Merhabalar,
Kanada’da uzun süreli ikamet ve bu ülkede istihdam edilebilmek için Kanada çalışma vizesi alınması gerekiyor. Yükseköğretim gerektiren meslek dallarında iş görüyor olanlar bu vize türüne başvuru yapabilecekleri gibi yükseköğrenim gerektirmeyen meslek gruplarına sahip olan kişiler de Kanada çalışma vizesine başvurabilirler. Sizin durumunuzda metal işleri ile ilgili bir iş yapmak için başvuru yapılabileceği gibi hasta ve çocuk bakıcısı, inşaat işçisi, ağır sanayi makinası operatörü, çiftçi uğraşlarda uzmanlık kazanmış kişiler de çalışma vizesine başvuru yapabiliyorlar.
Kanada çalışma vizesi başvurusunda İngilizce veya Fransızca dillerinden birini konuşma ve anlama mecburiyeti bu ülkeye çalışma vizesi ile gidebilmek için olmazsa olmaz koşullardan birisi. Kanada çalışma vizesi için alınması gereken izinler bulunuyor. Bu izinlerden bir tanesi İşverene özgü çalışma izni diğeri de açık çalışma izni. İşverene özgü çalışma izninde işverenin adı, ne kadar süreyle bu işyerinde çalışılacağı ve çalışılacak yer bilgisi bu çalışma izninde yer alması gereken bilgiler arasında bulunuyor.
Açık çalışma izni ile Kanada’da herhangi bir işveren için çalışma imkânınız bulunuyor. Çalışma başvurunuz onaylandığında Kanada’da çalışma izni sahibi olduğunuza dair bir mektup alacaksınız, bu mektup çalışma izni yerine geçmez. Mektubu Kanada’ya giriş yaptığınız sınır kapısındaki görevliye göstereceksiniz. Bu mektupla birlikte pasaportunuz ve vizenizi de ibraz etmeniz zorunluluğu bulunuyor. Bu işlemin ardından sınırda görevli memur size Kanada’daki kalış ve çalışma koşullarınızı belirleyen çalışma izninizi düzenleyecektir. Çalışma izninizde Kanada’da yapabileceğiniz işin türü, çalışabileceğiniz işveren, nerede ve ne kadar süreyle çalışabileceğiniz bulunacaktır.
Kanada çalışma vizenizin süresi dolduğunda uzatma için başvuru yapabiliyorsunuz. Vize uzatımı için bitiş tarihini kontrol ederek o tarihten en az 30 gün önce uzatma başvurusunda bulunabilirsiniz. Uzatma başvurusunun yapılabilmesi için belli koşulların sağlanmış olması gözetilecektir. Bu koşulları şöyle sıralamak mümkün: Kanada’daki işiniz genişletildi, süresi uzatıldı veya değiştirilecek ise, Kanada’da başka bir iş teklifi aldı iseniz, Kanada’da kalıcı olarak yaşamak ve çalışmak istiyorsanız. Kanada’da iş kurmak isterseniz Kanada Girişimci vizesine başvuru yapmanız gerekiyor. Bu vize başvurusuna dair gerekli bilgileri Kanada Konsolosluğu’ndan edinebilirsiniz.
Detaylı bilgi için Kanada Çalışma vizesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederiz.
Vize Merkezi
Merhaba bizim ulkede kanada sefrliyi olmadigindan size mesaj yolladim uzun yillar restoranta isledim ve ayni isi kanadada yapmak istiyorum karson gibi calismak
Kanada ya ailemle kalıcı olarak gelmek istiyorum. 1> Visa ile geldiğimde çalışabilir miyim? 2>iltica etmem yarar sağlar mı?
Merhaba, Eşim 2 ay pathway programından sonra Kanadada bir okuldan 1 yıllık eğitim kabulu aldı.Ben eşi olarak buradan çalışma vizesine başvurabilir miyim? İyi Çalışmalar
Merhaba. Ben İzmir'de hukuk fakültesi öğrencisiyim. Mezun olduktan sonra Kanada'ya Uluslararası Hukuk üzerinde yüksek lisans yapmak üzere gitmek ve ardından Kanada'da hayatıma devam etmek istiyorum. Avukatlık yapmam mümkün mü? Cevaplarsanız sevinirim.
Merhabalar,
Hukuk fakülteniz bittikten sonra, yüksek lisansınızı Kanada’da yaptığınız takdirde Açık çalışma vizesine başvuru yapabilirsiniz. Açık Çalışma Vizesi; uluslararası alanda kabul gören Üniversite diplomanız var ise ya da Kanada’da daimi ikamet vizesine başvuru yaptıysanız ve iş alanınız Kanada Büyükelçiliği sitesin de var ise açık çalışma vizesine başvuru yapabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra Kanada yüksek lisansa başvurarak işe başlayabilirsiniz. Kanada’da konuşulan dillerden herhangi biri İngilizce ya da Fransızcayı bildiğinizi gösteren sertifikanızı da başvuru evraklarınıza eklemeniz gerekir.
Yüksek Lisans için Kanada’ya gitmediğiniz takdirde çalışma vizesi Kanada başvurusu yapabilirsiniz. Bu durumda çalışma vizesine başvuru yapabilmeniz için öncelikle orada sizi çalıştırmak isteyen ve davet eden bir Avukatlık Bürosu bulmanız gerekir. Genelde çoğu kişi çalışma iznini şirketi bulmadan alabilirim düşüncesinde oluyor. Bu şekilde başvuru mümkün değildir. Çalışmak istediğiniz Kanada’da bulunan şirket Kanada’da yetkili birimlere başvurarak sizin için LMIA sertifikası alması gerekir. LMIA ( Labour Market Impact Assessment ) sertifikası; İşgücü piyasası etki değerlendirmesidir. İlk önce Kanada’da bu alanda çalışacak işgücü olup olmadığına bakılır. Kendi ülkelerinde bu potansiyel yoksa şirketin sizin adınıza yaptığı başvuru onaylanmaktadır. Bu durumda LMIA sertifikanız alınmış olur. Alınan sertifikanın fotokopisi ve numarası size bildirilmesi gerekir. Bu belgenin numarası olmadan Kanada Büyükelçiliği Çalışma izni başvurunuzu kabul etmeyecektir.
Çalışma vizesi Kanada için sizi davet eden şirket ile bir iş teklifi mektubu almalı ve sözleşme yapmalısınız. Aldığınız iş teklifi yazısında çalışacağınız saat aralığı, ne kadar süre çalışacağınız, iş yerinde hangi görevde çalışacağınız, karşılığında ne kadar maaş alacağınız, varsa yol, yemek ücreti, ikamet edilecek yer için ödeme yapılacak mı mutlaka belirtilmelidir. Başvuru Formunuzu eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmalıdır. Size işi kabul eden şirkette çalışabilmeniz için gerekli diploma ve mesleki sertifikalarınız varsa bu belgeleri de sunmalısınız. Aynı alanda daha önce çalıştığınız işyerlerinden referans mektubu sunmanız yapılacak başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından önemlidir.
Kanada Çalışma vizesi hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız 0212 970 0563 numaralı telefonumuzdan Kanada vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
Vize Merkezi
Yüksel ERDİN
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.