Tayland Çalışma İzni

Tayland Çalışma İzni

Tayland’a çalışma nedeniyle gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Tayland çalışma izni almaları gereklidir. T.C. vatandaşları 30 günden uzun Tayland seyahatlerinde Tayland vize uygulamasına tabidir. Tayland Devleti tarafından T.C. umuma mahsus pasaport sahiplerine 30 günden uzun, diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahiplerine 90 günden uzun sürecek olan seyahatlerinde vize uygulanmaktadır. Tayland’a 30 günden uzun kalmak isteyen Türk vatandaşları Türkiye’de oturum ve çalışma izni bulunan diğer ülke vatandaşları Tayland Büyükelçiliği’ne ve Tayland Fahri Konsolosluğu’na başvuru yapabilirler.

Tayland çalışma iznine başvuru yapmak için 2 çeşit vize bulunmaktadır. Tayland çalışma iznine başvuru yapacak kişilerin tek girişli 90 gün süreli veya çok girişli 1 yıl süreli vize türlerinden birini seçmeleri gerekir. Başvuru sahibi istediği çalışma izni vize türlerinden birini seçerek başvurusunu tamamlayabilmektedir. Tayland çalışma iznine başvuru yapılmasının ardından Tayland Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Fahri Konsolosluğu başvuru sahibinin vizesinin veya çalışma izninin onaylandığını e-posta yoluyla bildirir. Tayland çalışma izni ile Tayland’da uzun süreli kalmak isteyen kişiler Tayland Göçmenlik Ofisi’ne başvuru yapmaları gereklidir.

Tayland çalışma izni vize işlemlerinde başvuru sahibinin sürecini kolaylaştırmak için Vize Merkezi danışmanlık hizmeti vermektedir. Vize Merkezi danışmanlarımız gerekli evrakların resmi makamların istediği şekilde hazırlanması ile ilgili olarak yardımcı olmaktadır. Konsolosluk tarafından istenmekte olan gereken evraklar konusunda destek almak ve Tayland çalışma izni başvurusunu rahat ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayabilirsiniz. Tayland Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibini konsolosluğa çağırarak  başvuru işlemini şahsen gerçekleştirmesini isteyebilmektedir.

Tayland çalışma iznine başvuru yapacak kişinin seyahati sonrası için 6 ay geçerli pasaportunun olması gereklidir. Aynı zamanda başvuru sahibinin özgeçmişi ve mezuniyet belgesi de hazırlanması gereken evraklar arasında bulunmaktadır. Çalışma iznine başvuru yapacak kişinin Tayland’da çalışacağı şirketten alınmış, görevini, maaşını ve orada kalacağı zamanı gösteren mektup başvuru belgelerinde bulunmalıdır.

Tayland Çalışma İzni Vizesi

Başvuru sahibinin Tayland’daki Çalışma Bakanlığı’ndan onay mektubu alması gerekmektedir. Onay mektubu alabilmek için başvuru yapan kişinin Tayland’daki işvereni “Form WP3” formuyla birlikte Yabancı İşler İdare Ofisi’ne başvuru yapmaları gereklidir veya ikamet ettiği şehirdeki Bölgesel İstihdam Ofisi’ne başvuruda bulunmaları gereklidir.

Tayland Çalışma İzni için Gerekli Evraklar

Tayland çalışma izni ülkede kalınacak zamana ve vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Tayland çalışma izni vizesi tek girişli 90 gün ve çok girişli 1 yıl olmak üzere iki türden oluşmaktadır.  Tayland Konsolosluğu tarafından çalışma izni için istenen evraklar şu şekildedir:

----

1. Seyahat sonrası için en az 6 ay geçerli pasaport
2. Pasaport fotokopisi
3. Kimlik fotokopisi
4. Başvuru formu
5. Son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık, 4 x 6 cm ölçülerinde fotoğraf.
6. Başvuru sahibinin Tayland’da çalışacağı şirketten alınmış, görevini, maaşını ve çalışacağı süreyi gösteren ve belirten mektup.
7. Çalışma Bakanlığı’ndan onay mektubu. Onay mektubunu almak için başvuru sahibinin Tayland’daki işvereni Form WP3 formuyla birlikte Yabancı İşçiler İdare Ofisi’ne başvuru yapması gerekmektedir veya bulunduğu şehirdeki Bölgesel İstihdam 7. Ofisi’ne başvuru yapmaları gereklidir.
8. Başvuru sahibinin özgeçmişi ve mezuniyet belgesi
9. Türkiye’de oturma izni (eğer varsa)
10. Başvuru sırasında talep edilen belgelerden eğer biri mevcut değilse başvuru sahibi belgenin neden olmadığına istinaden açıklayıcı bir dilekçe yazmalıdır.
11. Başvuru sahibinin, sunulan her belgeyi ve sayfayı onaylaması gerekmektedir.
12. Şirket evraklarının kopyaları Yönetim Kurulu veya Yetkili Müdür tarafından imzalanmış, üzerinde şirketin mührü bulunan Tay dilinde tercümesi yapılmış ve tercümeler noter aracılığıyla veya başvuru sahibinin diplomatik konsolosluk birimi tarafından tasdik edilerek sunulması gereklidir.

Göçmen olmayan vizesi alan başvuru sahibi Tayland’da ancak çalışma izni çıktıktan sonra başlayabilir. Çalışma izni olmadan çalışarak Göçmenlik Yasası’nın ihlal eden veya yasak işlerde çalışarak Kraliyet kararını ihlal eden yabancılar hakkında kanuni işlem uygulanmaktadır, hapis cezası, para cezası veya her ikisini birden alabilirler.

Tayland çalışma izni için güncel olmayan evraklarla başvuru işlemi gerçekleştirilmez. Türk vatandaşlarının Tayland’da çalışabilmeleri için çalışma izni için başvuru yapmaları gereklidir. Çalışma izni başvuru işlemi Tayland’da çalışılacak firma ile beraber yürütülmelidir.

Önemli Not: Belirli ülke vatandaşları vize başvuru işlemlerini bulundukları şehirdeki Tayland Büyükelçiliği’ne şahsen yapmaları gerekmektedir. Belirli ülke vatandaşları vize başvurularını Türkiye’den yapıyorlarsa başvurularını sadece Ankara’daki Tayland Büyükelçiliği’nden yapabilmektedirler. İstanbul ve Bakü’de bulunan Fahri Konsolosluklarda vize başvurusunda bulanamazlar. Belirli ülke vatandaşlarının vize onaylanma süresi en fazla 1 aydır.

Tayland Çalışma İzni Vizesi

Tayland’da Çalışan Yakınlarına Eşlik Etmek İsteyen Kişiler için;

Tayland’da çalışma amacıyla yaşayan yakınlarına, akrabalarına eşlik etmek isteyen kişilerin tek girişli, 3 ay süreli ve 90 gün kalmalı Tayland vizesi almaları gereklidir. Tayland’da çalışma amacıyla giden Türk vatandaşlarına eşlik etmek isteyen kişilerin vize başvurusu için hazırlaması gereken belgeler şunlardır:

  1. Seyahat sonrası için en az 6 ay geçerli pasaport
  2. 1 adet pasaportun fotokopisi
  3. Başvuru formu
  4. Son 6 ay içinde çekilmiş 4 x 6 cm ölçülerinde 2 adet vesikalık fotoğraf.
  5. Tayland’a seyahat edeceğine kanıtlayan uçak bileti
  6. Son 6 ay içinde gerçekleşen finansal durum kaydı ve bankada en az 800 USD bulunduğuna dair belge.
  7. Tayland Krallığı Büyükelçiliği’ne işveren firma tarafından yazılmış başvuru sahibinin Tayland’da çalışan kişinin eşi veya aile üyesi olduğunu belirten garanti mektubu.
  8. Tayland’da çalışan kişinin pasaport fotokopisi. Kişinin kimlik bilgileri ve Tay vizesinin yer aldığı sayfanın fotokopisi gerekmektedir.
  9. Tay çalışma izni kartının kopyası
  10. Evlilik cüzdanı fotokopisi (eşler için)
  11. Doğum sertifikası fotokopisi (ebeveynler için)

Büyükelçilik yetkilileri gerekli gördükleri durumlarda başvuruda bulunan kişiden ek evrak isteyebilir.

Tayland Çalışma İzni Ücreti

Tayland’da çalışma izni ülkede kalınacak süreye, tek girişli veya çoklu girişli olmak üzere iki kategoriden oluşmaktadır. Çalışma izni vize ücreti zaman içinde Tayland Devleti’nin vize prosedürlerine göre değişmektedir. Tayland Devleti’nin yasalarına göre vize ücretinde değişiklik olması normaldir.

Tayland çalışma izni vizesi tek girişli veya çoklu girişli olmak üzere iki seçenekli olarak alınabilmektedir. Giriş sayısı sona erdirdikten sonra yeni vize başvurusu yapılarak ülkeye tekrar giriş yapılabilir. Tayland çalışma izni vizesi ücreti tek girişli 90 gün için ve çoklu girişli 1 yıllık olmak üzere değişmektedir.

Tayland Konsolosluğu vize ücretini başvurunun işleme alınması ve değerlendirilmesi için talep etmektedir. Aynı zamanda çalışma iznine başvuru sırasında güncel Tayland çalışma izni ücreti hakkında detaylı bilgi almanız yararlı olacaktır. Tayland Konsolosluğu vize bedelini başvuru sahibinin vize dosyasının konsolosluğa gönderilmesinden önce ödenmektedir. Bir sebepten ötürü reddedilen başvurulara ücretin iadesi yapılmamaktadır. Tayland Konsolosluğu çalışma izni vize başvuru işlemlerini 3-5 iş günü içinde sonuçlandırır. Konsolosluğun ek belge istemesi, tatil veya yoğun olması dolayısıyla vizenin onaylanma süreci uzayabilir.

 

Tayland ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Tayland için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp