksa 1 adet doldurulmuş renkli başvuru formu ile ilgili formların doldurulması gerekiyor. Söz konusu formlar Danimarka Göçmenlik Bürosu’nun internet sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. 5 adet renkli fotoğraf, son 10 yıl içerisinde alınmış pasaport. Pasaportun işlenmiş bütün sayfalarının renkli fotokopisi ile eski pasaportların siyah-beyaz fotokopisi. Evlilik cüzdanı ve vukuatlı nüfus kayıt örneğinin asılları ile birlikte İngilizce çevirilerinin onaylı örneklerinin ibraz edilmesi gerekiyor. Vize Merkezi temsilcileri ile görüşüldüğünde konuya dair detaylı bilgi alınabileceği gibi başvuru dosyasının hazırlanması konusunda danışmanlık talebinde de bulunulabilir.
Vize talepleri kişinin ülkeye gidiş amacına göre verilir. Başvuru yapılırken de buna uygun vize talebinde bulunmak yolculuğun daha sorunsuz bir şekilde geçmesi için uyulması gereken bir kural. Danimarka vizeleri pek çok ülke için geçerli olduğu gibi Kısa Süreli ve Uzun Süreli olarak iki ana türe ayrılıyor. Kısa süreli vizeler, 90 günü aşmayacak geziler yapılacağı zaman talep edilir. Bunlardan en çok bilinenleri, tatil veya turistik amaçlar için yabancı bir ülkeye gidileceği zaman alınması gereken Danimarka Turistik Vizesi, bir iş anlaşması yapılacağı durumlarda bu istenen Danimarka Ticari Vize ve ülkenin vatandaşı olan veya Oturma İzni bulunan birinin yanına gidileceği durumlarda alınabilecek olan Danimarka Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi. En çok kullanılan bu vize çeşitlerinin dışında Danimarka’daki kısa süreli eğitim ve araştırma görevlerinde veya kültürel, sportif ve konferans gibi etkinliklere gidileceği zaman aynı isimli vizeler de alınabiliyor.
90 günden fazla sürecek olan Danimarka ziyaretlerinde ise uzun süre konaklama hakkı veren vize türlerinden biri için başvuru yapılmalı. Bir akrabanın yanına gitmek istendiğinde Danimarka Aile Birleşimi Vizesi, ücret kazanılacak bir görevle gidileceğinde Danimarka Çalışma Vizesi ve ülkede eğitim görülecekse de Danimarka Öğrenci Vizesi alınması en doğru karar olacaktır.
Türkiye’den ayrıca Danimarka’nın vize işlemlerinde temsil ettiği üç ülke için de vize başvurusu yapılabiliyor. Bunlardan ilk ikisi İzlanda ve Faroe Adaları… Diğeri ise Danimarka’ya bağlı özerk bir bölge olan Grönland. Bu bölge Danimarka’ya bağlı olunsa da ülkeye girişlerde Schengen Vizesi kullanılamıyor. Ayrıca bir vize alınması gerekiyor.
Danimarka için yapılacak tüm vize başvuruları ülkenin Türkiye’deki resmi temsilciliklerinde değerlendiriliyor. Ancak başvuru süreci kısa süreli vizeler için doğrudan şahıs tarafından ilgili Danimarka Konsolosluğu’na yapılamıyor. Bunun için önce yetkilendirilmiş aracı kuruma ulaşmak gerekir. Başvuru dosyası bu merkezler tarafından ilgili temsilciliğe sunulur ve sürecin sonunda teslim alınıp sahibine geri verilir. Tüm vize başvuruları kişisel olarak yapılır ve güvenlik nedenleriyle başkalarının görüşmede olmasına izin verilmez.
Danimarka Vize Başvuru sürecine başlayabilmek için önce ziyaret amacı netleştirilmeli. Zira bu karara göre gerekli bazı belgelerin hazırlanması gerekecek. Talep edilen tüm evraklar doğru ve eksiksiz bir şekilde derlendikten sonra başvuru dosyası ilgili Vize Merkezi’ne Danimarka Konsolosluğu’na sunulabilmesi için teslim edilir. Talep edilen vize ile ilgili değerlendirme süreci de bu evraklar teslim edildikten sonra başlar. Eksik veya yanlış paylaşılan bilgi olmadığı sürece yapılan başvurular ile ilgili karar verildiğinde bilgisi ve pasaport ile vizenin teslimatı da hizmet alınan aracı kurum tarafından yapılır. Danimarka Konsolosluğunun ek evrak talep etme hakkı bulunuyor.
Vize başvurularında pek çok belgenin hazırlanması gerekir. Tüm bu belgelerin sunumu içinse Danimarka Vize Başvuru Formunun doldurulması en önemli zorunluluklardan biridir. Bu belge bir anlamda diğer tüm evrakların özet bilgilerini ve talep edilen vize ile ilgili ayrıntıları içeriyor. İngilizce olarak doldurulması gereken formda doğum tarihinden telefon numaralarına kadar kişisel bilgiler ile seyahatin amacı ve ülkede ne şekilde konaklama yapılacağına kadar pek çok bilginin yazılması gerekiyor. Formda talep edilen vize çeşidi, süresi ve kaç giriş hakkı istendiği de ifade edilmesi gerekiyor. Bu forma girilen tüm bilgilerin gerçekleriyle eşleşmesi gerekir. Zira yanlış veya tutarsız eşleşmeyen bilgiler yapılan vize talebinin reddedilmesine neden olur. Danimarka Vize Başvuru Formu doldurulduktan sonra başvuru sahibi tarafından ıslak imza ile onaylanması gerekir. Bu onay ile paylaşılan tüm bilgilerin doğruluğu da kabul edilmiş olunur.
Danimarka Vize başvurusu yapabilmek için öncelikle ülkeye yapılacak gezinin dönüş tarihinden itibaren üç (3) ay daha geçerli bir pasaporta sahip olma zorunluluğu bulunuyor. Bu belgede ayrıca ekli sayfaların olmaması, vize vurulabilmesi için iki (2) boş sayfanın bulunması ve hasarsız olması da istenir. 3.5x4.5 santimetre boyutlarında olan ve renkli, arka fonu beyaz, başvuru sahibinin yüzünü net bir şekilde gösteren fotoğraflar ise başvuru formunda ayrılan yerine yapıştırılmalı. Sadece İstanbul’dan yapılan başvurular için geçerli olan Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, yolculuk için yeterli gelire sahip olunduğunu gösteren belgeler, yapılacak seyahatin tarihlerini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası, yolculuğun yapılacağı uçak seferinin veya diğer ulaşım araçlarının bilet rezervasyonu, aynı şekilde Danimarka’da kalınacak otel rezervasyonu ise hazırlanması gereken diğer temel evraklardan bazıları.
Vize talebini yapan kişinin mesleki durumlarına göre de bazı belgelerin tamamlanmasını gerektirir. Elbette 18 yaşın altındaki yolcular için ailelerinin vereceği onaylı izin belgesinin de başvuru dosyasına eklenmesi unutulmamalı. Ayrıca bazı vize türlerinde Danimarka’daki ilgili okul, işyeri veya akrabadan da onaylanmış bir davetiye olması da gereklilikler arasında bulunuyor. Danimarka temsilciliklerinin gerekli durumlarda ek evrak isteme hakları bulunur. Tüm gerekli evrakların bilgilerine Vize Merkezi’nden ulaşabilirsiniz.
Vize taleplerine karşılık ödenen ücretler Danimarka Konsolosluğu tarafından belirlenir. Fiyatlar vizenin türüne ve başvuru sahibinin yaşına göre değişebilir. Danimarka beş yaşına kadar olan çocuklardan vize ücreti almıyor. 11 yaşına kadar olanlardan ise bu yaşın üzerindekilere göre daha az ücret alıyor. Daha uzun süreli ve özel vizelerin fiyatları da daha yüksek olabiliyor. Konsolosluğa ödenen para, ret durumlarında geri iade edilmiyor. Ayrıca yetkili aracı acente ve eğer varsa hizmet alınan vize danışmanlık şirketine de hizmet bedeli ödenir. Danimarka vize ücreti güncel listesini buradan görebilir ya da Vize Merkezi uzmanlarından öğrenebilirler.
Vize onay süreci, vize için gerekli evrakların Türkiye’deki Danimarka Konsolosluğu’na teslim edilmesiyle birlikte başlar. Başvurularla ilgili olumlu veya olumsuz karar alma yetkisi sadece bu resmi temsilciliklerde vardır. Başvuru yapıldıktan sonra ek evrak talep edilirse değerlendirme süresi de uzayabilir. Danimarka Ticari, Aile Ziyareti ve Turistik vizeler için ortalama değerlendirme süresi 12 gündür.
Sonuca bağlanan vize başvurularının olduğu pasaportlar sadece 13:00 ve 16:00 saatleri arasında başvurunun iletildiği vize başvuru merkezinden alınabiliyor. Başvurular internet üzerinden hangi aşamada oldukları takip edilebiliyor.
Vize başvurularının ülkeye gidiş tarihinden en geç 3 ay öncesinden yapılması tavsiye edilir. Zira geç yapılan başvurularda ortaya çıkabilecek olumsuz cevaplarda başvurunun yeniden yapılmasını gerektirir. Bu durumda ise istenen zamanda vizenin alınmama durumu ortaya çıkabilir.
Danimarka için yapılacak olan tüm vize başvuruları ülkenin Türkiye’deki temsilcilikleri olan Danimarka Krallığı Ankara Büyükelçiliği ve Danimarka Krallığı İstanbul Başkonsolosluğuna yapılır. Şahıslardan doğrudan başvuru kabul etmeyen bu temsilciliklere vize dosyaları yetkilendirilmiş kurumlar aracılığı ile iletilir. Herkes yaşadığı bölgede bulunan ilgili vize merkezine başvurularını iletmeli. Zira her temsilciliğin sorumlu olduğu farklı şehirler var. Örneğin, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu sadece İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli ve Edirne’den gelen başvuruları değerlendiriyor. Danimarka’nın Türkiye’deki resmi iki temsilciliği dışındaki Fahri Konsolosluklarının vize başvurusu kabul etme ve değerlendirme yetkisi bulunmaz. Vize ret durumlarında da başvuru sahibinin tek muhatabı bu temsilciliklerdir. Danimarka vatandaşlığı veya Oturma İzni talepleri de sadece bu diplomatik temsilciliklere iletilebiliyor.
Danimarka vizesi kaç günde çıkar?
Danimarka vize başvurusu için yukarıda sayılan evrakları tamamlayıp randevunuzun alınmasından sonra dosya Başvuru Merkezi’ne teslim ediliyor. Değerlendirme sürecinin ardından vize başvurusuna 12 iş günü içinde yanıt veriliyor. Büyükelçilik/Konsolosluk gerekli görürse başvuruyu Danimarka Göçmenler Bürosu’na gönderebilir bu durumda vize başvurusuna yanıt belirtilen iş gününü aşacaktır. Bu karar tamamen Danimarka Konsolosluğu/Büyükelçiliği’nin inisiyatifindedir.
Danimarka vize başvurusunu belirli merkezlerdeki temsilciliklerden yapabiliyorsunuz.
Danimarka vize başvurusunu Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya ve İstanbul’dan gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu merkezlerden, kısa süreli vize, iş ve oturma izinleri ile yeniden giriş izni için yapılan başvurular kabul ediliyor.
Danimarka vize başvurusu için diğer ülkelerden parmak izini kabul etmiyor.
Shcengen ülkelerine seyahat edilmesi durumunda vize başvurusunda parmak izi uygulaması (VIS) zorunlu tutuluyor. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra alınan Schengen vizelerinde parmak izi uygulaması mecburi oldu. Bu tarihten sonra alınmış parmak izi bilgisi 5 yıl süreyle geçerli. Ancak Danimarka, Malta, Finlandiya, Hırvatistan, Litvanya, Estonya gibi bazı ülkeler vize başvurusunda diğer ülkelerden alınmış parmak izlerini kabul etmiyor. Bu nedenle bu ülkelere vize başvurusu yapıldığında her defasında parmak izi verilmesi gerekiyor. 6 yaşından küçük başvuru sahiplerinden parmak izi alınmasına gerek duyulmuyor.
Danimarka vizesi için evrak dosyasında bulunan fotoğrafın özellikleri önemli!
Danimarka vize başvurusu için istenen fotoğraf çerçevesiz, yüzü tam olarak gösteren, renkli ve en az 6 ay içinde çekilmiş olmalı. Danimarka dosyada 2 fotoğrafın bulunmasını istiyor. Fotoğraf boyutu ise baş çerçevenin tam ortasında olmak üzere 35mm x 45 mm ölçülerinde çekilmiş olmalı. Baş yaklaşık olarak saçın üst noktasından, çenenin en alt noktasına olmak üzere 30 mm uzunluğunda olması koşulu getirilmiş. Danimarka vizesi başvuru sahibinin fotoğraf makinesine doğrudan baktığı bir açı ile çekilmiş fotoğraf kabul ediliyor.
Danimarka aile birleşimi için uzun dönem vize alınması gerekiyor.
Danimarka’da yaşayan aile üyeleri varsa aile birleşimi için uzun dönem vize alınması gerekiyor. Aile birleşimi nedeniyle oturma iznine başvurulabiliyor. Danimarka’da 90 günden fazla vakit geçirilecekse aile birleşimi üzerinden oturma izni alınabiliyor. Eşler, kayıtlı partnerler ve birlikte yaşayan partnerler, 15 yaşın altındaki çocuklar bu vize türüne başvurabiliyorlar. Oturum kartı başvurusunda bulunacak olanlar başvurulaını şahsen yapabiliyorlar. Altı yaşından küçük çocuklar başvuru sırasında Başvuru Merkezi’nde hazır bulunmalıdırlar. Ancak bu çocukların parmak izi ve dijital imzaları alınmayacaktır.
Danimarka vize başvurusunda bulunurken vize reddi almamak adına başvuru çok dikkatlice yapılmalıdır. Detaylara dikkat etmeli, başvuru için konsolosluğun talep ettiği belgeler düzenli bir şekilde herhangi bir detay atlanmadan hazırlanmalıdır. Olası bir Danimarka vize reddi durumunda ise sebeplerini araştıracak olursak belli başlı ret sebepleri söz konusudur.
Danimarka için vize reddi aldıysanız bunun birçok sebebi bulunmaktadır. Bu sebeplerin en başında konsolosluğa teslim edilecek olan vize başvuru formunun eksik ya da yanlış doldurulması gelmektedir. Konsolosluk tarafından talep edilen bu form aslında vize başvurunuza açılan kapı niteliği gördüğünden ilk olarak bu formun doğru bilgi beyan edilerek ve eksiksiz olarak doldurulduğuna çok dikkat edilmelidir.
Danimarka için vize reddi diğer sebeplere bakacak olursak; bir diğer sebep de seyahat amacına uygun vize kategorisine başvurmamış olmaktır. Danimarka’ya hangi amaçla gitmek istiyorsanız ona uygun bir vize kategorisi belirleyip evraklarınızı bu vize türüne göre hazırlamalısınız. Vize reddi aldıysanız bunun bir diğer sebebi de Danimarka’ya yapacağınız seyahatin masraflarını karşılayabileceğinizi kanıtlar bir belge sunamamanızdır. Öte yandan ikamet edilen ülkeye geri döneceğinize dair ikna edici bir belge sunamamak, otel vb. konaklamanızı yapacağınız yere ait bir kaydınızın bulunmaması gibi etmenler de Danimarka vize başvurunuz için ret ile sonuçlanabilmektedir. Tüm bu sebeplere bakıldığında vize reddi almamak adına bu hususları göz önünde bulundurarak vize başvurusu yapmanızda fayda vardır.
Danimarka vize reddi almamak için Vize Merkezi temsilcilerimizden profesyonel destek alabilir ve muhtemel vize reddini minimize edebilirsiniz. Vize reddi alınması durumunda ne yazık ki ücret iadesi hiçbir şekilde yapılamamaktadır. Konsolosluk tarafından verilen ret kararı için temyize gidebilirsiniz. Danimarka Konsolosluğu vize ret kararını ya da sebeplerini standart bir form ile tarafınıza bildirmektedir. Temyize gidilebilmesi adına formda ret kararının nedenleri ve temyiz için son başvuru tarihi yer almalıdır. Ancak yeni bir vize başvurusu yaparken önceki ret sebebinin detaylarını araştırarak düzeltme yapıldıktan sonra yeniden başvurulabilir.
Danimarka turistik vizenizi Vize Merkezi aracılığıyla yapabiliyorsunuz. Başvuru adımları şöyle:
1. Adım;– Danimarka vizesi konusunda uzman arkadaşlarımızı arayabilirsiniz.
Vize Merkezi Danimarka Vize Departmanı Müşteri Temsilcilerini arayarak, konusunda uzman arkadaşlarımızdan hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep edebilirsiniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım;– Danimarka vizesine dair bilgi mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi’nde görevli Danimarka Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
3. Adım;– Danimarka vizesi için hazırladığınız evraklarınızı kargo ile ya da elden Vize Merkezi yetkililerine teslim edebilirsiniz.
Danimarka Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun Vize Merkezi’ne ulaşması sonrasında, yetkili arkadaşlarımız sizi bilgilendirilecek. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanacaktır.
4. Adım;– Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Danimarka Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5. Adım;Biyometri; bilgi beyanı
Danimarka Vize Departmanı 25 Eylül 2014 tarihinden sonra herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Söz konusu tarihten sonra Schengen vizesi almış olanların parmak izi bilgileri 5 yıl süreyle geçerli olacağından parmaz izi için başvuru merkezine gitmeleri gerekmiyor. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık edecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
6. Adım;– Pasaport teslimi
Danimarka Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutuyor.
Danimarka Turistik Vize başvuru işlemleri 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanıyor. Bu süre, ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin isteği üzerine kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
66 sorudan en popüler 5 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Merhabalar, Daha önceden alınmış Danimarka’dan alınmış Schengen vizem mevcut Lakin pandemi sürecinde Danimarka'ya hiç giriş yapamadım. Vizem 3 yıl çok giriş Önümüzdeki hafta Almanya'ya seyahat edeceğim. Danimarka ticari vize ile Almanya'ya gitmek sorun yaratır mı? Sınırdan dönebileceğim söylendi. Sorun yaşamamak adına Almanya'dan Vize başvurusunu yapmam gerekir? Bilgi alabilir miyim? Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Benim arkadan daha önce alınmış 2 tane şoför vizem mevcut Her iki vize de 6 aylık 30 gün çok giriş Danimarka uzun süreli şoför vizesi almak için Ne yapmam gerekir? Ne gibi belgeler sunmam gerekiyor? Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Uzun süreli çok giriş vize almak istiyorum. Bilgi rica ediyorum, İyi günler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Danimarka'ya şoför vizesi başvurusu yaptım Şirketten gereken belgeleri almama rağmen Danimarka şoför vizesi ret geldi çalıştığım firma Danimarka'ya aktif olarak Nakliyat Lojistik hizmeti vermekte tüm belgelerim tam olmasına rağmen vizem reddedildi. Yaklaşık 15 gün sonra bize mi almış olmam gerekiyor itiraz hakkının olduğu söylendi itiraz mı etmeliyim Bu yaklaşık ne kadar süre sonra sonuçlar uzun sürecekse tekrar bir vize başvurusu yapacağım Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz güzel çalışmalar teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Danimarka’dan bir firmadan ticari bir davetiyem geldi vize başvurusu yapacağım. Fakat eşimi de yanımda götürmek istiyorum. Danimarka ticari davetiyem var ailemi de götürebilir miyim? Bu davet her ikimiz için kullanılabilir mi? Eşim ev hanımı Yanımda götürmek istiyorum başvuru esnasında başvuruya gelmemize gerek var mı daha önce 2018 yılında Almanya'dan vermiş olduğumuz bir parmak izimiz mevcut şahsen başvuru ya gelmemize gerek var mı bilgi alabilir miyim? Teşekkürler kolay gelsin.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Şirketimin temsilciliğini kurdum Danimarka’da oturum nasıl alırım? Sanırım yatırımcı vizesi olarak geçiyor. Birkaç araştırma yaptım Golden vize, yatırımcı vizesi birçok şey gördüm. Ben oturum almak için hangi vize başvurusunda bulunmam gerekiyor? Bana bu konuda nasıl Yardımcı olabilirsiniz? Ne yapmam gerekiyor ve nereye başvuru yapacağım? Bilgi ve danışmanlık rica ediyorum, teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.