Merhaba,
Aile birleşimi vizesi 2019 Almanya'da oturum izni/vatandaşlığı olan eşin yanına gidebilmek için başvuru yapılması gereken bir vize türüdür. Almanya Aile birleşimi vizesinde alışılmışın dışında yaş farkı Konsolosluk tarafından incelemeye tâbi tutulabilir elbette ancak burada asıl önemli olan evliliğin gerçekliğinin ispatıdır. Evliliğin hukuki olarak ispatlanmasının yanında mülakat sırasında size buna yönelik sorular da sorulabilir. Aile birleşimi vizesine başvurduğunuz sırada evrakların gerçeği beyan etmesi beklenir. Dolayısıyla Aile birleşimi başvurunuzun değerlendirmesi sürerken eşinizin vatandaşlığının değişmesi, bu değişimin de Konsolosluğa beyan edilmesi ve bu durumun da incelenecek olması başvuru sürecinizi uzatabilir veya gerçeğe aykırı beyan nedeniyle başvurunuz reddilebilir. Tavsiyemiz, eşinizin vatandaşlık başvurusunun sonuçlanmasının ardından aile birleşimi vizesine başvurusunda bulunmanızdır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Almanya'ya, Alman vatandaşı olan eşim ve 2 çocuğum üzerinden gitmek istiyorum. Bu işlemle ilgili istenen belgeler neler? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba, öncelikle iyi çalışmalar 19 Eylül 2016 da Almanya da yaşayan eşimle evlendim ve kendisi Türk vatandaşı.. Almanca kursumu başarıyla bitirdim ve belgemi elime aldım. 24 Kasım perşembe günü Alman konsolosluğunda randevum var. Eşim gerekli evrakları düzenlemeye çalışıyor ve bu kısa zaman çerçevesinde bana yollayacak. Fakat Eşimin kimliği ve pasaportu değişmedi yani eski soyadı şeklinde. Bunun fotokopisi isteniyor bana konsoloslukta sorun çıkarır mı bilgilendirirseniz çok memnun olurum şimdiden çok teşekkürler saygılar...
Merhaba,
Aile birleşimi başvurunuz sırasında Elçilik/Konsolosluğa sunacağınız evraklar gerçeği yansıtmalıdır, gerçeğe aykırı beyanlar başvurunuzun reddiyle sonuçlanabilir. Bu nedenle eşiniz, evlendikten sonra soyadını değiştirdiği için pasaport ve kimliğini de değiştirmesi gerekir. Yeni pasaport ve kimlik bilgileri ile başvuru yapmanız gerekir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba aile birleşimi için beyan edilmesi gereken minimum aylık gelir düzeyi nedir?
Merhaba,
Almanya Aile Birleşimi başvurusu için Almanya'daki gelirin asgari ücretin altında olmaması ve Alman devletinden alınan herhangi bir sosyal yardımla geçiniyor olunmaması lazım.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba. 2 ay sonra Alman vatandaşı eşimle Berlin'de evleneceğiz. Daha sonra aile birleşimi vizesine başvuracağız. Aile birleşimi vizesi oturum izni ile birlikte çalışma izni de veriyor mu?
Merhaba,
Aile birleşimi vizesinde temel amaç ayrı ülkelerdeki eşlerin aile birlikteliğinin sağlanmasıdır ve çalışma izni vermemektedir. Çalışma izni için vizeniz onaylandıktan ve Almanya'ya gittikten sonra çalışma izni için ayrıca yetkili makamlara başvuru yapmanız gerekir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba; Almanya aile birleşimi başvuru işlemleri sonuçlanma süresi nedir? Pasaportumu ne kadar sürede geri alabilirim? Teşekkürler,
Merhaba,
Almanya Aile birleşimi vize başvurularında vize değerlendirme sürecine Almanya'daki resmi kurumlar da dahil olduğundan vize işlemi en az 3 ay sürmektedir. 3 aydan önce başvurularla ilgili bilgi almak için vize bölümü yetkililerinin aranmaması Almanya Elçilik/Konsolosluğunun resmi ricasıdır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Iyi günler . Ben Türkiye de ikamet ediyorum . Almanya ya aile birleşimi vizesi alıp gitmeyi düşünüyorum . Aynı zamanda üniversite mezunuyum . Bildiğim kadarıyla aile birleşimi vizesi için alman Konsolosluğu dil yeterlilik Sınavı sertifikasını istiyor (a1 belgesi) . Bu belge üniversite mezunları için de isteniyor mu ? Teşekkür ederim .
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vize başvurularında istisnai durumlar bulunmakla birlikte dil şartı aranmaktadır. İstisnai durumlar arasında "üniversite mezunu olmak" bulunmamaktadır.
Ancak Almanca bilginiz başvuru esnasında tespit edilebilirse, Alman vatandaşı çocuğunuzun yanına gidecekseniz, Almanya'daki eş AB Mavi Kart sahibiyse/yüksek vasıflı çalışansa, bedensel/zihinsel veya ruhsal bir rahatsızlık nedeniyle Almanca öğrenemeyecek durumdaysanız, Almanya'daki eş Andorra, Avustralya, Brazilya, El Salvador, Honduras, İsrail, Japonya, Kanada, Monako, Kore Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, San Marino veya ABD vatandaşı ise ve Eşiniz Alman vatandaşı, çifte vatandaş veya Almanya’da Ortaklık Hukuku düzenlemelerine göre ikamet hakkına sahip Türk vatandaşı ise (Almanya`da resmi olarak çalışıyor veya kendi işini yapıyor ise) ve bir yıl boyunca Almanca eğitimi görüp, ciddi bir biçimde çaba sarf etmenize rağmen dil sertifikasını alamadığınız durumlarda (örn. tarihi belirtilmiş olan kurs katılım belgeleri, sınava girmiş olduğunuzu gösteren belgeler) dil şartından muaf olursunuz.
Dil şartı için gerekli A1 sertifikası Goethe Enstitüsü'nden alınmış olmalı veya Avusturya Dil Diploması'na sahip olmalısınız.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Bütün Ailece uzun zamandir Almanya' da yasiyoruz ve hepimizin cifte vatandasligimiz var . Oglum 28 yasinda ve gözünden engelli. Engellilik derecesi su anda 60%. kendisi su anda devlet tarafindan meslek egitimi alıyor ve diger bütün yasam masraflarini da devlet karsilamakta. Oglum Türkiye'den evlenip esini buraya getirmek istiyor. Mümkün mü ve mümkünse engeliligi dolayisiyla bir öncelige sahip mi ? Atacagimiz ilk adimlar neler olmalı? Saygılarımla
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vizesi başvurularında Almanya'da yaşayan eşin engeline yönelik önceliği bulunmamaktadır. Ancak Almanya'ya gelecek olan eş için dil şartı muafiyetini Elçilik "Bedensel, zihinsel veya ruhsal bir hastalıktan/engelden dolayı basit düzeyde Almanca dil eğitimi alamayacak durumdaysanız, engel olan durumların güncel bir doktor raporuyla belgelenmesi gerekmektedir" der. Bu durumda oğlunuzun Türkiye'den biriyle evlenerek ve Türkiye'de evlendiği kişinin aile birleşimi vizesi başvurusu yapmasında bir engel bulunmadığı gibi önceliği de bulunmamaktadır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, eşim alman vatandaşı Almanya Aile Birleşimi vize başvurusunda bulunurken eşimin en az kaç metrekare ev tutması ve ne kadar aylık gelirinin olması lazım ? Teşekkürler.
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vizesi başvurusunda Almanya'daki eşin yaşadığı evin büyüklüğü istisnai haller bulunmakla birlikte önemlidir. Bu nedenle Almanya'daki eşin yaşadığı evin büyüklüğü kişi başı 9 metrekarelik yaşam alanı göz önünde tutularak hesaplanmaktadır. Tam bir rakam belirtmek yanıltıcı olabileceğinden Almanya Konsolosluğu ile irtibata geçmeniz tavsiye edilir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar eşim Türkiye vatandaşı ama Almanya'da doğdu büyüdü . Ama annesi babası çifte vatandaş eşim beni Almanya'ya götürebilmesi için ne yapmam gerekiyor beni nasıl götürebilir . A1 sertifikası yeterli oluyor mu? Bir de kurstan aldığım sertifika sayılmıyor diyorlar . Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi geceler.
Merhaba,
Eşiniz Almanya'da yaşıyor ve süreli/süresiz oturma hakkına sahipse sizin Almanya aile birleşimi vizesine başvuru yapmanız gerekir. Almanya'ya gidecek olan eş aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunurken yeterli düzeyde Almanca bildiğini ispatlaması gerekir (istisnai haller bulunmaktadır). Almanca dil seviyesinin yeterliliği içinse geçerli dil sertifikası Goethe Enstitüsü'nden alınan A1 sertifikası veya Avusturya Dil Diploması'dır. Herhangi bir kurstan alınan dil sertifikası, başvuru esnasında kabul edilmemektedir. Ancak istisnai hallerin bulunması durumunda dil sertifikası beyanının zorunlu olmadığını da tekrar belirtmek isteriz. Durumunuzla ilgili en güvenilir bilgi için iletişim sayfamızdan uzman müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba; Vize Merkezi Uzmanları ve Değerli Vize Merkezi Okurlarına; Bu konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olan varsa bana bilgi paylaşmasını rica ediyorum. Alman Vatandaşı olan bir Avukat ile Türkiye de evlenmek üzereyim.Nikah sonrasında hangi yolu izlemeliyiz.?Konsolosluğa evliliğimizi bildirirken benim Pasaportumda yeni Soyadım yazmalı mı? Yoksa Konsolosluk sonrasında da yapa bilir miyim? Konsolosluğa kendisi de gelmek istiyor lakin işleri sebebiyle çok kalamadan dönecek.Bu nedenle Pasaportumda soyadımı sonrasına değiştirmem mümkün müdür? Aile Birleşimi Vizesi için hangi belgelere ihtiyacımız var? Nelere dikkat etmemiz lazım? Birde Önce evlenip Konsolosluğa mı gidelim yoksa önce Konsolosluğa mı gidip sonra mı Nikah kıymamız lazım?..Epeyce kafamız karıştı..Vize ne kadar sürede sonuçlanır? Yardımınızı önemle rica ediyorum. Türkiye de yani burada öğrenci olan 20 Yaşında Oğlum var onun da benimle Konsolosluğa gelmesi gerekir mi? Daha sonra yanıma almak istediğim için.Sorularım hayli fazla ama bilgi ve yardım rica ediyorum...
Merhaba,
Öncelikle Almanya aile birleşimi vizesi için yapacağınız başvuru ve diğer tüm vize başvurularında Konsolosluğa beyan edilecek evraklar gerçeği yansıtmalıdır. Yani evlilik sonrası yeni soyadınızla yeni bir pasaport çıkartmalı ve başvurularınızı bu bilgilerle yapmalısınız, gerçeğe aykırı beyanlar vizenin reddedilmesi ile sonuçlanabilir.
Bir diğer sorunuzun cevabı ise; Aile birleşimi vize başvurusunda yasal yollarla yapılan evliliğinize ait Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği sunmanız gerekeceği için resmi olarak evliliğiniz gerçekleşmeden Almanya Aile Birleşimi vizesine başvuru yapamazsınız. Bu nedenle önce resmi olarak evliliğinizi gerçekleştirmeli ardından Konsolosluğa Aile Birleşimi vizesi için başvuru yapmalısınız.
Başvuru sırasında Alman vatandaşı eşe ait ikamet belgesi, pasaport/kimlik fotokopisi veya eşiniz doğuştan Alman vatandaşı ise Alman Doğum Belgesi'ni sunmanız da istenecektir. Ayrıca eşlerin önceki evlilikleri var ise en son evliliğe dair kesinleşme şerhi, gerekçeli boşanma ilamı, duruma göre Almanya ya da Türkiye'den alınmış tanıma ve tenfiz kararı Almanya tercümeleri ile başvuru dosyasında beyan edilmelidir.
Almanya Büyükelçiliği yaptığı resmi açıklamada Aile birleşimi vize başvurularında, Almanya'daki resmi kurumlar da değerlendirme sürecine dahil olduğundan başvuruların 3 aydan önce tamamlanmadığını belirtmiştir. Konsolosluğun ek evrak isteme hakkı bulunur ve bu durumda başvurunuzun sonuçlanma süresi uzayabilir de.
Oğlunuz 18 yaşından küçük olsaydı siz Almanya'da yasal ikamet hakkı elde ettikten sonra Çocuğun Almanya'ya Getirilmesi için Vize başvurusu yapabilirdiniz ancak oğlunuzun yaşı nedeniyle böyle bir başvuru yapamazsınız ancak bu, oğlunuzun Almanya'ya başka bir vize ile gidemeyeceği anlamına gelmemektedir.
Dosyanız oldukça karışık görünüyor sorunuzdaki haliyle bu nedenle başvuru işlemlerinizde profesyonel danışmanlık hizmeti almanız tavsiye edilir. İletişim sayfamızda bulunan İstanbul Ofisimiz ile irtibata geçerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, Ağustos ayının sonu eylül ayının başı gibi Almanya'ya eşimin yanına gitmeyi planlıyorum. aile birleşimi vizesinin yaklaşık 3 ay sürdüğünü belirtmişsiniz. peki bu 3 ay sürede pasaportum sizde mi kalacak? eğer öyleyse bu çok sıkıntılı bir durum. Şu an halihazırda Schengen vizesine sahibim. Mayıs ayında Yunanistan'a gitmeyi planlıyorum. Temmuz ayının 6'sında da Almanya'da bir düğüne katılmam gerekiyor. Bu durumda aile birleşimi vizesine ne zaman başvurmam gerekir acaba. cevabınız için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim Hatice Wagner
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vize başvurusu sırasında pasaportunuz da başvuru dosyası ile birlikte Konsolosluğa teslim edilecektir. Ancak başvurunuz esnasında geçerli Schengen vizenizi kullanacağınız belgelerseniz ve pasaportunuzu aile birleşimi başvurunuzun değerlendirilme sürecinde almak istediğinizi söylerseniz Konsolosluğun inisiyatifi dahilinde pasaportunuzu alabilme ihtimaliniz bulunmaktadır ancak bu kesin bir uygulama değildir. Bu nedenle geçerli Schengen vizenizi kullanmak istiyorsanız aile birleşimi vize başvurunuzda pasaportunuzun Konsoloslukta işlemde olacağını göz önünde bulundurarak başvuru zamanınıza karar vermelisiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, Ben Almanyada dogdum ve yasiyorum. Türkiye evlendim ve Kizimi orda dogum yapmak zorunda kaldim. Kizimi Aile birlesimi ile yanima almak istiyorum, fakat basvurum kabul edilmedi. Nedeni ise oturumum olmadigi yaziyor. Fakat boyle bisey söz konusu degil. Benim oturum Kagidim var 2027 e kadar gecerli ve oturumum süresiz. Bana yardimci olursaniz sevinirim. Mevlüde Kutlu
Merhaba,
Geçerli bir oturum izniniz varsa ve Konsolosluğa kızınız için yaptığınız vize başvurusunda böyle bir red cevabı aldıysanız red cevabına itiraz hakkınız bulunmaktadır. İtiraz etmeden önce oturumunuzun geçerliliği ile ilgili durumu Almanya'daki yetkili makamlardan teyit ettirmeniz tavsiye edilir. Dosyanızla ilgili profesyonel yardım için iletişim sayfamızdaki bilgilerden İstanbul Ofisimize ulaşabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar, 07 Eylül 2018 tarihinde Almanya'da nikahım olacak. Nişanlım Alman ve Alman vatandaşı.Bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız çok memnun olurum. 03 Mart 2019 tarihine kadar geçerli Schengen vizem olmasına rağmen, evlenme işlemi için ulusal vize almamın bir prosedürel zorunluluk olduğu belirtiliyor. Bu doğru mudur? Bu anlamda konsolosluğun web sitesinde bulunan ‘’Bilgi Notu No. 40b: Almanya’da Evlenmek’’ başlığı altındaki evrakları topladım. Bilgi notunda sağlık sigortası yapılması gerektiği belirtiliyor. Sağlık sigortasının süresi yukarıdaki aralığı kapsayacak (Düğün gününden 1 hafta öncesinde başlayıp 1 hafta sonrasına kadar) şekilde mi olmalı, yoksa 3 aylık mı yapılması gerekir. Form’da olmamasına rağmen kalacak yere ait yerleşim planı ve Alman eşe ait son üç aya ait maaş bordrosunu dökümantasyona eklemek gerekir mi? Bir de son olarak başvuru formunda ‘’ 13. Aus welchen Mitteln wird der Lebensunterhalt bestritten? Geçiminizi nasıl sağlayacaksınız? ‘’ şeklinde bir soru bulunmakta. Bu soruyu 15 günlük seyahat için gibi yorumlayıp, kendi birikimimle şeklinde mi yanıtlamak gerekir? Bir de bursa'daki vize merkezinde, ulusal vize form doldurma sürecinde rehberlik hizmeti veriliyor mu ?
İyi Çalışmalar, iyi haftalar Emrah Babacan
Merhaba,
Almanya'da evlenmek ve orada süresiz oturum izniyle yaşamak istediğinizi anlıyorum sorunuzdan. Öncelikle 90 günden uzun sürecek Almanya seyahatlerinde Ulusal D vize başvurusu yapmanız bir yasal zorunluluktur, evliliğiniz sonucunda Almanya'da yaşamak istediğiniz için de Ulusal D vize kategorilerinden Aile Birleşimi Vizesi başvurusu yapmanız gerekir. Büyükelçiliğin sitesinde yayınladığı "Almanya'da Evlenmek" başlığındaki bilgi notu, resmi evlilik işlemlerinin de Almanya'da yapılacağı hallerde vize başvurusu sırasında beyan edilmesi gereken evrakları listelemektedir. Bu durumda nikahınızı yapacağınız Alman yetkili nikah dairesinden aldığınız teyit belgesini de sunmalısınız. Vize başvurunuz sırasında yaptıracağınız seyahat sağlık sigortası sizin Almanya'ya gittiğiniz günden resmi olarak evlendiğiniz güne kadar olan süreyi kapsayacak sigortayı ifade etmektedir. Bu durumda seyahatinizin başlangıcından 1 hafta önce ve resmi olarak evlendiğiniz tarihten 1 hafta sonrasını kapsaması tavsiye edilir. Vize başvurunuz sırasında Konsolosluğun talep etmediği herhangi bir evrak veya belgenin sunulması vize değerlendirmesini etkilemeyecektir. Geçiminizi nasıl sağlayacaksınız sorusu da yine Almanya'ya ilk gidişiniz ile nikah kıyıp resmi olarak evlendiğiniz güne kadar geçen süreyi ifade etmektedir. Her türlü vize ve danışmanlık hizmeti için iletişim sayfamızdan müşteri temsilcilerimiz ile irtibata geçebilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
İyi günler, Ben bu sene kış sömestrında yüksek lisans okumak için Almanya'ya taşınacağım. Üniversiteden kabul mektubu elime geçince vize işlemlerine başlayacağım. Eşim ve 18 yaşından küçük kızımı okuduğum süre boyunca yanıma almak istiyorum. Kendime öğrenci vizesi alacağım ama eşim ve kızım için acaba nasıl bir yol izlemem gerekir?
Merhaba,
Öncelikle sizin Almanya'da geçerli bir oturum izni almanız gerekmektedir. Daha sonra eşiniz ve kızınızın (kızınız adına eşinizin) Almanya aile birleşimi vize başvurusunda bulunması gerekir. Eşiniz, kendisi ve kızınız adına yapacağı başvuruda size ait Almanya'daki yasal ikamet belgesi fotokopisi ve oturma izni fotokopisini de beyan etmelidir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, Almanya ile birleşimi konusunda yardım alabilir miyim. Resmi nikahımız olmadan çocuk üzerinden vize alabilir miyim. ? Teşekkür ederim.
Merhaba,
Çocuk üzerinden yapılacak aile birleşimi başvurusunda çocuğun Alman vatandaşı olması gerekir. Çocuğunuz Alman vatandaşı ise aile birleşimi başvurusu yapabilirsiniz. Başvurunuz sırasında çocuğun tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, diğer ebeveyne ait vukuatlı nüfus kayıt örneği, çocuk Almanya'da doğmuşsa Alman Doğum Kayıt Örneği, Almanya'da doğmamışsa babanın da kayıtlı olduğu Uluslararası Doğum Kayıt Örneği, çocuğun Alman kimlik ve pasaport fotokopisi, ikametgah belgesi, evlilik dışı doğan çocuk için babalığı tanıma senedi ve velayet beyanını ibraz etmeniz gerekir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba; Almanya Aile Birleşiminde Dil Yeterliliğinin Aranmadığı Durumlar başlıklı konu için, nişanlım Türk fakat Almanya doğumlu ve alman vatandaşı; "Almanya’da yaşayan eşiniz Alman vatandaşı veya çift vatandaş ise Almanca dil yeterliliği belgesi ibrazına gerek yoktur." bilgisine göre Start Deutsche 1 sınavı başarı belgesi almama gerek var mıdır? Teşekkürler.
Merhaba,
Almanya aile birleşimi başvurularında dil muafiyeti istisnaları bulunmaktadır. Sizin sorunuzda bahsettiğiniz istisnai halin kapsamı "Eşiniz Alman vatandaşı, çifte vatandaş veya Almanya’da Ortaklık Hukuku düzenlemelerine göre ikamet hakkına sahip Türk vatandaşı ise (Almanya`da resmi olarak çalışıyor veya kendi işini yapıyor ise) ve bir yıl boyunca Almanca eğitimi görüp, ciddi bir biçimde çaba sarf etmenize rağmen dil sertifikasını alamadığınız durumlarda (örn. tarihi belirtilmiş olan kurs katılım belgeleri, sınava girmiş olduğunuzu gösteren belgeler)." maddesindeki durumlar için geçerlidir. Yani siz, 1 yıl boyunca bir Almanca eğitimi aldığınız halde, sınavlara girip derslere katılım gösterdiğiniz halde sertifika alamadıysanız mağduriyet durumlarındaki özel uygulamadan yararlanabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba; Eşim isveç vatandisi ama Almanyada ikamet ediyor ve orada çalışıyor ve okuyor ve şimdi vize başvuru için benim Almancayı ögrenmem gerekiyor mu? Teşekkürler,
Merhaba,
Almanya aile birleşimi başvurusunda Almanya'ya gidecek olan eşten istenen dil şartında Almanya'daki eşin uyruğuna yönelik muafiyetin kapsamı "Almanya’da yaşayan eşiniz Andorra, Avustralya, Brezilya, El Salvador, Honduras, İsrail, Japonya, Kanada, Monako, Kore Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, San Marino veya ABD vatandaşı ise" demektedir. Bu durumda sizin yararlanabileceğiniz bir dil muafiyeti bulunmamaktadır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba ben alman vatandaşıyım ve bir tane de kızım var. İkimiz çifte vatandaşız ve Almanya'da yaşıyoruz. Eşim de bizim yanımıza gelmek istiyor. Nasıl bir izlememiz gerekiyor? Ne yapması lazım eşimin yanımıza gelebilmesi için ve bir de A1 sınavlarına girmesi gerekiyor mu?
Merhaba,
Almanya aile birleşimi başvurusunda Almanya'ya gidecek olan eş için dil şartında "Almanya’da yaşayan eşinizin ve aynı zamanda reşit olmayan Alman vatandaşı çocuğunuzun yanına gidecekseniz, Alman vatandaşı çocuğun yanına yerleşmek için geçerli kurallar uygulanmaktadır ve Almanya'ya gidecek olan kişi için dil yeterliliği koşulu aranmamaktadır" muafiyeti bulunmaktadır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar, Aile birleşimiyle Almanyada dört yıldır yaşıyordum.Lakin esimle ayrildim .Bende Türkiye'ye çocuğumun rahatsizliği iiçin geldim.Bu süreçte pasaportum kayboldu, bunla ilgili gerekli bilgilendirme yapildi.Yeni pasaportum geldi.Bunun üzerine Almanya Ankara Konsolosluğundan randevu aldim ve o tarihte eksiksiz olarak gittim.Lakin iki ay sonrasinda bana olumsuz cevap geldi Şu anda altı aydır Türkiyede işsiz bir şekilde çare ariyorum.Ekonomik gücüm olmadiğından hakkimi arayamadim.Lütfen bu konuda sorun olan kısım neresidir ? Tekrar bu vize için başvurumu yapmam gerekiyor,saygilarimla
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vizesi ile Almanya'da oturum hakkı elde eden kişilerin evliliklerinin 2. yılından sonra evlilikten bağımsız oturum izni alma hakkı bulunur. Bu durumda sizin evliliğinizin 2 yılı aşması nedeniyle bağımsız olarak oturum başvurusu hakkınız bulunur. Ancak reddedilen başvurunuzun red sebebini görmeden kesin bir ifade belirtmemiz yanıltıcı olabilir. Başvurunuzun reddine sebep olan durumu ortadan kaldırarak tekrar vize başvurusu yapabilirsiniz. Sorunuza verilen cevap tavsiye niteliğinde olup kişisel bilgilerinize göre başvuru yapacağınız vize türü ve gerekli bilgiler değişiklik gösterebilir. Bu nedenle iletişim sayfamızdan uzman müşteri temsilcilerimize ulaşarak kişisel bilgilerinize uygun bir başvuru süreci başlatabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba benim eşim Ankara Konsolosluğu'na aile birleşimi için başvurdu ve aylık gelirim yetersiz olduğu için ret cevabi geldi. Bize kardeşim vekil olursa geçerli olur mu ve eğer evetse nereden başvuru yapabiliriz?
Merhaba,
Almanya aile birleşimi başvurusunda Almanya'daki eşin maddi yeterliliği bulunmalı ve Alman devletinden sosyal yardım almamalıdır. Aile birleşimi başvurularında sponsor kabul edilmediği için kardeşinizin vekaleti geçersiz olacaktır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Almanya çocuk üzerinden Aile Birleşimi için başvuruda bulunacağım. Çocuğun pasaport aslı ve eşimin oturum aslı istenmektedir, onlar şuan yurt dışında bu belgelerin fotokopileri geçerli olmaz mı? İyi çalışmalar.
Merhaba,
Çocuğunuz üzerinden yapacağınız aile birleşimi başvurusunda çocuğun pasaport/kimlik belgelerinin fotokopisi istenmektedir. Almanya'da yaşayan eşe ait oturum izninin de fotokopisi yeterlidir ancak Almanya'daki eşe ait ikametgah belgesi orijinal olmalıdır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Iyi günler, Ben Türkiye'de Özbek bir hanımla evlilik yaptım, hanımım Özbekistan vatandası ve Özbek pasaportu, Türkiye'de oturumu var. Ben Almanya'da yaşıyorum, 38 yıldır aile birleşimi olarak Almanya'ya getirmek istiyorum, ne şekilde yapmam lazım? Bana bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum, saygılar.
Merhaba,
Almanya'da oturum izniniz olduğu için Türkiye'deki eşiniz ile aile birleşimi yapma hakkınız bulunur. Bu durumda sizden önce Türkiye'de oturum izni olan eşinizin, Türkiye'deki Almanya Büyükelçiliği'ne başvurması gerekir. Eşinizin yapacağı başvuruda önemli yönlendirmeler Büyükelçilik tarafından yapılacaktır. Almanya'da yaşayan eşten yani sizden aldığı ikamet belgesi, pasaport fotokopisi, oturma izni fotokopisini de başvuru dosyasına ekmelidir eşiniz. Ayrıntılı bilgi almak için eşinizin Türkiye'deki Alman dış temsilciliklerine başvurması gerekir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, aile üyelerini kapsamı nedir? abla/kardeş ilişkisinde de bu durum geçerli midir? (AB Mavi Kartınız varsa aile üyelerinizin Almanca dil yeterliliği ya da bilmeleri bir zorunluluk olmaktan çıkmaktadır ve oturum izni almaya hak kazanırlar.)
Merhaba,
Almanya aile birleşiminin kapsamı Almanya'da oturum izni olan veya Alman vatandaşı eşin yanına gitmek ile Alman vatandaşı çocuğun yanına gitmek olarak sınırlandırılmıştır. Abla, ağabey, kardeş ve diğer akrabalar için aile birleşimi başvurusu yapılamaz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Ben Almanya aile birleşimi oturumu yeni aldım.Oğlum 11 yaşında, Almanya'ya aile birleşimi vizesi ile yanıma almak istiyorum.Ayrıca kızım 17 yaşında,kızıma sadece ziyaret amaçlı Almanya vizesi almak istiyoruz.Her ikisi için VizeMerkezi olarak danışmanlık sağlayabilir misiniz?
Merhaba,
Almanya İkamet Yasası'nın 32. maddesi "Bir yabancının 16 yaşını doldurmamış reşit olmayan bekâr çocuğuna oturma izni, anne-babanın her ikisinin ya da velayeti tek başına üstlenen anne veya babanın oturma izni yerleşme izni veya Avrupa Birliği sürekli oturma izni sahibi olması halinde verilir." der. 11 yaşındaki oğlunuzun sizden kaynaklı olarak Almanya'da ikamet hakkı bulunmakla birlikte bu hakkı elde etmek için gerekli yasal başvuruların Alman yetkili mercilerine yapılması gerekmektedir. 17 yaşındaki kızınızın ziyaret amaçlı Almanya seyahati için ise sizin yaşadığınız bölgenin bağlı olduğu belediyeden onaylı davetiye göndermeniz gerekiyor. Kızınız bu davetiye ile birlikte Türkiye'deki Alman dış temsilcilikleri ve yetkili acentalara Almanya Aile Ziyareti vizesi başvurunda bulunabilir. Tüm vize işlemleriniz için iletişim sayfamızdan uzman müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, 23.08.2017 tarihinde aile birleşimi vizesine başvuruda bulundum ve 03.11.2017 de vizem red edildi. Sebebinde ise finansal sıkıntıdan kaynaklandığı yazıyor. Eşim öğrenci ve tüm masraflarımızı babası karşılayacak. Finansal sıkıntı olmaması lazım çünkü belirtilen tutarın 3 katı net kazanç var, yanlış hesaplama yaptıklarını düşünüyoruz. Sizce gelen redde itiraz etmemiz mantıklı olur mu yoksa yapabileceğimiz başka bir şey var mı?
Merhaba,
Alman İkamet Yasası "Yeterli bir hastalık sigortası himayesi de dahil olmak üzere geçimini, kamu yardımları almaksızın sağlamış olan bir yabancı, geçimini temin etmiş sayılır. Bu tespitte, çocuk parası ve çocuk yetiştirme parası ile prim ödemelerine dayanan veya Almanya’da ikameti olanaklı kılan kamu yardımları dikkate alınmaz. Aile birleşimi için oturma izni verilmesi veya uzatılmasında aile fertlerinin hanenin gelirine katkıları dikkate alınır. " demektedir. Aile birleşimi başvurularında sponsor kabulüne yönelik bir ifade olmadığı için masrafların eşinizin babası tarafından karşılanacağını belirtmeniz vizenizin onaylanması için yeterli değildir. Ancak eşinizin öğrenci olmasından kaynaklı gelir elde edemediğini ve aile birliğinizin bir an önce sağlanmasını istediğinizi Almanya dış temsilciliklerine ifade edebilir ve gerekli yönlendirmeler için danışabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba , ben aile birlesimi uzerinden Almanya'ya geldim yalniz esimle anlasamadigimiz icin iki hafta kalip geri dondum Turkiye´ye.Sinirli 1 yil Almanya oturum izni almistim.Ayrica 6 ayda bir gelip Almanya oturumu uzatmak gerekiyormus onuda yapamadim ve sinirli oturum iznimin bitmesine 2 ay kala Almanya'ya döndüm. Oturum bitince de rathaustan 3 ay sinirli oturum aldik ve onun bitiminde benim Turkiye'ye geri dönmemi istiyorlar fakat ben Almanya da kalmak istiyorum. Bunun icin ne yapmam lazim? simdiden tesekkürler
Merhaba,
Evliliğiniz 2 yıl boyunca Almanya'da yasal ikametle devam etseydi 2 yıl sonunda eşten bağımsız ikamet alma hakkınız bulunuyordu. Ancak sizin Almanya'da bulunma sebebiniz olan evliliğin bitmesi sonucunda Almanya'da oturum hakkı elde edebilmeniz için geçerli bir sebebiniz kalmamıştır. Almanya'daki yasal merciler, belli bir süre sonunda Almanya topraklarından çıkmanızı söylediyse belirtilen süre sonunda Almanya'yı terk etmemiş olmanız sizi illegal duruma düşürecektir ve durumunuz tespit edildiği anda sınır dışı edilme ihtimaliniz ortaya çıkacaktır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar benim sorum şu şekilde esim çifte vatandaş yani Bulgaristan ve Türkiye vatandaşı ve eşimle Almanya'da nikah kıysak benim orada oturma iznim çıkar mı eş üzerinden ? Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba,
Eşinizin Bulgaristan vatandaşı olması Almanya'da oturum izni konusunda herhangi bir hak sağlamaz size de eşinize de ancak eşinizin Almanya'da oturum izni varsa Aile Birleşimi Vizesine başvurabilirsiniz. Aile Birleşimi vizesi için detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
iyi günler annem alman olduğu için bende alman kimliğimi konsolosluktan istedim kimliğimi evlilik soyadıma göre istedik ve geldi. hamileyim esimle birlikte Almanya'da yasamak istiyoruz benım daha önce Almanya'ya girişim hiç yok acaba nasıl bir yol izleyebiliriz. ben gidip doğumumu orda yapsam eşimi ne kadar süre içinde yanıma alabılırım (bu arada annem Almanya'da yaşıyor onunda yardımı olur mu bu konuda ) lütfen yardımcı olurmusunuz?
Merhaba,
Sizin Alman vatandaşlığınız olduğu için Almanya'ya ve diğer tüm Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkınız bulunmaktadır. Öncelikle uluslararası yolculuk için Türkiye'deki Almanya Konsolosluklarına başvurarak Alman pasaportu çıkarmalısınız. Almanya'ya taşındıktan sonra eşiniz sizin üzerinizden aile birleşimi vizesine başvuru yapabilir. Aile birleşimi vize başvurularının sonuçlanma süresi en az 3 aydır. Konsolosluğun ek evrak talep etme hakkı bulunur ve bu durumda süre daha da uzayabilir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, Türkiyeden buraya evlenip gelirken A1 seviye sinavi dahil bütün belgelerimiz hazir vize basvurusu icin son anda bize en son oturdugu adreste 6 ay oturmus olmaniz lazim diye bir bilgi verildi bu dogrumu ,gelinim istanbula ikametini erzincandan iki ay önce aldi ve sinava girdi ist.da kazandi daha önce ikameti erzincandaydi.simdi 6 ay beklemelimiyiz bu sürenin dolmasi icin böyle birsey var mi varsa baska bir cözüm yolu var mi.?? bilgi verirseniz sevinirim tesekkurler.
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vize başvurusunda istenen ikamet belgesi hakkında en doğru bilgiye ulaşmak için Almanya Konsolosluğu ile irtibata geçmeniz tavsiye edilir. Ayrıca Ulusal vize başvurularında Almanya dış temsilcilikleri tarafından yapılmamış resmi açıklamalara itibar etmemeniz tavsiye edilir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, Almanca sınavı muafiyeti ile ilgili bir sorum var. Eşim Alman vatandaşı bir ziraat mühendisi, Almanya'da doğup büyüdü ve orada çalışıyor. Ben de Türk vatandaşıyım, lisans mezunuyum (endüstri mühendisiyim). Aile birleşim vizesine başvuracağız. Almanca A1 sınavı muafiyetim var mı? Teşekkürler.
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vize başvurularında Türkiye'den Almanya'ya gidecek olan eş için zorunlu olan dil sınavının muafiyet şartlarından biri; Almanya'daki eş Alman vatandaşı ise Türkiye'deki eşin 1 yıl boyunca gerekli çabayı göstermesine rağmen dil sertifikası alamadığı durumlar A 1 sertifikası ibraz zorunluluğu gözetilmemektedir demektedir. Bu şarta bağlı olarak sertifika ibraz etmeden vize başvurusu yapabilmeniz için 1 yıl boyunca resmi olarak kurs katılım belgelerinizi, sınava girmiş olduğunuz sınav belgesini ibraz etmeniz gerekir. Burada önemli olan çaba sarfedilmiş olduğu halde Almanca öğrenememiş olduğunun ispatlanmasıdır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar,
7 yıldır evliyim. Eşim benimle evlenmeden önce uzun yıllar Almanya'da çalıştı ve yaşadı. Türkiye'ye gelip gitmeye başladığında tanıştık ve Türkiye'de evlendik. İkimizin de ikinci evliliği. İlk evliliğinden 2 oğlu var ikisi de Alman vatandaşı. Eşim de oğulları da şu an Türkiye'de yaşıyor. Ancak gerektiğinde Almanya'da ikamet edebileceğimiz şekilde benim de eşimin oturum izninden yararlanma hakkım bulunmakta mıdır? Bunun için nereye nasıl başvuru yapmam gerekir, şartlar nelerdir?
Merhaba,
Eşinizin önceki evliliğinden olan Alman vatandaşı çocukları Almanya'ya yerleşme veya dilediği zaman seyahat etme hakları vardır. Eşinizin geçerli bir Almanya oturumu varsa ve siz de Almanya'da yaşayacaksanız aile birleşimi vizesine başvuru yapabilirsiniz. Ancak Türkiye'de yaşarken Almanya'ya vizesiz seyahat edebilmek için oturum izni talep etme hakkınız bulunmamaktadır. Ayrıntılı bilgi için iletişim numaralarımızdan müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba
Eşim EU vatandaşı aynı zamanda TR vatandaşı eşim Almanya'da oturum alıp çalışmaya başladı.2 çocuğum var 3 ve 5 yaşlarındalar aynı zamanda çocuklarım da EU ve TR vatandaşı 2013 yılında Türkiye de ve Bulgaristan'da nikahımız var. Bulgaristan'daki nikah belgesinde soy ismim Yordanova eşimin Bulgaristan'daki soy ismi ve pasaportum kader Yörükoğlu aile birleşimi için nasıl bir yol izlemeliyim. Almanya'daki eşten istenilen belgeler arasında A1 seviye tespit sınavından muaf olabiliyor mu. İlginize şimdiden teşekkür ederim .... iyi çalışmalar....
Merhaba,
Almanya aile birleşimi başvurularında Almanya'daki eşten istenen evraklarda A1 belgesi bulunmaz. A1 belgesi Almanya'ya gidecek eşten istenmektedir. Ancak Alman vatandaşı çocuk üzerinden yapılacak aile birleşiminde Türkiye'den gidecek olan eş, A1 belgesi zorunluluğundan muaf tutulmaktadır. Almanya aile birleşimi başvurunuz sırasında ibraz edeceğiniz resmi evraklarınız gerçeği yansıtmalıdır. Nitekim evlilik sonrası bir soy isim değişikliği yaptıysanız mevcut soy isminizin bulunduğu güncel pasaportunuz ile başvuru yapmanız gerekir. Bulgaristan'daki nikah belgenizde Bulgarca soy isminiz yazıyorsa apostil işlemi ile belgenin uluslararası geçerliliğini ispatlayabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Öncelikle merhaba.Bu ayın sonunda Aile birleşim vize randevum var.Eşim Alman vatandaşı ve 4 yıldır evliyiz Türkiye'de yaşamaktayız..1. Sorum vize görüşme sürecinde hangi sorularla karşılaşabilirim?? 2. Sorum ikamet adresimiz yok sadece kardeşimin adresimi belirtebilir miyim 3. Sağlık sigortası basvuru belgelerinde yer almıyor edinmem gerekiyor mu? Her şey için tşkler
Merhaba,
Almanya aile birleşimi başvurusunda yapılan mülakatta evliliğin gerçekliğinin ispatlanması beklenir. Bu kapsamda ne zaman tanıştınız, nasıl tanıştınız vs. gibi evliliğin oturum almak için sahtecilik amacıyla değil gerçek niyetle yapıldığı görülmek istenir. İkamet adresimiz yok kastınız net olarak anlaşılamıyor, Almanya'daki eşin mi yoksa Türkiye'deki eşin mi ikamet adresi yok? Her iki durumda da ikamet adresinin olmamasının yasal olmadığı size belirtilecektir. Almanya aile birleşimi başvurularında Türkiye'den gidecek olan eşten seyahat sağlık sigortası talep edilmemektedir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba eşim Bulgaristan vatandaşı 6 aydır Almanya'da yasıyor ve calısıyor aile birleşimi basvurusu yaptık 1.sorum oturum izni ile ilgili bir evrak vb. bir şey vermediler yabancılar subesınden sorun olmaz demişler. 2. sorum ise ulusal vize basvurusu formunu doldururken isim ve soyisim kısmında kafamız epeyce karıstı eşimin Bulgaristan'daki isim soyisım farklı Türkiye'deki soyisim farklı pasaportundakı ismini yazmamız lazım yoksa değismez mı bu durum?
Merhaba,
Bulgaristan'dan Almanya için yapılacak aile birleşimi başvurularında Bulgaristan ve Türkiye pasaportundaki isim farklılıklarının olması halinde başvuru evrakları ile birlikte isim denklik belgesi de ibraz edilmelidir. İsim denklik belgesi, başvuran kişinin kayıtlı olduğu ikamet bölgesinin yetkili nüfus müdürlükleri tarafından düzenlenir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Nişanlım Almanya’da yaşıyor süreli oturumu var ve devletten yardım alıyor evlendiğimizde eşimin üzerinden Almanya'ya gidiş için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor acaba yada işçi olarak gidebilir miyim?
Merhaba,
Almanya Ulusal vize başvurularında kişinin gerçek amacını beyan etmesi başvurunun kabulü açısından önemlidir. Sizin evlendikten sonra Almanya aile birleşimi vize başvurusu yapmanız gerekir. Nişanlınız Almanya'da olduğu ve asıl niyetinizin birlikte yaşamak olduğu gayet anlaşılır olduğu için başvuru yapacağınız herhangi başka bir vize türünde başvuru amacınız iyi niyetli yorumlanmayabilir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Selam İki çocuğum Alman vatandaşi fakat dokuz senedir Türkiye'de yaşıyoruz.Almanyada kimsemiz yok. Üç gün önce konsoloslukta basvurumuzu yaptık.Fakat Almanya'da ikametimiz olmadığı için bir otele rezervasyon yaptırdık.Vizeyle ilgili bir sıkıntı yok buradan bunun da bilgisini vermiş olayım benim durumumda olan diğer insanlara.Fakat sadece ikametgahta sorun olabilir dedi memur.Yabancilar polisi bir otel adresini üzerine sorumlu olarak almayabilir dedi.Fakat ilginç ki iş asla sormuyorlar.Ne ile gecineceksin diye sormuyorlar.İkamet soruyorlar.Ben de zaten oraya düzen kurmaya gidiyorum çocukların velayeti ben de orada hiç kimsemiz yok dedim.Konsolos hanıma sordular oda net bir cevap verememekle beraber başvuruyu aldılar.Orada ki memur vizenin olumsuz dönecegini sanmıyorum dedi çocuklar Alman vatandaşı olduğu için ama tabii ben yine de emin olamıyorum .Bu konuda bilgisi olan varsa yada fikri çok sevinirim.İyi çalışmalar..
Merhaba Ben Alman vatandasiyim(cifte vatandas) Turkiyede ikamet ediyorum yeni evliyim yirt disina Almanyaya giderken esimin de vize problemi cekmeden benimle gelmesini istiyorum bunun icin ne yapilmasi gerekiyor Almanyada ikamet etmemem esimin aile birlesimi vize almasina engel midir eger vize alabilirsek ne kadar sure ile alabiliriz simdiden tesekkur ederim
Merhaba,
Eşim Almanya da yüksek lisans öğrencisidir. Almanya'da bir işte çalışmaktadır. Benim de A2 sertifikam vardır. Aile birleşimiyle eşimin yanına gitmem mümkün müdür? Bilgilerinizi rica ederim. Saygılarımla.
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vize başvurusunda A1 sertfikası talep edilmektedir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba eşim Alman vatandaşı yaklaşık bir senelik evliyiz Almanya’da eşimin ailesi yaşıyor bende Almanya’da oturum izni kazanmak için yardımcı olur musunuz
Merhaba,
Alman vatandaşı eş ile Almanya'da aile birleşimi işlemlerinde yıllara dayanan tecrübemizle uzman danışmanlık hizmeti sağlamaktayız. Uzman destek için iletişim sayfamızdaki numaralardan müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba benim süresiz oturum iznim var ve Türkiye'de eşimle evlendim 2010 senesinde ve 2015 senesinde kızımız oldu eşim Almanya'da yaşamak istemediği için ben sürekli Türkiye'ye gidip geliyordum ama şimdi çocuk da olunca zor olmaya başladı o yüzden eşim de artık Almanya'da bizimle yasamayı kabul etti eşime oturum nasıl alabilirim neler gerekli? Çocuğumuz olduğu için yine de tüm şartlara uymak gerekli mi?
Merhaba,
Eşiniz, Almanya eş üzerinden aile birleşimi veya çocuk üzerinden aile birleşimi başvurusunda bulunabilir ancak çocuk üzerinden aile birleşimi yapabilmek için çocuğun Alman vatandaşı olması gerekir. Almanya eş üzerinden aile birleşimi başvurusunda bulunacak olan eş, yani Türkiye'den Almanya'ya gidecek olan eş, başvuru esnasında Almanca seviyesini gösterir A1 sertifikası ibraz etmelidir. Aile birleşimi başvurusu için gerekli evraklar ve işlem süreci hakkında detaylı bilgi için iletişim sayfamızdan müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba
Nikahtan önce A1 sınavına kızlık soyadım ile girsem nikah olduktan sonra kimlik ve pasaport eşimin soyadı olsa konsoloslukta vize için problem olurmu ?
Merhaba,
Aile birleşimi vize başvurunuz sırasında tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği de sunmanız gerekir. Düşünceler kısmının da eksiksiz doldurulmuş olması gerekir. Başvurunuz esnasında ibraz edeceğiniz bu belge ile soyadı değişikliğine dair geçmişiniz de görünecektir. Bu nedenle sınav sonucunda size düzenlenen A1 sertifikasında görünen soyadınız ile pasaport ve kimliğinizde görünen soyadınızın farklı olması bir sorun teşkil etmeyecektir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar 2012 yilinda evlenerek Almanya'ya gittim 2013 yilinda Alman vatandasi kizim oldu 2014 yilinda esimden ayrildim ve kizim Alman vatandasi oldugundan oturum aliyordum 2017 de Alman kiz arkadasimdan kizim oldu 2018'de Türkiye'ye tatile geldim ve giris yapamadim 1 senedir Türkiye'deyim 1 yillik vizem vardi geri nasil gidebilirim
Merhaba,
Kural olarak Almanya'ya aile birleşimi üzerinden giden ve oturum alan kişi gerçek amaçlı yapılmış evliliğinde 2 yılı doldurduktan sonra evliliğinden bağımsız oturum alma hakkı bulunur. Ayrıca çocuğunuz da Alman vatandaşı olduğu için şu an Alman vatandaşı çocuk üzerinden aile birleşimine de başvuru yapabilirsiniz veya Alman vatandaşı kız arkadaşınızı yasal birliktelik olarak kaydettirip bu birliktelik üzerinden de aile birleşimine başvuru yapabilirsiniz. Ancak burada belirtilen bilgiler genel kurallar olup Almanya'ya girişinize engel mevcut bir durumun olması halinde geçerli değildir. Sizin Almanya'ya girişinize neden izin verilmediği ile ilgili ayrıntılı bilgilere sahip değiliz. İletişim numaralarımızdan müşteri temsilcilerimize ulaşarak durumunuzla ilgili bilgilendirme talep edebilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba ben Volkan biz eşimle geçen sene evlendik eşim Almanya'da yaşıyor ve süreli oturumu var şuan 7 aylık hamile doğum 9 Temmuz 2019 eşimin oturumu süreli olduğu için doğacak çocuğumuz Alman vatandaşı olamıyormuş biz doğmamış çocuk üstünden aile birleşimi vizesi almak istiyorum yardımcı olabilir misiniz acaba kabul olur mu red olur mu bi bilgimiz yok yanlış bir şey yapmak istemiyoruz başvuru nasıl yapmamız gerekiyor?
Merhaba,
Bir yabancı çocuğun doğumla birlikte Alman vatandaşlığını kazanabilmesi için gerekli kurallardan bir tanesi yabancı çocuğun anne-babasının 8 yıldır yasal olarak Almanya'da ikamet etmesidir. Durumunuzdan anladığım kadarıyla bu şartı sağlayamadığınız için çocuğunuz vatandaşlık alamıyor. Ancak eşinizin Almanya'da geçerli bir oturum izni varsa doğrudan eş ile aile birleşimi talebinde bulunabilirsiniz. Aile birleşimi vizesi başvurunuz için iletişim numaralarımızdan müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar. Eşim Almanya doğumlu çift vatandaş. Hem Alman hem Türk.6 ay önce evlendik. Aile birleşimi başvurusu yapmak istiyoruz fakat kendisi şu an Almanya da meslek yapıyor. Yani hem eğitim görüp hem çalışıyor. 900€ maaş alıyor. Kirası 330 €. Aile birleşimi başvurusunda geliri yetersiz bulunur mu? Eğer yetersiz bulunduğu takdirde aile bireyleri kefil olamaz mı? Veya başka yolu yok mu?. Yardımcılarınızı rica ediyorum. Teşekkürler
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vize başvurularında Almanya'daki eşten istenen gelir beyanında bir alt limit bulunmamakla birlikte temelde sizin Almanya'daki yaşam masraflarınızı sosyal yardım almadan karşılayabilmeniz beklenir. Almanya devletinden alınan sosyal yardım da yine istenmeyen bir durumdur.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Aile birleşimi vize başvurusu için tarafınıza ulaşıyorum. Eşim Hollanda vatandaşı ancak Almanya'da ikamet ediyor. Benim başvuruyu Hollanda konsolosluğundan mı yoksa Almanya konsolosluğundan mı yapmam gerekiyor? Gerekli evraklar nelerdir?Dil bilmem gerekiyor mu? Son olarak bir şartlar altında başvuruyu hangi şehirden yapmam gerekiyor? Evrakları eksiksiz tamamlarsam şartlar dahilinde vizem çok uzun sürer mi? Ve ilginiz için teşekkürler.
Merhaba,
Eşinizin ikameti Almanya'da olduğu için Almanya aile birleşimi başvurusu yapmanız gerekir. Dil şartı kural olarak bulunur ancak istisnalar da bulunur bu durumun danışmanınız tarafından incelenmesi gerekir. Almanya Ulusal vize başvuruları Konsolosluklardan yapılmaktadır. Ankara, İstanbul veya İzmir'den başvurunuzu yapabilirsiniz. Aile birleşimi vize başvuruları sonuçlanması minimum 3 ay sürmektedir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar, ben 16 yildir Almanya'da yasiyorum 5 yil oturumum var Türkiye'de türk eş adayimla evlilik karari aldik 1800 Euro net gelire sahibim ama eş adayimin ilk evliliginden 1 çocuğu var 10 yaşında acaba ikisini de aile birlesimi olarak evlenince getirebilir miyim? Bilgilendirmeniz icin simdiden tskr ederim.
Merhaba,
Türkiye'deki eşiniz ile aile birleşimi yapabilirsiniz. Bunun için Türkiye'deki eşin vize başvurusu yapması gerekir. Eşiniz kendisi için bir başvuru dosyası hazırlatmalı ve bunun yanında çocuk için de çocuğun Almanya'ya getirilmesi için vize başvurusu yapılmalıdır. Çocuğun babasından, çocuğun yurt dışında yaşaması için muvafakatname de alınması gerektiği göz önünde tutulmalıdır. Almanya'daki eşin maddi yeterlilikleri Almanya'daki Yabancılar Dairesi tarafından değerlendirilmektedir. Konsolosluk maddi yeterlilik değerlendirmesi yapmamaktadır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, eşim Bulgar Avrupa vatandaşı 15.05.19 Almanya'da iş buldu ve çalışmaya başladı benim Alman Schengen turistik vizem var. Düsseldorf'ta adres kayıt işlemleri ve vergi numaraları sağlık sigortası benim adıma da yaptırdık. Yabancılar şubesine gittim oturuma başvurmak için fakat bu işlemleri Türkiye'de İzmir'de Alman Konsolosluğundan yapmam gerektiğini söylediler. Bunun için ne yapmam gerektiğini hangi evrakları almam gerektiği ile ilgili lütfen beni bilgilendirir misiniz. Teşekkür ederim.
Merhaba,
Almanya Schengen veya Ulusal vize başvuruları, başvuru yapan kişinin ikamet ettiği ülke temsilciliklerinde yapılır. İkametiniz Türkiye'de ise Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerine başvuru yapabilirsiniz. Gerekli evraklar kişisel bilgilere göre değişiklik göstereceğinden müşteri temsilcilerimiz ile irtibata geçmeniz gerekir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Ben Almanya'da yaşayan süresiz oturumu olan işi gücü iyi olan birisi ile evlendim aile birleşimi için hangi evrakları hazırlamam gerek yardım istiyorum . randevuyu nasıl alacağım . Bir de ben kapalıyım fotoğrafımı kapalı çektirebilir miyim, boynum ve kulaklarım gözükmeden resim kabul ediyor musunuz? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim Saygılarımla
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vize başvurusu sırasında başörtülü biyometrik fotoğraf çektirebilirsiniz ancak Almanya fotoğraf ölçülerine uygun biyometrik fotoğraf sunmanız gerekir. Almanya aile birleşimi için gerekli evraklar listesi kişisel bilgilerinize göre değişiklik gösterecektir. Size özel başvuru dosyanızın hazırlanması için iletişim sayfamızdan size en yakın ofisimizle iletişime geçebilir veya +90 312 97005118 numaralı Aile Birleşimi yardım hattımızı arayabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, Ben İki yıl önce ikinci evlilik yaparak aile birleşimi vizesiyle Almanya geldim ve bu sürede Almanca dil kursunu bitirdim ve şu an aylık Brüt 1900 Euro maaşla bir işte çalışıyorum. birinci eşimden Kızım Türkiyede üniversite öğrencisi ve 21 yaşında. Onu Almanyaya getirmek istiyorum. Bu doğrultuda aile birleşimi vizesiyle kızımı Almanyaya getirebilir miyim. yoksa nasıl bir süreç izlemem gerekir... Aile birleşimi vizesi 2019 evraklar nelerdir? Önceden bilgilendireceğiniz için teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. Saygılar
Merhaba
Ben yaklaşık iki yıldır Münih'te ikamet ediyorum. Eşim Alman ve ben aile birleşimi vizesiyle buraya geldim ve iki yıllık ikamet aldım. Almancam iyi ve tam zamanlı olarak resmi bir işyerinde brüt olarak 2000 Euroya çalışıyorum. Eşim erken emekli ve oturduğumuz daire 45 m2 dir. Kızım Türkiye'de üniversite öğrencisi ve 21 yaşında. onu yanıma getirmek istiyorum. bu doğrultuda Kızım A1 Almanca eğitimini bitirmiş. Ben aslen İran uyrukluyum ve kızım da öyle. Bu durumda kızımın aile birleşimi vizesi yoluyla Almanya'ya gelebilmesi yönünde olası durumları ve şartları açıklarsanız sevinirim. Önceden teşekkür ederim. Saygılar...
Merhaba,
Almanya çocuk ile aile birleşimi vizesinde çocuğun 18 yaşını geçmemesi gerekir. Kızınız 18 yaşından büyük olduğu ve reşit sayıldığı için aile birleşimi vizesi başvurusu yapamaz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Evlenip Almanya'ya gittim 6 ay kaldık 3 yıllık oturum aldım izine geldik eşim döndü ben 2 hafta sonra gidecektim, Hiçbir problem yokken eşim orada kal gelme ayrılmak ısıtıyorum boşanma davası acıyorum dedi bu durumda oturumum iptal edilir mi?
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vizesi alarak Almanya'ya yerleşen ve oturum izni alan kişiler evlilikleri en az 2 yıl devam ettikten sonra boşansalar bile evlilikten bağımsız oturum izni hakkı elde ederler. Ancak sizin evliliğiniz bu şartı sağlamadığı için evlilikten bağımsız oturum talep edemezsiniz. Mevcut oturumunuzun geçerliliği boşanmanın mahkeme yolu ile resmileşmesinin ardından sonra erebilir, Almanya yabancılar dairesinden konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar Aile birleşimi vizesine başvurdum. Eşim Alman vatandaşı, telefonda danışmanlar eşiniz Alman vatandaşı olduğu için vize başvurusunda ücret ödemezsiniz dedi, ancak internette başvuru için ücret ödeneceği yazıyor. Hangisi doğru acaba? Bilgi verir misiniz?
Merhaba,
Almanya ulusal vize başvurularında yalnızca 12 yaşından küçük çocuklar ve Konsolosluğun belirlediği ülke vatandaşlarına yönelik istisnalar uygulanır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar. Eşim Alman vatandaşı olduğu için Konsoloslukta başvuru ücreti öder miyim?
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vizesi başvuru ücretlerinde Alman vatandaşı eşi olan kişilere yönelik herhangi bir harç ücreti muafiyeti bulunmamaktadır.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba ben Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapmak istiyorum. Almanca A1 belgem yok ama Almancam var, gayet iyi konuşabiliyorum. Yine de dil sertifikası sunmak zorunda mıyım?
Merhaba
Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu esnasında görünür seviyede Almanca bilgisi olanlar dil sertifikası şartından muaf tutulurlar. Randevu günü dosyanızı inceleyen Konsolosluk görevlisi tarafından Almanca mülakat yapılır ve dil sertifikası şartından muaf tutulursunuz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba Almanya aile birleşimi vizesi ile Ulusal vize almak istiyorum. Eşim Alman vatandaşı, A1 sertifikam var. Gerekli evrak listesi ve başvuru için yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vizesi başvuruları için 03129700518 numaralı telefondan Almanya Ulusal vize hattımıza ulaşabilir ve ücretsiz olarak gerekli evrak listesi ile süreç hakkında detaylı bilgi talep edebilirsiniz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba Vize Merkezi, Öncelikle eşimin Almanya 'da süresiz oturumu var ama şuan İstanbul'da beraber yaşamaktayız.14 aylık bir çoçuğumuz var hem ben hem çoçuk sürekli vize alma derdinden nasıl kurtuluruz?
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vize başvurusu eşlerden birinin Almanya'da diğerinin ise Almanya dışında bir ülkede yaşaması halinde yapılabilmektedir. Temel olarak sizin şu an aileniz bir arada olduğundan ve eşinizin Almanya'da ikameti bulunmadığından aile birleşimi vize başvurusu yapamazsınız.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba Iyi akşamlar,cevaplama sansınız olursa şimdiden cok teşekkür ederim. Almanya'ya aile birleşimi ile gelip oturum elde eden kişi hemen calişmaya başlayabilir mi?Evlilikten bağimsız olarak oturum izni bosanma durumunda kaçınci yilda alınabilir?Tam Yerleşim iznine ne kadar sürede sahip olunabilir?(oturma izni ve tam yerleşim izni farkli şeyler diye biliyorum) Saygılarımla
Merhaba,
Almanya aile birleşimi ile Almanya oturumu alan kişiler evlilikten bağımsız oturum hakkını 2 yıl sonra alabilirler. Oturum iznine ek olarak çalışma izni için bulunduğunuz bölgenin Yabancılar Dairesine başvuru yapmanız gerekir.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhabalar Ben ve eşim Türkiye’de yaşıyoruz ve ben Alman vatandaşıyım. Almanya’da ikametim olmadan diğer şartları sağladıktan sonra aile birleşim vizesi ile eşimi birlikte götürebilir miyim?
Merhaba,
Almanya aile birleşimi vizesinin amacı Almanya'da yaşayan kişinin Almanya dışında bir ülkede yaşayan kişi ile yaptığı evlilik üzerine aile üyelerinin aynı ülkede yaşamasına imkan sağlamaktır. Sizin durumunuzda aileniz zaten biraradadır. Almanya'da ikameti olmayan bir Alman vatandaşı ve eşi aile birleşimi vizesine başvuru yapamaz.
Ankara Vize Merkezi, Nazlı
Merhaba, Eşim Türk ama aynı zamanda alman vatandaşı (mavi kartlı) orda doğmuş büyümüş biz Türkiye'de evlenip burada yaşamaya başladık.1 tanede çocuğumuz oldu onunda Alman pasaportunu çıkarttık.Şimdi biz Almanya'ya kesin dönüş yapmak istiyoruz çocuk üzerinden aile birleşimi vize bavurusu yapmak istiyoruz neler yapmamız gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyiz.
Merhaba..ben ve 2 cocugum alman vatandaşiyiz Eşim Türkiye'de yaşıyor .Birlikte Almanyada yasamaya karar verdik. Eşimi cocuklar üzerinden aile birleşimi vizesi başvurusu yapsam kaç günde sonuçlanır ?
Merhaba benim eşim alman vatandaşı evlenenlı 10 ay oldu ve ben suan Türkıyedeyım esım almanya da almanya aile birleşimi vizesine başvuru yapacağım ne kadar sürede sonuçlanır kaç günde çıkar ve ne yapmam gerekir bilgilendirme yapmanızı rica ederim
Teşekkürler
Merhaba
Ben Almanya da yaşıyorum Alman vatandaşıyım eşimi Almanyadan oturum almak istiyorum Almanya aile birleşimi vizesi başvurus süresi ne kadardır bilgilendirme yapmanızı rica ederim ?
Merhaba Almanya aile birleşimi vize başvurusunu Türk vatandaşları Almanya'da ikamet etmek istemeleri durumunda vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Almanya aile birleşimi vizesini iki türlü yapabilirsiniz. Birincisi Almanya vatandaşı veya oturumu olan eş den dolayı, ikincisi Alman vatandaşı çocuktan dolayı Almanya aile birleşimi vize başvurusu yapabilirsiniz. Almanya aile birleşimi vize başvurusu yaparken bağlı olduğunuz ikamet bölgesine bağlı olan Almanya Konsolosluklarından veya Almanya Büyükelçiliğin'den yapabilirsiniz. Aile birleşimi vize başvuruları mülakat şeklinde yapılmakta olup vize başvurusu yapan kişi şahsen başvuru yapması gerekmektedir. Aile birleşimi vize başvurusu için öncelikle ilgili Konsolosluktan randevu alınması gerekmektedir. Randevu günü evraklarınızın tam ve eksiksiz olarak başvuruya götürmeniz gerekmekte ve evraklarınızın Almanca tercümeleri ile birlikte 1 asıl 2 nüsha şeklinde götürülmesi gerekmektedir. Almanya aile birleşimi vize işlemleri danışmanlık gerektiren ve sizin vize türünüze bağlı olarak evrakların ve ulusal vize formunun tam olarak hazırlanıp vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Vize evraklarınız da eksik veya hatalı bir durum olduğu zaman vize evraklarınızı Almanya Konsolosluğu kabul etmeyebilir veya vizenizin olumsuz sonuçlanabilmektedir. Almanya eşten dolayı veya çocuktan dolayı aile bileşimi vize başvuru detayları evrak listesi ve danışmanlık için Vize Merkezi ofislerimizi arayabilir vize uzmanımızdan danışmanlık alabilirsiniz.
Sevilay KAYA
Vize Uzmanı
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.