Merhaba, Slovenya’da oturum izni yani kalıcı ikamet alabilmek için yabancı uyruklu vatandaşların yerine getirmesi gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Slovenya’da aile birleşimi, çalışma izni, eğitim vizesi gibi durumlarda oturum izni başvurusu yapılabilmektedir. Başvuru sahibi bu kategorilerden birine giriyorsa oturum iznine başvuru yapabilir. Slovenya’da iş kurmak, çalışmak veya Slovenya’da herhangi bir firmaya ortak olmak amacıyla Slovenya’ya gelip 3 aydan fazla uzun süre Slovenya’da çalışmak isteyen kişilerin oturum başvurusunda bulunmaları gereklidir. Çalışma izni ya da yabancı uyruklu kişinin çalışma izni veya çalışma onayı gerektiren bir iş yapacağına istinaden işverenin tasdik belgesi ya da bu iş için çalışma izni gerekmediğini belirten uluslararası sözleşme. Slovenya daimi ikamet izinleri direkt olarak konsolosluklara yapılmaktadır. Bu konuda konsolosluktan bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Merhaba, hazır giyim sektöründe modelist olarak çalışmaktayım evliyim 1 çocuğum var. Slovenya’da daimi olarak ikamet benim için söz konusu olabilir mi? Saygılarımla.
Merhaba, Slovenya daimi ikamet izni, kalıcı oturum izni direkt konsolosluklar üzerinden yapılmaktadır. Bu konuda Slovenya Konsolosluğu’ndan bilgi almanızı tavsiye ederiz. Slovenya oturum izni aile birleşimi, öğrenci vizesi gibi durumlarda alınabilmektedir.
Merhaba, Slovenya'da yaşamak için gerekli koşullar nelerdir?
Merhaba, Slovenya daima ikamet izni için yabancı uyruklu vatandaşlar için belirli şartlar bulunmaktadır. Slovenya’da çalışma izni, aile birleşimi veya eğitim vizesi gibi durumlarda oturum izni başvurusu yapılabilmektedir. Başvuru sahibi bu kategorilerden birine giriyorsa oturum iznine başvuru yapabilmektedir. Slovenya daimi ikamet izinleri direkt olarak konsolosluklara yapılabilmektedir. Bu konuda konsolosluktan bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Merhaba, Slovenya’da sürekli oturmak ve vatandaş olmak için bir emekliden istenen şartlar nelerdir? Oturacak bir ev almak ile bu mümkünse yeterli olabilecek ev fiyatı nedir? Teşekkür ederim. Saygılarımla.
Merhaba, Slovenya’da oturum izni alabilmek için yabancı uyruklu vatandaşların yerine getirmesi gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Slovenya’da aile birleşimi, çalışma izni, eğitim vizesi gibi durumlarda oturum izni başvurusu yapılabilmektedir. Başvuru sahibi bu kategorilerden birine giriyorsa oturum iznine başvuru yapabilir. Slovenya, 2007 yılında başlatılan yasal düzenlemeler sonucunda belli bir miktar yatırım karşılığında, başvuru sahibi ve birinci derece yakınları (eş ve en fazla 18 yaşına kadar 3 çocuk) için oturum izni sağlamaktadır. Bu yatırım için bir işletme açılması gerekse de işletme adına alınacak gayrimenkulle de oturum sağlanması mümkün olabilmektedir. Bu hizmet dahilinde ekstra yasal prosedürün sağlanması için harcanması gereken giderlerin yanı sıra aynı miktarda yatırımla ortaklık olması durumunda dahi oturum izni sağlanabilmektedir. Slovenya daimi ikamet izinleri D vize kategorisinde değerlendirildiği için direkt olarak konsolosluklara yapılmaktadır. Bu konuda konsolosluktan bilgi almanızı tavsiye ederiz.
İyi günler, Slovenya'ya yerleşmek istiyorum, karşılacağım muhtemel problemler nelerdir? Evliyim 4 yaşında kızım var ve memurum. Olayı kısa tutup soruyu direkt sordum vereceğiniz yanıt benim için çok önemli. Teşekkürler...
Merhaba, Slovenya'da yaşamak için belli şartlara sahip olmanız ve D Tipi Uzun Süreli Oturum Vizesi'ne başvurmanız gerekmektedir. Slovenya'dan iş sözleşmesi veya yatırım yaparak oturum izni almanız mümkündür. Belirli şartları karşılayarak oturum izni almanız dahilinde, Aile Birleşimi vizesiyle diğer aile fertlerini de yanınıza alabilirsiniz. Vize Merkezi olarak Slovenya Oturum işlemlerini yapmamaktayız. Oturum vizesi başvuruları Konsolosluk üzerinden yapılmaktadır. Oturum iznine dair detayları Vize Merkezi Slovenya Oturum sayfasından inceleyebilir veya direkt Konsolosluk'la bağlantıya geçebilirsiniz.
Merhabalar, ben uzun zamandır yurtdışında yaşamak istiyorum ve Slovenya’da bu ülkeler içinde en çok yaşamak istediğim ülke. Bunun için ne yapabilirim, yapabilir miyim, gerekli şartlar neler? Yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler.
Merhaba, Slovenya’da oturum izni alabilmek için yabancı uyruklu vatandaşların yerine getirmesi gereken şartlar bulunmaktadır. Slovenya’da aile birleşimi, çalışma izni, eğitim vizesi gibi durumlarda oturum izni başvurusu yapılabilmektedir. Başvuru sahibi bu kategorilerden birine giriyorsa oturum iznine başvuru yapabilir. Slovenya daimi ikamet izinleri direkt olarak konsolosluklara yapılmaktadır. Bu konuda konsolosluktan bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Merhaba, Slovenya’da oturma ve çalışma izni almak için gereken şartlar nelerdir?
Merhaba, Slovenya’da iş kurmak, çalışmak veya Slovenya’da herhangi bir firmaya ortak olmak amacıyla Slovenya’ya gelip 3 aydan fazla uzun süre Slovenya’da çalışmak isteyen kişilerin oturum başvurusunda bulunmaları gereklidir. Çalışma izni ya da yabancı uyruklu kişinin çalışma izni veya çalışma onayı gerektiren bir iş yapacağına istinaden işverenin tasdik belgesi ya da bu iş için çalışma izni gerekmediğini belirten uluslararası sözleşme.
Merhabalar slovenya da 50 bin euro luk yatırımla oturma izni alıyoruz bu calisma izni anlamina mi geliyor? yatırım derken iş yeri açmak demek mi ? Bir şirkete ortak olmak gibi bir şey mi? Maddi getirisi oluyor mu?
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.