Amerika vize randevusu için neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgileri yazımızın içeriğinde size aktaracağız. Randevu sürecinin nasıl işlediği, Amerika vize randevusu prosedürleri, vizenin onaylanması ve vize onaylandıktan sonraki sürecin nasıl işlediği gibi güncel gelişmeleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Amerika vizesi randevuları, diğer online ülkelerden farklı olarak birebir görüşme yani mülakat ile gerçekleşmektedir. Diğer online başvuru ülkeleri olan İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda gibi sadece parmak izi ve biyometrik fotoğraf ile başvuru olmayıp mülakat sistemi de işin içine girmektedir.
Kişiler, alınan randevu tarihinde dosyaları hazır halde Amerika vizesi için randevu aldıkları yere; İstanbul ABD Konsolosluğu ya da Ankara ABD Büyükelçiliğine randevu saatinden yarım saat önce gitmelidir. Uzunca bir sıra olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur. İlk başta pasaport kontörlü ile başlayan işlemler daha sonra parmak izi verme ve mülakat için Amerika vize memuru ile görüşme şeklinde devam etmektedir. Bu görüşme esnasından dosyanız hazır ve eksiksiz bir şekilde elinizde olur, mülakat memurunun evrak istemesi takdirinde, belgeler dosyadan çıkartılır ve verilir.
Amerika vize randevusu görüşmeleri genellikle 5 dk sürmektedir. Kısa olan bu süreçte değerlendirmeler online olarak önden gönderilmiş olan, DS – 160 formunuza göre yapıldığı için bu formun önemi büyüktür. ABD Konsolosluğunca hazırlanan DS 160 formu; sizin vize başvuru sürecinizde, başvuru sahibi ile ilgili konsolosluk yetkililerine detaylı bilgi aktarımını sağlamak amaçlıdır. ABD DS- 160 formu online olarak elektronik ortamda doldurulmalı ve yazı dili İngilizce olmalıdır.
Birebir mülakat gerektiren Amerika vize başvurusu süreci, mülakat bitiminde olumlu ya da olumsuz olarak sonuçlanır. Başvuran kişi Amerika vizesinin onaylanıp onaylanmadığını, o an da vize memuru tarafından, önce sözlü olarak daha sonra onaylanmışsa ‘Vizeniz Onaylandı ‘başlıklı bir kâğıt ile öğrenir. Eğer Vize başvurunuz reddedildi ise yine vize memuru tarafından 214-B yazılı bir kâğıt verilir. Bu kağıtla beraber pasaportunuz ve eğer alındı ise belgelerinizin bulunduğu dosya size geri verilir. Pasaportunuza herhangi bir ret damgası vurulmaz, o anlık uygunluğunuzun olmadığı belirtilir. Eğer DS-160 formu içinde bir yanlışlık yaptığınızı düşünüyorsanız ya da verilen bilgilerde bir tutarsızlık fark ettiyseniz hemen düzeltmeleri yapıp, durumu güncelleyip, tekrar Amerika vize başvurusu yapabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz işlemlerin yanı sıra diğer bir başvuru süreci ise karar verilmeden dosyanın içeri alınmasıdır. Onay ya da ret durumu belirtilmeden, net bir karar verilmeden Konsolosluk dosyanızı incelemeye alabilir ve kararını sonradan bildirir. Bu inceleme süreci 15 gün ile altı ay arasında sürebilmektedir.
Amerika vize randevusu prosedürleri ile ilgili son bilgileri sizinle paylaştık. Yazımızın içeriğinde belirttiğimiz gibi evrakların hazırlanması ve DS-160 formunun doğru doldurulması başvuru süresi için büyük önem arz etmektedir. Vize Merkezi ile başvuru işlemlerini başlattığınız takdirde sağlıklı ve kontrollü başvuru yapabilirsiniz. Vize Merkezi Amerika vizesi departmanına +90 (212) 970 05 02 telefon numarası ile arayarak , [email protected] mail adresine yazarak ya da bizzat en yakın ofisimize gelerek ulaşabilirsiniz.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.