Bangladeş Çalışma Vizesi

Bangladeş Çalışma Vizesi

Bangladeş seyahatinin iş gerekçesi ya da çalışma amacı içermesi durumunda Bangladeş çalışma vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Bangladeş çalışma vizesi alabilmek için çalışılan kurumdan alınacak dilekçe ve çalışma yazısı gereklidir. Bu belgeler firma tarafından temin edilmeli ve resmi kurumdan onaylı olması gerekmektedir. Diğer vize türleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Bir bireyin Bangladeş’te çalışabilmesi için Bangladeş çalışma vizesi başvurusunun kabul edilmesi gerekmektedir. Bangladeş çalışma vizesi turistik veya aile ziyareti vizesinden farklı olarak daha fazla detay, zaman ve belge isteyen bir süreçten oluşmaktadır.

Vize Merkezi Bangladeş çalışma vizesi başvuru işlemlerinde danışmanlık hizmeti vermektedir. Bangladeş çalışma vizesi için Vize Merkezi vize başvuru işlem sürecini uzman bir şekilde ele alarak vizenin alınmasına yardımcı olmaktadır.  Vize Merkezi, Bangladeş çalışma vizesi işlemlerinizi sizin için planlamaya ve takip etme yetkisine sahiptir. Bangladeş çalışma vizesi başvurusuna uygun hazırlanması gerekli evrakların ayrıntılı listesine ulaşmak için temsilcilerimizi arayabilirsiniz.

Bangladeş çalışma vizesi nasıl alınır?

Bangladeş vize başvuruları Bangladeş Büyükelçiliği ile Bangladeş Konsolosluğuna gerekli evrakları ibraz ederek yapılmaktadır. Konsolosluğun onayına sunulan belgeler detaylı bir inceleme sonrasında karara bağlanmaktadır. Çalışma vizesi alacak kişilerin çalışacakları şirketten temin etmeleri gereken belgeler mevcuttur.  Vize Merkezi, kişi adına başvuru yapma konusunda yetkili bir firma olduğundan dolayı, kişiler tarafımıza müracaat ederek vize başvurusu yapabilmektedir.

Başvurular şahsen Bangladeş Konsolosluğu’na giderek mi oluyor?

Bangladeş vize başvurularında için kişinin bizzat konsolosluğa gitme zorunluluğu yoktu. Başvuru, Vize Merkezi aracılığıyla yapılabilmektedir.

Bangladeş çalışma vize başvurusu en geç ne zaman yapılmalıdır?

Çalışma vize başvurusu için şahsi, şirket ve maddi gelir belgelerinin eksiksiz temin edilip Vize Merkezi’ne seyahat tarihinden 20 gün önce teslim edilmesi tavsiye edilmektedir.

Bangladeş çalışma vizesi ret olursa ücret iadesi olur mu?

Bangladeş çalışma vizesi ret olursa vize harç ücreti ile servis bedelinin iadesi olmamaktadır. Başvurunun olumlu ve olumsuz olarak karara bağlanması tamamen konsolosluğun insiyitafindedir. Doğru bir başvuru kesinlikle vize alınacağının garantisi değildir.

Bangladeş çalışma vize başvurularında bölge ayrımı var mı?

Vize başvurusunda bulunmak için bölge ayrımı yoktur. İkamet adresinize bakılmaksızın evraklarınızı Vize Merkezi’ne iletmeniz halinde başvurunuz yapılmaktadır.

Bangladeş çalışma vizesi sonuçlanmadan otel ve uçak bileti satın alınmalı mı?

Bangladeş çalışma vize başvurularında satın alınmış biletlere ihtiyaç duyulmamaktadır. Kişilerin vize sonuçlanmadan otel ve uçak bileti satın almasını tavsiye ediyoruz.

Bangladeş çalışma vizesi başvurusu yaparken ve seyahat süresi boyunca dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Bangladeş vize başvuru formunun mutlaka eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır. İbraz eden bilgiler ile formda beyan edilen bilgilerin birbirleriyle tutarlı olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.
  • Bangladeş’e seyahat edecek yolcuların Dünya Sağlık Örgütü onaylı aşılarla (Hepatit A ve B, tifo, çocuk felci, difteri, boğmaca, kuduz, kolera, menenjit, tetanos) aşılanmış olmaları tavsiye edilmektedir.
  • Pasaport süresi mutlaka seyahat tarihinden sonra en az 6 ay geçerli olmalıdır.

Bangladeş çalışma vizesi tek girişli ve çok girişli olmak üzere iki vize kategorisinden oluşmaktadır. Bangladeş çalışma vizesi tek girişli 3 aylık ya da çok girişli 3 aylık olarak alınabilmektedir. Bangladeş çalışma vizesi 3-5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Vize başvuru sahibinin çalışma vizesi için Türkiye’deki Bangladeş Konsolosluğu’na başvuru yapıldıktan sonra Bangladeş Göçmenlik Ofisi’nden oturum işlemlerini yapmaları gereklidir. Bangladeş çalışma vizesi başvurusu için şahsen başvuru yapmak zorunluluğu bulunmamaktadır. Vize Merkezi sizin için başvuru ve takip yetkisine sahiptir. Bangladeş çalışma vizesi başvuruları hakkında verilecek karar Bangladeş Konsolosluğu’nun inisiyatifinde bulunmaktadır.

Bangladeş çalışma vizesi işlemleri evrakların tam ve doğru olarak hazırlanmasıyla oluşan bir süreçtir. İstenen belgeler Bangladeş Konsolosluğu’nun istediği şekilde yerine getirilmesi gerekirken çalışma vizesi için çalışılacak olan firmadan davetiye yazısının olması gereklidir. Bangladeş Konsolosluğu davetiye yazsının olmaması durumunda çalışma vizesi başvuru işlemlerini kabul etmeyecektir. Bangladeş’te çalışılacak olan firmadan alınacak davetiye yazısı vize başvuru işlemlerinin problemsiz sonuçlanmasını sağlarken Bangladeş çalışma vizesinin alınmasını kolaylaştıracaktır.

Bangladeş Çalışma Vizesi

Bangladeş çalışma vizesi başvuru işlemlerinin yapılabilmesi için davetiye yazısı zorunlu bir belgedir. Bangladeş’te bulunan şirketten alınacak davetiye yazısının olmaması durumunda çalışa vizesi alınması mümkün olmamaktadır.

Bangladeş Konsolosluğu ya da konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezleri aracılığıyla tam ve doğru bir şekilde hazırlanmış evraklarla başvuru yaparak Bangladeş çalışma vizesi alınabilmektedir. Çalışma vizesi başvurusunda kullanılacak olan pasaportun seyahat tarihi sonrası için en az 6 ay geçerliliğinin olması ve 2 boş sayfasının olması zorunludur.

Bangladeş Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar

1.Vize başvuru formu. Bangladeş çalışma vizesi başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve tam olarak doldurulmuş, kişinin Bangladeş vize başvuru işlemleri için sunacağı evraklarda belirteceği bilgileri desteklemeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

2. Pasaport. Bangladeş ticari vize başvuru işlemlerinde kullanılacak olan pasaportun ziyaretçinin Bangladeş seyahati dönüşü sonrası için en az 6 ay geçerliliği olan ve 2 boş sayfası bulunmalıdır. Pasaport fotokopisi. Bilgilerin ve fotoğrafın içerdiği sayfa

Pasaport fotokopisi. Bilgilerin ve fotoğrafın içerdiği sayfa.

3. Nüfus cüzdanı fotokpisi. Bangladeş çalışma vizesi için başvuru sahibinin kimlik fotokopisi veya kimlik kartı

4. Fotoğraf. Bangladeş çalışma vizesi başvurularında kullanılacak fotoğraf 3 adet 3,5x4,5 cm ebatlarında, güncel, arka fonu beyaz olması gerekmektedir.

5. Dilekçe. İngilizce vize talep dilekçesi. Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış, kaşe, imzalı

6. Davet mektubu. İngilizce Bangladeşli firmadan davet mektubu

7. Şirket evrakları. İngilizce Türkiye’deki ticaret odasından faaliyet mektubu. Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazetesi fotokopisi. İşe giriş bildirgesi, son 3 ayı kapsayan maaş bordrosu, imza ve kaşeli

Bangladeş Çalışma Vizesi Kaç Günde Alınır?

Bangladeş çalışma vizesi, evrakların tamamlanma ve değerlendirilme süresine göre değişmektedir.  Konsolosluk belgelerin değerlendirilme esnasında bazen ek süreye ihtiyaç duyarken bu durum vizenin sonuçlanma süresini etkileyebilmektedir.

İhtimallerin göz önünde tutulması durumunda Bangladeş çalışma vizesi 3-5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat konsolosluk gerekli görürse ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Bu durum vizenin sonuçlanma süresini uzatabilmektedir.

Bangladeş Çalışma Vizesi Ücreti

Bangladeş çalışma vizesi tek girişli ve çok girişli olmak üzere iki kategoriye ayrılmaktadır. Bangladeş çalışma vizesi ücreti tek girişli 3 aylık veya çok girişli 3 aylık olmak üzere değişiklik göstermektedir.

Bangladeş çalışma vizesi başvuru için vize harcının ödenmesi gereklidir. Bununla birlikte vize harcı vizenin süresine ve giriş çıkış sayısına göre değişmektedir. Bangladeş çalışma vizesi ücreti hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişim kurabilirsiniz.

Bangladeş ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Bangladeş için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp