Fransa Oturum İzni Vizesi ülkede yaşama talebinde bulunacak kişinin ilk seyahati için kurgulanan bir vize türüdür. Kişi bu vize türünde başvurusunu yaparak Fransa'ya gider ve oturum izni belgesini görevli birimlerden alır. Fransa vize işlemlerinizin onay sürecinde kesin ve tam yetki Fransa Konsolosluğu’na aittir. Vize Merkezi olarak görevimiz evraklarınızı hızlı ve doğru bir şekilde konsolosluk onayına sunmaktır. Fransa oturum izni evrakının alınması başvuru sahibi tarafından ülke içinde gerçekleştirilir.
Fransa oturum izni için uzun süreli vize (ulusal vize-D vize) başvurusunda bulunmanız gerekir. Uzun süreli vize başvurusu Fransa’da 90 günden fazla kalmayı planlandığınız tüm seyahatler için geçerlidir.
Fransa’ya çalışma ya da eğitim amaçlı gitmek isteyen Türk vatandaşları Fransa çalışma vizesi veya Fransa öğrenci vizesi kapsamında Fransa’da bulunan yetkili mercilerden oturum izni talebinde bulunabilirler.
Fransa oturum izni vizesi başvurusu, Türkiye’de Fransa Konsolosluklarına yapılır. Oturum veya çalışma izni almak için gereken belgeleri temin ederek, yetkililere teslim ettikten sonra vize başvuru sonucu beklenir.
Uzun süreli vize talepleri kabul edilen kişiler, Fransa’daki yetkili kurumlara giderek evraklarını temin edebilirler. Evlilik, iş, eğitim, bilimsel araştırma gibi amaçlarla Fransa’ya gidecek olan vatandaşlar Türkiye’deki ilgili kurumlardan (okul, iş yeri, nüfus idaresi vb.) aldıkları belgelerle oturum izni başvurusunda bulunabilirler.
Fransa oturum izni başvurusuna onay veren kurum Fransa Göç ve Entegrasyon idaresidir. Fransa vizesi ile seyahatinizi tamamladıktan sonra konaklayacağınız bölgedeki idari ofise giderek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Uzun süreli Fransa vizesinin bitiminden 2 ay önceden Fransa’da ikamet edilmekte olan adresin bağlı olduğu idari birime veya valiliğe oturum kartı başvurusu yapılmalıdır. Bu süre zarfında uzatma işlemi yapılmadığı takdirde vizeniz iptal edilir.
Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisine (OFII) giderek Fransa Oturum İzni formunu doldurmanız gerekiyor. Bu formda halen kalmakta olduğunuz adres, pasaport bilgileriniz, mesleğiniz gibi Fransa yetkililerin sizi daha yakından tanımasını sağlayan bilgiler yer almakta. Formun Fransa Göç ve Entegrasyon idaresine teslimi sırasında aynı zamanda sağlık raporu bilgilerinizi sunmanız gerekmekte. Ayrıca Fransızca dil bilginizi de ispat etmenizi gerektirecek durumlarla karşılaşabilirsiniz.
Fransa oturum izninizin süresi Fransa’da kalış amacınızla örtüşmektedir. Genellikle ilk başvuru sonucunda eğer gereken kriterleri karşılıyorsanız Fransa Göç ve Entegrasyon dairesinden 1 yıllık oturum izni alırsınız. Ancak bu süreyi ilerleyen zaman zarfında uzatmak mümkündür. Öğrenci olarak Fransa uzun süreli vize başvurusunda bulunanlar öğrenim sürelerini kapsayacak şekilde önce geçici oturum izni ardından öğrenim süresinin tümünü kapsayan bir süre için oturum izni talep edebilirler. Çalışma amacıyla gidenlerin Fransa’daki oturum ve çalışma izni vizesi işlemlerinin koşulları Fransa’da çalışacakları şirketle yaptıkları iş sözleşmesinin içeriğine bağlıdır.
Biometrik Fotoğraf
Fransa aile birleşimi vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar Fransa Konsolosluğunun belirlediği standartlarda olmalıdır, Fransa vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.
Pasaport
Fransa aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Fransa seyahati dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Fransa Aile Birleşimi Vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi.
Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği
Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir.
Muvafakatname
Kişi 18 yaşından küçük ise, anne baba onaylı, orijinal belge
Fransa doğum belgesi
Fransa vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise
Boşanma kararı ve Boşanma ilanı
Daha önce evlilik yapmış kişiler; yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanının tercümeleri.
Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı
Fransa’daki eşe ait oturma izni, Kişinin Fransa pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi
Dil bilindiğine dair belgeler
Basit ve yeterli seviye de dil bilindiğine dair belgeler (diploma, dil sınavı sertifikaları vb.)
Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği
Fransa`da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler aşağıdaki evrakları başvurularına ek olarak organize etmelidir:
Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Her iki eşe ait) veya Fransa evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi.
Önemli Not:
8 sorudan en popüler 8 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Merhaba, Bursa’da 8 yıldır hidrolik makinelerinin, sistemlerinin ve güç ünitelerinin üretimini, ithalatını ve ihracatını yapan bir firmayız. İşyeri sahibimiz, Fransa’da da aynı sektörde işini geliştirerek ve lojistik olarak da avantaj sağlamak istemektedir. Fransa yatırımcı vizesi başvurusu, evrakları ve süreci hakkında danışmanlık hizmeti almak istiyoruz. Teşekkür ederim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleEşim Fransa’da yaşıyor, yanına gitmek istiyorum, Fransa uzun süreli vize alabilir miyim?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, eşim Fransa’da yaşıyor ve Türk vatandaşı. 2 sene önce Türkiye’de resmi nikah yaptık. Kendisi beni oraya götürmek istiyor. Bunun için ne gibi prosedürlerin aşılması gerekiyor? Kendisi 33 senedir Fransa’da ve oranın vatandaşlığına geçmiş değil.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, eşim Fransız vatandaşı, 2015 yılında Türkiye’de evlendik. Fransız aile cüzdanını konsolosluk tan aldık ve 2017 senesinde aile birleşimi ile Paris’e yerleştik. 1 yıllık oturum aldım çalışma izni ile beraber ama ailevi nedenlerle 8 ay sonra geri döndüm. Şimdi durumları düzelttik, 1 tane kız çocuğumuz var ve 2 yaşında. Tekrar oturuma başvurabilir miyim? Zorluk çıkarırlar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum Eklemerhaba, ben oturma iznimi yenilemek için başvuruda bulunacağım, recepissemi posta yoluyla aldım. Vizem 9 temmuzda bitiyor, bu tarihten sonra sadece recepisse ile ülkeye giriş çıkış yapabilir miyim?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, Fransız şirketinde çalışıyorum ve görev değişikliği nedeniyle Paris' e taşınıyorum. Lokal kontratla oturum izni alıyorum. Kız arkadaşımla gelecek sene evlenmeyi planlıyorum. Kendisiyle evlendiğim zaman benimle beraber çalışma hakkına sahip olacak mıdır?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, 2004 - 2006 seneleri arasında Fransa'da kaldım oturma ve çalışma iznim vardı süresi yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılında sona erdi tekrar gidip uzatma işlemi yapmadım. Bugün Fransa'da tekrar oturum izni almak istiyorum mümkün müdür?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba; Türkiye'ye izine geldik eşimle birlikte maalesef Fransa oturma kartlarımızı kaybettik yani kartı sijurlarımızı Fransa'ya geri dönebilmemiz için ne yapmamız gerekiyor. Bilgi verirseniz seviniriz teşekkür ederim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.