Merhaba, Almanya’da ikamet eden Alman vatandaşı eş ile evlenen kişiler Aile Birleşimi Vize başvurusu yapabilirler. Almanya’dan oturum üzerinden uzun süreli kalış için vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Almanya aile birleşimi vizesi için Almanya Konsoloslukları’ndan şahsen başvuru yapılması zorunludur. Almanya ulusal vize randevuları için başvuru merkezi aranarak randevu alınır. Almanya Aile Birleşimi Vize randevusu alınmadan önce randevu ve evrak listesi için ödeme yapılması gerekmektedir. Almanya aile birleşimi ödemesi yapıldıktan bir iş günü sonunda randevu işlemi yapılmalıdır. Uzun süreli oturum başvurularında aile birleşimi randevuları ileri tarihe verilebilmekte olup işlem süresi 1-3 ay arasında değişiklik göstermektedir. Almanya aile birleşimi başvurusu yapıldıktan sonra pasaportunuz Almanya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği tarafından dosyanızla beraber işleme alınmakta ve Almanya Aile Birleşimi Vize bekleyenler arasında olmanız gerekmektedir.
Almanya Aile Birleşimi vize başvurusu yaparken 1 asıl dosya ve 2 nüsha olacak şekilde 3 adet dosya hazırlanması gerekmektedir. Aile Birleşimi Vizesi ile oturum başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşlarının oturum başvuruları sonuçlandığı zaman ilk olarak 3 aylık oturum vizesi basılmaktadır. Oturum vizesi alan kişiler Almanya’daki Yabancılar Ofisi’ne giderek oturum süresini 1 yıllık olarak uzatmalıdır. Almanya yıllık oturum vizesi sınırsız süreli olup bu vizeyi alan kişiler 1 yıl boyunca Türkiye veya diğer Schengen ülkerine giriş-çıkış yapabilirler. Almanya oturumunuzu oturum süreniz bitmeden yenileme ve uzatma işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca Almanya Aile Birleşimi Vizesi alanlar seyahat sağlık sigortalarını da mutlaka yanlarında bulundurmalıdır.
Almanya Aile Birleşimi Vizesi için Vize Merkezi ülke uzmanlarımızdan danışmanlık alabilirsiniz. Almanya uzun dönem oturum vizesi için oturum başvuru türüne bağlı olarak uzmanlarımızdan tarafınıza bir vize evrak listesi iletilir. Size iletilen evrakları hazırlayıp elden veya kargo ile Vize Merkezi uzmanlarımıza iletebilirsiniz. Tarafımıza ulaşmış olan evraklar vize uzmanı tarafından incelenip eksik evrak varsa size bildirilir ve dosyanıza ait randevu işlemleriniz yapılır.
Vize Merkezi
Aile birleşim vizesi kaç günde çıkar Başvurudan sonra vize sürecini takip edebiliyormuyuz
Merhaba Almanya aile birleşimi vize başvurusunda bulunacak olan Türk vatandaşları Alman vatandaşı veya Almanya'da oturumu olan kişilerle evli ise ve Almanya'da yaşayacak ise Almanya aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Almanya aile birleşimi vize başvuruları bağlı olduğunuz ikamet bölgenize göre Almanya Konsolosluğundan ya da Almanya Büyükelçiliğin'den mülakat yapıldığı için kişinin şahsen yapması gerekmektedir. Almanya aile birleşimi vize işlemi işleme girdikten sonra 1-3 ay arasında sürebilmekte olup vize çıkış süresi Almanya Konsolosluğu'nun insiyatifindedir. Almanya aile birleşimi vize başvurusu için kişilerin şahsen başvuru yapmalarından sonra vize başvurusu ile ilgili tüm detaylarda ek evrak talebinde veya sormaları gereken detaylarda Almanya Konsolosluğu kişileri şahsen aramaktadır. Almanya aile birleşimi vize başvurunuzu vize merkezi aracılığı ile yapabilmekteyiz. Randevu ,form ve ,istenen evrakların listesi ve danışmanlık işlemlerinizi vize merkezi aracılığı ile yapabilmekteyiz.
Sevilay KAYA
Vize Uzmanı
Merhabalar, Alman vatandaşı olan eşim ile 2005 yılında evlendik. Türkiye'de yaşamaya başladık ve iki çocuğumuz var. Artık Almanya’da yaşamak istiyoruz. Çocuklara Alman pasaportu zaten veriliyor. Benim vize alıp gitmem nasıl mümkün veya eşim üzerinden böyle bir hakkım var mı? Sizler bu konuda bana destek olabilir misiniz işlemlerimi sizinle yapmak istiyorum. Teşekkür ederim.
İyi günler, öncelikle başvurularınız hakkında Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Alman vatandaşı olan eşiniz ile birlikte seyahat etmeniz ve Almanya’da yaşama hakkı kazanmanız için istediğiniz doğrultusunda iki tip vize mevcuttur. Biri, sürekli gidiş gelişleriniz olacak ise ve Türkiye’de de bir çalışma hayatını varsa Almanya C tipi Schengen vizesi başvurusu yapabilirsiniz, 6 aylık periyotlarda en fazla 90 gün ve altı kalışlar hakkında Schengen vizesi statüsünde olmaktadır. AB vatandaşı eşi olarak istenen evrakları hazırlayarak işlem süresi ortalama 15 gün sürer ve geçici bir vize türüdür.
Diğer vize türü ise ulusal vize statüsünde olup Almanya D tipi aile birleşimi uzun süreli oturum vizesi başvurularıdır. Almanya D tipi vizesi vize sonuçlandığında verilen süre içerisinde Almanya’ya gidiş yapıp yabancılar göçmenlik bürosundan oturum kartınızı almanız gerekmektedir. Bu başvuruda işlemler ortalama 2 aya yakın bir süre de sonuçlanmaktadır. Sormuş olduğunuz sorulara istinaden sizlerin Almanya Aile birleşimi vizesi başvurusu yapmanız doğru bir yol olacaktır.
Almanya aile birleşimi D tipi ulusal vize başvurularında istenilen evraklar özetle şöyledir; sizin ve eşinizin uluslararası evlenme kayıt örneği, başvuru sahibinin e-devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (tüm olayları içermeli-eski eş, vefatlar, değişiklikler vb.), her ikinizin de öncesinden evlenip boşanma durumlarınıza ilişkin boşanma kararlarınız (mahkeme kararı), güncel tarihli Almanya’da yaşayan eşe ait ikametgah belgesi, eşinizin pasaportu ve kimliğinin kopyaları ve Alman doğum belgesi olarak ana evraklarınızdır. A1 seviyesinde Almanca dil i bildiğinize dair sertifika sunmanız istenmektedir.
Almanya aile birleşimi vize alanlar için hazrılaycağı evraklar hakkında söylemiş olduğumuz evraklarınıza ek olarak istene başvuru formları, şahsi dilekçeleriniz ve istenilen evrakların Almanca olmaması doğrultusunda almanca tercüme işlemleriniz Vize Merkezi vize danışmanlık hizmetimiz ile sizlere sağlayabilmekteyiz. Eksiksiz dosya kontrolü ve hazırlığı, adınıza oluşturalcak olan randevu hizmetimiz ve tüm vize adımlarınız hakkında sizlere destek olma konusunda ayrıntılı bilgi alımı için uzman müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.