Bangladeş ziyaret vizesi, Bangladeş’te yaşayan akraba, aile ve arkadaş ziyaretinde bulunmak isteyen kişilerin başvurması gereken bir vize türüdür. Vize, yetkili birim olan Bangladeş Konsolosluğu/Büyükelçiliği’ne gerekli evrakları hazırlayıp müracaat ederek alınabilmektedir. Vize Merkezi’nin başvuru sahibinin şahsen gelmesine gerek kalmadan başvuru yapma yetkisi vardır.
Ziyaret vizesi kategorisinde başvuru yapabilmek için mutlaka davetiye gerekmektedir. Davet eden kişinin kişisel bilgileri ve adres bilgilerinin yer alması gereken bu belge olmadan başvuru yapılamaz.
Başvuru, Bangladeş vize işlemlerinde yetkili olan Vize Merkezi aracılığıyla yapılarak alınabilmektedir. Konsolosluk çağırmadığı sürece şahsen başvuru yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Vize değerlendirme sonucunda ret olarak sonuçlanan başvuruların ücreti iade edilmemektedir. Başvurunun kusursuz ve eksiksiz olarak yapılması mutlaka olumlu sonuç alınacağı anlamına gelmemektedir. Vize harcının ve evrakların eksiksiz ibraz edilmesi dosyanın işleme girmesi için yeterlidir ancak değerlendirme ve karara bağlama yetkisi Bangladeş Diplomatik Temsilciliklerine aittir.
Vize başvurusunda bulunmak için bölge ayrımı yoktur. İkamet adresinize bakılmaksızın evraklarınızı Vize Merkezi’ne iletmeniz halinde başvurunuz yapılmaktadır.
Ziyaret vizesi sonuçlanmadan otel ve uçak biletlerinin satın alınması tavsiye edilmemektedir.
Bangladeş’e seyahat edecek yolcuların Dünya Sağlık Örgütü onaylı aşılarla (Hepatit A ve B, tifo, difteri, boğmaca, kuduz, kolera, çocuk felci, tetanos, menenjit) aşılanmaları tavsiye edilmektedir.
Bangladeş aile ziyareti vizesi, bu ülkede bulunan akraba yahut tanıdık kişilerin ziyaret edilebilmesi için uygulanmaktadır. Bangladeş ziyaretçi vizesi maksimum 30 gün geçerli olan kısa süreli bir vizedir. Bangladeş özel ziyaret vizesi alabilmeniz için Bangladeş'te bulunan kişiden davet mektubu almanız gerekmektedir.
T.C. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahipleri kısa süreli Bangladeş seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Bangladeş aile ziyareti vizesine bizzat başvuru şartı bulunmamaktadır. Vize Merkezi temsilcilerimize seyahatinizle ilgili ayrıntılarından bahsederek hazırlamanız gerekli olan evraklar konusunda destek alabilirsiniz. Gereken evrakları hazırlayıp tarafımıza göndermeniz halinde Bangladeş aile ziyaret vize başvurunuzu sizin adınıza yapmaktayız.
Bangladeş aile ziyaret vize başvurusu için davetiye gerekmektedir. Bangladeş’te ikamet etmekte olan bir yakınınızdan davetiye almalı ve Bangladeş Konsolosluğu’na beyan edilmesi gereklidir. Davet mektubu alınan kişinin kişisel bilgileri, adres ve iletişim bilgileri davet mektubunda belirtilmelidir. Bangladeş vize uygulamalarına istinaden umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Bangladeş aile ziyaret vizesi, Bangladeş’te bulunan aile, akraba ve arkadaş ziyaretinin yapılabilmesi için alınan bir vize türüdür. Aile ziyareti için Bangladeş’e gidilmesi durumunda Bangladeş aile ziyaret vizesi başvurusunda bulunulması gerekecektir.
Bangladeş Konsolosluğu veya konsolosluğun yetki verdiği vize merkezlerine gerekli evrakları hazırlayıp başvuruda bulunularak Bangladeş ziyaretçi vizesi alınabilmektedir. Bangladeş aile ziyaret vizesi başvurusunda kullanılacak olan pasaportun seyahat tarihinden itibaren 6 ay geçerli olması önemlidir. Aynı zamanda pasaportta en az 2 boş sayfanın olması gereklidir.
Bangladeş aile ziyaret vizesi evrakların tamamlanması ve değerlendirilme sürecine göre değişiklik göstermektedir. Bangladeş Konsolosluğu evrakların değerlendirme aşamasında ek zamana ihtiyaç duyarken bu durum vizenin açıklanma süresine yansıyabilmektedir. Bangladeş aile ziyaret vizesi 7-15 iş günü içerinde sonuçlanmaktadır. Bangladeş Konsolosluğu gerekli görmesi halinde ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Bu durum vizenin sonuçlanma süresini uzatabilmektedir.
Bangladeş aile ziyareti vizesi kısa süreli bir vize türü olup en fazla 90 gün geçerli olmaktadır. Gerekli şartların yerine getirilmesi halinde Bangladeş aile ziyaret vizesinin süresi uzatılabilir.
Bangladeş aile ziyaret vizesinin süresi en fazla 90 gündür. 90 gün ziyaret için yeterli bir süre değilse istenen prosedürler yerine getirilerek kalış süresi uzatılabilmektedir. Bulunulan bölgenin konuyla ilgilenen ofisine gidilerek aile ziyareti vizesi uzatma işlemleri için geçerli olan evraklar ve ücret ile ziyaret vizesi süresi uzatılabilmektedir.
1. Pasaport . Bangladeş aile ve arkadaş ziyareti vize başvuru işlemlerinde kullanılacak olan pasaportun ziyaretçinin Bangladeş seyahati dönüşü sonrası için en az 6 ay geçerliliği olan ve 2 boş sayfası bulunmalıdır.
2. Vize başvuru formu. Bangladeş aile ve arkadaş ziyareti vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve tam olarak doldurulmuş, kişinin Bangladeş vize başvuru işlemleri için sunacağı evraklarda belirteceği bilgileri desteklemeli ve ıslak imzalı olmalıdır.
3. Vize talep dilekçesi. Bangladeş aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvuru işlemleri için konsolosluğa hitaben yazılmış, kaşe ve imzalı olmalıdır.
4. Fotoğraf. Bangladeş aile ve arkadaş ziyareti vize başvurularında kullanılacak fotoğraf 2 adet 3,5x4,5 cm ebatlaırnda, güncel, arka fonu beyaz olması gerekmektedir.
5. Davetiye . Davetiye (Bangladeş şirketinin antetli kağıdına, başvuru yapılacak olan konsolosluğa hitaben ve istenen vize türü belirtilerek yazılan davet, davet eden kişinin Bangladeş pasaport ve kimlik kartı fotokopisi ile birlikte)
6.Nüfus Kayıt Örneği (e-Devlet hizmetine gitmek için tıklayınız. "Nüfus Aile" seçip, "Eski Eş" ve "Vukuatlı" seçeneklerine evet diyerek oluşturunuz ve indirerek yazdırınız.)
Başvuru sahibinin gelir durumuna yönelik dökümanlar son 3 aylık aktif banka hesap özeti olmalı ve banka hesabında en az 4000 TL bakiye bulunmalıdır. Hesap dökümleri banka tarafından ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
Bangladeş aile ziyareti vize başvurusu için vize harcının ödenmesi gereklidir. Fakat vize harcı seyahatin amacına, kalış süresine ve giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bangladeş aile ziyareti vizesi ücreti hakkında daha bilgiyi Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak öğrenebilirsiniz.
Güncel vize harç ücretleri aşağıdaki gibidir:
1 sorudan en popüler 1 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Selamlar. Bangladeş’te ikamet eden bir akrabamı ziyaret etmek ve bir süre onun yanında kalarak yaşadığı şehri gezmek istiyorum. Bu durumunda Bangladeş aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunmam gerekiyor sanırım çünkü bordo pasaport sahibiyim. Bunun için akrabamın bana davetiye göndermesi gerekir mi yoksa normal vize evrakları ile başvuru yapabilir miyim?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.