Vize Merkezi Küba vize departmanı, göçmenlik ve göçmen olmayan tüm Küba vize türlerinde yani Küba vize işlemleri için danışmanlık hizmeti veren bir kuruluştur.
Küba Vize Merkezi Türk vatandaşları ve Türkiye’de oturum izni ile ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının vize başvurularında danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Resmi pasaport (Diplomatik Pasaport, Hizmet Pasaportu, Hususi Pasaport) sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar yapacakları Küba seyahatlerinde vize uygulamasından muaftır. Umuma mahsus pasaport sahipleri ise ülkeye giriş yapabilmek için geçerli bir vizeye sahip olmalıdır. Küba vizesi 30 günlük tek girişli seyahat hakkı tanıyan bir vize türüdür. Bir defaya mahsus Küba’daki göçmenlik bürosundan 30 günlük süre ile uzatılabilmektedir.
Küba vize başvurusunda bulunmadan önce, başvuru türünün doğru bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Başvuru türü, kişinin seyahat amacına bağlı değişiklik göstermektedir. Başvuru türünüzü öğrenmek ve seyahatinize uygun evrak listesi talep etmek için +90 212 970 05 70’i arayarak Vize Merkezi uzmanları ile görüşebilirsiniz. Başvuru evraklarını Vize Merkezi’ne kargo, kurye yoluyla veya bizzat ulaştıran kişinin başvuru işlemleri en doğru ve mümkün olan en hızlı şekilde gerçekleştirilmektedir.
Vize başvurularının büyükelçilik tarafından belirlenen standartlarda yapılması son derece önemlidir. Başvuruda yapılan basit hatalar bile değerlendirme sürecinde veya seyahat esnasında yaşanacak olumsuz durumlara sebep olacaktır. Küba Vize Merkezi Türkiye’den Küba vizesi almak isteyen kişilerin başvuru işlemlerinin en doğru şekilde gerçekleştirilmesi adına danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Küba’ya ticari, turistik, transit geçiş gibi amaçlarla seyahat edecek kişilerin başvuru işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli evrakların iletilmesi yeterlidir. Evraklarını Vize Merkezi ofisine ulaştıran kişilerin vize işlemleri, uzman kişiler eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Çalışma, öğrenim gibi özel amaçlı seyahatler için Küba Büyükelçiliği’ne müracaat edilmesi gerekmektedir.
Vize Merkezi Küba yetkilileri, başvuru işlemlerini güncel prosedürlere uygun olarak gerçekleştirerek Küba Büyükelçiliği’ne sunmaktadır. Başvuruyu onaylama, reddetme, ek evrak talep etme yetkisi yalnızca diplomatik temsilciliklere aittir. Küba vizesi Amerika, Birleşik Krallık, Schengen vizeleri gibi pasaporta işlenen bir vize değildir, izin belgesi şeklinde düzenlenir. Başvuru sahibi, adına düzenlenen vizeyi şahsen gelip alabilmekte veya kargoyla iletilmesini talep edebilmektedir.
Küba’ya seyahat etmeyi planlayan bordo pasaport sahibi vatandaşlar tarafından en sık sorulan sorulardan biri Küba vizesi nasıl alınır sorusudur. Küba vizesi almak için uygulanan işlemler Schengen ve diğer Avrupa ülkelerinin vize prosedürleri kadar zahmetli değildir. Bunun en büyük sebeplerinden biri de az evrakla başvuru yapılabilme olanağının olmasıdır. Başvuru sahibinin en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaporta sahip olması gerekmektedir. Resmi pasaport sahibi vatandaşlar 90 güne kadar vizeden muaf olsa da, yıpranmış, veriliş tarihi 10 yılı aşmış, geçerlilik tarihi 6 aydan kısa olan pasaport ile seyahat edilmesi mümkün değildir.
Küba Vize Merkezi aracılığıyla vize müracaatında bulunacak kişilerin, başvuru evraklarını iletmesi işlemlerin gerçekleştirilmesi için yeterli olacaktır. Gerekli işlemler Vize Merkezi Küba yetkilileri tarafından tamamlanarak büyükelçiliğe sunulmaktadır. Vize onaylandıktan sonra, kişi adına düzenlenen vize bizzat teslim edilmekte ya da kargo/kurye yoluyla ulaştırılmaktadır. Başvuru evrakları hakkında bilgi almak için yazının devamını okuyabilirsiniz.
Küba vizesi için gerekli evraklar başvuru türüne göre değişiklik göstermektedir. Başvuru türü, seyahat amacına göre belirlenmektedir. Turistik vize başvurularında hazırlanması gereken evraklar aşağıdaki gibidir;
Vize Merkezi aracılığıyla başvuru yapmak isteyen kişilerin, pasaport sayfalarının renkli taramasını e-mail yoluyla iletmesi yeterlidir. Diğer belge, form ve işlemler başvuruya en uygun şekilde uzman kişiler tarafından hazırlanmaktadır. Büyükelçiliğik gerekli gördüğünde ek evrak talep edebilir. Olası bir durumda aşağıdaki belgelerin istenmesi de söz konusu olabilir;
Küba’da çalışmak, öğrenim görmek veya aile birleşimi amacıyla seyahat etmek için büyükelçiliğe müracaat edilmesi gerekmektedir. Her başvuru türünün vize ücretleri, başvuru evrakları ve değerlendirme süresi farklılık gösterir. Ticari vize başvuruları için yukarıda listelenen evrakların dışında Küba’daki firmadan talep dilekçesi, davetiye, Türkiye’deki işletmeden başvuru sahibinin bilgilerinin yer aldığı bir ön yazı da sunulması gerekmektedir.
Türk vatandaşı olmayan başvuru sahiplerinin en az 6 ay süreli oturum izni ibraz etmeleri gerekmektedir. Diğer başvuru türleri hakkında bilgi almak için yazının devamını okuyabilirsiniz. Başvuru türüne uygun güncel evrak listesi talep etmek için +90 212 970 05 70 numaralı hattan Küba Vize Merkezi uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.
Küba vize türleri, seyahat amacına göre belirlenmektedir. Vize başvurusunda bulunmadan önce doğru bir şekilde belirlenmesi ve buna uygun başvuru yapılması gerekmektedir. Yanlış türde başvuru yapılması vize reddine sebep olacaktır. Küba vizesi türleri aşağıdaki gibidir;
Küba vize randevusu başvuru yapılacak vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Turistik, ticari, transit vize başvuruları için Schengen ülkeleri, birçok Avrupa ülkesi, Amerika ve Birleşik Krallık başvurularında olduğu gibi randevu alımına gerek yoktur. İşlemlerin başlatılabilmesi için pasaport bilgilerinin yer aldığı sayfaların renkli taramasının Küba Vize Merkezi temsilcilerine e-mail yoluyla iletilmesi yeterlidir. Vize Merkezi Küba yetkilileri işlemleri başvuru sahibi adına en doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirerek büyükelçiliğe sunmaktadır. Randevu almak gerekmediği için Küba vize başvurusu yapmak diğer vize başvurularına göre oldukça kolaydır ve hızlı sonuçlanmaktdır. Fakat basit bir hata bile başvurunun reddedilmesine sebep olabilir. Bu sebeple başvuru yapmadan önce bir uzmandan yardım alınmasında fayda vardır. Vize Merkezi uzmanları bu süreçte başvuru sahibine en doğru şekilde danışmanlık sunmaktadır.
Vize Merkezi aracılığıyla yapılan Küba vize başvurusu öncesinde başvuru sahibi ile görüşme yapılarak hangi türde başvuru yapılacağı belirlenmektedir. Başvuru türü belirlendikten sonra güncel prosedürlere en uygun evrak listesi hazırlanarak başvuru sahibine iletilmektedir. Başvuru evrak listesinde, hangi evrakların ne şekilde hazırlanması gerektiğine ilişkin detaylı bilgi yer almaktadır. Evraklarınızı bizzat getirebilir, e-mail yoluyla taramalarını iletebilir veya kargo ile ulaştırabilirsiniz.
Evrakları ulaşan kişinin işlemleri hızlı bir şekilde tamamlanarak başvuru Küba Büyükelçiliği’ne sunulmaktadır. Başvuruyu değerlendirme, onaylama ve reddetme yetkisi yalnızca büyükelçiliğe aittir. Yetki kısıtlaması olmamasından dolayı başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin her ilinden vize işlemleri yapılabilmektedir. Küba Vize Merkezi aracılığıyla yapılan başvurular onaylandıktan sonra başvuru sahibine iletilmektedir.
Küba vize başvurusu için hazırlanması gereken en önemli temel evraklardan biri vize başvuru formudur. Küba vize başvuru formu kimlik bilgileri, pasaport bilgileri ve seyahat bilgileri gibi alanların bulunduğu bir formdur. İlgili alanların eksiksiz ve hatasız olarak doldurulması son derece önemlidir. Vize başvurusu büyükelçiliğe ibraz edildikten sonra üzerinde hiçbir düzenleme yapılamamaktadır. Dolayısıyla basit bir harf hatasının dahi yapılmaması gerekmektedir. Bundan dolayı dikkatli bir şekilde hazırlandıktan sonra ibraz edilmesi gerekmektedir.
Küba Vize Merkezi temsilcileri ile yapılan görüşmelerde başvuru sahibinin planladığı seyahate en uygun vize türü belirlenerek buna uygun evrak listesi e-mail yoluyla iletilmektedir. Pasaport taramasını ileten ve seyahat bilgilerini aktaran başvuru sahibinin formu Vize Merkeiz tarafından istenilen şekillerde hazırlanmaktadır.
Küba vize başvuru işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için vize ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Vize ücretleri Küba Başkonsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize ücretini ödemeyen başvuru sahiplerinin başvuruları alınmayacaktır. Bu sebeple başvuru evrakları arasında vize ücretinin ödendiğine dair dekontun ibraz edilmesi gerekmektedir. Küba vize ücreti başvuru yapılacak vize türü, başvuru sahibinin uyruğu gibi durumlara göre değişiklik göstermektedir. Güncel vize ücretleri için +90 212 970 05 70 numaralı hattan Küba Vize Merkezi uzmanları ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
Küba vizesi kaç günde çıkar sorusu vize başvurusu yapacak kişiler tarafından en sık sorulan sorulardan biridir. Küba Büyükelçiliği’nin yetki alanı kısıtlaması yoktur. Bu sayede Türkiye’nin farklı illerinden yapılacak başvurular Vize Merkezi İstanbul merkez ofisinden kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. Vize başvuruları ortalama 2 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Yabancı ülke vatandaşlarının başvuru süreci Türk vatandaşlarının başvuru sürecine göre daha uzun sürede değerlendirilmektedir.
Vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır. Vize türünün doğru belirlenmesi, başvuru istenen şekillerde eksiksiz olarak hazırlanması, başvuru formu ve dilekçelerin doğru bir şekilde düzenlenmesi gibi konular başvuruda dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bazılarıdır. Küba, turistik amaçlı sıklıkla ziyaret edilen ülkelerden biridir. Bu sebeple Küba vize başvurularında ret durumu, yaşanması pek olası bir durum değildir. Fakat en olası ret gerekçesi vize başvurusunun hatalı yapılmasıdır. Küba vizesi reddi durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır. Bu sebeple başvuru büyükelçiliğe sunulmadan önce hazırlanan evrak ve formlar kontrol edilmelidir. Küba Vize Merkezi aracılığıyla yapılan başvuru işlemleri ve takibi vize işlemlerinde uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir.
Vize başvurusunda ve seyahat planında aksaklık yaşamamak için +90 212 970 05 70 numaralı hattı arayarak Vize Merkezi uzmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz.
Küba vizesi diğer vizelerde olduğu gibi pasaporta basılmamaktadır. Başvuru sahibi adına seyahat kartı şeklinde düzenlenmektedir. Küba vizesi hakkında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, başvuru sahibinin seyahat esnasında vizeyi yanından ayırmaması gerektiğidir.
Turistik vize 180 gün içerisinde 30 gün konaklama olanağı tanımaktadır. Vize süresi dışında konaklama yapan kişilere cezai işlem uygulanmaktadır. Bu sebeple seyahat esnasında vize süresini aşmamak oldukça önemlidir. Seyahat süresi uzayacak kişilerin vize süresi dolmadan önce Küba’daki göçmenlik bürosuna uzatma başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Seyahat sonrası ülkeden çıkış yapan yabancılardan 25 CUC tutarında ülkeden çıkış vergisi talep edilmektedir.
Küba’da Küba Konvertible Pesosu ve Küba Pesosu olmak üzere ikili para sistemi mevcuttur. Yabancılar seyahatleri esnasında yaptıkları alışverişlerde Küba Konvertible Pesosu’nu (CUC) kullanmaktadır. Türk vatandaşlarının döviz işlemleri için CADECA isimli döviz büroları ya da bankaları kullanmaları tavsiye edilmektedir.
Başvurunun doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi için bir uzmandan yardım alınmasında fayda vardır. Aksi halde başvuru reddedilebilmekte ve seyahat planında aksamalar yaşanabilmektedir. +90 212 970 05 70 numaralı hattı arayarak Küba Vize Merkezi uzmanları ile görüşebilir, başvuru işlemleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
55 sorudan en popüler 5 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Merhaba, Küba vizeli mi? Daha önce seyahat eden arkadaşım vizesiz gittiğini söyledi ancak araştırmalarım sonucu vize gerektiğini okudum. Gereken Küba belgeleri ve süreç hakkında yardımcı oluyor musunuz? Şimdiden kolay gelsin.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, vize hakkında size yönelteceğim soruları cevaplarsanız çok memnun kalacağım. İlk olarak Türkiye vatandaşları Küba vizesine tabii mi? Vize için başvuru yapacağım yerin neresi olduğunu bilmek istiyorum. İkamet adresim Çorlu. Bordo pasaport sahibiyim en son 2010 yılında vize için parmak izi verdim. Yeniden parmak izine gelmem gerekiyorsa bu benim için oldukça zor olacak. Parmak izi işlemleri nasıl oluyor? Küba vize gerekli evrakları neler öğrenebilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, T.C. vatandaşlarına Küba vize istiyor mu? Daha önce pasaporta basılan Küba vizesi görmedim araştırmalarım sonucunda da ayrıntılı bilgiye ulaşamadım. Eğer istiyorsa başvuruyu nasıl yapabilirim? Seyahat etmeyi düşünüyorum ancak henüz tarihi kesinleştirmedim. Benimle birlikte yeşil pasaportu olan kuzenimde seyahat edecek. Sanırım onun seyahat kısıtlaması yok. Nasıl ilerlemeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, Küba vize işlemleri İstanbul’dan nasıl yapılır? Daha önce sizden birçok kez vize aldım evrakları kargoyla size ilettiğimde vizenin takibini yapmıştınız. Yeni başvurum için aynı şekilde yine sizinle çalışmak istiyorum. Açıkçası araştırma yaparken farklı bilgilere rastladım. Evraklar konusunda sizden destek istiyorum. İzmit’te ikamet ediyorum. Süreç daha önce ki vizelerimde ilerlediğimiz gibi mi olacak? Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, yurt dışına çıkmak için araştırma yaparken Küba’ya uygun fiyatlı bilet buldum. Amerika’da yaşayan arkadaşımla direk Küba’da buluşarak tatil yapacağız. Genelde benim gibi deniz sevenler için yaz aylarında gidilmesi gereken bir ülke olduğu söylense de Noel döneminde gitmenin farklı bir heyecan ve yaz aylarından daha da güzel olacağına inanıyorum. Size yazma sebebim Küba’ya gitmek için ne gerekiyor ve vize sürecimin nasıl olacağını öğrenmek. Bileti zaman kaybetmeden almak istiyorum ancak seyahat tarihime daha var. Vize konusunda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Geri dönüşlerinizi bekliyorum.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.