Slovakya ticari vizesi başvurusu için başvuru dosyanızı nasıl hazırlayacağınız konusunda önemli ipuçlarını paylaşmadan önce Slovakya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere yakından bakalım. 2016 yılında Slovakya ile Türkiye arasındaki ticaretin toplam hacmi 1,3 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiştir. Söz konusu toplam rakam içindeki ihracat miktarı 384 milyon ABD Doları’dır, aynı yıl için gerçekleşen ithalat tutarı ise 951 milyon ABD Doları olarak hesaplanmıştır. Dışişleri Bakanlığı internet sayfasındaki verilere göre 2017 yılının ilk üççeyreğinde ise toplamda 923 milyon ABD Doları tutarında ticaret hacmi oluşmuştur. Türkiye’den Slovakya’ya otomotiv ürünleri, elektrikli makine ve aletler, tekstil ürünleri, bakır ve sebze-meyve ihraç ediliyor. Slovakya’dan Türkiye’ye ithalata kalemleri ise şöyle sıralanıyor; demir-çelik ürünleri, elektrikli makine ve aletler, otomotiv, plastiktir. Önümüzdeki yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar ABD dolarına çıkarılması öngörülüyor.
Slovakya ticari vizesi başvurusunda bulunmadan önce ticaret hacmimize bir göz atmış olduk. İki ülke arasındaki ticaret hacmine katkıda bulunmak üzere Slovakya’ya bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız Schengen vizesi almanız gerektiğini hemen hatırlatalım. Schengen vizesi Schengen Bölgesi’nde serbest dolaşım sağlayan kısa süreli bir vizedir. Slovakya’dan diğer Schengen ülkelerine Slovakya ticari vizesi ile seyahat edebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken konu, ticari faaliyette bulunmak için gerçekleştireceğiniz seyahat birkaç Schengen ülkesini kapsıyorsa en fazla kalacağınız ülkeden vize başvurunuzu yapmak daha doğru olacaktır. Slovakya ticari vizesi alındığında söz konusu ülkede 180 gün içinde en fazla 90 gün kalma hakkı ediniliyor. Slovakya ticari vizesi ile çalışmak, iş başvurusunda bulunmak ve Slovakya’da iş yeri açma gibi faaliyetleri gerçekleştirmek mümkün olmayacaktır.
Slovakya ticari vize başvurusunda bulunmadan önce hazırlayacağınız başvuru dosyasında bulunması gereken evraklardan en önemlisi davet mektubudur. Slovakya’daki firmanın sizi ülkeye davet ettiğini gösterir bir belgeyi de başvuru dosyasına eklemeniz bekleniyor. Davetiyenin içeriğine gelirsek, ziyareti gerçekleştirecek olan kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve pasaport bilgileri davetiyede yazıyor olmalı. Davetiyede ayrıca seyahatin içeriği ve seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağına dair bilgilerin yanı sıra geri döneceğine dair bir taahhüttün de yazılmış olması bekleniyor.
Slovakya ticari vize başvuru dosyasını hazırlarken konsolosluğa hitaben yazılması gereken dilekçeyi de evrak listesine ekleyebilirsiniz. Dilekçede başvuru sahibinin adı, soyadı, kimlik bilgileri yer alması zorunluluğu getirilmiş. Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede ayrıca başvuru sahibinin iş yerindeki unvanı ve ziyaret edeceği şirketin bilgilerinin de bulunması bekleniyor. Söz konusu dilekçede Slovakya’nın hangi tarihlerde ziyaret edeceği, ziyaretinin tamamlanmasının ardından ülkesine geri döneceği bilgisinin de bulunması gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Slovakya ticari vizesi başvuru formu doldurmanız gereken evraklar arasında yer alıyor. Vize başvuru formu başvuru sahibi hakkında bilgi verir. Slovakya ticari vizesi başvuru formunun büyük harfle, okunaklı bir şekilde doldurulması beklenir. Slovakya vize başvuru formunu İngilizce ve Türkçe olarak doldurabilirsiniz.
Başvurunuzu bulunduğunuz yerden yapabilirsiniz
Slovakya ticari vizesine şahsen başvurabileceğiniz gibi Vize Merkezi aracılığıyla da başvurunuzu yapabilirsiniz. Konusunda deneyimli ülke temsilcilerimize ulaştıktan sonra şahsi posta kutunuza hazırlamanız gereken evrakları belirtir bir e-posta gönderiyor olacağız. Bu e-posta da ayrıca başvuru dosyasını hazırlarken dikkat edilmesi gereken konulara dair de bilgiler olacaktır. 2017 öncesi VIS kaydı bulunan yolcuların yeni başvurular için biyometrik veri (parmak izi) beyan etmesi gerekmektedir. Sizin adınıza süreci biz götürüyor olacağız. Böylece eksiksiz bir başvuru yapmanın olanağını da yakalamış olacaksınız. Ülke temsilcileri arkadaşlarımız size bir telefon mesafesi uzakta olacaklar. Bizi arayabilir, güncel bilgiler ışığında başvuru dosyanızı hazırlayabilirsiniz.
a. Davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet edilen firmanın ünvanı, adresi, telefon numaraları, belirtilmelidir.
b. Davet edilen kişi/kişilerin pasaportundaki kişisel bilgiler, mesleki görevi, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri
c. Talep edilen vizenin başlangıç-bitiş tarihleri ve birden çok seyahat olacaksa tarih aralığı belirtilmelidir
- Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.
-Daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri fotokopisini kullanabilirler
a. En az 35.000 TL bakiye bulunmalıdır.
b. 15 günden eski olmayan hesap hareketi, kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sirküleri de olmalıdır.
0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.