Polonya Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!
Değerli ziyaretçimiz,
Vize Merkezi, Polonya vize başvurularında vize danışmanlık firması olarak bireysel ve kurumsal hizmet vermektedir. Vize Merkezi'nin hiçbir şubesi telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret talep etmemektedir. Polonya’ya kısa süreli seyahatler için yapılması gereken Polonya vizesi başvuruları, Polonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen başvuru merkezleri ve yetkili turizm acenteleri aracılığıyla kabul edilmektedir.
Polonya Devleti, Türkiye Cumhuriyeti bordo (umuma mahsus pasaport) sahibi kişilerin ülkeye girişlerinde vize talep ederken; yeşil, gri ve siyah resmi pasaport sahibi kişileri 90 güne kadar vizeden muaf tutmaktadır. Türü ne olursa olsun pasaportun seyahat sonrası en az 3 ay geçerli bir pasaport olması talep edilmektedir. T.C. vatandaşları ve Türkiye’de uzun süreli oturum iznine sahip kişiler Polonya vize işlemlerini Vize Merkezi danışmanlığında gerçekleştirebilirler. Polonya, Schengen bölgesi üye devletlerden biri olduğu için Schengen vizesi vermektedir. Polonya Schengen vizesi C tipi kısa süreli bir vizedir ve 90 günü aşmayacak seyahatlerde turistik amaçlı, ticari amaçlı, aile ve arkadaş ziyareti, kültürel etkinlik, eğitim ve araştırma ve transit geçiş amaçlı olarak talep edilebilmektedir. Polonya’ya yapacağınız seyahatin amacı başvuru yapmanız gereken vize türünü de belirlemektedir. Her vize türünde ortak evraklarla birlikte o vizeye özel evraklar da talep edilmektedir. Evrak listesi ve detaylar hakkında ön bilgilendirmeye web sayfamızdan ulaşabilirsiniz ancak evraklara dair detaylar konsolosluk tarafından koşullara göre değişebildiğinden güncel bilgi için lütfen Vize Merkezi Polonya departmanımızı arayarak ayrıntılı bilgilendirme e-postası talep ediniz.
T.C. umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi kişilerin Polonya vizesi başvurusu yapabilmeleri için öncelikle talep ettikleri seyahate dair vizenin bitiş tarihinden itibaren asgari 3 ay daha geçerli bir pasaportlarının olması gerekmektedir. Schengen vizesi başvurularında pasaportların ayrıca son 10 yıl içinde çıkarılmış olması gerektiği belirtilmektedir. Evlilik veya boşanma sebebiyle soyadı değişikliği olduğu durumlarda pasaportun güncel koşullara uygunluğu kriteri aranmakta olup, pasaporttaki bilgilerin kimlik bilgilerinizle uyumlu ve gerektiği durumlarda talep edilen tam vukuatlı nüfus kayıt örneği bilgilerine uygun olması gerekmektedir.
Geçerli kriterlere uygun pasaportunuz varsa "Polonya vizesi nasıl alınır?" sorusunun cevabı seyahat amacınızla yakından ilgilidir. Turistik amaçlı, ticari amaçlı veya aile ziyareti amaçlı seyahatlere uygun vize evraklarını hazırlamanız gerekmektedir. Bu vize türlerine bağlı olarak evrak listeleri başvuru sahibinin mesleğine (sigortalı çalışan, iş yeri sahibi, doktor, avukat, devlet memur vb.) veya durumuna (emekli, öğrenci, ev hanımı vb.) göre değişmektedir. Vize türüne uygun evrakların en güncel listesine ulaşmak için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayınız. Kolay şekilde Polonya vizesi nasıl alınır? diyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek güncel koşullara uygun şekilde başvurunuzu yapabilirsiniz.
Polonya vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibi veya başvuru sahibinin vekalet verdiği kişilerce hazırlanır. Firma evrakları, sponsor evrakları, maaş bordrosu, banka hesap özeti gibi belgeler başvuru sahibinin çalıştığı kurumdan temin edeceği evraklardır. Seyahat sağlık sigortası, gerektiği taktirde otel ve uçak rezervasyonlarının hazırlanması gereklidir. Polonya vizesi için gerekli evraklar vize müracaatında bulunacak kişilerin Polonya seyahatlerinin amacını, seyahat masraflarını desteklemeyi taahhüt eden finansal kaynakların biçimini ve başvuru sahibinin seyahatten sonra ülkeye geri dönmesini gerektiren Türkiye’deki maddi, manevi bağların varlığını kanıtlayıcı belgeler olması gerekmektedir. Polonya vizesi için gerekli evraklar, evrak detayları dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Evrakların geçerlilik koşulları, hangi evrakların fotokopi hangilerinin asıllarının ibraz edilmesi gerektiği, seyahat amacını ve talep edilen vize türünü destekleyen belgeler olup olmadıkları evrak hazırlık aşamasının ilk etabında belirlenmelidir. Buna ilaveten evrakların güncelliği de büyük önem arz eder. Örneğin daha önceden alınmış Schengen vizelerindeki fotoğrafları kullanamazsınız veya 10 yıldan daha eski bir pasaportla işlem yapamazsınız. Vize Merkezi, Polonya vizesi başvurusunda sunacağınız evrakların güncelliğini ve seyahat amacına uygunluğunu kontrol ederek sizi vize sürecinde karşınıza çıkabilecek sorunlara karşı uyarır, alternatif belgeler konusunda bilgilendirir ve güncel evraklarla başvuru yapmaya yönlendirir. Bütün bu işlemleri evrak takibi kapsamında olup güncel evraklarla yapılmayan başvuruların vize reddine sebep olabileceği unutulmamalıdır.
Polonya vizesi evrakları seyahat amacınızı destekler nitelikte olmalıdır. Evrak dosyanızdaki bütün belgeler birbiriyle bağlantılı ve birbirini destekler biçimde düzenlenmelidir. Şirket görev veya izin yazısı, şahsi dilekçe ve vize başvuru formunda verdiğiniz bilgiler başvuru yaptığınız vize türünün dışına çıkmamalıdır.
Polonya Konsolosluğu başvuru yapıldığında veya evraklar teslim edildikten sonra Polonya Schengen vizesi için gerekli evrakların yanında gerektiği durumda ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Bununla birlikte Vize Merkezi temsilcileri de de koşullarınızı göz önünde bulundurarak başvurudan önce vize işleminize olumlu etkisi olabileceğini düşündüğü bazı ek evrakları hazırlamanızı talep edebilirler. Bu açıdan bakıldığında temsilcilerimizle yapacağınız görüşmede seyahat planınıza dair detayları paylaşmanızın önemli olduğu aşikârdır.
Polonya vize başvurunuzun önceliklerini belirlemek ve sorunsuz bir başvuru yapmak için Polonya Vize Merkezi departmanımızla ile iletişime geçin!
Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu 8 Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Ankara Büyükelçiliği'nin görev bölgesi sınırlarını değiştirmiştir.
Polonya Konsolosluğu vize başvurularında bölge Türkiye çapında yetki alanı ayrımı yapmaktadır. Buna göre; İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İzmir, Iğdır, İzmit (Kocaeli), Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Van illerinde ikamet edenler Polonya vizesi başvuru işlemlerini Polonya İstanbul Konsolosluğu'na yaparken; bu illerin dışından yapılacak başvurular Polonya Ankara Büyükelçiliği tarafından kabul edilmektedir. Ankara, Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, İçel (Mersin), Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak gibi farklı bölgelerde bulunan illerde ikamet eden kişiler başvurularını Polonya Ankara Büyükelçiliği'ne yapmalıdırlar.
Vize Merkezi, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Bursa’da aktif ofisleriyle hizmet vermektedir. İkamet yerinize göre şubelerimize şahsen gelerek veya evraklarınızı kargo ile göndererek işlem yapabilirsiniz. İkamet bölgeniz ile çalışmakta olduğunuz şehir farklı ise bu konuda desteği Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak alabilirsiniz. Polonya Fahri Konsoloslukları'ndan vize işlemleri yapılmamaktadır.
Polonya vize ücreti konsolosluk harç ücreti ve Vize Merkezi servis hizmet ücretlerini içermektedir. Başvuruda bulunduğunuz vize türüne göre farklılık göstermektedir. C tipi tabir edilen Schengen vize ücretleri ile D tipi kategorisine giren Polonya’da oturum, çalışma veya eğitim amaçlı uzun süreli vize türlerinin ücretleri kalış süresine göre değişebilmekte olup, koşullar çerçevesinde Polonya Konsolosluğu tarafından güncellenebilmektedir. Polonya vize işlemlerinde randevu alımı, evrak takibi, seyahat sağlık sigortası, gerektiği takdirde rezervasyonların yapılması, dilekçe ve başvuru formlarının hazırlanmasında verdiğimiz destek ve evrakların seyahat planına göre düzenlenmesi Vize Merkezi'nin çalışma sahası içindedir. Vize reddi durumunda herhangi bir geri ödeme yapılamamaktadır. Schengen Polonya vizesi ücretlerine dair detaylı bilgiyi çağrı merkezimizi arayarak talep edeceğiniz bilgilendirme e-postasında görebileceksiniz. Vize Merkezi bilgilendirme e-mail’i gerekli evrak listesi, vize ücreti ve başvuru prosedürü hakkında detaylı bilgi sunmaktadır.
Polonya vizesinin sonucu ve sonuçlanma süresi Polonya Konsolosluğu'nun inisiyatifinde bulunmaktadır. "Polonya vizesi kaç günde çıkar?, Ne zaman sonuçlanır?" sorularına verilecek en net yanıt ortalama 15 iş günüdür. Bununla birlikte konsolosluğun randevudan sonra ek evrak talebi olduğunda veya döneme bağlı olarak başvuruların yoğun olduğu zamanlarda bu süre uzayabilmektedir. Seyahatinize 15 günden daha kısa bir süre kala yaptığınız başvuruların seyahat tarihine yetişmeme durumu vardır ve bu tamamen konsolosluğun sorumluluğundadır. Bu nedenle başvuruların seyahate en az 4 hafta en fazla 90 gün kala yapılması gerekmektedir. Ek evrak talebi olduğu durumlarda evraklar yeniden incelemeye tabi tutulacağından işlem süresi de uzayabilmektedir. Eksiksiz evrakla prosedüre uygun başvuru yapmak bu sebeple önem arz eder. Ek evrak isteği veya randevu yoğunluğundan kaynaklı durumlarda vize çıkış süresi 30 güne kadar uzayabilmektedir.
Konsolosluk istisnai durumlarda başvuru sahibini mülakata çağırabilmektedir. Yoğun başvuru dönemi haricinde sıraladığımız bu sebepler vizenin çıkış süresini geciktirecektir. Vize Merkezi danışmanlığında yapacağınız başvurularda, başvuru dosyanızın içeriğinden kaynaklı sorunlara karşı önceden önlem almış olursunuz. Temsilcilerimiz, tecrübelerine dayanarak incelediği evrak dosyanızı konsolosluğun talep ettiği formatta hazırlamanıza yardımcı olacaklardır.
25.09.2014 tarihinden itibaren Polonya vizesi başvurusunda bulunan kişilerin Schengen kuralları gereği biyometrik veri işlem kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Polonya vizesi randevusu biyometrik veri ve gerekli belgelerin ibrazını içermekte olup, normal şartlarda mülakat içermemektedir. Polonya vizesi için randevu alımı Vize Merkezi'nin çalışma sahası içindedir. Evraklarınız ilgili şubemize ulaştıktan sonra randevunuz hemen alınabileceği gibi, acil durumlarda pasaportunuzun kimlik sayfasının fotokopisini mail ile göndererek randevu alma işlemini hızlandırabilirsiniz.
7 sorudan en popüler 7 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Merhabalar, Polonya vize başvurusunda bulundum. Fakat Polonya vizeme ret geldi itiraz nasıl yapılır? Ben emekliyim ve 13.maddeden ret yedim. Bu redde itirazda bulunmak istiyorum bana yardımcı olur musunuz? Ret itirazını nereden nasıl yapabilirim? Neden ret almış olabilirim? İşlem süresi ne kadar sürer ret itirazlarında yeniden mi başvuru yapmam gerekiyor? Benim çok bir vaktim yok uzun sürecekse itiraz yerine yeniden bir başvuru yapmak istiyorum. Ve banka harici ne sunmalıyım? Bilgi alabilir miyim?
Cevabı Görüntüle Yorum EklePolonya’ya yaptığım vize başvurumun sonucu ret geldi. Polonya vizesi ret itirazı yapabilir miyim? Sonucun olumlu olma ihtimali var mıdır? Şu an öğrenci değilim aile şirketimiz var, yeni başvuru için şirkette SGK girişimi başlattığım zaman en az kaç ay geçmesi gerekir?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, devlet memuruyum, Edirne’de yaşıyorum. Kız arkadaşım Eskişehir’de özel bir firmada çalışıyor. Ağustos’un ilk haftası Polonya’da gezmek istiyoruz. İlk defa vize talep edeceğimiz için Polonya vizesi nereden alınır bilmiyoruz. Henüz uçak bileti satın almadık. Vize çıkmama durumu olur mu? Vize başvurusunda yardımcı oluyor musunuz?
Cevabı Görüntüle Yorum EklePolonya'da Varşova teknik üniversitesinde hazırlık kursu eğitimimle ilgili şubat 2018-temmuz 2018 arasında yurt dışı için vize işlemi yaptırmam gerekli Ankara'da yaşıyorum yeşil pasaport sahibiyim ne kadar süre vize verilmekte eğer 3 aylık süre verilecekse yeşil pasaportum olduğu için vize başvurusunda bulunmayacağım SAYGILARIMLA
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba Polonya'ya gitmek istiyorum ancak önce Almanya'ya gidip 10 gün kalmak istiyorum fakat vizem Polonya olacak ( schengen vizesi) ve öğrenci olduğum için sıkıntı olur mu? Polonya vizesi işlemlerinizi sizin aracılığınızla yapabilir miyim?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, benim 90 günlük Polonya vizem var. Daha önce bir ayını kullandım. Önce Polonya'ya oradan Norveç'e geçtim. Şimdi direk Norveç'e gitmek istiyorum. Norveç'e gidebilirim değil mi?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, 3 arkadaşımla birlikte Ağustos ayında 1 haftalık Varşova, Minsk ve Vilnius şehirlerini kapsayan bir seyahat yapmak istiyoruz. Bu seyahatimiz için Polonya vizesi başvurusu yapmamız yeterli mi? Başvuru yapacak kişiler içinde üniversite son sınıfta okuyan arkadaşımız var, diğer üçümüz özel sektörde çalışıyoruz. Hangi belgeleri hazırlamamız gerekir?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.