Çalışmayanlar İçin Çekya Vizesi

Çalışmayanlar İçin Çekya Vizesi

Özellikle ev hanımları, işten ayrılanlar, tercihen çalışmayanlar, kendi işini yapmak için imkan bulamayanlar, yeni mezunlar veya kayıtlı herhangi bir geliri olmayan insanlar; çalışmayan kişiler olarak öngörülebilir. Bu noktada çalışmayanlar için Çekya vizesi kapsamında nasıl başvuru yapabileceklerini hatta diğer koşulları anlatıyor olacağız.

Yazı içerisinde; Ev hanımları ve işsiz kişiler Çek Cumhuriyeti vizesi alabilir mi gibi sorularınıza cevap bulabileceksiniz. Eş zamanlı olarak; Çekya vize başvurusu için çalışmayan kişiler hangi evrakları sunmalıdır ve çalışmayanlar için sponsorlu Çekya vize başvurusu nasıl yapılır gibi diğer merak edilen konulara da değinmiş olacağız.

Tüm bunların yanı sıra eğer Çek Cumhuriyeti’nde daimi olarak yaşamak ve çalışmak istiyorsanız; oturum izni ve akabinde vatandaşlık almanız gerekmektedir. Bu konu hakkındaki detaylı bilgiyi ise internet sitemizde yer alan, Çek Cumhuriyeti oturum izni adlı sayfa üzerinden öğrenebilirsiniz.

Ev Hanımları ve İşsiz Kişiler Çek Cumhuriyeti Vizesi Alabilir mi? 

Ev hanımları ve diğer işsiz kişiler de Çek Cumhuriyeti vizesine başvuru yapabilirler. Ancak burada ön koşul; başvurunun sponsor eşliğinde yapılmasıdır. Ayrıca çalışmayan kişilerin başvuru esnasında daha özenli olmaları önemlidir. Çünkü özellikle Türkiye’den yapılan Çekya vizesi başvurularının ne yazık ki %20’si ret cevabı almaktadır. Nedeni ise çoğunluğun finansal yetersizliği ve geri dönüş koşulunu sağlamamalarıdır. Bu nedenle çalışmayanlar için Çekya vizesi başvurularında muhakkak seyahat bitiminin ardından ülkeye geri dönüleceğinin kanıtı sunulmalıdır. 

Çalışmayan Kişiler için Çek Vizesi Almak Zor mudur?

Bu noktada merak edilen en yaygın konu,  çalışmayan kişiler için Çek vizesi almak zor mudur, sorusudur. Çalışmayanlar için Çekya vizesi almak, çalışan kişilere oranla daha zordur, diyebiliriz. Çünkü her ülke ve vize tipinde açıkça görülebileceği gibi finansal yeterlilik ve özellikle seyahat sağlık sigortası gibi konuların önemi büyüktür. Fakat tüm bunlar Çek vizesi alabilmeyi bütünüyle imkansız kılan unsurlar değildir. Dolayısıyla çalışmayanlar için de başvuru hakkı bulunmaktadır. Yalnızca daha özenli bir başvuru ve geçerli bir sponsor desteğine ihtiyaç duyulmaktadır.

Vize Merkezi aracılığıyla yapacağınız tüm başvurularda uzman ekibimizin de desteğiyle hem güvenilir hem de kaliteli bir hizmet alabilirsiniz. Bu noktada hizmet almak için yapmanız gereken tek şey; internet sitemizde yer alan, iletişim sayfası üzerindeki başvuru formunu doldurmaktır. Teknik ekibimiz ve uzman kadromuz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

Çalışmayanlar için Sponsorlu Çekya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışmayanlar için sponsorlu Çekya vizesi başvurusunda bulunmak, çalışan kişilere oranla daha zordur denemez. Çünkü her ne kadar çalışmayan kişilerin başvurularında daha özenli olmaları gerekse de yöntem bakımından hiçbir farklılık bulunmamaktadır. Buradaki tek nüans; çalışmayan kişilerin sponsor desteği almalarının gerekmesidir. Sponsor desteği dilekçe ve diğer bilgilerle birlikte evraklar arasında ibraz edilmelidir. Sponsor desteğinin dışında ise herhangi bir farklılık yoktur. Tüm süreç diğer vize tipleriyle aynı şekilde ilerlemektedir. Yine de bu hususta merak edebileceğiniz soruların cevaplarını aşağıdaki liste üzerinden takip edebilirsiniz.

Çalışmayanlar için Kimler Çekya Vize Sponsoru Olabilir?

Çalışmayanlar için Çekya vizesi almanın sponsor ilişiğinden geçtiğini belirtmiştik. Peki ama bu sponsorların nitelikleri neler? Çek Cumhuriyeti’nde oturum izni bulunması veya Çek Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı ile; kişinin birinci derece aile yakınları, Çekya’ da ki şirketler ya da eğitim kurumları sponsor desteği verebilirler.

Çekya Vizesi Sponsor Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Çekya vizesi sponsor dilekçesi direkt olarak sponsor tarafından hazırlanmalıdır. Bu evrakın içeriği ise kişinin tüm bilgilerini (ad, soyad, meslek, işyeri bilgileri… vb.) içermelidir. Ek olarak; sponsor olunduğuna ve kaynağa dair bilgiler verilmeli, tüm açıklamalar ayrıntısıyla el alınmalıdır.

Çekya Vize Başvurusu için Çalışmayan Kişiler Hangi Evrakları Sunmalıdır?

Çekya vize başvurusu için talep edilen tüm belgeler aşağıda listelenmiştir fakat bunlar standart başvuru belgeleri olup, duruma göre farklılaşabilmektedir.

Pasaport

Pasaportun en az son 10 yıl içerisinde alınmış olması yani güncel olması gerekmektedir. Ayrıca içerisinde en az 2 sayfalık boş alan olması da zorunludur. Eş zamanlı olarak, geçerlilik süresinin de seyahat bitiminden sonra en az 3 ay daha devam ediyor olması beklenmektedir.

Başvuru Formu

Başvuru formunda yer alacak tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru biçimde belirtilmiş olması önemlidir. Çünkü başvuru formu vize evrakları arasında en çok dikkat çekenlerden bir tanesidir, diyebiliriz.

Fotoğraf

Başvurularınızda 2 adet biyometrik fotoğraf sunmanız gerekecektir. Bu fotoğrafların ölçüleri ise 35x45 mm olmalıdır. Aynı zamanda çekim esnasında beyaz arka fon kullanılması ve kişinin özellikle yüzünü kapatacak aksesuarlardan uzak durması da önemlidir.

Nüfus Kayıt Örneği

Nüfus kayıt örneği evraklarının tam vukuatlı olması ve kesinlikle fotokopi olmaması gerekmektedir.

Dekont

Vize başvurularında konsolosluklar tarafından talep edilen ücretlere harç bedeli denmektedir. Harç bedellerinin dekontlarına ise başvuru belgeleri arasında yer vermek mecburidir.

Konaklama ve Seyahat Bilgileri

Seyahatinizin tüm detayları (konaklama ve ulaşım rezervasyonları, rezervasyon tarihleri vb.) sunulacak evraklar arasında ibraz edilmelidir. Bu bilgilerde net olmanız ve daha çok resmi evraklar kullanmanız gerekecektir. Değişen tarihlerde veya rezervasyon bilgilerinde ise mutlaka belgelerinizi güncellemeniz gerekecektir.

Banka Hesap Dökümleri

Çek vizesi başvurularında, başvuracak olan kişinin hesap dökümlerini sunması gerekmektedir. Bu hesap dökümlerinin ise son 6 aya ait olması yeterli olacaktır. 

Muvafakatname

Muvafakatname, 18 yaşından küçük olan yani reşit olmayan kişilerin seyahat edebilmeleri için ebeveynlerinin onayı olduğuna dair alınan, bu hususta onay veren noter tasdikli bir izin belgesidir. Bu belgenin de ibraz edilmesi gerekmektedir.

Seyahat Sağlık Sigortası

Seyahat sağlık sigortasının tüm seyahat süresini kapsaması ve en az 30.000 Euro teminatlı olması gerekmektedir.

Sponsor Dilekçesi

Çalışmayanlar için Çekya vizesi almanın ilk koşulu, sponsor desteğidir. Dolayısıyla sponsor dilekçesi de mutlaka sunulması gereken evraklardan bir tanesidir. Ancak sponsor dilekçesi başvuru sahibi tarafından değil, bizzat sponsorun kendisi tarafından hazırlanmalıdır.

Sponsor Bilgileri

Sponsorun destek verebilecek durumunda olduğunu kanıtlayacak tüm bilgilerin (örneğin; meslek, işveren ve hesap dökümleri …vb.) sponsor bilgileri altında sunulması zorunludur.

Çekya Vize Sponsoru Tarafından Hangi Belgeler Sunulmalıdır?

Çalışmayanlar için Çekya vizesi almanın ön koşulu sponsor desteğidir, demiştik. Peki ama Çekya vize sponsoru tarafından hangi belgeler sunulmalıdır? Esasen sponsorların sunmaları gereken evraklar yine sponsorların mesleklerine ve çalışma durumlarına göre değişmektedir. Örneğin; emekli bir sponsor ile SGK’lı bir sponsorun sunması gereken evraklar arasında farklılık görünebilmektedir. Aşağıdaki liste üzerinden tüm bu evrakları takip edebilirsiniz.

  • Sponsor dilekçesi
  • Banka hesap dökümü (Son 3 aya ait olmalıdır.)
  • Faaliyet belgesi (Son 6 ay içerisinde, şirketin faaliyetlerine bağlı olarak kayıtlı olunan odalardan temin edilmelidir.)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Vergi levhası (Son yıl ait levhanın fotokopisi sunulmalıdır.)
  • Ek gelir belgeleri (Örneğin; tapu, kira, araç ruhsatı vb.)
  • Sponsorun SGK’lı çalışan olduğu durumlarda ek olarak;
  • SGK hizmet dökümü
  • Maaş bordroları (Son 3 aya ait olmalıdır.)
  • İşe giriş belgesi
  • İş sözleşmesi
  • Sponsorun emekli olduğu durumlarda ek olarak;
  • Emeklilik belgesi (Barkodlu olacak şekilde sunulmalıdır.)

Vize merkezi olarak tüm vize işlemlerinizde, alanında deneyimli vize uzmanlarımız ve güvenilir hizmetimiz ile yanınızdayız. Tüm soru, görüş ve önerileriniz için 0212 970 05 28 numaralı hat üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Çek Cumhuriyeti için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp