Almanya oturum vizesi

Bilgi Sayfasına Dön
  • R. Akyol 26 Şub 2020, 11:37
    Merhaba, Almanya oturum vizesi almak için neler yapmak gerekiyor? Hangi işlemleri yapınca oturum kazanabilirim? Bu konuda cevap verebilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 26 Şub 2020, 11:37

    Merhaba, Almanya oturum vize, ulusal vize türü olup Almanya'da uzun süreli oturum için D tipi vizedir. Almanya oturum vize türü 90 gün ve üstü kalacak olan Türk vatandaşlarının başvuru yapması zorunlu vize türüdür. Almanya için uzun süreli oturum vizesi başvurusu yapacak olan kişiler Konsolosluğa veya bağlı olduğu Büyükelçiliğe şahsen başvuru yaparak gerçekleştirebilirler.

    Almanya oturum başvurularında Almanya Konsolosluğu'ndan önceden alınacak randevu ile pasaport bilgisi ve ikamet bilgilerinizle beraber randevu almak gerekmektedir. Oturum vize başvurusu yapmak isteyen kişiler Almanya oturum vizelerinde aile birleşimi, uzun süreli eğitim, çalışma veya Erasmus vize türlerine başvuru yapabilirler. Oturum vizesi Almanya için yapacağınız vizenin türüne göre evraklarınızı hazırlamanız gerekmektedir. Almanya oturum başvuru sebebiniz aile birleşimi vizesi ise vize başvurunuzu Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Almanya'da yaşayan eşinizle Türkiye’deki veya Almanya'da evlilik yaptığınıza dair evlilik cüzdanınız ve uluslararası apostilli formül B evlilik belgenizin olması gerekmektedir. Oturum vizeniz Almanya'da çalışmak üzere uzun süreli oturum vize başvurusu yapmak istemeniz durumunda Almanya çalışma vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Almanya çalışma vizesi için ulusal vize almanız gerekiyor. 

    Almanya'da çalışacağınız firmadan gönderilen çalışma sözleşmenizin olması gerekmektedir.  Oturum için çalışma vizesi nitelikli eleman Mavi Kart çalışma vizesi ya da normal çalışma vize başvurusu yapabilirsiniz. Çalışma vizesi başvurusu yapacak kişi Türkiye'deki mesleki durumuna göre çalışma vizesine başvurusu yapılması gerekmektedir. Almanya çalışma vizesi başvurunuzda mesleki diplomalarınız, sertifikalarınız, bonservis vb. belgelerinizin Almanca çeviri, yeminli tercüme ve noter onaylı yapmanız gerekmektedir. 
    Almanya oturum başvurunuz eğitim vizesi üzerine ise uzun süreli eğitim vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Uzun süreli eğitim vize başvurularında eğitim göreceğiniz kurumdan resmi onaylı belgenizin olması gerekmektedir. 

    Almanya oturum vizesi başvurusu için ve daha detaylı bilgi için size en yakın Vize Merkezi danışmanlarımızı arayabilir, evrak listesi talep edebilir ve vize başvurusu için danışmanlık alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Almanya oturum vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S.C 19 Haz 2020, 17:21

    Merhabalar, Almanya’da çalışma izni almak istiyorum. Uluslararası lojistik ve taşımacılık bölümünden mezun oldum. Yeditepe Üniversitesini bitirdim. Okulumun denkliği var. Erasmus için 1 dönem Ludwigshafen Hoghschule’ye gittim. Mannheim de yaz stajı yaptım. Kısacası danışmanlığınız ve Almanya çalışma vizesi hakkında bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Haz 2020, 17:23

    İyi günler, öncelikle durumunuza ilişkin Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Almanya’da çalışma amaçlı bulunmak isteyen başvuru sahiplerimiz için en önemli belgeleri anlaştığı ve kabul almış olduğu Alman firmasından çalışma kabul mektubudur. Kabul belgenizin orijinal halde sizlerin elinde bulunması zorunlu olmak ile beraber başvuru sırasında kopyası ve orijinali ile işlem yapılmaktadır. Söylemiş olduğunuz üzere mesleğinize ilişkin sertifikalarınız, diplomalarınız ve almış olduğunuz eğitimlere ilişkin evrak sunumları da başvuru değerlendirmeniz için olumlu bir izlenim yaratmaktadır. Özgeçmişinizi anlatan CV sunumunuzun açık ve anlaşılır şekilde Almanca olarak sunumu ayrı bir önem taşımaktadır.

    Almanya çalışma izni için yapılacak olan Almanya oturum vizesi başvurularınızda sizler adına dosya hazırlığı, randevu alımı, evraklarınız ile ilgili ayrıntılı bilgi paylaşımını yaparak Vize Merkezi vize hizmetlerimizi sunmaktayız.

    Almanya oturum vizesi başvurularınız Konsolosluk tarafından şahsen ilgili kurumda bulunarak başvuru kabulü yapılmakta olup Vize Merkezi dış operasyon uzanımız süreç boyunca sizlere eşlik etmektedir. Başvuru değerlendirme aşamasında ki tüm sonuç ve istek bilgilerini Konsolosluk sizlere başvuru sahibine yapmaktadır.

    almanya oturum vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • d.engin 21 May 2021, 00:02

    İyi akşamlar, Almanya oturum vizesi başvuruları hakkında arama yaparken siteniz ile karşılaştım, ben aile birleşimi ile Almanya’ya yerleşmek istiyorum bu yıl başvuru süreci nasıl ilerlemektedir hangi Konsolosluğa başvuru yapmalıyım? kolay gelsin.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 May 2021, 00:03

    Merhabalar, Almanya’da oturum için vize başvuruları 90 gün üzeri ulusal vize kategorisinden gerçekleştirilmektedir. Aile birleşimi ile oturum iznine sahip olabilmeniz için direk olarak İstanbul ve Ankara Almanya Konsolosluğu başvuruları kabul edebilmektedir. Şahsen mülakat gerçekleştirilen bu başvurularda bazı prosedürleri yerine getirmeniz istenecektir. Öncelikle başvuru sahipleri T.C umuma mahsus bordo veya diğer hizmet ve hususi pasaportlardan birine sahip olmaları gerekecektir. Tüm pasaport çeşitleri aile birleşimi başvuruları için vizeye tabii olmaktadırlar. Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve en az 12 ay geçerliliğinin bulunmasına dikkat etmelisiniz. Oturum vizesi Almanya ulusal vize başvuruları randevu sistemi ile kabul edilmektedir. Randevular ileri tarihe verilebileceği gibi ve değerlendirme süreleri 3 ay gibi süreleri de bulabileceği için başvuru işleminizi en az 90 gün önceden yapmanız sizin için faydalı olacaktır.

    Almanya’da oturum için vize başvurunuzda hazırlamanız gereken belgeler pasaport, 2 adet fotoğraf, nüfus müdürlüğünden alınmış nüfus kayıt örneği (apostilli ve almanca tercümeli), daha önceden boşanmış olmanız halinde boşanma ilamı, kimlik kartınız, vize talep dilekçesi, a1 seviye dil sertifikanız gibi belgelerden oluşmaktadır. Almanya’da yaşayan eşinizin alman vatandaşı olması halinde doğum belgesi, kimlik kartı, pasaport fotokopisi tarafınıza göndermesi gereken belgeler olmaktadır, oturum iznine sahip olması halinde bu belgenin fotokopisi sunulmalıdır. Ayrıca daha önce evlilik yapması halinde boşanma ilamı da dosyaya eklenmelidir. Oturum vizesi Almanya başvurunuzu ikamet ettiğiniz bölgeye bağlı dış temsilcilikten gerçekleştirebileceksiniz. Randevunuzu, başvuru formunuzu, evrak dosyanız gibi birçok hizmeti sağlayarak sizlere başvuru dosyanızı teslim edebileceğiz böylelikle randevu gününde şahsen müracaatınızı gerçekleştirebileceksiniz.

    Eşinizin ve sizin hazırlamanız gereken ayrıntılı evrak listeleri, danışmanlarımız tarafından elektronik posta adresinize gönderilecektir dilerseniz ofisimizde sizleri ağırlamaktan da memnuniyet duyarız. Almanya oturum vizesi için bizlere İstanbul merkez ofis 0 212 970 05 01 numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp