Ermenistan Oturum İzni ile bu izne sahip olan kişiler Ermenistan sınırları içerisinde belirli süreli veya süresiz olarak ikamet hakkına sahip olmaktadır. Ermenistan sınırları içerisinde ikamet edilebilmesi için geçici, kalıcı veya özel oturum izni sahibi olunması şartı aranmaktadır. İkamet izni başvuruları Ermenistan sınırları içerisinde gerçekleştirilir. Başvuru sahibinin şahsen Ermenistan sınırları içerisinde yer alan elçiliğe başvuruda bulunması gerekmektedir. Ermenistan sınırları dışında bulunan elçilikler tarafından ikamet izni verilmemektedir.
Oturum izninin 3 farklı türü bulunmaktadır. Başvuru aşamasında başvuru sahibine uygun olan ikamet izni türünün seçilmesi gerekmektedir. Ermenistan ikamet izinleri arasında en çok Geçici Oturma İzni tercih edilmektedir. Geçici oturma izni Ermenistan sınırları içerisine kısa süreli seyahat gerçekleştirecek vatandaşlara tahsis edilmektedir. Kalıcı Oturma İzni türü daha çok Ermenistan sınırları içerisine çalışma amacı ile seyahat eden kişiler tarafından tercih edilmektedir.
Özel İkamet İzni ise Kalıcı Oturma İzninin izin verdiği süreden daha uzun süre Ermenistan’da kalmayı planlayan kişilere verilmektedir. Oturum izinleri başvuru sahiplerine özel bir kart olarak tahsis edilmektedir.
Ermenistan Geçici İkamet izni en çok tercih edilen oturum izni türüdür. Söz konusu oturma izni 30 gün ikamet hakkı vermektedir. Geçici oturum izni ile Ermenistan sınırları içerisinde en fazla 30 gün kalınabilmektedir. Oturum izni başvuru aşamasında ilgili oturma izni için belirlenen ücretin ödenmesi şartı aranmaktadır.
Kısa Süreli Oturum izni başvurusunda başvuru sahibinin bu talebini ilişkin geçerli bir neden sunması gerekmektedir. Kısa süreli eğitim, çalışma gibi nedenler başvuru aşamasında talebin onaylanması açısından oldukça önem arz etmektedir. Geçici süreli oturum izni gerekli olması halinde 1 yıla kadar uzatılabilmektedir.
Ermenistan uzun süreli ikamet izni için 1 yıl süreli geçici oturum izni süresinin sona ermiş olması gerekmektedir. 1 yıllık geçici oturma izni süresinin sona ermesinin ardından kalıcı oturma izni başvurusunda bulunmak ve süreyi talep edildiği şekilde değerlendirmek mümkün olabilmektedir.
Kalıcı ikamet izni başvurusunda başvuru sahibinin Ermenistan vatandaşı ile evlenmesi veya Ermenistan sınırları içerisinde yatırım yapması gibi gerekli nedenleri sunması oldukça önem arz etmektedir.
Özel İkamet İzni ülke sınırları içerisinde uzun süre ikamet etme vatandaşlık için başvuruda bulunmaya yardımcı olan bir kart olarak verilmektedir. Özel İkamet İzni gerekli evrakların sunulması halinde 10 yıla kadar uzatılabilmektedir. 10 yıl sürenin sonunda Özel ikamet İzni ile Ermenistan vatandaşlığı başvurusu gerçekleştirilebilmektedir.
2 sorudan en popüler 2 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Merhaba Ermenistan oturum vizesi başvuru aşamasında talep edilen başvuru ücretini buradan öğrenmem mümkün mü? Kısa süreli veya uzun süreli oturum izni başvuru işlemlerinde talep edilen evraklar ile birlikte başvuru ücret farkı da oluyor mu?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleErmenistan oturum izni başvurusu hangi kategorilerden yapılabilmektedir? Uzun süreli olarak Ermenistan’da kalacak olmam halinde bu duruma uygun bir ikamet başvurusunda bulunabilir miyim? Oturum ve çalışma iznine ait başvurular nasıl ve nereye yapılıyor?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.