Bu vizeye sadece Fransa vatandaşı ile evlilik amaçlı Fransa’ya gitmesi gereken kişiler başvurabilir. Fransa evlilik amaçlı vize, Fransa aile birleşimi veya evlilik yoluyla Fransa’ya yerleşme gibi amaçlar uzun süreli vize türleridir ve bu vizenin kapsamı dışındadır. Fransa evlilik vizesi alan kişiler ülkeye geri dönüşlerini garanti edecek evrakları hazırlayarak başvurularını yapmalıdırlar. Seyahat amacının dışında yapılacak başvurular ve seyahat amacını suiistimal eden davranışlar vize reddiyle sonuçlanmaktadır.
Fransa evlilik vizesi almak isteyen kişilerin öncelikle geçerli süreli pasaportunun olması gerekmektedir. Bu süre seyahat sonrası en az 3 aydır. T.C. pasaport süresi uzatma işlemleri Fransa’dan yapılmamaktadır. Geçerli pasaportunuz varsa durumunuza uygun evrakları hazırladıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz.
Vize Merkezi Fransa departmanımız başvuru işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştirebilmektedir. Bu sayfada genel itibariyle çalışan kişilerin hazırlamaları gereken evraklar yer almaktadır. Durumunuza özel vize çözümü üretebilmemiz için çağrı merkezimizi arayarak durumunuza uygun güncel evrak listesini talep ediniz. Güncel evrak listesi size mail olarak iletilmektedir. Fransa vizesi için gerekli evrakları, bilgi mailimizde belirttiğimiz detaylar doğrultusunda hazırlayınız ve size en yakın şubemize elden veya kargo ile teslim ediniz. Evraklarınızı teslim ettikten sonra vize randevunuz hızla alınmakta, vize randevu tarihi ve saati size bildirilmektedir. Son 5 yıl içinde alınan Schengen vizelerinde geçerli parmak izi bulunan şahıslar parmak izi ibrazı için vize randevusuna gelmeden doğrudan evraklarını Vize Merkezimize göndererek işlemlerini aracılığımız ile yapabilmektedirler.
Fransa evlilik vizesi için kullanılacak evraklar 3 aydan daha eski olmamalıdır. Evraklar ikna edici nitelikte olmalıdır, sahte belgelerle yapılan başvurular vize reddine sebebiyet vermektedir. Evraklara dair birçok detaya ayrıca dikkat etmek gerekir. Örneğin biyometrik fotoğraflarınızın daha önceki Schengen vizelerinize kullanılmamış olması gerekmektedir. Eğer kişi çalışmıyorsa Fransa’da evleneceği kişiden finansal evraklar temin edilmelidir. Fransa’daki eşe ait banka hesap dökümleri, vergi bildirimleri, maaş bordroları talep edilebilmektedir.
Vize Merkezi her duruma karşı geliştirdiği çözümlerle ihtiyaç duyduğunuz vizeyi zamanında almanız için evrak takibini ülke vize prosedürlerine göre yapmaktadır.
1. Pasaport. Son 10 yılda alınmış, 2 adet boş sayfası bulunan, Fransa seyahati sonrası 3 ay geçerli pasaport.
2. Biyometrik Fotoğraf. 2 adet 35x45 mm ölçülerinde, fon beyaz, şapka ve benzeri yüzün görünümü engelleyen giysilerin olmadı, yüzün net bir şekilde görüldüğü biyometrik özellikli fotoğraf.
3. Nüfus cüzdanı. Geçerli nüfus cüzdanınızın fotokopisi
4. Fransa vizesi başvuru formu. Fransa vizesi başvuru formu Schengen başvuru formudur. Eksiksiz ve tam olarak doldurulmalıdır. Seyahatin amacı, tarihleri vize dilekçesi ve otel/uçak rezervasyonlarındaki tarihlerle uyumlu olmalıdır.
5. Uçak ve Otel rezervasyonları. Uçak ve otel rezervasyonlarınızın fotokopileri. Eğer satın alınmış rezervasyonlarınız varsa bu belgelerin de fotokopisini vize başvuru dosyasına eklemelisiniz.
6. Evlenme ehliyeti belgesi. Evliliğin resmi olarak gerçekleşeceği Fransa’daki bölge belediyesinden alınan evlenme ehliyet belgesi. Bu belgede nikah tarihi belirtilmelidir.
7. Fransız eşin kimlik bilgileri. Fransız olan eşin Fransa vatandaşı olduğunu gösteren onaylı resmi kimlik belgesi. Ayrıca vatandaşlık belgesi veya tam nüsha doğum belgesi ibraz edilmelidir.
8. Seyahat sağlık sigortası. 30.000 Euro teminatlı yapılacak olan seyahat sağlık sigortası Fransa’da ortaya çıkabilecek kaza ve benzeri kötü durumlarda ve aciliyet gerektiren tıbbi bakım gerektiren durumlardaki masrafları kapsamaktadır.
9. Konaklama belgesi. Eğer otelde kalacaksanız otel rezervasyonu ancak evlilik amacıyla gittiğinizi Fransa seyahatinde eğer otel yerine bir akraba, arkadaş veya ailenizin yanında kalacaksanız bu kişilerin yaşadıkları bölgedeki belediyeden alınmış davetiye belgesi. Davetiye mektubunda davet eden kişinin kimlik bilgileri, ikamet belgesi veya Fransız uyruklu değilse geçerli oturum belgesi.
10. Şirket evrakları. Fransa vatandaşı ile evlenecek kişi hali hazırda Türkiye’de bir şirket veya kurumda çalışan pozisyonunda ise aşağıdaki şirket evraklarını hazırlamalıdır.
Şirket yazısı: Fransa Konsolosluğuna hitaben dilekçe formatında hazırlanan yazı şirketin antetli kağıdına İngilizce veya Fransızca yazılacak olup vize başvuru sahibinin şirketteki pozisyonu, seyahat tarihileri, seyahat amacı, maaş miktarı gibi çalışana ait birçok detayı içermektedir. Ayrıca vize başvuru sahibinin evlilik işlemi yapıldıktan sonra bu şirkette çalışmaya devam edeceğine dair taahhüt de bu yazıda yer alacaktır.
Vergi levhasının fotokopisi, Ticari sicil gazetesinin fotokopisi, Şirketin imza sirküleri.
11. Banka Hesap özeti. son 3 aylık hesap hareketliliğinizi içeren, en az 25.000 TL bakiyesi bulunan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle birlikte sunulmalı) Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.
Lütfen dikkat!: Fransa Konsolosluğu bu evraklarla birlikte ek belgeler de talep edebilir ve gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibini mülakata çağırabilir.
Fransa Evlilik Vizesi Vize Merkezi aracılığıyla nasıl alınır:
Fransa evlilik vizesi Vize Merkezi aracılığıyla nasıl alınır ile ilgili daha fazla bilgi için temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.
1 sorudan en popüler 1 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Fransa evlilik vizesi almak için başvurular nereye ve nasıl yapılmalıdır? Siz bizim adımıza tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor musunuz?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.