Merhaba,
Almanya'dan tarafınıza orijinal iş sözleşmeniz geldikten sonra başvuru yapabilirsiniz tabii ki. Ailenizle birlikte ulusal vizeye başvuru yapabiliyorsunuz. Almanya ulusal vize çalışma izni için çalışacağınız pozisyon için lisans mezunu olmanız gerekiyorsa şu an için başvuru işlemlerinizi mezuniyet durumunuzu bekleyip yapmalısınız. Almanya ulusal vizelerde Almanya konsolosluğu Ulusal vize için gerekli evrakları vize merkezi danısmanlarıyla iletişime geçerek mailinize talep edebilirsiniz.
İstanbul Vize Merkezi
Serpil
Merhaba, Alman oturum kartımı Bulgaristan'da kaybettim, pasaportum yanımda. Tekrar Almanya'ya dönebilmek için ne yapmam gerekir? Çok teşekkürler
Merhaba,
Almanya oturum kartınızı kaybetme/çaldırma durumunda geçerli pasaportunuz ile birlikte yeniden vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Almanya Büyükelçiliği resmi bilgilendirmesinde vize onay sürecine ikamet edilen bölgenin Yabancılar Dairesinin de dahil olması nedeniyle vize sonuçlanma süresi ile ilgili bilgi veremediğini belirtmektedir. Vize sonuçlanma sürecini hızlandırmak için Almanya'da ikamet ettiğiniz bölgenin Yabancılar Dairesi'nden ön onay ricasında bulunabilirsiniz. Ön onay Yabancılar Dairesi tarafından Konsolosluk Vize Bölümü'ne fakslanabilir veya başvuru sırasında başvuran tarafından kapalı zarf içinde ibraz edilebilir. Ön onayın vize bölümüne ulaşmasının ardından başvurular genellikle başvuru tarihinden itibaren 1-3 gün sonrasında sonuçlanabilmektedir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhabalar, 1974 Almanya doğumluyum. 1983 yılında ailem oturma izinlerini iptal etti ve TR'ye geri döndü. Bu karar iradem dışı verildi reşit olmadığım için tercih yapma seçeneğim yoktu. Ben oturma müsaade mi tekrar almak istiyorum. Bu konuda neler yapmam gerekiyor. Geçmişe yönelik doğum belgem ve oturma müsaadeli pasaportum hala bende. Türkiye'de yaşıyorum, Avrupa’ya turist vizesi ile gidiyorum. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba,
Almanya'daki oturumun iptal edilip Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra tekrar Almanya oturumuna başvurma hakkının bazı şartları vardır.
Bunlar; -15-21 yaş arasında olmanız halinde Almanya'dan çıkış yaptıktan sonraki ilk 5 yıl içinde ailenizden bağımsız şahsen oturum hakkınız bulunur. Bu şarta bağlı olarak tekrar oturum başvurusu yapmak isteyenlerin Almanya'dan çıkış yaptığı tarihten önceki 8 yıl boyunca (aralıklı olabilir) yasal olarak Almanya'da bulunmuş olması ve 6 yıl bir Alman okuluna itmiş olmanız gerekmektedir.
Durumunuz bu şarta uygunsa Almanya Konsolosluğu'na başvuru yapmalısınız.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Almanya'da oturum işlemleri için nereye başvuru yapmam gerekiyor?
Merhaba,
Almanya oturum hakkınız bulunuyorsa ve başvuru yapmak istiyorsanız ve Türk vatandaşı iseniz Türkiye'deki Almanya dış temsilciliklerine başvuru yapmanız gerekmektedir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
merhaba. Türkiye'de 8 yıllık vergi mükellefiyim evliyim 1 çocuğum var .Almanya'da oturum almak istiyorum .nasıl yardımcı olabilirsiniz.
Merhaba,
Almanya'da oturum almak için bir çok yasal şartı yerine getirmiş olmak gerekmektedir. Almanya'da oturum hakkına başvuru yapmanızın nedenleri bulunmalıdır. Alman ilgili yasaları, eğitim, yatırım, iş akdine bağlı sözleşmeli işçilik, yüksek vasıflı kişilere yönelik ikamet izni, insani nedenlerle iltica vb. gibi bir çok nedene bağlı olarak Almanya'da oturuma başvuru yapılmasına izin vermektedir. Almanya'da yaşamak ve oturum hakkına başvuru yapmak için geçerli nedenleriniz var ise Almanya Konsoloslukları ile irtibata geçebilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Iyi gunler, Sormak istedigim bir soru var, Kizim ve alman erkek arkadasi 1 yildir birlikteler, kizim isvicrede okuyor ancak bu yil okul bitiyor ve Turkiye’ye geri donmesi gerekiyor. Evlenmek istemiyorlar ancak alman partneri kizima kendi uzerinden oturum olmak istiyor. Evlenmeden, partner ile almanya’dan oturum almak mumkun mudur? Tesekkurler ve iyi calismalar
Merhaba,
Almanya'da yürürlükte olan Evliliğe eşdeğer birliktelikler hakkındaki yasa gereği, kayıtlı partnerik kapsamında Almanya'da oturum hakkı başvuru şartları, Almanya Eş Üzerinden Aile Birleşimi yasal şartlarına tabiidir. Kayıtlı partnerlik oturum işlemleri için Almanya dış temsilciliklerine müracaat etmeniz gerekmektedir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhabalar, Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Dedemler her iki dedem de 1970’deki işçi göçüyle Almanya’da çalışmışlar. Babamın babası olan dedem altı yıl Almanya’ da çalıştıktan sonra Türkiye’ye ziyarete gelirken trafik kazasında hayatını kaybetmiş. Şimdi biz dedemin sahip olmuş olduğu oturum iznini kullanarak Almanya’ya oturum hakkına başvurabilir miyiz? Teşekkürler,
Merhaba,
Almanya'da oturum hakkı şartları içinde dedenin oturum izninin toruna devri gibi bir durum söz konusu değildir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba Vize Merkezi ilgili danışman dikkatine; Kuzenim şu an Türkiye de fakat Almanya oturum kartını kaybetti. Almanya ya tekrar dönebilmesi için ne yapmamız gerekiyor? Bu konuyla ilgili araştırma yaptım ancak cevaba ulaşamıyorum? Bilgilendirme yapılması konusunda sizden yardım rica ediyorum. Tesekkürler,
Merhaba,
Almanya oturum kartının kaybedilmesi halinde geçerli bir pasaportla yeniden vize başvurusu yapılması gerekir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Ailemin ekonomik durumu yerinde değil. Asgari ücretle geçiniyoruz. Onları da yanıma alıp birlikte Almanya'ya gidebilir miyim?
Merhaba,
Almanya'da yaşama ve oturum hakkına başvurmak için geçerli nedenleriniz bulunmalıdır. Federal Almanya Cumhuriyeti yatırımcı, serbest meslek sahibi, sanatçı, bilim adamı veya nitelikli iş gücü olarak Almanya'da kendi geçimini sağlarken ülke ekonomisine ve gelişimine katkısı olacağına inandığı kişilere Avrupa Birliği sınırları içinde geçerli çalışma, yaşama ve oturum izni vermektedir. Almanya'ya taşınmak için yukarıda belirtilen geçerli sebeplerden birine sahipseniz Almanya Ulusal D Vize başvurusu yapmaya hakkınız bulunmaktadır.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhabalar , ben 4. Ay itibari ile Almanya normal seyahat vizesi ile geldim. Eşim Hollanda vatandaşı ve Kleve şehrinde bir ev kiralayıp oradaki belediyeye yazıldım ve oturum için başvuruda bulundum. 27.12.2017 tarihinde 5 yıllık oturma ve çalışma izni aldım. Şimdi sormak istediğim Hollanda da çalışma veya iş yeri alma hakkım var mı ? Yada Almanya'da ki kira kontratım Mart ayında bitiyor. bittiğinde kuzenimin evine yerleşip orada yaşıyor gibi kayıt yaptırabilir miyim ? Cevaplarsanız sevinirim. İyi çalışmalar .
Merhaba, 27.12.2017-27.12.2022 tarihleri arasında geçerli olan Almanya oturum izniniz size Schengen topraklarında 90 güne kadar seyahatlerinizde serbest dolaşım hakkı tanır ancak diğer Schengen ülkelerinde oturuma dair hak kazanabilmeniz için Avrupa Birliği sürekli oturma iznine sahip olmanız gerekir. Ayrıntılı bilgi için Almanya'da ikamet ettiğiniz bölgenin Yabancılar Dairesi'ne başvuru yapmanız tavsiye edilir. Ankara Vize Merkezi Nazlı
Merhaba, Ben Almanya'da ikamet ediyorum Türk vatandaşıyım. Türkiye'ye tatile geldim ama Türk pasaportumu Türkiye'de kaybettim kaybettim, yenisini çıkardım. Almanya'ya giriş yapacağım ama Alman oturum kartım var bu şekilde çıkabilir miyim? Yoksa Alman kartını da mı değiştirmem gerekiyor?
Merhaba,
Almanya oturum izninizi gösteren kart sizde bulunuyorsa yeni pasaportunuzla birlikte Almanya'ya giriş yapabilirsiniz. Almanya'ya girdikten sonra ikamet ettiğiniz bölgenin Yabancılar Dairesi ile görüşmeniz gerekecektir. Sonrası için gerekli yasal işlemler için yönlendirmeyi Yabancılar Dairesi yapacaktır.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba vize merkezi yetkilisi Almanya'da Master eğitimi için üniversitelere başvuru yapmaktayım. Evliyim ve 2 yaşında bir çocuğum var. Konuyla ilgili olarak merak ettiğim birkaç nokta var: *Eşim ve çocuğum için de vize alabilir miyiz? *Eşim, Türkiye'de telekomünikasyon ve IT sektöründe çalışıyor. Oturum vizesiyle birlikte onun için çalışma vizesi de alabilecek miyiz? *Kendimizi finanse edebileceğimizin teminatını vermemiz vize işlemlerimizi kolaylaştırır mı? *Vize işlemleri ortalama ne kadarlık bir süre de gerçekleşir? İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla...
Merhaba,
Öncelikle her sorunuzun ayrı vize türleri kapsamında cevabı olduğunu belirtmek isteriz.
* Sizin yüksek lisans eğitimi için başvurmanız gereken vize türü Ulusal vize kategorisinden olan Almanya'da eğitim vizesine başvuru yapmanız gerekir çünkü 90 günden uzun Almanya seyahatiniz söz konusudur. Almanya eğitim vizesi size eğitiminiz süresince oturum izni verecektir. Ancak tüm oturum izinlerinin çalışma izni de verdiği düşünülmemelidir. Öğrenim amaçlı aldığınız oturum izniniz size bir ek işte veya sınırlı süreli bir işte çalışma izni vermektedir.
* Almanya'da oturum izninizi aldıktan sonra çocuğunuzu da Almanya'ya almak için çocuğunuz adına yeni bir vize başvurusu yapmanız gerekecektir.
* Eşiniz ise sizinle aynı anda Almanya'ya taşınmak ve orada yaşamak istiyorsa ya kendi sektöründe çalışmak üzere Almanya çalışma vizesine başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Bunun için de Almanya'da çalışacağı şirketle yapılan iş sözleşmesini ve diğer belgeleri başvuru dosyasında ibraz etmelidir.
Almanya Schengen veya Ulusal vize başvurularında başvuranın kendini Almanya'da finanse edebileceğini belgelemesi beklenir. Ulusal vize başvurusu yapan kişilerin Alman sosyal yardımlarına muhtaç olmadan finansal yeterliliğinin olması gerekir.
Ulusal vize başvurularında değerlendirme sürecine Almanya'daki kurumlar da dahil olduğundan işlemlerin sonuçlanma süresi en az 3 aydır. Bu süre Konsolosluğun inisiyatifindedir ve gerekli gördüğü durumda ek evrak, tercüme evrak talep etme hakkı vardır.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Türk vatandaşıyım. Almanya'da oturumum var. İngiltere'ye seyahat için nasıl vize alabilirim? Teşekkür ederim. Iyi çalışmalar
Merhaba,
Almanya'da sahip olduğunuz geçerli oturum izniniz size Schengen bölgesi ülkelerinde 90 güne kadar serbest dolaşım hakkı sağlar ancak İngiltere Schengen bölgesine dahil değildir. Bu nedenle İngiltere'ye girişlerde vize almalısınız. Bunun için ikametiniz Almanya'da olduğu için, Almanya'daki İngiltere Konsolosluklarına seyahat amacınıza uygun vize başvurusunda bulunmalısınız.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba Vize merkezi, Nişanlım Almanya doğumlu Türk vatandaşı. 6 ay Türkiye'de geçirdikten sonra ne kadar süre Almanya'da kalması gerekiyor.
Merhaba
Almanya'da oturum hakkı olan bir yabancının Almanya dışında geçirebileceği süre 6 aydır. Bu sürenin istisnası (örneğin emekliler için) Almanya'daki Yabancılar Dairesi tarafından belirlenebilmektedir. Kural olarak Almanya'da oturum hakkının devam etmesi için kişinin yaşamının ağırlıklı olarak Almanya'da geçmesi beklenir. 6 ay sonunda tekrar Almanya'da geçirmesi gereken sürenin kuralı bulunmamakla birlikte kişinin, oturum hakkının temel mantığıyla uyumlu bir yaşam sürmesi yani kişinin hayatının ağırlıklı olarak Almanya'da geçmesi beklenir. Ayrıntılı bilgi için nişanlınızın Almanya'da yaşadığı bölgenin Yabancılar Dairesi'ne danışması tavsiye edilir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhabalar Bu hafta Bulgaristan Sofya şehrine İstanbul'dan 3 günlük seyahat planlıyorum,Almanya süresiz oturum kartım var bu kart ile diğer Schengen ülkelerine gidebildiğim gibi herhangi vize işlemi yapmadan Bulgaristan'a giriş çıkış yapabilir miyim ? Teşekkürler
Merhaba,
Schengen üyesi ülkelerden geçerli bir oturum izni olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 5 güne kadar Bulgaristan'a vizesiz giriş yapabilir ve transit geçiş yapabilirler. Bu izin, seyahat eden oturum sahibi Türk vatandaşının, oturumu olan ülkeden Türkiye'ye veya Türkiye'den oturumu olan ülkeye seyahatlerinde geçerlidir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba benim eski pasaportumda süresiz oturumum var ama 3- 4 senedir Almanya'ya gitmiyorum, simdi gitmek istiyorum. Yeni pasaport çıkartıp eski pasaportumdaki oturumla Almanya'ya gidebilir miyim? Konuyla ilgili ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Almanya İkamet Yasası, süresiz oturum izninin yabancının birbirini takip eden 12 ay boyunca uzun süreli ikamet hakkı kazandığı yerin dışında ikamet etmesi hallerinde süresiz oturum hakkının kaybedileceğini söyler. Almanya'ya girişinizde yasal bir engel yoksa vize alarak Almanya'ya giriş yapabilirsiniz elbette ancak oturumunuzun geçerliliği yasa gereği sona ermiş görünmektedir. Konuyla ilgili kesin cevap alabilmek için en son Almanya'da ikamet ettiğiniz bölgenin Yabancılar Dairesi ile irtibat kurmanız tavsiye edilir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba, ben T.C vatandaşıyim ve Bulgar ikamet oturumum var. Eşim T.C. ve Bulgar vatandaşı.Ben eşimle beraber Almanya'ya vize almadan gidebilir miyim Nisan'da 1 hafta arkadaş ziyaretine. Vize almam gerekli mi? Teşekkürler
Merhaba,
Eşinizin, Bulgaristan vatandaşlığı sayesinde Almanya'ya vizesiz seyahat hakkı bulunur. Siz de Almanya'ya yapacağınız kısa süreli seyahatlerde eşinizin yanınızda bulunması şartı ile vizesiz giriş yapabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Değerli vize danışmanı Arkadaşlar Ben Almanya doğumluyum ve 8-9 yaşlarına kadar orada bulunduktan sonra ailemin temelli dönüşü ile Türkiye'ye geri döndüm. Ülkemde veteriner hekim olarak çalışmaktayım ve 28 yıldır buradayım.Eşim Bulgaristan vatandaşı. Anlaşabilir düzeyde almanca biliyorum. Benim Almanya da oturum ya da vatandaşlık alma şansım nedir?
Merhaba,
Bulgaristan vatandaşı ile evliliğinizden kaynaklı Bulgaristan'da oturum iznine başvuru yapma hakkına sahipsiniz. Oturum izni ve vatandaşlık işlemleri birbirinden oldukça farklı yasal prosedürleri bulunan iki farklı konudur. Bir ülkenin vatandaşı ile evlenmek o ülkenin vatandaşlığını doğrudan kazandırmaz kişiye. Ancak Bulgaristan vatandaşı eşinizle Bulgaristan'da 5 yıl kesintisiz yaşadıktan sonra Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapma hakkınız da doğar. Vatandaşlık başvurusunun onaylanması/reddedilmesi Bulgaristan resmi makamlarının inisiyatifindedir. Öte yandan Bulgaristan oturumunuz ile Almanya'ya vizesiz seyahat hakkı elde edebilirsiniz. Mevcut şartlarınız yabancılar için Alman vatandaşlığı şartları ile uyuşmamaktadır. Almanya'da yaşamak ve orada oturum almak istiyorsanız mevcut Bulgaristan oturumunuzdan bağımsız olarak Almanya'ya iş amaçlı gidebilir, orada yatırım yapabilir, bir şirkette çalışabilirsiniz. Bunlar birbirinden ayrı prosedürleri olan işlemlerdir. Şahsi durumunuza uygun haklarınız için ilgili ülkenin dış temsilcilikleri ile irtibata geçebilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
merhabalar, ben 1997'de Almanya'da doğdum, okul eğitimimi orada aldım fakat su anda evliyim ve Türkiye'de yaşıyorum. 2016 temmuz ayından beri türkiye'deyim Almanya'ya hiçbir şekilde giriş yapmadım fakat 16.12.2017 ye kadar oturum iznim var. Benim oturumumu uzatmak için ne yapmam lazım? her yere soruyorum hiçbir yerden cevap alamiyorum umarim yardimci olursunuz.
Merhaba,
Almanya oturum izninin uzatılması için öncelikli şartlardan biri, oturum izni almak için mevcut şartların halen devam ediyor olmasıdır. Oturma iznine dair hak sahipliğinin mevcut olmaması halinde oturma izni uzatılması talebi reddedilebilir. Ayrıca Oturma izninin uzatılmasının değerlendirilmesinde yabancının Almanya ile korunmaya değer bağlarının varlığı ve yabancının Almanya'daki aile fertleri için ortaya çıkacak sonuçlar göz önünde tutulur.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba ben 5 yıla yakın Alman vatandaşı bayanla evliyim Aile birleşimi yaptım izmir konsoloslugu iptal ettiler gerekçe Scheinehe ama öyle degil biz birbirimizi seviyoruz benim sorum size şu kim 5 yıl evliyse Almanya'ya kolaylıkla gidebilirmiş böyle bir kanun varmı bu dogrumu Teşekkür ederim iyi akşamlar
Merhaba,
Almanya'da aile birleşimi vizesi için yaptığınız başvuruda evliliğiniz gerçekliği önemlidir. Alman dış temsilcilikleri böyle bir karar verdiyse evliliğinizin gerçekliği ile ilgili şüpheli bir durum görülmüş olabilir. Almanya'ya giriş için 5 yıl evli kalma şartı diye bir şart bulunmamaktadır. Almanya aile birleşimi şartları içinde bir Alman ile 5 yıl evli kalmak yeterli değildir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba,
Doğma ve büyüme Almanyalıyım. 8 Senedir Türkiye'de yaşıyorum. Evliyim ve 1 çocuk sahibiyim. Oturma iznim kalmadı fakat tüm öğrenim geçmişim Almanya'da geçti. Şu an özel sektördeyim ve Almanya'ya geri dönmek istiyorum. D vizesine başvurmam gerektiğini biliyorum, fakat bunun için çok fazla evrak ve zaman istendiğinin farkındayım. Sanırım iş sözleşmesi de gerekiyor. Ama ben Türkiye'de ikamet ediyorken Almanya'dan nasıl iş sözleşmesi bulabilirim ki? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Merhaba,
Almanya Ulusal vize başvurusu yaparken neden Almanya'da oturum iznine ihtiyacınız olduğunuzu gerekli evraklarla belgelendirmeniz gerekir. Eğer Almanya'da çalışmak için Ulusal vize başvurusu yapacaksanız vize başvuru evraklarınızla birlikte Almanya'da çalışacağınız şirket/kurum ile yaptığınız iş sözleşmesi veya resmi iş teklifini de ibraz etmeniz gerekir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
İyi günler ben 21 yaşındayım Almanya'da hayatımı devam ettirmek istiyorum hemen hemen b1 seviyede almanca biliyorum çalışma ve oturma izni için hangi vizeye başvurmalıyım bilgi verirseniz memnun olurum
Merhaba,
Almanya'da yaşamak amacıyla yapacağınız vize başvurusunda Almanya Ulusal vize başvurusu yapmanız gerekir ancak bu başvuruda Almanya'ya gitme amacınızı belgelendirmeniz gerekir. Eğitim, iş, yatırım, evlilik vb. amaçlarla gidiyorsanız her durum için gerekli belgelendirmeyi yapmanız gerekir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba ailem Almanya'da yaşıyor yanlarına nasıl kalıcı olarak kalabilirim?
Merhaba,
Federal Almanya Devleti, 18 yaşından küçük yabancı çocukların Almanya'daki anne ve babalarıyla aile birleşimi yapmalarına imkan tanır. Şartlarınız ve mevcut durumunuz hakkında daha fazla bilgi vererek kişisel bilgilerinize uygun bir danışmanlık için iletişim sayfamızdan müşteri temsilcilerimizle irtibata geçebilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba, 1978 Almanya doğumluyum. 1998 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve 21 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Almanya'da Yüksek Okul (Höhere Handelsschule) bitirdim ancak şu anda tekrar Almanya'ya dönüş yapmak istiyorum. Geçen yaz turistik vize ile gittim ama herhangi olumlu bir bilgiye ulaşamadım. Şansım var mıdır acaba? Siz yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba,
Almanya doğumlu kişilerin Almanya'dan çıkış yaptıktan sonra tekrar Almanya'ya dönüşlerinin şartları bulunmakta ve bu şartları yerine getirenlerin tekrar oturum alma hakları bulunur. Bu şartlardan biri Almanya doğumlu kişinin Almanya'dan çıktıktan sonraki 5 yıllık süreyi geçirmemiş olması ve 21 yaşını geçmemiş olmasıdır. Bu bilgiler Almanya dış temsilciliklerinin resmi açıklamalarına göre verilmektedir. Durumunuzla ilgili en sağlıklı bilgi ve yönlendirme için iletişim numaralarımızdan müşteri temsilcilerimize ulaşmanızı tavsiye ederiz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba ben Alman bir kadınla evlilik düşünüyorum, ben 26 yaşındayım kadın 50 Almanya'da bunun için bir yaş sınırı var mı? Bizim evliğimize engel olacak bir kanun var mı? Almanya için bir hafta vize almak istiyorum bunun mailyeti ne kadar ve bana 1 haftalık vize verirler mi? Lütfen detayli şekilde anlatınız?
Merhaba,
Almanya'da evlilikte eşler arasında bir yaş sınırı yoktur ancak evliliğin gerçek temellere dayanması önemlidir. Danışıklı evlilikler yolu ile Almanya'da oturum başvurusu yapmak inandırıcı bulunmayabilir. Aile birleşimi yolu ile Almanya'ya yapılacak başvurularda evliliğin gerçekliği araştırılmaktadır. Bu, kanunlarla yasaklanmış bir durum değildir ancak mevcut kanunların suistimaline karşı alınan bir önlemdir.
Almanya'ya 1 haftalığına yapmak istediğiniz seyahatinizde de yasal bir engeliniz bulunmadığı takdirde başvuru yapabilirsiniz ancak vizenizin onaylanıp onaylanmayacağı Almanya dış temsilciliklerinin inisiyatifindedir. Gerek Almanya Schengen vize başvurularında gerekse Ulusal vize başvurularının değerlendirmesinde başvurunun gerçek amacını yansıtması önemli bir unsurdur. Seyahatinizin gerçek amacını bilinçli bir şekilde saklamanız veya yanıltıcı evrak/bilgilerle başvuruda bulunmanız, başvurunuzun reddine neden olur.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Mrb ben bulgar vatandasiyla evlilik yaptim bulgar oturum karti aldim esimle birlikte almanyaya geldim bide cocugumuz var ama burda calisma izni vermediler su anda adres kaydim herseyim var calisma izni almak icin ne yapmaliyim hemen donerseniz sevinirim
Merhaba,
Almanya çalışma izni için Almanya'daki yerel makamlara örneğin Yabancılar Dairesi'ne başvuru yapmanız gerekir. Konuyla ilgili en sağlıklı yönlendirmeleri bu makamlardan alabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba iyi günler. Ben 1981 Almanya doğumluyum ve 27 yaşıma kadarda Almanya'da hem okula gittim hem de çalıştım. 2008'de bazı nedenlerden dolayı Türkiye'ye geldim ve burada yaşamaya başladım ailemle. 2008'den sonra her 6 ay Almanya'ya giriş çıkış yaptım ailece. 2016 da eşimin oturumunu uzatmak istediğimizde Almanya'daki Yabancılar Dairesi benim ve eşimin oturumunun iptal olduğunu söyledi nedeni de daha çok Türkiye'de kaldığımız için iptal oldu dediler. Şimdi biz ailece tekrar Almanya'ya dönmek istiyoruz. Daha çok çocuklar istiyor. Çocukların ikisi de Almanya doğumlu ve ikisi de Alman vatandaşı, eşim ve ben Türk vatandaşıyız. Almanya'ya tekrar dönebilmemiz için ne yapmalıyız nereye başvurmalıyız. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,
Almanya'da oturum izni almanın en temel mantığı başvuran kişinin her ne kadar yurt dışında vakit geçirse de zamanının önemli çoğunluğunu Almanya'da geçirmesi ve Almanya'da oturum izni alabilmek için geçerli bir yaşam şekli olmasıdır. Nitekim siz oturum izni talebinde bulunurken de Almanya doğumlu olmak, Almanya'ya sık sık gelmek gibi muğlak sebepler değil neden Almanya'da yaşamanız gerektiğine dair geçerli yasal sebepler sunmalısınız. Yılın önemli bir bölümünü Almanya dışında geçiriyorsanız Almanya'da ikametinizin geçerli bir sebebi olmaması doğaldır. Ancak artık Almanya'da daha çok kalmanız gerekiyorsa örneğin Almanya'da çalışmaya başladıysanız veya çocuklarınızın eğitimi Almanya'da devam edecekse bu durumda oturum iznine başvurmanız için geçerli sebepler bulunur. Bu durumda Alman vatandaşı çocuklarınız üzerinden aile birleşimi talep edebilirsiniz veya Almanya çalışma vizesi talebinde bulunabilirsiniz. Ancak Almanya'ya dönmek için geçerli yasal sebeplerinizin bulunması gerektiğini unutmamalısınız. İşlemlerinizi başlatmak için iletişim numaralarımızdan müşteri temsilcilerimize ulaşabilir veya size en yakın ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Almanya'da tüm ailem yaşamaktadır. Eskiden işçi pasaportum vardi ama 1 yılı geçirdim ve iptal oldu. Su anda Türkiye'deyim. Esim ve 2 kucuk cocugumla donmek icin ne yapmam gerekmektedir.
Merhaba,
Almanya'da oturum iznine başvurmanız için hayatınızın büyük bir bölümünü Almanya'da geçirdiğinize dair somut ve geçerli yasal sebepleriniz bulunmalıdır. Ailenizin Almanya'da yaşaması 18 yaşından büyük olduğunuz için size bir hak kazandırmayacaktır ancak çalışma, eşin Almanya'da yaşaması gibi geçerli bir sebebiniz varsa durumunuza uygun bir Almanya Ulusal vize başvurusu yapabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba 1991 Almanya doğumluyum, çifte vatandaşlığım var. Ailem süresiz oturma hakkına sahip ve hala orada yaşıyorlar. 15 sene önce Türkiye'ye geldim ve bir daha Almanya'ya dönmedim. herhangi bir bildirim de yapmadım. Haklarımı kaybetmiş miyim veya hangi haklarımı kaybettim? Tekrar kazanma durumum var mı ben Almanya'ya dönmek istiyorum. Haklarım neler ne yapmam gerekiyor?
Merhaba,
Alman vatandaşlığınız doğumla birlikte kazandıysanız kural olarak çifte vatandaşlıktan çıkmak için 18 yaşına geldiğinizde Alman devleti size iki vatandaşlıktan birini seçmeniz için tercih sunar ve Alman vatandaşlığını tercih ederseniz 23 yaşına kadar yabancı ülke vatandaşlığından çıktığınızı Alman makamlarına kanıtlama zorunluluğunuz vardır. Yabancı ülke vatandaşlığını da kaybetmek istemiyorsanız Almanya Federal İşler dairesi nezdinde vatandaşlığın korunmasına dair izin talebinde bulunmanız gerekirdi. Durumunuzla ilgili ayrıntılı bilgi için iletişim numaralarımızdan müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Ben Türkiye'de yaşıyorum ama Almanya'da iki tane evim var Almanya'da yasamak istiyorum ilerleyen zamanda, bu konuda bana yardimci olabilir misiniz? Saygilar
Merhaba,
Almanya'da oturum iznine başvurabilmek için geçerli yasal nedenler öne sürmelisiniz. Bu sebepler, çalışmak, eğitim, aile birleşimi, yatırım, işçi olmak gibi sebeplerden bir tanesi olabilir ancak gayrimenkul yatırımı ile Almanya'da oturum almak bunlardan biri değildir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Esim Almanya dogumlu evlendikten sonra Türkiye'de yasamaya karar verdik Almanya'da 180 gün yasama siniri varmış oturum kaybetmemek icin bilmiyorduk sadece 2 hafta giris cikis yapıyordu 3 yıl giris iznini iptal ettiler simdi tekrar oturum almak istiyor 3 yıl gecti orada 2 adet ev mirascisi kardesleriyle, tekrar oturum alabilir mi ve ben oraya gidebilir miyim?
Merhaba,
Almanya oturum izninin süresi dolması halinde tekrar Almanya'ya giriş yapmak isteyen kişiler vizeye tabidir. Oturum hakkını yeniden kazanabilmeniz için yılın önemli bir kısmını Almanya'da geçirmeniz ve Almanya'da yaşadığınızı, burada oturum almanız için geçerli ve yasal nedenlerinizin olduğunu belgelemelisiniz. Nitekim Almanya'da yaşamadığı halde Almanya'da oturum izni talep etmek Alman makamları tarafından makul görülmeyecektir. Almanya'da gayrimenkul sahibi olmak oturum için yeterli bir neden değildir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba, Yeşil pasaport sahibiyim ve kardeşim Almanya'da ikamet ediyor. Kardesimin yaninda konaklayarak 8-10 ay süreyle Almanca kursuna katilmak istiyorum, sonrasinda da diploma denkligimi yaptirarak is hayatima Almanya'da devam etmek istiyorum. Yaklasik 1 yillik vizeye ihtiyacim bulunuyor. Hangi vize türüne basvuru yapmam gerekiyor? Yardimci olabilir misiniz?
Merhaba,
Almanya dil kursu vizesine başvuru yapmanız gerekiyor. Vize başvurunuz esnasında Almanya'daki dil kursundan ön kayıt veya kayıt kabul belgesi ibraz etmeniz gerekir. Ayrıca Almanya'daki yaşam masraflarınızı karşılayacağınıza dair bloke hesap açtırmalı veya masraflarınızı karşılayacak kişilerden noter onaylı taahhütname sunmalısınız.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Ben Almanya'da 14 sene çalıştım 4 yıl önce geldim sigorta paramı bile çektim tekrar Almanya'ya gidebilir miyim?
Merhaba,
Yabancı uyruklu kişilerin Almanya'da oturum hakkı elde edebilmesi için öncelikle gerekli yasal sebepler belirtilmelidir. Bu sebepler çalışma, eğitim, aile birleşimi, yatırım vs olabilir. Tekrar Almanya'ya dönmek istediğinizde de bu sayılan sebepler gibi bir yasal sebep göstererek gerekli oturum vizesi başvurusu yapabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba Almanya'da 7 yıl ikamet ettim.2015 şubat ayında Türkiye'ye ailevi sebeplerden dönmek zorunda kaldım, oturum kartım yanımda fakat yenilemedim Almanya'ya bu süre zarfında tekrar gitmek kısmet olmadı. Sorum şu tekrar Almanya'ya gidebilmek orada yaşamıma devam etmek istiyorum bana uygun yolu söylerseniz çok sevinirim selamlar.
Merhaba,
Almanya'da kazanılmış oturum hakkı olan yabancının kural olarak 6 aydan fazla Almanya dışında kalmaması gerekir. 6 aydan fazla Almanya dışında kaldıysanız oturum hakkınızı kaybedebilirsiniz. Tekrar Almanya oturumu alabilmek için ise geçerli sebepleriniz bulunmalıdır.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba eşim AB vatandaşı ben TC vatandaşıyım Almanya'ya gitmek ve orada çalışmayı düşünüyoruz. Benim gidebilmem için ne gibi prosedürler gerekir cevap yazarsanız sevinirim. Teşekkürler
Merhaba,
Eşinizin Alman vatandaşı ise zaten Almanya'ya koşulsuz girebilme ve ikamet etme hakkı bulunur ancak başka bir AB üyesi ülke vatandaşı ise AB vatandaşlarının AB ülkeleri arasındaki oturum şartlarına tabiidir. Eşiniz Almanya'ya yerleştikten sonra siz de eşinizle aile birleşimi yapabilirsiniz. Aile birleşimi destek hattımız 03129700518 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi talep edebilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba, Almanya'da doğdum 23 yaşıma kadar Almanya'da ikamet ettim orda okudum mesleğimi yaptım. 2010 Ağustos ayinda Türkiye'de evlendim iki gün sonra Almanya'ya geri döndüm, 2011 yılının nisan ayında Türkiye'ye yerleştim 8,5 yıldır Almanya'ya hic gitmedim 1 çocuğum var 6 yaşında onunla birlikte Almanya'ya dönüp orda yaşamak istiyorum çocuğumu orda okutmak istiyorum ve kendim orda çalışmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim! İyi günler.
Merhaba,
Almanya'da yabancı anne babadan doğup en az 8 yıl Almanya'daki devlet okullarında eğitim almış kişilerin Almanya oturum hakları şarta tabidir. Türkiye'ye dönüş yapmış kişiler, dönüşten itibaren 5 yılı geçmemişse ve 21 yaşını aşmamış ise anne babadan bağımsız Almanya oturum izni almak için başvuru yapabilirler. Durumunuz bu şartı sağlamıyorsa Almanya'da oturum izni almak için orada çalışabilir ve başvuru yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 03129700518 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
1973 Almanya Hannover dogumluyum ama 1984 babamın Türkıye'ye donusu sebebıyle bız de onunla donduk o zamanlar resıt olmadıgımızdan aıleyle beraber donmek zorunda kaldık su an Almanya oturumu alma hakkım var mı?
Merhaba,
Almanya'dan dönüş yapmış genç yabancıların Almanya'da oturum izni almak için bazı şartları sağlaması gerekir. Buna göre, Almanya'da en az 8 yıl eğitim görmüş, 15-21 yaş arası ve Almanya'dan dönüş tarihi 5 yılı geçmemek şartıyla kişinin anne-babadan bağımsız oturum izni alma hakkı bulunur. Şartlarınız bu kurala uygunsa başvuru yapabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba. Ben 18 yil Almanya'da yasadim orada dogdum. 2014'te tTürkiye'ye döndük ama oturum iznim var. Burda evlendim ve bir bebegim var 3 aylik. Onlar benim oturum iznimden faydalanmalari icin nerde basvurmam lazim
Merhaba,
Almanya oturumunuz devam ediyor ve aktif olarak ikametiniz Almanya'da ise eşiniz ve çocuğunuz sizinle aile birleşimi yapmak üzere oturum vize başvurusu yapabilir. Ancak Aktif olarak Türkiye'de yaşıyorsanız oturumunuz hatta Alman vatandaşlığınız olsa dahi eşiniz ve çocuğunuz aile birleşimi talebinde bulunamaz.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba annem Almanya'ya ikinci evliliğini yapıyor annem Almanya'ya taşınacak. Yani üvey babam oluyor. Annem eşimle beni Almanya'ya almak istiyor bu mümkün müdür?
Merhaba,
Anneniz aile birleşimi ile Almanya'ya gidebilir ve giderken yanında 18 yaşından küçük çocuklarını da götürebilir.
Ankara Vize Merkezi
Nazlı
Merhaba Almanya'da doğdum annem alman vatandaşı 2011 yılında ailem ile ben 12 yaşında iken geri döndük Türkiye de 9 yıldır yaşıyorum tekrar süresiz oturum hakkı kazanabilir miyim
Merhaba benim eşim almanyada rezident olarak kabül aldi. Bende onunla birlikde gide bilirmiyim yoksa başka işlemlere gerek varmi
merhaba; Eşimden ayrıyım iki çocugum var.Alman vatandaşı biryle tanştım.Evlilik düşünürsem cocuklarımı da götürebilirmiyim
Merhaba Almanya da çalışma veya aile bileşimi ile vize başvurusu yapmanız durumunda Almanya dan oturum almanız gerekmektedir. Alman vatandaşı veya almanya oturumu olan kişilerle evli olan kişiler Almanya da ikamet etmek istiyorlarsa aile birleşimi vizesi ile oturum vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.Almanya aile birleşimi vizelerinde almanya da yaşayan eş ile evliliğini kanıtlayıcı Formül B evlilik belgesi ,doğum belgesi kişilere ait,daha önce evlilik veya boşanma yaşamışlarsa bu belgelerin almanca tercümesi ile başvuru yapılması gerekmektedir.Almanya da yaşayacak olan kişi evlilik üzerinden vize başvurusu yapıyorsa A1 seviyesinde Almanca bilgisini kanıtlayıcı sertifikalarının olması gerekmektedir. Aile birleşimi vize başvurusunu Alman vatandaşı çocuk üzerinden yapılan aile birleşimi vize başvurularında dil şartı aranmamakta,Alman vatandaş çocuğa Formul A ait doğum belgesi ,tam vukuatlı nüfus kayıt örneği tüm aile bilgilerinin olduğu ,evli ise Formül B evlilik belgelerinin sunulması gerekmektedir. Almanya da çalışma vize başvurusu yapacak olan kişi evli ise eşi ile birlikte aile birleşimi vize başvurusunda bulunabilir ve birlikte vize başvurusu yapabilirler.Almanya aile birleşimi ve çalışma vizesi ile birlikte oturum vize başvurusunda bulunmak için daha detaylı bilgilendirmeyi vize merkezi uzmanlarımızla görüşebilir ve gerekli olan evrak listesi ile birlikte danışmanlık alabilirsiniz.
Sevilay Kaya
Vize Uzmanı
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.